Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/18/2019 in all areas

 1. Jan Erik Hansen

  Fiskefilmer

  Fem dager i Indre Troms.
  3 points
 2. Oppfordring om gjenopptak av produksjonen i forbrukerpakninger av tørr(hel)melkepulver (og yoghurt- og ostepulver) er sendt til Tine meierier.
  2 points
 3. Då har eg sendt mail til Tine òg. Om mange nok melder interesse kanskje dei faktisk tek det til seg og gjer noko med det?
  2 points
 4. Tom42

  Tommetrix - en vedovn

  Og det er den
  2 points
 5. Gittiamo

  Lange underbukser

  Tilbud på bukse med glidelås [Hidden Content]
  2 points
 6. Nido Dry Whole Milk er så og si samme produkt og smaker prikk likt. Kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker. Anbefales.
  1 point
 7. Odd-Arne

  Svea 123

  Vedelsker som eg er plukka eg likevel nyleg opp nyutgava av denne klassikeren. Virkar temmeleg enkel, solid og idiotsikker.
  1 point
 8. Fra MSR, så slipper folk å gjette lengre:
  1 point
 9. Et annet produsentnavn, ja. Men er ikke det de har også basert på helmelk? Ja, vi lager klarnet smør på samme måten - mye mat blir bedre av å steke i klarnet smør i stedet for olje eller vanlig smør.
  1 point
 10. Snart helg og nye muligheter! Idag kom den nye soveposen Mountain Hardwear Lamina Z Blaze. Hele uka har det ligget mellom -20 og -25°C her hjemme, men selvfølgelig har det blitt mildere og idag er det kun -9°C og det er det meldt i mårra og. Det skulle vel ikke en gang være nødvendig med denne posen da, spesielt ikke ettersom jeg fant den gamle Ajungilak Beito (liner) posen min- Det meldes klarvær fra lørdag til søndag, og da får jeg kanskje testa den i litt røffere temperaturer. De to prøveturene jeg har skrevet om her inne har vært hhv 30 og 50 meter unna huset, men tenker at jeg nå skal prøve å dra så jeg får litt mer "turfølelse". Føler meg litt tryggere på dette nå når jeg har en god sovepose til vinterbruk, og føler jeg får greit til å henge opp både tarp og hengekøye 😂 Når det gjelder underlag var reinskinn og bamse en god kombinasjon sist, men hvis det blir under -20°C er jeg usikker på om dette isolerer nok? Burde jeg prøve Downmat og reinskinn istedenfor da?
  1 point
 11. Jorunn Vikse

  norge på tvers

  Bare få det ut,, går helt fint 🙂
  1 point
 12. Kan også varmt anbefale å gå rundt Hardangerjøkulen (mot klokken). Det er fint mulig å gjøre dette på tre dager (2 overnattinger), men det blir kanskje hyggeligere på fire. Alternativt kan turen forlenges ved å gå videre via Krækkja og til Haugastøl eller Ustaoset.
  1 point
 13. Viking melk skreiv til meg på Facebook i går (eller var det forgårs?) at dei ikkje fører produktet lenger, og at det heller ikkje blir produsert. Så dersom Lompa har fått tak i det på Rema no nyleg må det vere eit restlager dei har hatt ei stund. Eg skreiv til Tine om saka, for Tine produserer fleire sortar tørrmjølk (og ostepulver, yoghurtpulver, mysepulver, fløytepulver …, sjå berre her: [Hidden Content]) i store sekkar. Eg fekk dette svaret: Jeg viser til din e-mail til vår kundeservice angående fravær av tørrmelk på forbrukermarkedet. Jeg forstår veldig godt din og mange andres fortvilelse, for vi får veldig mange slike henvendelser. Disse har økt betraktelig det siste halve året. TINE produserer mange forskjellige melkepulver, og som du skriver, så selger vi det bare i sekker på 25 kg eller 750 kg. Da går det til næringsmiddelindustrien. Jeg håper inderlig at vi vil kunne levere til norske forbrukere også, men kan ikke love når det skjer. Så her er det jo håp i hangande snøre! Dersom fleire enn meg er interesserte i å få tørrmjølk ut i butikkane igjen, så skriv til Tine, de òg! Eg svara at ikkje berre tørrmjølk, men også dei andre pulverprodukta deira ville vore veldig interessante for friluftsfolk og andre som har lyst til å komponere eigen tørrmat utan tilsettingsstoff og salt. Alle som er einige med meg: Køyr på og mas på Tine!
  1 point
 14. Hva med Valdresekspressen til Gjendesheim, gå mellom hytter der og avslutte på Leirvassbu hvor dere tar Valdresekspressen til Oslo igjen. Mange muligheter i Jotunheimen og dere vil garantert treffe folk rundt på stiene her(altså aldri være alene, en viss trygghet). Kan velge om dere bare skal gå på stier eller ta noen topper i samme slengen, kan feks starte med å gå Besseggen motsatt vei og ha første overnatting på Memurubu. God tur og fint om du deler turen dere bestemmer dere for
  1 point
 15. Norrøna Falketind Windstopper Hybrid Pants? Eg sleit mi sønder og sammen, då den var "med på alt".
  1 point
 16. Andre forsøk: Dette ble andre boller. Har byttet ut TTTM enkel med dobbel, og montert mønesnor. Jeg kutta dessuten ut downmat, og hadde bare reinskinn og bamse. Det ga en mindre "tårn" følelse. Og alt lå veldig stabilt gjennom natta. Det doble sovepose-opplegget fungerte bra sist og ble brukt denne gang og. Til neste tur har forhåpentligvis den nye soveposen kommet (Mountain Hardware Lamima Z Blaze). Våknet i natt av at jeg frøs på skuldrene, men pakka 3-sesongeren godt rundt og det ble bedre. Sov sammenhengende i syv timer, og det kunne blitt lengre om jeg ikke hadde blitt vekt.
  1 point
 17. Dutton

  Hva har du kjøpt nå!

  Uten om tur relaterte gaver til bursdag og jul i desember har det blitt et par ting! Klattermusen Tor 60L(gjenstår å prøve den) Mora Garberg Light My Fire Army 2
  1 point
 18. Jeg bruker Keb og Vidda fra Fjällräven. Er glad i plagg som ventilerer og tørker fort. Greit med en størrelse der du kan ha noen lag ull under. De kan ikke anbefales i pissregn.
  1 point
 19. Jon Arild

  Svea 123

  Fyrte opp min nye Svea på tur i Finnemarka i går. Fungerte som bare det, lett å tenne og med en koselig knatrelyd!😀
  1 point
 20. Tom42

  Tommetrix - en vedovn

  Svar fra en "fornærmet" konstruktør. Nei, da jeg er slett ikke fornærmet. Ha, ha. Når du sier at den er "vindvar", har jeg tatt høyde for det ved kun å ha trekkhull på en lang og en kortside. Ellers kan jeg si at jeg i løpet av 4 ukesturer på Hardangervidda aldri har hatt behov for å fyre med gass. Og noen ganger blåste det nordavind fra alle kanter, men det blåste jeg i, snudde bare litt på ovnen. Joda man må passe godt på, men så er det ingen rundbrenner fra Jotun designet for 60 cm ved. Det var slett ikke meningen, men da jeg tømte sekken etter fjorårets tur på Hardangervidda hadde jeg med både rusk og rask, og faktisk noen einerkvister. Og disse få pinnene er faktisk mer enn nok for et kaffekok Dette fordi brennverdien på fjelleiner er så mye større enn f eks bjørk. Tok for moro skyld et bilde av åreringene på en av pinnene, og det må faktisk et forstørrelesglass til for å telle åreringer. Og nettopp dette er helt avgjørende for at ikke veden brenner opp på ett blunk. For å illustrere dette viser jeg et bilde jeg tok da vi foretok en restaurering av huset vårt fra 1947. Skremmende hvordan skogen blir manipulert i dag Og slik ved brenner opp på et blunk. ---------------- Men tilbake til bruken. I løpet av de siste 4 årene på ukesturer+ på Hardangervidda har jeg ikke brukt annet enn blikkboksovnen - og fyrt med ved. Som backup har jeg selvfølgelig med en Trangia gassbrenner og en liten boks gass, men jeg har kun brukt gass mest for testens skyld.. ---------------------------------------------- Men nå må jeg raske på. Tiden er knapp. Det er bare 3 måneder igjen får min første tur på Hardangervidda, og bare 5 måneder til neste, så jeg er i rimelig tidsnød når det gjelder planlegging. Men en ting er banket i pakkelisten: Høyre kløvlomme: "Tomstove og tennhjelp, og gjemt under et par poser hundemat og et håndkle ligger en liten gassboks og en Trangia gassbrenner, Og den, gassboksen altså, som jeg kanskje har brukt et par ganger, regner jeg med å ha med til høsten også, Ikke minst fordi jeg har rullet et par omdreininger gorillatape på den. .
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy