Jump to content

Børge Ouslands egenutviklet ekstremtelt(Helport Patagonia)


Hawk!

Recommended Posts

Annonse

Utvendige stangkanalar er etter mitt erfaring det beste.

Helsport sine innvendige kanalar er i alle fall så irriterande at det aleine er god nok grunn til å velge eit anna merke. At innvendige kanalar er godt nok, hjelper ikkje Helsport så lenge konkurentane har noko som er betre.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hva er best i forhold til snø/ising i stangkanalene?

Dobble stangkanaler er en fordel. Blir ikke så trange. Tror ikke det er noen telt med innvendige stangkanaler som er dobble. Synd at oss Hilleberg har begynt å sy igjen en side, for å spare vekta av en stangkopp (og gjøre oppsettet ørlite raskere på de lette teltene sine. Gjenomgående stangkanaler er viktigere enn brede kanaler.

Link to comment
Share on other sites

Synd at oss Hilleberg har begynt å sy igjen en side, for å spare vekta av en stangkopp (og gjøre oppsettet ørlite raskere på de lette teltene sine.

Har dei hatt åpning i begge endane tidlegare. På mitt Nammatj frå 1999 er stangkanalane stengt i eine enden. I motsetning til svogern sitt Svalbard-telt av omlag same årgang. Der er dei innvendige kanalane åpne i begge endar (noko som gjer det utruleg fiklete å setje opp aleine).

Link to comment
Share on other sites

Ja, mitt Nallo fra ca 1996 har åpning i begge ender. Jeg synes ikke det er noe problem ved oppsett. Fordelene er åpenbare hvis stangkanalene iser. Med lukket stangkanal vil isen tette igjen kanalen på den ene siden. Enten må en sprette opp kanalen eller file over stengene. Ingen morsom jobb i dårlig vær og/eller sterk kulde. Jeg liker ikke den løsningen på mitt Kaitum telt.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg er på utkikk etter nytt vintertelt i disse dager så hørte jeg med Helsport i går om når Patagonia kommer i butikken. Jeg fikk til svar fra "telt-designeren" at Patagonia regner å være i butikk i løpet av 2012.. Men han kunne dessverre ikke si noe mer enn det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vis det er utviklet av Børge Ousland og Helsport blir det garantert et skikkelig kvalitets telt som sikkert vil ta sin velfortjente plass der oppe med de andre extrem teltene som finnes. Når Børge Ouslad går god for noe utstyr så kan man garantert stole på at det fungerer som det skal og at det holder mål. Bare å se på Norrøna dressen som dem lagde i samarbeid med Ousland det. Kvalitet tverss igjenom og holder mål uansett om du skal ha en dress til hverdagslig friluftsliv eller arktiske/ antarktiske ekspedisjoner. Gleder meg til telte blir lansert og man får se det og test raportter:)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Siste nytt fra Torkel Sørhus, produktdesigner hos Helsport:

Teltet er ventet inn til Helsport i midten av november, teltet kan bestilles direkte fra Helsport eller så kan dere vente til det kommer til butikk.

Jeg har allerede lagt inn en forhåndsbestilling :mad:

PS! Teltet kommer i første omgang kun som 3 person utgave.

Link to comment
Share on other sites

Utrolig hva hjemmesiden til produsenten kan gi av svar;) http://www.helsport....XTREM/Patagonia

(i alle fall nå som den er oppdatert med de nye produktene)

Prisen fra helsport er satt til 9995,- ...så kan bli en dyr fornøyelse. Prisen pleier jo være en del lavere på XXL osv, når helsport har produsert opp mer enn de 100 eksemplarene som kommer i år.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy