Gå til innhold
  • Bli medlem

EMM

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

19 Neutral

Om EMM

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Et delstrekk av Bohusleden er også en mulighet, dersom grensekryssing er aktuelt.
  2. Mine veier 119,3 gram i str. XL. De er ikke for bruk utenfor innerteltet.
  3. Jeg har WM booties (i ikke-expd. utg.). De er lette, har en myk type såle, går fint å ha på i soveposen, og er store i størrelsen. Til info.
  4. Vekt, kvalitet og pris - velg to. Om du f eks velger en Cumulus-pose for komforttemperatur på 0-grader celcius, kommer du langt under 1400 gram. Tilsvarende med f eks en Feathered Friends-pose eller en fra Western Mountaineering. Alle har lav vekt, god kvalitet, men det koster.
  5. Hermine, irsksetter tispe, født sep 2017.
  6. Hvor mye er du komfortabel med å bære i vekt over de distansene du vil gå? For meg (i min alder) vil svaret være (mindre enn) en 85 liters sekk, med det du anfører at du må bære for et par netters overnatting. Men, dersom du like greit kan bære 20 kg+ i de kommende år, så ville jeg valgt den største. Differansen i alternativenes egenvekt er jo neglisjerbar, men med økt volum øker gjerne vekten med hva som er "kjekt" å ha med. Den gang da jeg var ung og nyforelsket ville jeg tatt den største sekken, hatt med stearinslys, vin og andre luksusgreier. I dag skulle jeg greid meg med min 50-liters sekk i ditt anførte scenario, 70-literen om vi skulle vært ute en uke, og 125-liters sekken om vi også var på reinsdyrjakt..
  7. Hilleberg Soulo. Plass til bikkja (20 kilos fuglehund), meg (187cm) og noen pakkposer i innerteltet. Plass til sekk og om nødvendig, matlaging i ytterteltet. Solid, lett å sette opp, også når sliten i mørket. Trenger liten plass i terrenget og kan enkelt justere posisjonering om det trengs. Hilleberg Saivo. Basetelt. God plass for to med hund. Fine luftemuligheter og solid. Tungt. Hyperlite Mountain Gear Ultamid 4. Et plasspalass med romfølelse. Fullt innertelt med gulv (827g i pose), lett med kun ytterteltet (772g i pose). HMG gnd cloth 244x132cm (116g i pose). Et festivaltelt og en lavvo for de yngres utflukter. Om jeg skulle velge et telt til i morgen, hadde det blitt et Durston X-Mid Pro 2.
  8. 70 liters sekk, forholdsvis lett, fra HMG, via Packraft. Størrelse large var korrekt for meg iht guide for rygglengde. E9BBE2E7-4866-4080-9FCF-9FD0F74E38DE_1_201_a.heic
  9. Ja, i betydningen lett og billig, nei i den forstand at jeg kun har tilbrakt ukesvis i sovepose under myggnetting av typen "enmannstelt", noe som krever én line opp til en gren/kryssende pinner eller lignende. Kan anbefale dette for friheten til å lese en bok/føle du har en liten privat alkove uten å ha småkryp for nære.
  10. Bestilte en ny dunpose for komforttemp minus 15, Cumulus Teneqa 850 i lang versjon, 20 mars. Fikk melding om ankomst 22 mai. Meget fornøyd med at jeg bestilte den i lang versjon, er 187 cm høy.
  11. Jeg har en Feathered Friends sovepose jeg er meget fornøyd med etter mange netter i den. Husker fra min research at jeg bestemte meg for enten en Western Mountaineering eller Feathered Friends-pose. Er helt sikker på at begge produsenter lager topp produkter. Har bodd over syv år i USA, nå bor jeg i Norge og har akkurat bestilt meg en Cumulus-pose... Et forhold jeg nøt i USA var at der utstyrsvalg skal tas med hensyn til vekt, kvalitet og pris, så er det meste tilgjengelig kjapt, også når du prioriterer vekt og kvalitet. For telt har jeg kun erfaring med Hilleberg, men amerikanerne produserer telt i Dyneema. Har god erfaring med det i seilbåt..;) Lykke til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.