Gå til innhold
  • Bli medlem

Opethist

Passivt medlem
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. @Kjell Iver HANDLEDAGER -25% Velkommen til sommerens handledager! Med rabattkoden "sommerfest15" får du 25% rabatt på store mengder varer i nettbutikken*. Som abonnent av vårt nyhetsbrev kan du starte sommerhandelen på nett allerede i dag. I butikken starter handledagene mandag. Og du- husk at vi har fri frakt i hele sommer! http://www.oslosport...no/forside.aspx Fikk ikke denne rabattkoden til å fungere...
  2. Opethist

    Fivefingerssko

    Har (ufrivillig) erfaring med en 4 dagers tur sommerstid i Vibram Fivefingers Sprint (glemte igjen skoene hjemme...). Med sommersekk under 15 kg gikk dette helt topp med tanke på belastning. Eneste som er litt kjedelig er det som er nevnt tidligere her av @Grimner at rusk og rask har lettere for å sette seg fast/komme nedi dersom du har åpne sko. Jeg syntes det ikke var kjekt å vasse rundt i myrområder, da jeg tidvis ble kald/våt og hadde føtter som rosiner, pent pyntet av all slags rusk og rask. Utover det hadde jeg ingenting å si på. Var nesten bedre enn store støvler spør du meg med tanke på feste i steinurer og for å hoppe over bekker etc. Lett og ledig:)
  3. Amerikansk måte å sette opp telt på er en smakssak. Har selv ligenende(North Face) telt der dette er tilfelle. For de dagene der du ikke står i kuling eller øs-pøs regn er det hipp som happ om man har innertelt klipset til yttertelt eller har med amerikansk oppsett å gjøre. Meeen...Dersom det er det, er det alltid risiko som nevnt over her - ekstra runder mot vinden, eller kliss klass vått innertelt. Klarer man å leve med det, så kjør på
  4. Har Primus Omnilite TI og en aldrende Jetboil. Angående Primusen så synes jeg det er sjarm med jetmotor og følelsen av å ha Titan er alltid velkommen:) Neste kjøp blir nok en mikro gasbrenner til å sette rett på beholderen.
  5. Jeg har selv Hilleberg Allak, og den passer kriteriene, (selv om kriteriene dine er litt for relative), med 105 innvendig høyde, titt-ut luker i taket, fortelt på hver side etc. God høyde kan være 90cm for noen og 200cm for andre;) Det er alltid vanskelig å få pose og sekk i teltverdenen. Men som @RuneH nevner, så har Hilleberg Nallo og Anjan / Rogen som gode alternativer. Kommer man over tilbud, er det ingenting i veien for å finne seg et Rogen til 5000,-
  6. Flott å høre at det ble noe bra til mini. Her har vi kjøpt Haglöfs sin for mini-kanini. Før het den Slumber eller noe, nå heter den Pavo. Fungerer helt fint, og som tidligere nevt her - med bra liggeunderlag er det ikke noe problem med komfort ned mot 0. Beste med den vi har er at den ikke blir kokings på sommernetter heller.
  7. Hilleberg Allak er midt i blinken:) Søk her på forumet for tråder med Allak, så får du noen erfaringer med det. Mine er utelukkende positive. Bruker det forløbig til 3-ses. høy/lavfjell, både bil- og vandreturer, da jeg ikke har fått vinterturånden over meg enda... Meeen....Det er vanskelig å vite hva du skal bruke teltet til(vinter/ekspedisjon/sommer/gåtur etc.), hva legger du i "litt" lagringsplass, og ikke minst - hvor bor du(for å kunne henvise deg til de som har det oppslått/mulighet for å få det oppslått)???
  8. Anjan ble testet i vindtunnel/ute med arbeidshastighet mellom 25m/s - 30m/s, men dog - dette er kun statiske tester, og vind på fjellet fungerer ikke på samme måte som i vindtunnel. http://hilleberg.se/content/if-you-tested-anjan-3-your-windmachine-how-much-wind-ms-could-it-withstand Vil nok anta(helt subjektivt) at "alle" Hilleberg-telt tåler en god støyt. Det at ytterduk ikke er heldekkende er ikke noe problem om man ønsker et 3-sesongerstelt. Det er jo tross alt det som er standarden..................................... Ser ikke helt poenget med innlegget ditt når du ikke refererer til hverken testene eller hva du ønsker å oppnå.
  9. Hvilken test refererer du til? Det stemmer at disse teltene er sommertelt/3-sesongers telt, da de er laget i Hillebergs letteste/tynneste duk, samt at de ikke har ytterduk som er heldekkende(går ikke helt ned i bakken). Det vil jo gjøre at man får god lufting på sommerstid, men også luftigere ved mye vind. De har dog ikke full mesh i innertelt, slik at det går ann å stenge noe av vinden ute. Jf. Typiske amerikanske "3-sesongers"-telt som har full mesh, vil nok Hilleberg Anjan/Rogen være betydelig tettere. Ser ikke helt at hverken Anjan eller Rogen har noen svakheter. Ser heller at de(Hilleberg) lager supre sommer/lettvarianter av velprøvde konsepter og modeller. Alt kommer jo fullstendig ann på hva man sammenligner det imot. Såklart...som vintertelt/ekstreme høyfjellstelt vil det nok kanskje ikke fungere som(få slakt), men så er det jo ikke det produsenten markedsfører Anjan eller Rogen som heller.........
  10. Blefjell = +1 Da har man mulighet til å poppe innom DNT-hytter og, hvis sambo ikke orker teltkomforten:)
  11. Fjällräven Greenland Wax! Funker til alt! Både til å glide, men samtidig for å få mer friksjon.
  12. Har prøvd Aether 70 mange ganger, og den sitter som støpt. Andre småsekker i det aktive segmentet til Osprey passer meg helt brillefint! (Bæremeis inkludert) Men av en eller annen grunn stopper det opp når jeg går over på Zentih. Det er bare noe som er feil! Som alltid er det indiviuellt å prøve sekker, og hvordan disse sekkene sitter på den enkeltes rygg. Virker som at Osprey er knallgode på mid-size og small-size, men storsekker...Det har jeg dessverre ikke opplevd at Osprey kan, uten å snakke ned Osprey(da jeg har sekker fra Osprey, inkl. bæremeis - som jeg elsker)
  13. Nada, niks, njet, null, itj en skit.. Dvs. Har ikke vært i militæret;) Hadde jeg vært det, så kanskje det hadde gitt noe tilbake i form av "smarte tips og triks", men jeg tror det som har sådd friluftslivsinteressen min er som Holm under sier...!!!
  14. Tess har matte på 25x25 cm. Art.no. GW415061. Ellers så tror jeg du finner lignende hos enkelte VVS forhandlere, sveise/loddeforhandlere;)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.