Jump to content

Odd-Arne

Aktiv medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

Reputation

39 Neutral

About Odd-Arne

 • Birthday 03/17/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Musikk, natur, helse, kampsport og pus.
 • Location
  Sykkylven og Kinn.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så lenge ein slepp gyselige gule innertelt, så er det eit steg i riktig retning.
 2. Begrepet "svartkjele" har vel noko å gjere med ein kjele,,,,,,,,,som er svart. 🙃 😄
 3. Fett vert ikkje dårleg raskere om alt vatnet er borte. Talg, smult og ghee har nesten ubegrensa holdbarheit. Mykje spekemat er i dag lagra i romtemperatur i butikken. Det er lite grunn for bekymring.
 4. Ein lukka "gasifier" er like trygg som gass. Med mine ulike modellar frå Firebox, Sliverfire og Solostove har eg så langt ikkje opplevd noko deformering.
 5. Ja, dette har vore min turmat lenge, men har komt fram til at egforetrekk smaken av spise talg og tørka kjøtt separat, så eg blandar det vanlegvis ikkje til pemmican lenger. Om ein ikkje har behov for å lagre det eit år eller to å romtemperatur, så spelar det inga rolle. Med litt buljong, så har ein og utgangspunkt for å lage ei god suppe, som er slik pemmican ofte har vorte brukt tradisjonelt, som ingrediens. Eit praktisk tips for å gjere ting litt enklere og ryddigere er å bruke sjokoladeformer i silikon.
 6. Dette er veldig enkelt for meg sidan eg er på 100% carnivore diett. Spis berre kjøtt og fett og på tur er det lett nok å ha med tørka kjøtt og talg. For kortere tur går frossent kjøtt også fint. For ferdige ting, så er tørrfisk, leverpostei også heilt fint. Om vekt ikkje spelar noko rolle, så får ein jo ting om er "ok" på boks.
 7. For ein kort tur går det heilt fint. I varmere strøk lagar ein ghee, klarna smør, og sidan vatn of melkeprotein då er fjerna held det mykje lenger. Skal vere mulig å få kjøpt ferdig i ei indisk matforretning el. Alternativt er talg, smul, bacon fett du har til overs ting som held månadsvis og t.o.m. potensielt årevis i romtemperatur. Planteoljar anser eg stort sett som rein gift, så ingen margarin på meg anna enn til å lage lys av.
 8. Tørka kjøtt og ein boks med talg ville vore min ting. Dekonstruert pemmican kan ein vel kalle det., For ein så kort tur kunne eg godt hatt med litt egg og fryst kjøtt som eg brukte etter kvart som det tina. Spekemat, tørrfisk etc.. Om vinteren er det enda enklere.
 9. Har nylig skaffa XL of Pro Air. Konseptet er ein veldig god ide, men skulle ønske at det fantest variantar i litt bedre kvalitet.
 10. Problemet med Solostove i bålpanne størrelse er at ein mistar mykje av poenget. Varmen går rett opp og den effektive reine forbrenninga betyr mest at den brukar meir ved. Ser mest ut som ein har prøvd å få mest mulig ut av "Bushbuddy" konseptet utan å prøve å tenke litt nytt og praktisk. For matlaging med panne er det ein god og relevant design. For andre ting....not so much. Om bålkos og fleksibilitet er det ein er ute etter finnast det nok mange bedre alternativ. Sjølv har eg sett litt på Snow Peak sine sammenleggbare som finnast i 3 ulike størrelsar med ulikt tilbehør.
 11. Silverfire Scout og dens kopiar har større kammer og kan pakkast liten nok til å passe i t.d. minste MSR stowaway pot.
 12. https://www.supercook.com/search/peas-and-pineapple/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy