Gå til innhold

Frithjof88

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  115
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Frithjof88

 • Bursdag 03. mai 1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Når du sier vestlandet, mener du lavtliggende natur eller høyere strøk? Alta posen vil fungere veldig bra både i lave og høytliggende strøk vår, sommer og høst. Det samme vil nok Isfjorden, men sent på høsten og tidlig vår blir nok denne litt kaldt om man er i høyden. Til vinterbruk ville jeg ikke anbefalt noen av disse posene til høyfjellsbruk. Skal du opp på vidda vinterstid er -10 på nettene veldig vanlig, enten det er i Sirdal, Røldal, Sauda eller Voss. Netter med høyere temperaturer på vinteren går Alta fint i teorien, men personlig ville jeg aldri dratt på telttur på ski med kun en -10 pose med meg. Går turen derimot i lavlandet på vinteren vil den holde fint på en vanlig våt vestlandsdag
 2. Beklager svaret ikke blir lengre fra meg, men knapt med tid går ut ifra andre vil komme med mange flere svar Forholdene i Juni varierer enormt etter min erfaring. Jeg har gått tur der i perioden med masse snø og flotte skiforhold etter en snøfull vinter, og for noen år tilbake gikk samme turen på beina med veldig lite tid på snø og flere åpne vann. Med andre ord vil man vite lite om forholdene før man ser hvordan snøforholdene gjennom vinteren arter seg. Samme gjelder temp..så er bare å pakke med mulighet for flere blå om nettene.
 3. Vil også påpeke, som andre her nevner, at det hele kommer ann på turen og årstid. Å si at diskusjon av utstyr er "hysteri" blir for meg totalt feil. Om man skulle dra tilbake til 800-tallet eller 1300-tallet ville man også funnet diskusjon av hva som fungerer best til å holde deg varm og beskyttet i forskjellige forhold. En tur i marka eller en helgetur på fjellet fra hytte til hytte trenger er jeg enig i ikke trenger bety innkjøp av alt nytt utstyr om man er fersk. Forskjellen er at de fleste her på forumet tilbringer MYE tid ute, og jo mer tid jo mer øker også påkjenningen på utstyr. Vil tro en ganske stor del av folk her inne har hatt en uke på ski i telt på vinteren. Utstyr spiller da en enorm rolle i sikkerhet og trygghetsfølelse. Man kan rett å slett nyte turen for turen sin del mer, om man kan slappe av med full tiltro til sitt eget utstyr. Jeg vil også påstå at jo enklere og mindre utstyr man har med seg til fjells, jo viktigere er det at nettopp dette fungerer perfekt. Økonomien spiller så klart også en stor rolle. Diskusjoner rundt utstyr handler jo ofte om nettopp å finne ut av hvilket utstyr som gir best resultat og holder lengst. Med andre ord hva som er verdt pengene man betaler. Er allikevel fult enig i at utstyrsfiksjon kan bikke over i hysteri. Man trenger ikke 5 vinterposer og 4 vintertelt. Men å være opptatt av utstyr er bare naturlig og øker jo mer tid man bruker ute. Samme om man kjører mye bil, sykler ofte eller spiller fotball. Jo mer det brukes jo høyere krav stilles til utstyret. (@: Bomullsskjorte er etter min menig et høyst undervurdert plagg til fjells. Som M-Nilsen skrev; Gode justeringer for lufting med knapper, beskyttelse mot mygg, robust osv)
 4. Gore-tex og derimax er begge fantastiske stoff jeg har god erfaring med. Personlig mest med gore-tex. Det flotte med disse membranplaggene er vekten og at de kan fungere som "allværsjakker". De er IKKE vanntette som de liker å påstå, men om de først blir våte tørker de veldig fort. Dette gjør at jeg alltid velger dette i usikkert vær der nedbør kan komme som regn. På den negative siden puster ikke membran like godt som foreksempel bomull. I skikkelig kaldt vær mister også membranen enda større grad av pusteegenskapene. På høyfjellet om vinderen der jeg har tro på jevne minusgrader og nedbør i hovedsak som snø, er det etter min mening fortsatt ingenting som slår den gode gamle bomullsanorakken. Her har du de gamle typene, eller du kan gå for en blanding som G-1000 fra fjellreven. Med grønnlandsvoks kan du gjøre også disse plaggene mye mer vannavstøtende og fungere gjennom en reinskur eller to. Kan også enkelt velge hvilke områder av klærene du vil skal puste (ryggen, sidene) og hva som skal tåle regn..vasker ut i maskin. (voksen er i hovedsak til G-1000, men har hørt det funker bra med vanlig bomull også) Det veier mer og tørker saktere, men for min del er G-1000 blitt min sikre favoritt som ytterklær gjennom vinteren, og som bukse året rundt. På vår, sommer og høst derimot sverger jeg til gore-tex. Er helt sikkert varierende svar på hvilke folk foretrekker, dette er bare min mening ut fra mine erfaringer PS. En annen viktig side ved at man blir svett og deretter kald er i like stor grad undertøyet. Noe tettsittende som transporterer fuktigheten godt vekk fra kroppen (foreksempel netting), hjelper mye på at man ikke fryser når man så må stoppe.
 5. Hvor veldig gamle dager tenker du? Gamle dager som vikingtid eller noen hundre år siden? Vil du ha med mat eller prøve å finne ute?
 6. God jul, friluftsfolk! Måtte nissen gi oss en snøfull vinter og fiskerik sommer!
 7. Hei. Til E99 skiene og bindingene som passer til disse skiene kan du ikke bruke de skoene du har. Til fjellski/binding trenger du støvler med med like bredt feste og såle som bindingen. Stivheten og støtten ville heller ikke være særlig optimal til utforkjøringer utenfor løyper, for ikke å snakke om telemarksvinger. Sko til de nye skiene kan du velge mellom alt fra Crispi til alpina, så lenge disse er BC sko. Har selv crispi stetind, og dette er veldig gode sko med god avstivning. Ankelstøtten er også etter min mening av de beste med dette bindingsystemet til telemark osv.
 8. Om du tenker på glider/voks i den form man smelter på skiene har Swix absolutt universalglidere. Hvit skal fungere i alle temp, rød fra +2 til -10, gul fra -2 til +10 og blå fra -10 til -20. http://www.swixsport...:0:6144:6:::0:0
 9. Man kan jo ikke direkte sammenligne polfarere osv fra to så forskjellige perioder. Med tv, internett, info som går over hele verden osv, er situasjonen i dag så totalt forskjellig fra Nansen og Amundsens tid. Hadde Amundsen hatt samme teknologi og media til å sponse sine ekspedisjoner er det litt naivt å tro han ikke også hadde brukt det.
 10. Henger meg på og anbefaler godt gammelt bomull plagg i kaldt tørt fjellvær. Er du mer usikker på været kan jo fort dette ende i søkk våte klær desverre. Om man ikke vil go for membranplagg av typen gore-tex osv er jo G-1000 fra fjellreven et godt alternativ. Puster bedre enn gore-tex (mer som bomull) men kan samtidig impregneres med grønlands voks for å gjøre mer vanntett. Blir aldri like tett som membran, men tåler noen skurer regn uten problem. Minus er at det veier mer enn membran plagg om du bryr deg om det..
 11. sier meg enig med forrige kommentar angående kvaliteten. Eneste jeg kan trekke frem som er negativt for min del er størrelsen på åpningen. Om man liker å ha med minst kokeutstyr og lager risengrøt eller koker ris til middag i bålkjelen, er åpningen så liten at det er enormt slitsomt å gjøre rent. Ellers en super kjele!
 12. Skeptisk til å kalle noe som helst drit når det tydeligvis er designet og produsert for å utfylle alle krav en av verdens mest erfarne polfarere settet til utstyret sitt..
 13. Utrolig hva hjemmesiden til produsenten kan gi av svar;) http://www.helsport....XTREM/Patagonia (i alle fall nå som den er oppdatert med de nye produktene) Prisen fra helsport er satt til 9995,- ...så kan bli en dyr fornøyelse. Prisen pleier jo være en del lavere på XXL osv, når helsport har produsert opp mer enn de 100 eksemplarene som kommer i år.
 14. Frithjof88

  GPS

  Kan skryte mye av Garmins flaggskip; 60s. Vært med på flere turer enn jeg kan telle og enda i like godt behold etter mye slag og fall. Fantastisk kartkvalitet med Topo adventure premium kart. Ellers er jo de fleste garmin gps'ene veldig bra. Kommer jo litt ann på hvor mye penger du vil legge i den, hvor detaljert/teknisk gps du trenger osv, skal den kun brukes som nødpeiler eller fast hele turen?, vil du bruke vanlig kart i hovedsak med gps som støtte, eller i hovedsak gps'en? (kart og kompass må jo uansett være med)
 15. Ta en god kikk på hvilke muligheter friluftsliv har for adrenalinkick. Om du aldri har fått skikkelig adrenalinkick innen friluftsliv er det du som ikke har oppsøkt de delene av friluftslivet som inneholder det. Og adrenalinkick i idrett er vel strengt tatt veldig varierende etter idretten man så velger..så om du mener noe gruser frllufsliv får du være mer presis driver selv men en lang rekke ekstremsporter, og en ting er i alle fall sikkert..de beste og mest spennende adrenalinkickene kommer når du "kjemper mot" naturkreftene på naturens premisser, ikke i en gjennomsnittelig idrettshall. Er ellers enig i at alle har sin greie, og idrett kan være en flott sosial greie for barn og ungdom! Og ser ikke på meg selv som noen sofagris, men elsker å se ski på tv på vinterhalvåret
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.