Jump to content

Fimax

Passivt medlem
 • Posts

  1,593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Fimax last won the day on August 1 2012

Fimax had the most liked content!

Reputation

93 Good

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Jeg har to hobbyer: tur og turutstyr. Jeg padler kano, packraft og kajakk. Liker turer på fjellet og i marka, vår, sommer, høst og vinter.
 • Location
  Under Kolsåstoppen

Recent Profile Visitors

5,251 profile views
 1. Nord i marka er det fremdeles skiføre på veiene. Gikk i området rundt Damtjern i helgen, og der var det ikke mange bare områder. Sydpå er det nok ok. Smelter jo knallraskt med det været som er nå.
 2. Jeg vil anbefale GWS på en vinterpose. Snøsmelting gjør ofte posen utsatt for fukt, og GWS stoffet gjør at posen beholder "spensten"veldig godt. Velg MF hvis pakkbarhet og vekt er viktigst, og du ikke er på turer av så lang varighet. Har selv flere WM poser med både GWS og MF.
 3. Fin rapport! Ser at det ene teltet er et Helsport Svaldbard. Fikk det også skader? Hvilket telt er det grønne? Har du noen formeninger om hvorfor det kollapset?
 4. Denne delen av Hardangervidda er relativ flat, og egner seg derfor godt til å gå med sekk. Pass på at sekken ikke blir for tung. Ta med det du må, men unngå "kjekt å ha".
 5. Lang tur, med mye opp og ned. Jeg har gått motsatt vei i påsken på ca den tiden du har til rådighet. Føre- og værforhold er avgjørende, og selvfølgelig din egen form og vekten på utstyret ditt. Hvis du ikke har erfaring fra liknende turer vil jeg valgt en annen rute, hvis det er avgjørende å være tilbake til mandag. Å gå på tidspress kan føre til at man tar fatale valg.
 6. Fimax

  Bivuakksko

  Western mountaineering har to typer, Sportsnett har de korte: http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=3146&cid=593 Lette og varme, men svindyre. Du får også tak i noen høyere, med vanntett stoff. Kan få dem noe billigere på utenlandske websider.
 7. Har lånt Jannu noen ganger. Storsylen har jeg kun prøveligget. Har flere Hillebergtelt (Saivo, Nallo og Kaitum) og et gammelt Helsporttelt. Jannu er antakelig det lettvektsteltet som tåler mest drittvær du kan kjøpe. Skal du sette opp teltet alene i sterk vind er klippssystemet til Hillebeg det sikreste. De kryssende teltstengene, som du kan snurre barduner rundt, gjør også teltet mer vindsikkert enn Storsylen, den lavve, aerodynamiske profilen likeså. Luftesystemet til Jannu (toppluken) fungerer også bedre. Jeg liker stangkanalene på Hilleberg bedre enn Helsport ( bedre plass), noe som i ekstreme situasjoner kan være viktig. Klippssystemet og toppluken gjør at oppsettet tar lengre tid. Borgern har allerede påpekt ulempene. Jeg er 187cm, og med en Downmat blir høyden for lav for meg. Stormmatter er godt å ha, spesielt hvis du planlegger å være ute seinhøstes, når marken er frossen og det er vanskelig å feste teltet skikkelig, og høststormer er vanlig. På Jannu kan du gå ut både til venstre og høyre, veldig greit hvis vinden skifter retning. Forteltet er lagd med tanke på vintetcamping. Du får en stor fin plass, når du lager snøgrop. På Storsylen er det større i barmarksesongen, men mindre om vinteren. På Hillebergtelt stemmer vekta ofte bedre, Helsport-kg har det vært skrevet mye om her på forumet. Vet ikke om de har blitt bedre de siste åra.
 8. Jeg ville også sett på et to-mannstelt med dobbeltduk. Hovedproblemet med endukstelt og små telt er lufting og kondens. Kondens og dyrt fotoutstyr går ikke bra sammen, hvis du planlegger å gjøre en del redigering i teltet. I dobbeltduk-telt kan du sette på gassbrenneren i noen få minutter, og du har et tørt telt. Jeg har selv endukstetet Black Diamond Firstlight. Et meget bra telt, men problemer med lufting under visse forhold. Teltet tar veldig lite plass.
 9. Hetta er liten for folk med stort hode. Jeg får ikke plass til en tynn lue under. Hetta sitter godt, men dekker ikke hele ansiktet. Jakka er definitivt slimfit og ikke lagd for tøft bruk på fjellet. Liker den veldig godt som markajakke.
 10. Jeg er veldig godt fornøyd med teltet for 4 sesons bruk, tross kondensproblemer i kulda. Har hatt det i ca 6 år. Fordeler: - Lett oppsett selv i sterk vind (selvom det er lett å dra inn litt snø) - Står meget stødig i sterk vind, og trenger kun 6 plugger - Grei plass til en (hvis du er korter enn 190). Kan greit fyre innvendig. Også plass til kjæreste, men da må utstyr være utvendig. - Tar veldig lite plass sammenpakket. - Fin lufting, utenom under visse forhold vinterstid - Ok levetid, men duken er tynn... Ulemper: - Mye kondens under noen forhold vinterstid. Spesielt problematisk på høyfjellet når lukene må lukkes. - Blir også mye kondens ved snøsmelting - Stengene kan fryse fast (vanskelig å ta fra hverandre) når en har smeltet snø - Vanskelig å sette opp teltet med hansker innvendig. Jeg synes Highligth versjonen er bedre. Fantastisk utsikt når du ligger i teltet, lettere å lufte: www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/telt/black-diamond-hilight-wasa.html Har skrevet om teltet i et par turrapporter, som bør være søkbare.
 11. Breistølen var stengt sist vinter, og websiden sier intet om gjenåpning. Det er noen private hytter der, men jeg vet ikke om det måkes inn der. Ville ringt, hvis ingen her kan oppklare det sikker. Mulig å parkere ved Eldrevantn. Tror det er vel så lett å gå til Bjordalsbu den veien (men har ikke gjort det selv). Starrdalen, opp ved Breistølen er bratt og rasutsatt. Dere bør ikke gå for høyt opp om natten før dere legger dere til. God tur!
 12. Jeg pleier å la snøpluggene ligge i posen, og la tauet og kroken henge utenfor. Da blir det lite tull. Morsomt at du tester ut taudrag vs stivt. De har definitivt ulike fordeler og ulemper. Jeg blir bare mer og mer forvirra jo flere forhold jeg får testet de to løsningene ut på.
 13. Har nok ikke blandet jakkene innigranskaugen. Bergansjakken er bare litt tyngre enn Sydpolen, buksa er en del tyngre og er av salopetertypen, noe jeg ikke synes er noen fordel f.eks. i påskevær. Jeg liker rett og slett modellen til Norrøna bedre. Bergans er kanskje et bedre ekspedisjonssett. Mitt utstyr har snart holdt i ti år, inklustivt mange båturer. Men mikrofiberjakkene er først og fremst for vinterturer på høyfjellet For trådstarter tror jeg en bomull/polyesterjakke, f.eks. fra Fjellreven, vil fungere best. Tåler mer slitase, og er ganske god på det meste. En drøss av modeller gir god mulighet til å finne en som passer.
 14. Ja, det er av praktiske øvelser en lærer. Løs snø og vind er ille (bare manglende festmuligherer er værre). Jeg har god erfaring med å bruke skiene som plugger ved oppsettet i steden for snøpluggene. Ikke la skiene stå oppreist natten gjennom. De kan knekke i sterk vind. Enten legger jeg dem ned når snøen har satt seg rundt pluggene, eller fester snøpluggene utapå og tar ned skiene.
 15. Fimax

  Unna vs. soulo

  Har prøvd Soulo i butikk. Ble for liten for meg. Jeg er 187cm. Ellers et supert telt. Falt ned på Black Diamond Firstlight som "lettelt".
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy