Gå til innhold

Bay

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

Om Bay

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

523 profilvisninger
 1. Hei, Skal opp på tinderangling nord for Glittertind neste uke. Området er jo en del av Oppland så hva tenker folk om drikkevannskilder nå pga. faren for harepest? Planen er at jeg camper ved vannet 1614 i Trollsteinkvelven. Bør jeg skaffe rensetabletter? https://www.nrk.no/ho/flere-tilfeller-av-harepest-i-sor-norge-1.14628548
 2. Pleier å være snø der, men ikke regn med at du finner vann. Jeg ville kanskje båret med meg litt vann som jeg satt igjen på oksle før du tar toppene, evnt. smelte snø som du sier.
 3. Har sett etter dette selv for sommerbruk i fjellet, men det nærmeste og trolig det beste jeg har funnet som puster godt er løpejakker til rundt 3000,- Dette er jo ikke akkurat skalljakker kanskje... Se feks: https://www.prisjakt.no/product.php?p=4773085 https://www.prisjakt.no/product.php?p=4768110 https://www.prisjakt.no/product.php?p=4968430 Jeg er dog usikker på hvor mye disse jakkene tåler og om de leverer så bra som tester påstår at de gjør.
 4. Hei, Fra Oslo vil du bruker ca. 4 timer til Gjendesheim og 4 timer til Rondane. Med utgangspunkt fra Gjendesheim kan du feks. gå langs vannet(under Besseggen) til Memurubu, en ca. 10km tur, evnt ta båt. Du kan også ta båten helt inn til Gjendebu. Ingen av disse hyttene her er vel selvbetjente, men jeg ville kanskje sjekket Maurvang camping på andre siden av riksveien, kanskje de har rimelige hytter? Her kan du også gå kortere turer som til Knutshøe eller andre fjelltopper i nærheten. Rondane med Rondvassbu som utgangspunkt kan også være en fin tur i lettgått terreng, hvor dere kunne gått på enkle fjelltopper som Storronde eller Veslesmeden. Her finner du betjent og ubetjent hytte. Turen starter med en sykkeltur fra spranget til Rondvassbu, det er sykler til leie ved spranget. Høvringen kunne også vært et fint utgangspunkt kanskje, Høvringen–Smuksjøseter–Rondvassbu–Bjørnhollia–Straumbu. Firedagers tur med ettappetid på 1-4 timer(voksne). Ellers har du også Gaustadtoppen som ligger ca. 3 timer unna Oslo. Anbefaler at du sjekker ut https://ut.no her finner du en rekke tips. God tur
 5. Er ikke så mange vann på transportdistansen, men du har jo Fremre Illmanntjønne. Legger ved kart her så du kan se muligheter. En tanke var at dere kunne gått stien fra Rondvassbu og krysset ned ved Krokåtbekken. Jeg har ikke gått der selv, så aner ikke hvordan den turen er.
 6. Kan anbefale kondistrening. Etterhvert når formen blir bedre så utsettes syrefølelsen og du kan holde større fart over lengre periode uten å få syre i beina.
 7. Jeg har nettopp opprettet konto og lagt til abn. var ikke så veldig hokus pokus egentlig. La inn visakortet mitt på inreach.garmin.com og fikk denne regningen i går (pluss moms, så beløpet ble 439,98,-) , måtte inn på inreach.garmin.com for å trekke summen fra kortet der inne. Forfallsdatoen vare på 1 dag, litt kort synes jeg. Blir til at jeg deaktiverer og aktiverer ut i fra sesong her også. Håper på utleie, men har ikke helt trua på det.
 8. Takk for tips, da har jeg noen Reodor Felgen løsninger jeg skal forsøke. Holder dere oppdatert
 9. Hei, Jeg kjøpte meg en brukt Garmin GPSmap 60 Csx til 500,- på finn her før jul. Det viste det seg at det stod noen gamle batterier i den som hadde lekket og irret i filler den batteri greia (vet ikke hva det heter) helt nederst på GPS'n. Legger ved bilde her på hva jeg mener. Er det noen som har en Reodor Felgen løsning på hvordan jeg raskt og billig kan fikset denne? Den delen jeg har sirklet rundt her er altså ødelagt og borte.
 10. Hei, Skal være noen dager i Otta og lurer på hva som anbefales av turer på randonee i området nå. Er åpen for alle forslag og tar gjerne i mot GPS spor om noen har dette. Gå inn til Rondvassbu er ikke aktuelt på breie planker, ønsker å ha utgangspunktet fra der bilen parkeres. Det jeg har sett eller funnet foreløpig er i Jotunheimen, men klarer en kjøretur på litt over 1 time for å få en fin tur: Heimdalshøe - 1842moh (Kort tur) Store Kvitingskjølen - 2064moh (Lang tur) Nautgardstinden - 2258moh (Lang tur) Er litt nybegynner og vil holde meg utenom skredterreng, helst enkle turer. Komenter gjerne på turvalg om du har erfaringer fra noen av de over her.
 11. Bay

  Earthmate kart

  Hei, Jeg vurderer å gå til innkjøp av en Garmin InReach mini. Leser her at den kan kobles til mobiltelefonen og at man kan benytte Earthmate kart/app på mobiltelefonen. Hvordan er dette kartet å navigere etter her i Norge? Er det noe brukanes? Jeg har i dag en Garmin 64st med Norway Topo Pro Premium kart. Kan feks. InReach med Earthmate på tlf. erstatte denne? Trenger jeg begge deler? Benytter selvfølgelig også papirkart. Takk for alle svar på forhånd
 12. Hva med Valdresekspressen til Gjendesheim, gå mellom hytter der og avslutte på Leirvassbu hvor dere tar Valdresekspressen til Oslo igjen. Mange muligheter i Jotunheimen og dere vil garantert treffe folk rundt på stiene her(altså aldri være alene, en viss trygghet). Kan velge om dere bare skal gå på stier eller ta noen topper i samme slengen, kan feks starte med å gå Besseggen motsatt vei og ha første overnatting på Memurubu. God tur og fint om du deler turen dere bestemmer dere for
 13. Hørtes ut som du traff meget bra med pakkingen. Takk for svar
 14. Herlig bildereportasje 😀 Og supert at du deler pakkeliste! Hvor mye "overvekt" hadde du med som du kunne latt ligge igjen hjemme? (Tenker da på ting du ikke fikk bruk for under turen)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.