Gå til innhold
 • Bli medlem

Likse

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Likse vant dagen sist 16. april

Likse hadde mest likt innhold!

Om Likse

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Føler vi er der allerede. Hilleberg soulo omtales som å ha romslig fortelt. Spørsmålet blir da: sammenlignet med hva?
 2. Jeg har noe tilsvarende som booster til bilen, den har usb lademuligheter, men ville aldri ha bært med meg den til fjells. Det blir for masse å dra på. Du får powerbanker på Clas ohlson som er billige og bra.
 3. Man finner dessverre ganske ofte ruiner av diverse "bushcraft" prosjekter ute i skogen. Det er ikke noe galt i å ha dette som hobby, men dessverre er det alt for mange som ikke rydder opp etter seg og lager konstruksjoner på plasser hvor det ikke er greit i det hele tatt. Hvis alle hadde praktisert sporløs ferdsel så hadde det vært bedre for alle. Dette gjelder også de som fyrer opp bål over alt og etterlater spor etter bålene.
 4. Hør med Statsforvalteren i det fylket som er aktuelt?
 5. Jeg har en tidligere utgave av denne: [Hidden Content] blir egentlig brukt til alt av mindre dagsturer.
 6. Det tror jeg ikke. Jeg er ikke noen stor tilhenger av plastklær, men Goretex klær av kvalitet som jeg har hatt i 10 år har ikke blitt merkbart lettere, så de store mengdene med plast er det ikke snakk om. Dessuten er nok klær du bruker til daglig og til trening en tilnærmet uendelig større kilde til utslipp enn turklærne du bruker relativt få dager i året. Når det er sagt, «mange dråper små, gjør en stor å»...
 7. Fordi at noe er laget av et naturlig materiale, er det ikke nødvendigvis miljøvennlig. Bomull er ett av de værste stoffene når det kommer til miljøfotavtrykk. Fordelen er at det ikke bidrar noe særlig til mikroplast i naturen, men ellers er det ikke noe å rope hurra for. Kjøpe kvalitet som er slitesterkt og holder i mange år er nok viktigere i et miljøperspektiv enn hva stoffet er laget av.
 8. Likse

  Førstehjelp

  Tourniquet er ikke noe jeg ville ha tatt med meg på tur, det er lite sannsynlig at du vil få en skade med så store blødninger at du trenger den. Men på den andre side, skulle det skje ville den nok kanskje ha reddet livet ditt (forutsatt at du klarer å sette den på deg selv, alle som er i forsvaret (feks HV) i dag, trener på dette). Tourniquet kan ikke være på så alt for lenge før det går galt dog. Så kreves hurtig evakuering og mer hjelp. Tourniquet er fint å ha som førstehjelpsberedskap i bilen, forutsatt at du vet når og hvordan den skal brukes. Stapping og bandasjering er neppe
 9. Mener han hadde anorakk fra twentyfour. Tror nok Fjellräven er av bedre kvalitet. (Screenshot fra hans YouTube kanal).
 10. Likse

  Førstehjelp

  Burnaid brannkompress bør være med på turer hvor brannskader kan oppstå. Dette kan redusere skadeomfanget betydelig.
 11. Jeg har hilleberg telt, og det er høy kvalitet, men jeg ser ikke helt hva hilleberg tarp til kr 3500 gjør bedre enn feks dd hammock tarp til kr 6-700. Har man billigere tarp trenger man heller ikke være så engstelig for at gnister fra bålet skal lage hull. Men for all del, folk må få bruke penger på hva de vil for min del.
 12. Monsen fortjener masse ros for å få folk interessert i det enkle friluftsliv, men synes ikke han er en spesielt god rollemodell når det gjelder sporløs ferdsel, det er ganske fraværende i hans serier hittil i alle fall.
 13. Tarp er jo en forkortelse av tarpaulin, men vi sier jo pub også som også er en forkortelse for public house. Så kanskje vi får leve med ordet tarp. Men jeg støtter å uttale det som tasjp.
 14. Er det ikke: «aften rød, gjør morgen blød»? Med den logikken at været generelt går vest til øst på den nordlige halvkule. Altså er det skyer i vest på kvelden som farger himmelen rød, så vil du ha skyer på morgenen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.