Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. mai 2025 i Innlegg

  1. Jeg drar til Selje i dag, og skal padle hjem til Bergen. (Selvsagt snur vinden, og været. Så det blir motvind og mye regn…). Så jeg får testet underlaget i ca 8 sammenhengende netter. Da kommer i hvert fall dommen fra meg
    4 poeng
  2. Fått unnagjort en natt med mitt ute, og må si at jeg sov veldig godt på det! Ikke noe plager med lyd, og syns vekt/pakkstørrelses-"tollen" er vel verdt det for min del, mtp komforten. Turvenninne tok over madrassen på morgenen og nektet å bytte tilbake, så det er vel også et slags kvalitetsstempel. Forsøkte å dytte underlaget inn en Amok-køye, og det funket sånn passe, var utrolig tungvint å få på plass, måtte tømme for masse luft og stakk utenfor, så til det finnes langt bedre alternativer. Rullet litt mer rundt på det hjemme og sammenlignet det med Nortent Torv 7 og Exped Synmat 9(lw). Vil si at Neoloft gruser de på komfort, og stretch-stoffet er noe for seg selv, samt at tykkelsen virkelig får deg opp fra bakken. Anbefales! Under kan dere se noen bilder av størrelsesforskjellene, uten at jeg har vært supernøye på pakkinga. Torv 7 imponerer med hvor kompakt det er opp mot Synmat 9, iom at Torv faktisk er litt tykkere. Synmat er faktisk tyngst, og tynnest. .
    4 poeng
  3. Denne situasjonen var litt "mikrojakt". Datra mi, som har soverom rett mot granskogen bak huset, ser måren når hun skal legge seg. Jeg går på badet, som har vindu samme vei, og ser måren har satt nesa mot fuglematerne (hvor det henger lammelår til kjøttmeisene). Jeg sniker meg ut terrassedøra, og legger meg på "skuddhold" mot fuglematerne. Foran meg har jeg en sittebenk, som jeg finner litt skjul bak. Etterhvert kommer måren "flygende". Han hopper fra en gran, mot den bjerka han er tatt bilde i. Jeg får han midt i søkeren, men flytter fokuspunktet litt til siden. De første bildene er han i bevegelse mot materen, så jeg har relativt kort lukkertid. Så klatrer han opp for å skaffe bedre utsikt. Da tar jeg dette bildet. Fremdeles kort lukkertid. Skulle nok hatt litt lengre, mot at jeg gikk ned på ISO, men situasjonene endret seg raskt fra mørk granskog til lys bjørk i sollys. Her er han på tur mot materen. Dette er rett før han flyger bort til bjørka. Synes dette er litt kult, men litt for høy ISO gjør det litt kornete. Han var hele veien veldig fokusert mot materne. Her er siste bilde. Her har han oppdaget meg! Dette var nest best i denne serien, men litt av halen kom ikke med i bildet. Noe som trekker ned i mitt syn.
    3 poeng
  4. På Tustna og i telt, 21 mai.
    2 poeng
  5. Har noe erfaring med Reinsfjell 2 Superlight. Det tålte friskt vær forsåvidt relativt greitt, uten at man var utsatt for det aller mest ekstreme. Men det ER ikke et telt beregnet for det hardeste av vær som norsk fjellheim kan by på. For myke stenger, for store flater, for marginalisert produksjon mht materialer, soliditet på pluggfester, bardunfester etc. Det man uansett erfarte var at med tids bruk ble pluggfester fort slitt, og innerteltet "overstretched" slik at det raknet mellom myggnett og resterende innerteltmateriale. Virket som det ikke var "slakk" nok i dimensjonene i innerteltet, så det ble for mye strukket ut når vi befant oss to personer i teltet over tid. Dette igjen førte til at man måtte hensynta bruk av glidelås, og forsøke å "flytte" materiale slik at ikke glidelås stod i helspenn når man lukket den.. Slike ting. Jeg har forlengst konkludert med at Superlight/Ultralight-produkter ikke er noe for meg. Jeg må ha noe jeg kan stole på 100% når jeg ferdes i fjellene i Troms og Finnmark. Så får de ekstra grammene bare være der. Min egen sikkerhet ift om nylonboligen holder i storm er viktigere enn noen gram. Bærer uansett med meg både bacon, øl og mye annet som veier langt mer enn den lille differansen mellom et SL/UL-telt og et grovere telt.
    2 poeng
  6. Av hensyn til miljøet, naturen og dyrelivet kjøper jeg minst mulig. Før jeg kjøper noe, skal jeg først slite ut det jeg har. For 40 år siden gikk jeg med klær fra millitært overskuddslager, bl a vadmelsklær, sov under en presenning og sov i søstera mi sin ajungiluak sovepose året rundt. Jeg stusser over alle som kjøper og kjøper, telt nummer 6, sovepose nr 6, liggeunderlag nummer 5, ryggsekk nummer 7 , tarp nr 4, packraft nr 2, osv osv. Skaper Fjellforum ett unødig kjøpepress blant "friluftsfolk"?
    2 poeng
  7. Var nylig på hengekøyetur. Godt å rusle med fjellstøvler på beina, lett sekk og se våren på vei i fjellskogen. Trivelig å se fuglene i full aktivitet med sitt. Kaffeoppkok har man alltid tid til. Første overnattingstur med kløv for unghunden. Ca. 2,5-3 kg totalvekt på den. Det holder for nå. Og "gamlefar" fant veien oppi hengekøya.
    2 poeng
  8. På 17. mai hadde vi storfint besøk av en mår, som var på tur til fuglematerne våre bak huset. Fikk en lang serie med bilder, men synes dette ble finest. Det er noe med den lave kveldssola som lyser opp overkroppen. Bildet er tatt halv ni på kvelden.
    2 poeng
  9. https://www.rei.com/product/241039/therm-a-rest-neoloft-sleeping-pad Denne ble lansert for noen måneder siden, men jeg har hørt om den før nå. Den ser ikke ut til å være i salg i Norge enda men i praksis ser den ut som en Thermarest Mondoking med tanke på tykkelse og størrelse. Samtidig er den liten nok når den er pakket ned til at den faktisk går an til å ha med seg. Jeg har en Mondoking selv og det er jo et gigantisk liggeunderlag som i praksis kun egner seg til bil og hyttebruk, men også det mest komfortable oppblåsbare liggeunderlaget jeg har prøvd. Hvis dette er i nærheten så kan det absolutt være et alternativ for de som trenger god søvn. R Verdien er oppgitt til 4.7, så mer enn nok til sommer og høstbruk.
    1 poeng
  10. Hvis du har det mørke bildet i råformat så kan jeg kikke på det og se om mine støyfjerningstriks "redder det" for deg... Jeg har et par verktøy som håndterer verre utfordringer enn litt bildestøy vidu-video-2789171098178020.mp4
    1 poeng
  11. Jeg synes det er spennede med alle typer ville skapninger man kan forsøke seg på fotomessig. Det gir en egen spenning å enten snike seg så nære som mulig for gode bilder, legge en "felle" for dem for å få dem til å ferdes der man ønsker ta bilde eller på annen måte å forsøke få best mulig iblder ut av situasjonen. Det gir fort litt "jaktpuls". Liker godt at du ikke har falt for "fristelsen" til å få hovedmotivet midt i bildeflaten...
    1 poeng
  12. Helt enig. Vi er i samme båt med våre tanker rundt dette.
    1 poeng
  13. Se der ja, Sprek med Sofia: https://tv.nrk.no/serie/sprek-med-sofia Flink hun, og alltid viktig med styrke og bevegelse. Finnes mange program om trening og bevegelse på TV: https://tv.nrk.no/serie/trim-for-eldre/sesong/1972/episode/FREP23005372 Spøk til side, gode treningstips for "voksne" på denne youtube kanalen: Will Harlow – Over-Fifties Specialist Physio - www.youtube.com/@HT-Physio/videos
    1 poeng
  14. Da ankom mitt nye liggeunderlag i posten, Nortent Torv 7. Som en glad guttunge blåste jeg det straks opp i stua. 8 pump med den medfølgende pumpe- og oppbevaringssekk. Kvaliteten kjennes god ut, litt lyd men overkommelig. Gleder meg til helgens tur.
    1 poeng
  15. Siden du nevner børgefjell kan jeg nevne at jeg brukte Barents Outdoor stetind 3 når jeg var der i august/oktober eller noe sånt. I løpet av natta snudde vinden og traff i den enden der jeg enten hadde føttene eller hodet og der er teltet litt svakt følte jeg. Det knelte godt og jeg sto opp på natta for å sjekke barduner og gikk inn og "støtte" opp teltet så det ikke flata helt. Teltet tåler nok en del men jeg følte meg ikke helt trygg i det uansett. Skal sies at stetind 3 har innvendig høyde på 125cm som gjør at teltet også er et vanvittig vindfang. Jeg vurderer kanskje å drasse med meg 0,5kg mere neste gang i form av allak 2 som jeg antar kanskje er mere vindstabilt uavhengig av vindretning. Men de fleste telt som er satt opp riktig tåler mere enn vi tror. Tror jeg.
    1 poeng
  16. Har HS ringstind sl2 och kollar man vindriktning och sätter upp med högsidan mot vinden fungerar det ok. Jag väljer dock helst lite skyddade tältplatser för uppsättning,vid första turen fick jag vända tältet efter satt upp med låga sidan mot vinden efter någon timme. Haft Bergans trollhätta 1p det var en bra kombination av 30 dn yttertyg som ej fladdrar så mkt i vinden men fick även här sätta upp höga sidan mot vinden men en liten kulle eller sten som avleder vinden över tältet,var dock lite besvärligare att sätta upp då de korta pinnarna var lite svåra att sätta i och sätta rakt men ändå sträcka ut tältet. Mitt HB unna väljer jag om det förväntas oväder eller vill ha ett mer robust och lätt uppsatt tält men väger ju ca 800 gr mer än ringstind. Att väven skulle gå sönder är jag ej rädd för så länge det är relativt nytt anv ca 2 månader men med lägre vattenpelare VP så kommer det få åter impregneras fortare än Unna. Blir dock högre ljud av regnet och lite läck vid sömmar efter en störtskur i kanske 15 min så sen höst väljer jag Unna.
    1 poeng
  17. Så lenge man planlegger og velger teltplasser med tanke på vær og ikke utsikt kommer man langt med lite.
    1 poeng
  18. Jeg har hatt mange netter i et Reinsfjell SL 2 i kraftig ruskevær, og jeg har følt meg trygg og god i det. Jeg har nå et Big Agnes Tiger wall, som jeg en gang opplevde at stangen i fotenden bøyde seg innover på et tidspunkt på natta på grunn av vind og regn. Jeg våknet, dyttet stanga tilbake og la meg til å sove igjen. Langt ifra den beste teltnatta jeg har hatt, men veldig interessert å se hvordan et så lett telt taklet skikkelig ruskevær. Jeg synes trygt valg av teltplass og god bardunering ofte har mer å si enn et kraftigere/tyngre telt.
    1 poeng
  19. En ting er hva det tåler, en annen ting er hvordan det er å oppholde seg i teltet når det er uvær. Jeg kvitta meg med Ringstind fordi jeg synes det var ubehagelig i vind. Det er et trangt telt fra før, og det blir ikke akkurat bedre plass når vinden tar inn i siden på teltet. Den tynne duken blafra i tillegg mer enn det jeg var vant til. Reinsfjell vil nok gjøre jobben i Børgefjell, men tror det vil bli ganske mye blafring og støy i teltet om dere skulle komme utfor noe vind. God bardunering og selektiv utvelgelse av teltplasser vil nok hjelpe deg godt på vei. Jeg ville latt Big Agnes-teltet blitt igjen hjemme.
    1 poeng
  20. Sa da selv i kanskje litt tidlig fase av sommeren har jeg tatt meg ut på en tur med følgene: Ryggsekk Kawasaki "hardshell" (ikke helt denne modellen, men så godt som) Oppblåsbar madrass RAB Ultrasphere 4.5 (long, wide) Telt Cloud Up UL 1 Ultralight Backpacking Tent Sovepose Revelation Sleeping Quilt Slik så det ut; Og slik så det ut inne i teltet: Alt i alt tatt i betraktning at min erfaring med dette var nøyaktig null så konkluderte jeg at det var et taktisk nederlag men strategisk suksess. Erfaringer: - Billing "kinatelt" fungerte helt supert og det er lite å klage på annet enn at posen den oppbevares i må kunne strames ytterligere for å være enda mer kompakt. Så den kan jeg anbefale. - Oppblåsbar madrass får flest "stjerner" mtp at den pakkes ned til en størrelse ca tilsvarende en 0,5 liters ølboks. Dette er imponerende! Å ligge på den er derimot ikke fullt så imponerende for hvis man har øyne åpen føler jeg meg tilbake på en flyterigg. Oppblåsing gikk lett, justering av lufttrykk gikk lett, pakking gikk også ganske lett. - "sovepose" som er en "sleeping quilt" får en sterk 4-er siden ja den har mest "premium" dun og veier null komma niks men å pakke den tett er umulig og den av alle ting med på turen har størst behov for et borrelås-stropp system som kan holde den tettpakket og kompakt. Ellers så er opplegget med manglende glidelås hele veien ganske mongo, løsnigen ble å åle seg rundt for å lande "skjøten" mot madrassen, for ellers er det håpløst å holde den tett. Ellers gikk turen slik: 1) Ser på værmelingen som sier at det skal være ca 9-10 grader gjennom natten 2) Ankommer dalen mellom Breheimen og Veitastrond, temperaturen stemmer så langt, setter opp telt med innhold uten issues. 3) Opplever en sånn "kuldehelvete-dal" effekt av at dalen dypper ned til ca 1 grad (ref bilde nederst) over natten med noe is/rim diverse plasser fordi... en mer eller mindre lukket dal er en sånn kuldegrop, or so they say. 4) Jævla rypene klarer ikke holde nebbet sitt tett gjennom halve natten så jeg fryser her og der med den kaklingen i bakgrunnen. Haglen er ikke med så sånn går det videre til kl 0400 eller hva det var. 5) Våkner kledd for sommeren ute i praktisk talt sen vintervær, starter sykkelen for å få viften til å trippe på høy temperatur slik at varm radiatorluft redder mine eksremiteter fra kulden. 6) Pakking gikk greit, som sagt var målet her å ha med seg alt i en usannsynlig liten MC-ryggsekk og unngå kasser og hva ellers, dette gikk, med rom for forbering. Og bare for å poengtere noe her; Telt, sovepose, madrass, 3 x 0,5l flasker med div drikke, diverse smågodt for kvelden og frokosten, rent undertøy, kabler/ladere, ørepropper og div andre småting alt passet i denne lille ryggsekken under. Igjen beklager ingen bilde hvordan den så ferdigpakket ut, men den er MEGET liten og det er fortsatt "reserve" ubrukt i form av en glidelås som går hele veien rundt (mot ryggen) som kan åpnes og gi ca +5 liter mer intern volum. Dette var IKKE brukt. Og det er fortsatt potensiale for å pakke ting tettere. Så som jeg skrev - strategisk suksess. Halve moroen var egentlig å se om det gikk an å campe så ufattelig kompakt og likke det jeg anser som en stor skam - en motorsykkel overbelastet med all slags kasser.
    1 poeng
  21. Hilleberg Niak veier 1,7 kg, jeg vil kalle det et lettvektstelt, det tåler storm. Finnes mange videoer av dette. Men hvis du går ned til 1.2 kilo osv som feks copper spur tåler det også fint det meste men jeg har hørt om folk som har fått knekte stenger eller rifter når de har vert skikkelig uheldige i høyfjellet. Men de funker jo som gull så lenge været ikke er helt forferdelig.
    1 poeng
  22. Big Agnes-teltet ditt kjenner jeg ikke til, men Reinsfjell 3 SL gjør jobben. Vær alltid nøye med god bardunering i høyfjellet, så slipper du å få deg en overraskelse i løpet av natta. Du kan alltids trekke litt ned fra høyden, ned i en dal, bak en stor stein, unngå åpne sletter etc for å minimere risiko dersom du er i tvil.
    1 poeng
  23. 10 dager inn i turen nå (inkl. hviledag) og 265 km tilbakelagt. En god del på vei, men også en del i fjellene. Vi er "endelig" ute av Agder og inne i Telemark. Frem til første hviledag har jeg vært litt småskeptisk til å få til ~30 km hver dag i senere etapper med tanke på hvor vonde kropper og sinn blir etter en sånn etappe, men i går klarte vi jaggu 41 km (13 av de i fjellet) for å både spise noen kilometer av neste dag men også sikre oss bedre teltplass på en campingplass (det ble hytte uansett 😅). Føttene er selvfølgelig skikkelig møre, men egentlig ikke mer enn det en 30 km etappe har føltes som før turen. Jeg tror og håper kroppene faktisk har begynt tilvendingen. Målet er at 30 km skal føles "lett". Angående pakkingen er det lite jeg har følt at jeg ville gjort annerledes så langt. Sekken, Lundhags Padje Light 60 har vokst på meg. Spesielt mesh-løsningene er veldig praktiske for pakkingen. Likevel ligger min Kajka 65 fremdeles på Geilo om jeg ønsker å bytte den ut med noe bedre når vi kommer oss dit. Så lenge vekten holdes under 16-17 kg føles den ganske bra. Det er bare én etappe i nord som kommer til å overstige dette (oppe på 20 kg). Teltet, Abisko Lite 3 er vi fornøyde med når vi finner flat nok teltplass. Dette er ikke alltid lett, og de første dagene hadde vi noen grusomme teltplasser med dårlig pitch som gjorde at innerteltet bke veldig klaustrofobisk. Vi har et Abisko View 2 også liggende i backup om vi ønsker å bytte ut underveis på turen. Selv om det er et 2-mannstelt har det en mye bedre romfølelse for 2 personer, og man får hver sin inngang og fortelt. Kompromisset er litt høyere vekt og sannsynligvis ikke like motstandsdyktig i høy vind. Det siste er nok ikke så viktig/utslagsgivende.
    1 poeng
  24. Jeg fikk følgende svar den gangen: Det står MERK: inReach Sync kan ikke installeres på en telefon eller et nettbrett. For kompatible Windows- og Mac-operativsystemer, se - inReach Sync Compatibility. Jeg vet ikke om InReach Sync og app gjør akkurat det samme? Men for min del måtte jeg bruke Windows.
    1 poeng
  25. Jeg vet ikke om dette kvalifiserer til "tur"? I kveld har vi i alle fall byttet ut soverommene med åpen himmel. De siste tre nettene har orrhanene laget spetakkel utenfor soveromsvinduet, og forhåpentligvis får vi oppleve det litt nærmere med å sove ute. Her holder de på i hagen utenfor det grå/blå huset i bakgrunnen. Den største jaget den minste over gårdsplassen. Ved "stabburet" hadde han fått nok, og røyk inn i den lille orrhanen. Klar for hva enn denne natten måtte bringe. Allerede er det flere heiloer nede på åkeren. Hadde vært ekstra bonus om denne karen dukket opp igjen. Denne skulle se etter noe godt i fuglemateren om kvelden 16. mai. . EDIT: For de som lurer på hvordan det gikk, fikk vi se to orrhaner! Leiken gikk ganske fort over, da den ene presterte å flakse seg opp på plena 5 meter unna der vi lå. Guttungen synes det var en kul opplevelse, mens minstejenta ikke skjønte helt greia. Omtrent som forventa.
    1 poeng
  26. Årets første tur til Lifjell og Øysteinnatten i går på 17. mai.
    1 poeng
  27. Jeg har ikke kjøpt en Optimus brenselflaske på 0,6L hos XXL til kr 200. Jeg var veldig fristet, for kjøp av en vare til kr 200 hos XXL nå - da det ville gi meg akkurat de 200 bonuspoengene jeg mangler for å komme opp i 1200 poeng, som igjen ville la meg utløse en bonussjekk på hele kr 30! Dette etter at XXL ga meg 1000 bonuspong til bursdagen min i går! Tusen takk XXL! Blir nesten svimmel av å tenke på hva jeg kunne ha fått for de 30 kronene!? Hmm, skal jeg slå til på den brenselflaska likevel?...men der kommer jo frakt på kr 29 i tillegg, så da har jeg praktisk talt bare 1 krone igjen av "gaven". hmmm. Nei, slutt med dette tullet XXL og gi meg heller en rabattkode som gjør det verdt bryet. Som den jeg fikk fra Fjellsport i var på hele 30%. Noen begrensinger på bruk hadde den, Må brukes innen 7 dager, og de vanlige unntakene var listet opp, men denne gangen var ikke Hilleberg blant dem!
    1 poeng
  28. En tur til Tåkeheimen fra tirsdag 06 mai til Onsdag 07 mai Værmeldingen hadde vært så som så uka og dagene før tirsdagen, men det ble nydelig vær på tirsdagen, og hadde håpet på at det skulle bli bra nok til å ta seg en tur opp på Helgelandsbukken på onsdag, men våknet til snøfall og tåke, så da ble det heller retur til Holmvassdemningen i whiteout.. Nok en gang der man sikksakker seg ned i sneglefart fra tretten-null-to / 1259 høgda siden man hverken ser om det går opp eller ned eller bortover eller tilbake. 😣 Føret var bra tirsdagen med 8 minus som kaldeste underveis, mens onsdagen var det plussgrader og under 7-800 meter var nysnøen blitt veldig kram og nedenfor holmvassdemningen så var den blitt litt råtten her og der, så ble ett par saltoer (les: Svalestup med trynet først ned i snøen) når snøen gav etter i nedkjøringene 😂 Møtte en person, og så enda en til på avstand som også var på tur, begge på tirsdag i finværet, tilfeldighetene gjorde at vi kom opp samtidig på 1259 høgda som ei jente på randotur, kom fra hver sin side da hun hadde vært ute på Botntinden. Hun ble kanskje lettere skremt av to tullinger som kom vasene opp på toppen ullundertøy/ brynje netting på over og underkropp, men viste det ikke 😅 Uansett vær, bra tur, og med tredje året på rad med en skiovernattingstur i mai opp på Svartisen med Brorsan så kan det vel snart kalles tradisjon. På vei opp. Like overraskende digg å kjøre inn i første tunnelen der det er bart og påbegynnende grønt før man kjører inn, og hvitt og vinter når man kommer ut av tunnelen 😍 Bilen parkert og skiene på. ECF23294-C9AC-484E-80BA-C5C1ECF01FDF.mov Fulgte veien opp til holmvassdemningen Oppe på demningen Flotte forhold 🙌 Vi fulgte renna som går opp mot breen så og si fra demningen. Bretunga strekker seg litt nedover renna, men man må helt opp for man kommer 'på' breen. 1259 høgda kan skimtes Litt zooming hjelper på Hadde sett frem til snadder nedkjøringen her, men det får bli neste gang (når man ser noe 😶‍🌫️) Toppen av Middagstuva. Hun vi møtte på 1259 høgda hadde allerede vært oppe på middagstuva, og hadde nok akkurat kjørt ned da vi så sporene. Skjelåtinden stiger majestetisk opp i det fjerne. Helgelandsbukken likeså Og selvfølgelig tretten-null-to høgda 🥳 Skylaget dekket seg til etterhvert som vi nærmet oss Tåkeheimen og innhyllet helgelandsbukken i så måte. Ankomst Tåkeheimen ! Måtte grave litt før vi kom oss inn i hyttene (sikrigshytta har do) Lukene skalkes før avgang. Sporene våre var delvis snødd igjen, og knapt synlige flere strekk, men det gikk greit å følge de tilbake. Men lite å ta bilde av da vi to på tur stort sett bare så hverandre.. 🫥 Digg med skitur ass!
    1 poeng
  29. Kjøpte dette liggeunderlag for drøy måned siden og har ventet på å få testet det ut og i helgen som var, så fikk jeg gjort det. Jeg sliter veldig med ryggen, sliter mye med søvn og trengte å ha noe tjukkere enn Exped Ultra… Første inntrykket er kjempe bra, aldri sovet så godt i telt! Pakkes lite og bruker vell egentlig ikke mere plass en Exped som jeg har, anbefales!
    1 poeng
  30. Så bra at du deler og at det gikk bra! Slik jeg leser teksten så anbefaler jeg at dere tar et kurs sammen hvor fjellklatring med flere taulengder inngår. Eller at dere tar en skikkelig oppfrisking. I alle godkjente kurs inngår opplæring i ulike "metodesett" som kreves for aktuell type klatring og for sikker gjennomføring. Ulike metodesett beskriver både hva som er anbefalt metode/praksis, hva som man bør unngå eller ikke kan anbefales (spesielt for nybegynnere) og ikke minst ulike metoder for å komme ut av diverse situasjoner som måtte oppstå. Og etter endt kurs vil praktisering og repetering, repetering og repetering av ulike metoder/rutiner (f.eks på lav klippe) gjøre dere trygge på hverandre, medføre automatisering så det sitter som en ryggmargsrefleks og at dere blir kjent med det sikringsutstyr som dere skal benytte. Selv tok jeg utekurs med kompis for over 25 år siden, og alle de metoder som ble lært da er fortsatt med når jeg klatrer idag . Jeg kunne ha beskrevet konkret hva dere burde gjøre for å unngå de ulike situasjonene, men det vil ikke være i nærheten av å dekke hva et mer omfattende kurs vil gi dere og ikke minst den trygghet en instruktør kan gi dere på riktig eller feil gjennomføring underveis.
    1 poeng
  31. Da har jeg bestilt et Neoloft i RW utgave. Om det faller i smak hos kona, kan jeg kanskje unngå å drasse rundt på Megamat 10 MW på 2,1 kilo, og med volum likt bamseunderlag, når hun er med 😅
    1 poeng
  32. Jeg har to Jack russel tisper. Den ene er to år gammel, og den andre er straks seks mnd. gammel. De har samme mor, men forskjellig far. Det er stor forskjell på de. Den eldste er mer forsiktig av seg, liker å gå i skogen, ikke redd for bekker, elver eller broer. Men, pauser. Det liker hun ikke. Da blir det primadonnaskjelving og synes synd på seg selv. Den yngste er mer Jack russel. Liker også å gå i skog, ikke prøvd bekker, elver eller broer enda. Men tror dette vil gå helt fint. Pauser, primus og bål ser ut til å gå helt fint for henne. Den eldste fremstår mer som ei løkkajente, mens den yngste er klin kokos og er med på det meste.
    1 poeng
  33. Siste tilskot er Floke, som no har blitt 6 mnd. Litt frå siste halvår
    1 poeng
  34. Hund. Den gode gamle turkompisen har vandret over til de evige jaktmarker, og vi har sett på alt som er av hunder til salgs eller omplassering. Det er mange fine hunder der ute, og lysten er sterk, men vi har tenkt å ta oss en liten pause før vi finner en ny.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.