Gå til innhold
 • Bli medlem

Corrado Soprano

Medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg ville tippet en thylacine. [Hidden Content]
 2. Uproblematisk å bruke Amundsen i spor. De går fint nedi. Lykke til!
 3. Husk å tolke temperaturgrensen på Puma posen riktig. Det er -25 F, altså -32 C. Tåler sikkert noen grader til også. Burde holde til det meste i Norge. Vær imidlertid nøye på å sjekke at 6'0 posen er lang nok for deg. Du ligger akkurat på grensen. Jeg er selv 182 og måtte bytte fra 6'0 til 6'6 pose.
 4. Eller kanskje Tyin Winter. Et par hundre gram ekstra vs Kompakt, men klarer nok ned mot minus 15. Tyin er dessuten en bunnsolid pose som du vil ha i mange mange mange år.
 5. Tor Einar sier det helt riktige her; "en dunpose for hver sesong" .. Frilufts (og utstyrs ... kremt) entusiaster ender før eller siden opp her. WM er nevnt som et bra alternativ. Selv er jeg godt fornøyd med poser fra Marmot.
 6. Hei Whisperlite er ikke pinglete, tverdt om. Fantastisk til sitt bruk, men er ikke egnet som eneste primus. Stille kosevarme i telt på vinteren er dens spesialfelt, og den er svært driftsikker. Regulering må du ta på flasketrykk, altså ikke i praksis under matlaging. En primus som dekker basisoppgavene bør ha høy effekt for snøsmelting, koking og varme, og ha bra reguleringsmuligheter for matlaging. Støy må du kanskje ikke legge så mye vekt på. Selv foretrekker jeg Dragonfly som allround primus, men så er jeg opptatt av matlaging og bryr meg ikke om at den ikke brenner gass. Omnifuel h
 7. Jeg bruker avis. Får benytte anledningen til å reklamere litt for Aftenposten. Whisperen står og durer på boligmagasinet/sport, mens jeg sitter og leser kultur delen,,,, Fin på lange vinterkvelder.... Aldri hatt varmegjennomslag eller skade på teltduk.
 8. Må nesten spørre, sånn av nysjerrighet... Hvilke telt av skikkelig kvalitet, og som egner seg i fjellheimen vinterstid, veier vesentlig mindre enn 4 kg? Skal jeg være noen dager i fjellet på vinteren og drar på en pulk a 40 kg kiper jeg ikke på 1 kg telt fra eller til. Vil ha et telt som står støtt, tåler en trøkk, har nok plass og skikkelig ventilasjon... Men meg om det.... Men da var plutselig innlegget spørsmålet var rettet mot borte.... Noe med at 4 kg telt er altfor tungt til skandinavisk bruk...
 9. Mente bare å si at dette virker som et heftig telt altså positivt om Helsport. Ikke nødvendigvis bedre enn Hilleberg. For å ta noe jeg synes så bra ut må det være 4 ventiler, enkle pluggfester, mulighet for doble stenger, solid glidelås, bra høyde og skikkelig liggelengde. Får inntrykk at det er et bra ekstremtelt. Men kommer ikke til å bytte Keron teltene mine med et slikt.....
 10. Mulig 1,4 mm er tykt nok i seg selv, men problemet er at du ikke greier å lage underlaget jevnt nok. Det blir alltid punkter du klemmer underlaget og da får du kuldegjennomgang. Det spiller egentlig ikke noe rolle om det er - 5 eller -20. 1,4 mm + et Thermarest gir sikker isolasjon på snø. Sørgelig å tenke på alle som fullstendig har mistet smaken på vintertur pga. dårlige opplevelser som kun skyldes for utilstrekkelig underlag.
 11. Ikke meninga å krangle her, men det kan da umulig være bedre å gå fra Gavlesjå. Det er ihvertfall lenger. Vinterstid er det selvfølgelig noe annet. Det er kun 1,5 km å gå langs veien fra Årmotsdalen før du er i bunn av dalen og kan starte på stien opp til Hollane. Husk at Fiskekongen kommmer fra Langesund og for ham tar det ihvertfall en time ekstra bilkjøring om han skal kjøre via Notodden til Sauland og opp til Gavlesjå. Årmotsdalen nåes ved å ta inn veien 1 km forbi Sommerland. Helt korrekt at fiskekort kan kjøpes hos Brukaas, men husk også at medlemsskap hos Porgrunn Jeger og fisk gir
 12. Hei Fiskekongen Har du vurdert Lifjell? Det er riktignok litt kuppert, men det er korte avstander mellom vannene. Et forslag kan være å sette bilen i enden av Årmotsdalen og gå opp til Hollanevann. Her er det mye småørret, fin leirplass og er godt utgangpunkt for å gå videre. Herfra har du 4-5 vann med pen fisk innen 1 times rekkevidde. Medlemsskap i PJFF gir adgang til å fiske på hele søndre Lifjell. Si ifra om du trenger mer tips..
 13. Nå har jeg i en årrekkte vært Hilleberg entusiast på min hals, men må rett og slett innrømme at Patagonia ser ut som et sinnsykt fett telt!
 14. Du har nok rett. Vi får gå for en 15F pose. En 0F pose vil nok bli i varmeste laget. Saken er at jeg trenger en 15-0F pose for min egen garderobe, så vi kommer til å kjøpe en pose jeg også kan bruke. Marmot Helium ser fin ut. Noen som har erfaring med denne?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.