Jump to content

Odd-Arne

Aktiv medlem
 • Posts

  90
 • Joined

 • Last visited

About Odd-Arne

 • Birthday 03/17/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Musikk, natur, helse, kampsport og pus.
 • Location
  Sykkylven og Kinn.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Odd-Arne's Achievements

 1. https://www.supercook.com/search/peas-and-pineapple/
 2. Stor fare for at det er akkurat samme ovn og berre ein rebrand akkurat som P.Max sin Atago er akkurat det samme som ein Volcano Grill.
 3. Petromax er akkurat samme modelen som Silverfire Survivor som eg har. Fungerar veldig bra og det mest revolusjonerande oppgraderinga er berre det det brukast ildfast ull istaden for leire. Mykje lettare og ingen fare for å verte knust.
 4. Ja, hengslar er høgt oppe på kravslista for meg også. Om ein vill ha det heilt rent og likevel bruke ved, så er Silverfire Scout med Dragonpot det beste eg har funne, men då er det litt anna pakkstørrelse. Ovnen i seg sjølv er ikkje stor for den passar i den minste MSR Stowaway Pot modellen. Kjem berre an' på kva ein skal bruke det til.
 5. Om ein primært skal bruke panne og synest det er greit å pakke, så er gasifer heit topp. Fordelen med t.d. Firebox er fleksibilitet og evt. at den kan flatpakkast.
 6. Kjekt med hengslar på, ja. Viktig kriterie for meg i alle fall.
 7. Spørmålet er egentlig kva du skal bruke den til. Eg har mange og det er ein grunn til.
 8. Savotta er samme type enkle design, men den er nok eit par hakk meir solid.
 9. Fungerar sikkert, med må nok regne med at tjukkelse og kvaliteten på materialet betyr at den ikkje kjem til å vare så veldig lenge.
 10. For ovn og telt så er det mange alternativ. Telt kan ein kome unda med reativ rimelig i starten, t.o.m. berre "modde" noko du alt har, men skal du bere ovn i sekk eit stykke, så er det vel titanium som gjeld. Det er relativt mykje å velge mellom. Populære ting å started med er t.d. Luxe og Pomoly. Canvas løysningar er solide, men både tyngre og dyrere. Lonewolf 902 på youtube viser fram ein god del ulike telt med ovn. som Nortent, OneTigris, Luxe, Pomoly, modifisert Naturehike mm.. Alle prisar og typer m.a.o. Eg har jo mange sekkar og arva mange sekkar, så eg brukar det eg har for å finne ut kva eg er ute etter i "bushcraftsekken." Det er jo stort sett kva du skal bruke til ly og soveutstyr som bestem størrrelsen. Plukkar nok opp den minste Jäkääri sekken etter kvart. Synest det er ein topp hobby eg. Det å gjere ting litt tradisjonellt med enkle solide verktøy og leike med div. "overlevelsestriks" når ein først er ute. Heilt unødvendig å definere ting. Så lenge ein kjem seg ut og ikkje gjer skade på ting, så må ein no få leke seg i skogen akkurat som ein sjølv vil. Mange ting som overlappar når ein har dette som primær hobby. Eg synmest https://bushcraftusa.com/forum/ er ein flott ressurs.
 11. Ja. At ein treng utrulig lite brensel er liksom heile poenget.
 12. Nano er vel ikkje heilt valget for ein stor bålkjele, nei. 😁 Eg har stort sett med som del av eit Keith Titanium (Heavy Cover) canteen sett, men kan fint grille ein middels stor biff eller som sagt som liten bordgrill for 1-2 pers. Passar perfekt i den lille "flaskesekken" frå Centerline Systems som eg brukar på småturar. Om eg veit eg berre skal koke i ei større panne, så vert det gasifier og vanlegvis Silverfire Scout med Dragon Pot., men slik eg som oftast gjer ting i dag, så er det overkill. Firebox vinn på to område., 1) Pakkstørrelse og 2) fleksibilitet. Det er ikkje berre ulike brennstoff som gjer den fleksibel , men at du kan ha grill m/justerbar trekk + felire område der ein varmar el. held ting varmt. osv... Med litt kreativitet er det ikkje mange ting som ikkje kan gjerast med den vanlege 5" som også er veldig liten. Litt av sjarmen med Firebox er jo nettopp å sjå kva som er mulig å få til ned ein slik snerten liten sak.
 13. Finnast mange muigheiter. Sidan dei er så effektive, så er det egentlig ikkje noko problem å ta med kull eller pellets heller. Ja, Firebox Nano er liten, det er heile poenget. Ein har då berre innanfor Firebox to muligheiter,1) den større varianten 2) å sette saman to Nanos oppå kvarandre. Vil ei ha stor åpning i front, så har Bushbox det, men den er mindre fleksibel.
 14. G2 m/bag og alt ekstrautstyr ustyr: Stål ca.1400 g. Titan ca.830 g. Berre ovn: Stål ca. 912g (970g m/4 sticks) Titan ca. 430g (470g m/ 4 sticks)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy