Gå til innhold

Odd-Arne

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Odd-Arne

 • Bursdag 17. mars 1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Musikk, natur, helse, kampsport og pus.
 • Sted
  Sykkylven og Kinn.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Standard Firebox er no tilgjengeleg i titan. Vekt redusert til halvparten. One to rule them all, antageligvis.
 2. Sjølv om eg har begynt å teste ut litt andre ting ser ikkje så mange grunnar til å bruke noko anna i dei fleste situasjonar. Om ein ser vekk frå Silverfire og Solostove type ting, så synest det er eit stort pluss om ovnen er foldbar. Null fikling. Klar på 2 sek. Eg har to Firebox Nano, ein standard og ein titanium og dei settast saman saman til det han kallar Overkill mod.
 3. Eg har og dårlege erfaringar med den Primus lighteren. Synest bensin lighter er ypperleg og brukar bla. ein Exotac TitanLight. Er eigentleg som ein Zippo, men med tett lokk slik at bensinen ikkje fordampar. Du kan og kjøpe ein lighterboks frå Thyrm og få samme funksjonalitet med Zippo innmat.
 4. Vedelsker som eg er plukka eg likevel nyleg opp nyutgava av denne klassikeren. Virkar temmeleg enkel, solid og idiotsikker.
 5. Kjøpte meg nettopp min bensinbrenner ein Svea123 og då var det den blå kanna med 4-takt frå Circle K som var lettast tilgjengeleg. Funka heilt fint for meg.
 6. Er fortsatt i tenkeboksen iht. nytt/nye telt. Har brukt camping budsjettet på andre camping relaterte ting. Synest Zpacks sine produkt ser meir og meir interessante ut, men ser stadig vekk nye ting. Fant ut om Nordisk Lofoten i går og lurer på om det, av til kombinert med en liten duk kan funke og også vere meir fleksibelt.
 7. Eg bor jo i bil halve uka. Det er berre ein Mazda 6 stasjonsvogn, men eg kan ligge beint ut baki og har ikkje noko problem med å få plass til resten av utstyret. Eg har skiboks, som og fungerar som fryser om vinteren. Er lite opptatt av fancy bil, men den har begynt å bruke olje, så det er vel ikkje så veldig lenge igjen. 2-3 år seier dei. Eg klarer meg fint med samme type bil neste gong, men vil ha bensinvarmer. Varebil er fint, men pass på at lasterommet er langt nok. Fint å sete opp telt, duk og full camp, men ein er mykje friere om ein og kan berre stoppe for å sove og køyre videre raskt som mulig.
 8. Om materialet tåler det, så er det fleire kvistbrennarar som fungerar med kull. Ein "gasifier" vil antageleg ikkje gjere det, men der kan pellets vere eit alternativ.
 9. Vel, frokost for meg er ca. sånn omtrent litt ginseng, enzym og MSM. 😂 Det vil verte to måltid i løpet av dagen med mykje både fett og protein. Litt ekstra vil ein kanskje ha på tur, så det vert gjerne litt heimelaga trailmix. Valnøtt, mandel, cacao, goji, tranebær, blåbær, kokosflak... Forøvrig enig i å ta med frosen mat og la den tine underveis. Du avgjer sjølv i stor grad kor raskt den tinar alt etter korleis den er pakka. No har eg forøvrig min eigen relativt problemfire favoritt. Yummy, yummy.
 10. Så vidt eg huskar, så var det berre havregryn igjen til slutt. Var nok litt lei han også. Men, saka er vel den, at om ein tenker seg litt om er det 1000 alternativ og ein kan jo og blande dei i ulike forhold.😲
 11. Har vel ikkje fulgt så nøye med eg. Har vel ikkje logga inn her på fleire år. Kom over Solo Stove på ei eller anna reklame. Bestilte den minste. Tok den med på ein liten tur. Opptenningskfyrstikk og nokre små kvistar. Full 900 Pot fosskoka på 5 min. Temmeleg imponert. Mote og mote... Det er vel berre det at det fungerar og no er det fleire som veit om det. For meg, så er det litt som, "Jøss, finns dette!" Wow! Forstod egentlig ikkje lenger kva eg skulle med andre ting. Har deretter skaffa fleire. Eg har enkle behov, så dei vert brukt både på fjelltur, biltur og heime. Har aldri vore nokon som treng stort, flott og moderne kjøkken for å lage mat. Mine favorittmåltid, bortsett frå all den ubehandla og rå maten eg spis, har komt frå ein wok, enkel heimelaga grill og dampkurv. Med all preppe-mentaliteten i dag... Dette er jo livsstilen min til dagleg. Har litt ved, så eg tur eg er reletivt godt stilt.😄 Er sjølvsagt ikkje alltid like lett, men det kokar stort sett ned til litt kunnskap og å velge riktig ovn for situasjonen.
 12. Ullteppe, kvistbrenner og ein himla dyr kniv. 😁 Det som er fint i dag er informasjon. Ein kan utdanne seg ein god del før ein brukar hardt tjente pengar og gjere bedre valg. Valg som passar for deg, din livsstil, økonomi, prioritetar, kva du trivest best med etc... For meg, takka vere moderne og nygamal teknologi, så er friluftsliv og kvardag veldig nære kvarandre. Så mange ting har og vorte så små, lette og kraftfulle at ein kan vere skikkeleg minimalist og likevel henge med på alt ein vil. Definitivt "kvistbrenner" fan og ikkje berre i skogen. Har likevel ein Hot Logic Mini i bilen. At det er "in" å tenke litt over forbruk og akkurat kva ein treng og kva som er viktig synest eg er berre fint. Det er på tide. Kvalitet, vedlikehold og tradisjon. Skal vi spare miljøet, så er det veien å gå. Få ting, men ting som varer, brukar indre energi, er verdt å reparere og ta vare på psv...
 13. Personleg er eg Gränsfors mann. Har alle skogsmodellar og minste kløyveøks + Vikingøksa frå Øyo. Den største er litt novelty og "overkill". Den minste er fin, men det er jammen vikingøksa også, til sitt bruk. Stor og liten skogsyxa det går mest på, men det spørs jo kva den skal kombinerast med av lettare verktøy. Foretrekk treskaft, men far min fekk ei Fiskars til jul og det er ei lett god øks. Ingen tvil. Krevar mindre stell. Om du treng berre ei lita øks av den typen, så ville eg faktisk anbefale å gi Silky Ono ein sjanse, om du ikkje synest den er for dyr. Då har du også eit godt fleirbruks verktøy, som vil vare evig. Meget imponert. Sliping. Om ein ikkje utsett vedlikehold for lenge, så er det ikkje mykje som skal til. Vil ein ha godt verktøy, så sjekkar ein og steller det kvar gong det er i bruk. No biggie.
 14. What!?! Nooooooooooooooooo!!! .............ok.
 15. Er for så vidt vant til frokost, men sidan eg slutta med den, så synest eg vel at eg både føler med bedre, er klarere i toppen og at tilværelsen er litt meir praktisk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.