Jump to content

rotehodet

Passivt medlem
 • Posts

  497
 • Joined

 • Last visited

Reputation

31 Neutral

About rotehodet

 • Birthday 07/30/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Evenesdalen

Recent Profile Visitors

2,134 profile views
 1. Det tok godt og vel 30 timer til fjells før jeg endelig tok min første rype. Det har vært lite med ryper her i fjellet i høst, men de siste dagene har det vært høylytt kakling på morgenen i skogen og opp i fjellet. I dag tidlig tok jeg rifla med meg ut og snek meg inn på en litt kjepphøy stegg som kaklet og spiste bjørkeris. Ikke lenge etter ble han med meg hjem til middag.
 2. rotehodet

  Kjøp av våpen

  På mandag hadde jeg jegerprøven, og jeg bestod, om ikke med glans så bestod jeg i hvertfall. Det er som det er nevnt over her ikke anledning for personer under 18 år å anskaffe våpen, men det gir åpning for de som er 16 år, forutsatt at du har verge, som oppbevarer våpenet/ammunisjon for deg. Gode grunner for en slik åpning kan f.eks. være at du er bonde, har eget land eller lignende.Jegerprøven er obligatorisk, det er ingen vei utenom. Når det gjelder pistol og revolver så er minstegrensen 21 år, dette fordi disse våpnene ikke er å lov å jakte med. Alle som skal jakte må søke politimesteren. Men siden du er 14 år så hadde jeg ventet i to år til, for du vil få blankt avslag pga din alder. § 7. Den som vil kjøpe eller på annen måte erverve skytevåpen eller våpendeler, må ha tillatelse fra politimesteren. Tillatelse gis av politimesteren på søkerens bosted eller – hvis søkeren ikke har bopel i riket – av politimesteren på oppholdsstedet. Tillatelse kan bare gis edruelige og pålitelige personer som har behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen, og som ikke av særlige grunner kan ansees som uskikket til det. Tillatelse kan ikke gis til person under 18 år. Unntak kan i særskilte tilfeller gjøres for person under 18 år men over 16 år, der våpen kan oppbevares av verge eller annen person som fyller de alminnelige krav til tillatelse. Tillatelse til å erverve revolver eller pistol eller til deler av slike våpen gis ikke til personer under 21 år. Kongen kan også fastsette høyere aldersgrense for andre arter skytevåpen og våpendeler, likevel ikke over 21 år. Erverves skytevåpen eller våpendeler ved arv, kan vedkommende politimester dispensere fra aldersgrensebestemmelsene på de vilkår han finner nødvendig i hvert enkelt tilfelle. Hilsen meg.
 3. NÅ har jeg fulgt denne debatten en liten stund, først hadde jeg tenkt å gå for GoPro 3, men når herremannen over meg til stadighet mente at Sony´en var overlegen GoPro så ble jeg veldig usikker og har derfor ventet med å kjøpe til det kom flere anmeldelser på Sonykameraet.. Takk til NRK som gjorde valget enkelt. Nå skal jeg bestille en GoPro 3 black ed. i julegave til meg selv. For nå sant skal sies så har jeg vært snill gutt i år også
 4. Jeg gikk opp store deler av elven i går, og så vidt jeg kan se så var det ingen steder langs bredden nær land som var utrygt, så alt i alt så tror jeg det er sikkert. Men jeg kommer ikke til å ile avgårde for å si det sånn, jeg tar en meter for meter av gangen.
 5. Her er det lile nurket mitt. Her speider han etter røyskatter og harer på gårdstunet. I tillegg er han gal etter ryper, men han er ikke akkurat så grasiøs og hurtig nok til å fange noe av de. I wonder why
 6. Jeg tenkte jeg skulle begi meg ut på isen selv så snart jeg får meg et par skøyter. Isen her oppe er på det minste 10 centimeter, og opp til 50 centimeter på det tykkeste, så jeg tror ikke det er noe problem. Tanken er å å følge elva oppover, nedover tør jeg ikke da det er noen høl her og der, og siden jeg ikke har gått på skøyter på en årrekke, så ender jeg vel oppi et de.
 7. Da bruker jeg frysetørket vom fra Provit. Men siden frysetorket vom ikke er fullfór så får han dagens fangst som fisk e.l. Alternativt så kan du ta med deg vitaminer/oljer. Aberet med frysetørket vom er at du må bløte fóret, men det må du med tørrfór også. Frysetørket vom veier nesten ingenting, og ikke tar det store plassen heller. Hvis jeg skal gjette så er volumet og vekten 30 prosent av tørrfór.
 8. Jeg glemte å nevne at vom er nesten halve prisen av tørrfôr. Men da må du kjøpe i litt større kvanta. Jeg kjøper 3 blokker á 20 kilo, ferdig oppkuttet i 1 kilos blokker. Pelsen får en drøy kilo om dagen, i tillegg så får han en brødskive og restene fra middag. Han lider ingen nød akkurat.
 9. Pelsen her blir kun fôret på vom av typen laks fra vom og hundemat. Har vært gjennom diverse tørrfôr, men konkludert med at vom er det beste for pelsen her i huset. I tillegg får han rå okseknoker, elgbein osv.. Aldri bein som er kokt, stekt e.l.
 10. Imponerendes. Skulle nesten tro han var fra Flåklypa
 11. Men nå har det seg sånn at vi bor ved en ganske røslig elv, i tillegg har vi også en bekk på tvers av tomta. Det er ikke langt i fra slik jeg bodde i Oslo.
 12. Hopp! Etter og ha vært Oslogutt i nærmere 35 år så tok sambo og jeg med oss pikkpakket og flyttet til Nord-norge, 400 moh. Gradestokken viser nå 17 minus, og 1 m/s vind. Det snodige er at jeg nesten kan gå ute i bermudashorts, t-skjorte og sandaler(satt på spissen), slik føltes det ikke i Oslo. Er det noen som har merket det samme, og hva skyldes det i så fall?
 13. Vi dro før alex Alexander Gamme kom på podiet dessverre.
 14. Jeg tok et bilde av den lille folderen jeg fikk med fra arrangementet. Kvaliteten et så det daa det et tatt med mobilen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy