Gå til innhold

Tor Einar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  530
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Tor Einar vant dagen sist September 28 2012

Tor Einar hadde mest likt innhold!

Om Tor Einar

Nylige profilbesøk

762 profilvisninger
 1. Tor Einar

  Telt for en på 207cm

  Det er viktig å skille mellom effektiv liggelengde og gulvlengde. I et telt med rette endevegger i innerteltet og fortelt utenfor i begge ender er effektiv liggelengde lik gulvlengden. I et telt med en rett og en skrå endevegg må jeg trekke fra ca 60 cm på gulvlengden for å finne effektiv liggelengde. Jeg er 198cm og har solgt både Fjellheimen 3 og Svalbard High 3 Camp da føttene presset innerduken inn i ytterduken. De teltene jeg har som er lange nok for meg er: Expeed Vella II, liggelengde 245cm. Expeed Polaris og Hilleberg Kaitum, begge med liggelengde 220cm. For karen på 207cm vil jeg si at Kaitum 3 vil være mest fornuftige alternativ. Jeg har også hatt Svalbard Basecamp og det var så vidt langt nok med sine 270cm gulvlengde, men håpløst å sette opp alene i vind.
 2. Tor Einar

  Fjellforums møte med moskus på topptur

  Ser ikke ut som en gjeng fotografer i det hele tatt. Folk som skal fotografere moskus går på rett linje bak hverandre slik at dyrene oppfatter dem som et individ og dermed mindre truende.
 3. Tor Einar

  Fjellheimen 3 camp og mann på 185cm?

  Jeg er 1,98 høy og har både Fjellheimen Superlight og Kaitum2. Fjellheimen er helt klart for kort, men som også andre nevner kan problemet løses med feks en skalljakke. Har du mulighet til å kjøpe Kaitum ville jeg helt klart valgt det fremfor Fjellheimen om du er 1.85 høy. Diverse leverandører har 25% salg i løpet av året.
 4. Tor Einar

  Helsport Superlight

  Jeg har to superlight, Fjellheimen 4 og Ringstind. Det er bare å fastslå at dette ikke er telt som matcher helårsbruk, all slags vær eller hensynsløs hund.
 5. Tor Einar

  Lett feltseng. Noen som har prøvd denne?

  Varianten fra Termarest har mange 'bein' og spinkel konstruksjon. Den vil være vanskelig å bruke på ujevnt underlag slik jeg ser det.
 6. Tor Einar

  Liggeunderlag-kombinasjon vinter

  Jeg har best erfaring med å ha Bamse nærmest kroppen uansett om jeg bruker NeoAir eller Downmat.
 7. Tor Einar

  Skallplagg eller bomull/g-1000 til vinter?

  Bergans har yttertøy i microfiber. Jeg bruker denne om vinteren: http://nettbutikk.bergans.no/klær/Jakke/Vindbeskyttelse1/Antarctic-Exp-Jkt-Black-Red-L-121234-p0000059633 og denne om sommeren: http://nettbutikk.bergans.no/klær/Jakke/Vindbeskyttelse1/Microlight-Jkt-Black-L-163459-p0001055687 For meg som svetter ekstremt mye er ullnetting helt konge sammen med dette yttertøyet året rundt.
 8. Tor Einar

  Skallplagg eller bomull/g-1000 til vinter?

  Jeg bruker yttertøy av microfiber. Skallplagg blir for klamt og bomull tørker for sakte.
 9. Tor Einar

  Beste kokeutstyr for langtur vinter

  Har Omnifuel men etter anskafelse av Coleman Feather 442 blir den foretrukket til alle turer der det ikke skal fyres kontinuerlig eller lages veldig mye mat. Dette pga fraværende/svært enkelt behov for forvarming.
 10. Tor Einar

  Ringstind i dårlig vær.

  Jeg er 198 og hadde mange overnattinger i gamle Ringstind 2 før jeg byttet til Ringstind SL. Nå har jeg vel ca 20 overnattinger i SL også med tykt underlag. Jeg anser Ringstind for å være et godværstelt men har ikke hatt problemer med å holde meg tør i regnvær. Jeg trekker bare skalljakka rundt fotenden av soveposen slik jeg også må gjøre på Fjellheimen og Svalbard. De eneste teltene jeg har hvor jeg unngår å komme borti duken er Exped Vela II, Exped Polaris og Hilleberg Kaitum.
 11. Tor Einar

  Ruggad ryggsekk for fly

  Har flere titalls flyvninger med forskjellige størrelser(50-132L) av TNF duffel hvert år til ulike destinasjoner. Har aldri tatt av bæreremmene. Pleier å legge dem under håndtaket og lukke borrelåsen.
 12. Tor Einar

  Sovepose av typen slank

  Jeg bruker poser fra Mountain Equipment som er smale og har elastiske sømmer så de suger seg inntil kroppen.
 13. Tor Einar

  Dunpose med stretch

  Så høy dunkvalitet har vel ME bare i de trangere posene sine. Er selv svært fornøyd med flere Xero og Iceline, men de sitter tett på kroppen. Personlig er jeg veldig glad i stretchsømmene på ME som gjør at samtlige poser 'suger' seg inn til kroppen. En kvalitetsleverandør som Western Mountainering har tre poser med høy dunkvalitet og ekstra innvendig plas. Men ikke med de unike stretchegenskapene til ME Dreamcatcher. http://www.xcsports.com/merkevarer/western-mountaineering/soveposer/microlite-xp-serie/badger-mf/
 14. Tor Einar

  Dunpose med stretch

  Mountain Equipment hadde inntil omorganisering av sortiment en serie som het Dreamcatcher. Den hadde så mye stretch at jeg kunne dra kneet helt opp til brystkassen inne i posen og beina utgjør mye av mine to meter høyde. Posen var for kort for meg så søstera min bruker den nå. Sjekk om noen har en overligger eller om ME har tilsvarende under nytt navn.
 15. Tor Einar

  Ruggad ryggsekk for fly

  Med så lite bæring og mye flytransport ville jeg valgt å gå for en duffelbag. Enten stor bag til å ha tursekk i ved flyvning eller kun en medium bag hele tiden. Jeg har flere jeg bruker til dette, men er mest fornøyd med TNF. http://thenorthfacestoreoslo.no/TheNorthFace/The-north-face-Base-Camp-Duffel-Medium?filter=54#.VdQ8Sel-NBE
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.