Gå til innhold
 • Bli medlem

Æljmækk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Æljmækk

Nylige profilbesøk

738 profilvisninger
 1. Fant den i en brynjekatalog, men finner den ikke noe annet sted...
 2. Jeg har festet noen billige og lette karabinere på hver bardun og flyttet slik at strammeren er nærmest duken og ikke i den enden som skal festes i noe. Har også 4 teltplugger i posen slik at det funker bra sålenge jeg har 2 trær. Dette gjør at det går veldig fort å sette opp selv med kalde fingre med dårlig motorikk. Fester først en ende av mønen i ett tre så andre enden og strammer opp. Så tar jeg å fester sidene i trær eller teltplugger.
 3. Jeg er veldig fornøyd med brynje arctic og antarctic seriene, både jakker, bukse og trøyer. Men det er ett plagg jeg savner og det er brynje arctic jakke uten hette. Bruker mye arctic zip shirt men synes jakke er mer behagelig og anvendelig plagg. Hetten er en plage når jeg har på meg jakke over. Jeg så plagget i 2019 eller 2020 katalogen til brynje men klarer ikke å finne det til salgs noe sted. Noen som har det evt. vet om ett sted det er mulig å kjøpe det? Har forsøkt å sende mail til brynje uten å få svar, virker som de har mye å gjøre for tiden.
 4. Jeg har nettopp lagd meg ett nytt sett til varierte turer. Bruker bål når jeg kan men har god erfaring med gassbrenner. Brukt en billig sak fra biltema som jeg har vært fornøyd med. Noen steder er det ikke alltid en finner noe egnet uten å ramponere skogen, da er det greit å ha med gassbrenneren. Det er også veldig behagelig til morrakaffen. Kjelen funker i bålet og på brenneren. Alt går oppi bålkjelen og så har jeg den i en pose så det ikke skal sote ned sekken. Bålkjelen er ny siden jeg klarte å legge igjen den jeg hadde i en gapahuk i sommer, håper neste mann får glede av den. Men har vært
 5. Singi trekking har ikke lufteglidelås under armene. Den har to luftemaljer i hver armhule men de har en diameter på noen få millimeter. Ellers kan jeg anbefale jakken. God mot vind, solid og store lommer. Blitt min nye favoritt fremfor keb jakka som er mer tettsittende men god den og. Keb er dog ikke vindtett på ryggen. Som du sikkert skjønner så er jeg ikke så glad i goretex.
 6. North 13.5 speeder er ett billig alternativ som jeg kjøpte (har fjellpulk og). Har brukt den bak sykkelen på 1 skitur og litt barnehagelevering så har ikke voldsomt mye erfaring men kan foreløpig ikke se hvorfor jeg skulle betalt tregangen for thule eller nordiccab. Den kan også brukes med hjul og pulkdrag.
 7. [Hidden Content] Denne buesaga har jeg god erfaring med. Den sammenleggbare tursaga fra biltema som fikk gode skussmål i test er god å sage med men tåler desverre heller lite.
 8. Er på utkikk etter samme. Kanskje bar sende en mail til fjellreven og foreslå at de begynner å produsere...
 9. Hvordan er det med paris pulk og skispor? Ødelegger man sporet? Er det noen som har noen lure løsninger? Tenker litt på å montere mine gamle smøreski under en paris etter å ha glida de hele veien.
 10. Ett tips for å styre gnistene er å bruke tennstålet til å holde fast neveren eller hva du nå skal bruke for å få flammer. Når det gjelder det å tenne rødsprit så er det greit å holde strikeren i ro og dra tennstålet opp. Ellers er min erfaring at de tennstålene jeg har prøvd fra biltema og light my fire funker bra; men biltema sitt er mye billigere. En ting jeg husker jeg slet med da jeg kjøpte mitt første stål var det at jeg ikke forsto at de var belagt med noe som funka dårlig å tenne opp med. Noen få drag så forsvant det.
 11. Æljmækk

  Tårntur

  Kom over denne artikkelen på nrk: [Hidden Content] Virker som en finfin tur å gå mellom disse tårnene. Om ikke alle i en smell så kan man jo plukke seg noen få...
 12. Tennstål fra biltema. 49 kroner. Har ett liggende i sekken. Ett i lomma på jakka og nå ett hengende på kroken ved ovnen. Fyrstikker og lighter er effektivt men tennstål er gøy. Heia never og tennstål. Har også en billig fulltange kniv fra biltema som jeg bruker til å lage opptenningsved i vedkurven. Jeg innser at når veldig få andre er enig i at dette er slik en skal tenne opp så er det kanskje jeg som er rar. Men de gale har det godt!
 13. Har en garmin fenix 3 hr. GPS funksjonen er bruker jeg til trening og for å markere punkter av interesse når jeg er ute på tur. Finner da igjen gapahuker osv. når jeg er på tur senere. Spesielt når jeg er på ski/løpetur så kommer jeg over turmål som er artig for unga idet jeg løper meg vill. Sikler på garmin fenix 5x plus. For turplanlegging og navigering er jeg veldig glad i papirkart og kompass selv om jeg som regel navigerer mest med landemerker på kartet er kompasset uvurdelig hjelp spesielt i tett skog.
 14. Jeg bruker Keb og Vidda fra Fjällräven. Er glad i plagg som ventilerer og tørker fort. Greit med en størrelse der du kan ha noen lag ull under. De kan ikke anbefales i pissregn.
 15. Jeg er godt fornøyd med frikart sine kart på garmin etrex 30. Kartet stemmer bra med terrenget så da er livet bra.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.