Gå til innhold

Odd-Arne

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Odd-Arne

 • Bursdag 17. mars 1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Musikk, natur, helse, kampsport og pus.
 • Sted
  Sykkylven og Kinn.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Eg har ein til Nano, men det gir vel egentlig ingen høgre bruksverdi.
 2. Treng du et bål for varmen kan du jo like godt bruke de til matlaging. Fordelen med desse apparata er jo at om du berre skal lage mat, varme vann etc.. så kan du gjere det raskt med svært lite og gratis brensel. Firebox gir alle muligheiter medan ting som Solostove, Silverfire Scout, Bushbuddy o.l. er litt meir effektive til sin spesialitet. Synest det er vanskeleg å gi spesifike anbefalinger. Det er smak og behag. Eg har som sagt Nano i stål og titan, G2-5" i stål, og ifølge USPS, så er min nye 5" i titan no komen til København. Han ga vel etter og starta produksjonen nylig berre fordi det var så mange som spurte og var interessert.
 3. For ved, så er det stort sett berre snakk om å finne den størrelse og vekt som passar best for deg. Skal du grille med kull.........Firebox.
 4. Absolutt. Det geniale med Firebox er nettopp at den er så fleksibel. Du kan og kjøpe ekstrautsyr som ekstra firesticks, større grillrist mm..om du ønskar det. Funkar fint med både ved og kull. Oppfinneren har eit relativt stort bibliotek på youtube som viser ulike typar bruk. https://www.youtube.com/user/fireboxstove/search?query=grill Titanium versjon er på vei i posten, så eg skulle ha den til jul. Då har eg alle 4 variantane. 😁
 5. Standard Firebox er no tilgjengeleg i titan. Vekt redusert til halvparten. One to rule them all, antageligvis.
 6. Sjølv om eg har begynt å teste ut litt andre ting ser ikkje så mange grunnar til å bruke noko anna i dei fleste situasjonar. Om ein ser vekk frå Silverfire og Solostove type ting, så synest det er eit stort pluss om ovnen er foldbar. Null fikling. Klar på 2 sek. Eg har to Firebox Nano, ein standard og ein titanium og dei settast saman saman til det han kallar Overkill mod.
 7. Eg har og dårlege erfaringar med den Primus lighteren. Synest bensin lighter er ypperleg og brukar bla. ein Exotac TitanLight. Er eigentleg som ein Zippo, men med tett lokk slik at bensinen ikkje fordampar. Du kan og kjøpe ein lighterboks frå Thyrm og få samme funksjonalitet med Zippo innmat.
 8. Vedelsker som eg er plukka eg likevel nyleg opp nyutgava av denne klassikeren. Virkar temmeleg enkel, solid og idiotsikker.
 9. Kjøpte meg nettopp min bensinbrenner ein Svea123 og då var det den blå kanna med 4-takt frå Circle K som var lettast tilgjengeleg. Funka heilt fint for meg.
 10. Er fortsatt i tenkeboksen iht. nytt/nye telt. Har brukt camping budsjettet på andre camping relaterte ting. Synest Zpacks sine produkt ser meir og meir interessante ut, men ser stadig vekk nye ting. Fant ut om Nordisk Lofoten i går og lurer på om det, av til kombinert med en liten duk kan funke og også vere meir fleksibelt.
 11. Eg bor jo i bil halve uka. Det er berre ein Mazda 6 stasjonsvogn, men eg kan ligge beint ut baki og har ikkje noko problem med å få plass til resten av utstyret. Eg har skiboks, som og fungerar som fryser om vinteren. Er lite opptatt av fancy bil, men den har begynt å bruke olje, så det er vel ikkje så veldig lenge igjen. 2-3 år seier dei. Eg klarer meg fint med samme type bil neste gong, men vil ha bensinvarmer. Varebil er fint, men pass på at lasterommet er langt nok. Fint å sete opp telt, duk og full camp, men ein er mykje friere om ein og kan berre stoppe for å sove og køyre videre raskt som mulig.
 12. Om materialet tåler det, så er det fleire kvistbrennarar som fungerar med kull. Ein "gasifier" vil antageleg ikkje gjere det, men der kan pellets vere eit alternativ.
 13. Vel, frokost for meg er ca. sånn omtrent litt ginseng, enzym og MSM. 😂 Det vil verte to måltid i løpet av dagen med mykje både fett og protein. Litt ekstra vil ein kanskje ha på tur, så det vert gjerne litt heimelaga trailmix. Valnøtt, mandel, cacao, goji, tranebær, blåbær, kokosflak... Forøvrig enig i å ta med frosen mat og la den tine underveis. Du avgjer sjølv i stor grad kor raskt den tinar alt etter korleis den er pakka. No har eg forøvrig min eigen relativt problemfire favoritt. Yummy, yummy.
 14. Så vidt eg huskar, så var det berre havregryn igjen til slutt. Var nok litt lei han også. Men, saka er vel den, at om ein tenker seg litt om er det 1000 alternativ og ein kan jo og blande dei i ulike forhold.😲
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.