Jump to content

Tor Einar

Aktiv medlem
 • Posts

  531
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Tor Einar last won the day on September 28 2012

Tor Einar had the most liked content!

About Tor Einar

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Lillestrøm

Recent Profile Visitors

1,328 profile views

Tor Einar's Achievements

 1. Helt unødvendig å kjøpe orginal fotplate. Den er dessuten i plast og lite egnet for bruk som stativfeste. Kjøp heller en coldshoe billig på nettet. [Hidden Content] Forøvrig må det nevnes at du får et forferdelig stygt lys med småblitzer da kontrasten blir veldig høy med så liten lyskilde. Du kan avhjelpe dette med å bruke hvite plater som reflektorer, det beste er isoporplater.
 2. Det er viktig å skille mellom effektiv liggelengde og gulvlengde. I et telt med rette endevegger i innerteltet og fortelt utenfor i begge ender er effektiv liggelengde lik gulvlengden. I et telt med en rett og en skrå endevegg må jeg trekke fra ca 60 cm på gulvlengden for å finne effektiv liggelengde. Jeg er 198cm og har solgt både Fjellheimen 3 og Svalbard High 3 Camp da føttene presset innerduken inn i ytterduken. De teltene jeg har som er lange nok for meg er: Expeed Vella II, liggelengde 245cm. Expeed Polaris og Hilleberg Kaitum, begge med liggelengde 220cm. For karen på 207cm vil jeg si at Kaitum 3 vil være mest fornuftige alternativ. Jeg har også hatt Svalbard Basecamp og det var så vidt langt nok med sine 270cm gulvlengde, men håpløst å sette opp alene i vind.
 3. Ser ikke ut som en gjeng fotografer i det hele tatt. Folk som skal fotografere moskus går på rett linje bak hverandre slik at dyrene oppfatter dem som et individ og dermed mindre truende.
 4. Jeg er 1,98 høy og har både Fjellheimen Superlight og Kaitum2. Fjellheimen er helt klart for kort, men som også andre nevner kan problemet løses med feks en skalljakke. Har du mulighet til å kjøpe Kaitum ville jeg helt klart valgt det fremfor Fjellheimen om du er 1.85 høy. Diverse leverandører har 25% salg i løpet av året.
 5. Jeg har to superlight, Fjellheimen 4 og Ringstind. Det er bare å fastslå at dette ikke er telt som matcher helårsbruk, all slags vær eller hensynsløs hund.
 6. Varianten fra Termarest har mange 'bein' og spinkel konstruksjon. Den vil være vanskelig å bruke på ujevnt underlag slik jeg ser det.
 7. Jeg har best erfaring med å ha Bamse nærmest kroppen uansett om jeg bruker NeoAir eller Downmat.
 8. Bergans har yttertøy i microfiber. Jeg bruker denne om vinteren: [Hidden Content] og denne om sommeren: [Hidden Content] For meg som svetter ekstremt mye er ullnetting helt konge sammen med dette yttertøyet året rundt.
 9. Jeg bruker yttertøy av microfiber. Skallplagg blir for klamt og bomull tørker for sakte.
 10. Har Omnifuel men etter anskafelse av Coleman Feather 442 blir den foretrukket til alle turer der det ikke skal fyres kontinuerlig eller lages veldig mye mat. Dette pga fraværende/svært enkelt behov for forvarming.
 11. Jeg er 198 og hadde mange overnattinger i gamle Ringstind 2 før jeg byttet til Ringstind SL. Nå har jeg vel ca 20 overnattinger i SL også med tykt underlag. Jeg anser Ringstind for å være et godværstelt men har ikke hatt problemer med å holde meg tør i regnvær. Jeg trekker bare skalljakka rundt fotenden av soveposen slik jeg også må gjøre på Fjellheimen og Svalbard. De eneste teltene jeg har hvor jeg unngår å komme borti duken er Exped Vela II, Exped Polaris og Hilleberg Kaitum.
 12. Har flere titalls flyvninger med forskjellige størrelser(50-132L) av TNF duffel hvert år til ulike destinasjoner. Har aldri tatt av bæreremmene. Pleier å legge dem under håndtaket og lukke borrelåsen.
 13. Jeg bruker poser fra Mountain Equipment som er smale og har elastiske sømmer så de suger seg inntil kroppen.
 14. Så høy dunkvalitet har vel ME bare i de trangere posene sine. Er selv svært fornøyd med flere Xero og Iceline, men de sitter tett på kroppen. Personlig er jeg veldig glad i stretchsømmene på ME som gjør at samtlige poser 'suger' seg inn til kroppen. En kvalitetsleverandør som Western Mountainering har tre poser med høy dunkvalitet og ekstra innvendig plas. Men ikke med de unike stretchegenskapene til ME Dreamcatcher. [Hidden Content]
 15. Mountain Equipment hadde inntil omorganisering av sortiment en serie som het Dreamcatcher. Den hadde så mye stretch at jeg kunne dra kneet helt opp til brystkassen inne i posen og beina utgjør mye av mine to meter høyde. Posen var for kort for meg så søstera min bruker den nå. Sjekk om noen har en overligger eller om ME har tilsvarende under nytt navn.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy