Jump to content

Anders Eriksen

Blogger
 • Posts

  1,053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by Anders Eriksen

 1. Gjøres jo også for at læret ikke skal tørke og bli veldig stivt.
 2. Hei. Hvordan impregneres Crispi Briksdal-sko? Jeg har tidligere brukt voks, men er litt usikker på om det blir riktig på disse også.. Ser at noen nevner en type foam, men ønsker å bruke noe som er lett å finne på den lokale sjappa..
 3. Hei. Vi har vært på to Pasvikturer i mai. Begge var fotturer på barmark, men noe snø de første dagene. Du har kanskje les turrapportene våre? Jeg vil absolutt anbefale en tur dit i mai når våren kommer, skogen våkner til liv og et fantastisk fugleliv. Disse to turene er mine desidert favoritter, mye på grunn av at vi nettopp tok turen i mai. Pasvik er vel ikke område for det lange etappene (korte avstander), så her gjelder det å ta seg tid. Myggen var ikke et problem på denne tiden, men unntaksvis kunne det være litt. Mygnetting og vanlig myggolje holder plenty som beskyttelse. Vi fyrte bål ,men kun av nedfallskvist og selvfølgelig etter forholdene. Vi startet turen ca 15 mai og som sagt så gikk det greit å gå til fots. En del blokkmark ja, men helt greit terreng å gå i, følger du stiene er det ingen problem. Vær obs på at det er flomstore elver på den tiden (mai), så det ble noen fuktige elvekryssinger på oss. Vi tok buss fra krikenes til Vaggetem, og gikk på grusveien inn til sortbrysttjern. Når det gjelder bjørnen så vi aldri til den, men fant både bajs, kloremerke og spor i snøen. Vi hadde ikke med bjørnespray og etter mitt syn er ikke det nødvendig, og heller ikke vanlig blant de som ferdes der oppe. Bjørnen er så sky at den holder seg unna, og skulle du være så heldig å få se en så konsentrer deg heller om å ta bilde enn å bruke bjørnespray. Ingen problem å få fisk til maten om du spiser gjedde, abbor og harr. Nå fikk jeg lyst på tur til Pasvik kjenner jeg, i MAI:)
 4. Hallaisen. Planlegges en ukestur i Reinheimen nasjonalpark (1200 moh ish) i midten av april med ski, pulk og telt. Har til nå brukt ei fjellreven keb bukse på mine vinterturer, men ønsker nå noe som er mer vann og vindtett. Har sett på Bergans Romsdal skallbukse [Hidden Content] Noen som har erfaring med denne og vil være så elskverdig og dele et par ord om den. Blir den fort klam når man jobber på litt? Er den vanntett? Ser for meg at buksa først og fremst skal brukes på vinteren... Abders
 5. Vi satser på 2021 leverer!! Jeg har vært alt for slapp med turlivet i 2020 så satser på å gi mer gass dette året. Sender gode tanker til deg og din famille💪 Ps. Veldig fine bilder som alltid.
 6. Fikk det til. Måtte kansellere det gamle abonnementet, da fikk jeg mulighet til å endre til flex. Helt gull!!
 7. Fant det. Må jo være nytt, har ikke sett det før. Takk!
 8. Gjør det? Har jeg ikke sett før.. Hvor finner du det?
 9. Jeg har en Spot gen 3 som fungerer helt greit. Problemet er den stive prisen på abonnementet. Jeg betaler nå 250 kr i måneden (3000 i året) med den ordningen jeg har nå. Spoten blir brukt lite, kanskje 3-4 ganger i løpet av et år. Spørsmålet er da om det kan være penger i å gå over til et annet system. Forslag? Hilsen gnien sunnmøring.
 10. Nydelig turrapport:) aaahhh så jeg savner Børgefjell🏕
 11. Prøver å navigere meg inne på SPOT sine sider for å finne ut om jeg kan sette abonnementet mitt på pause, men er jo helt umulig å finne ut NOE SOM HELST. For ei møkkaside, kjenner jeg er skitlei av hel SPOT-greine og hvor dårlig dette er, og spesielt i forhold til pris. Nå skulle det bli enda dyrere så jeg.... Men tilbake til spørsmålet. Noen som vet hvor jeg kan endre på abonnementet mitt inne på findmespot.com? Finner ut hvordan jeg kan si opp abonnementet, men finner ingen oversikt over andre muligheter. Om jeg sette det på pause eller om det finnes et abonnement som passer bedre til mitt bruk? PS, noen som vil kjøpe en spot gen3?:)
 12. Ser at man nå får kjøpt dette teltet til 1800 på XL-sport nå. [Hidden Content] Det må jo være en god pris. Noen som har erfaring med teltet? Ser for meg bruken til "snille turer" turer med guttungen på fire år. Altså et telt som brukes når værmeldingene er gode og det ikke fare for storm eller voldsomt med nedbør. Anders
 13. Superlettjakka er har en mye mer behagelig pris hvertfall. Tenkte nå først og fremst å brukes sommerhalvåret, vår, sommer, høst.
 14. Hallais. Mi skalljakke har bikket 7 år og vanntettheten er mildt sagt begrenset. Sonderer litt terrenget etter ei ny, men for en pris. Har sett på Bergans superlett jakke de siste tiden, sånn jeg forstår det er dette ei regnjakke og da sikkert ikke puster like bra som ei skalljakke til fem laken. Jeg vurderer likevel å kjøpe bergansjakka å bruke som jakke på tur når det er skitvær. Jeg har ei tynn vindjakke som blir brukt mye grunnet den puster mye bedre og er mer behagelig å ha på, denne bruker jeg så lenge det ikke regner. Så oppsummert . To jakker på tur. Ei lett vindjakke og ei bergans superlett jakke. Dekker dette behovene? Er det dristig å gå for en sånn kombinasjon?
 15. Det der ser jo helt supert ut. Er jo ikke sånn at det er gigantisk fortelt i Hilleberg Akto-teltet jeg har nå. Så skulle nok ha klart meg med Unna:) Kjenner jeg trenger større innertelt, kanskje til og med klare å sitte i teltet...
 16. Hvordan blir det på regbværsdager, tar du den våte sekken inn i teltet? Får du ok plass til sko og div i «forteltet»?
 17. Fortsatt fornøyd!? Jeg savner et større solotelt. Hilsen mann snart 40, som har brukt Hilleberg Akto de siste fem åra..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy