Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. juli 2023 i Innlegg

  1. Fem dager på Hardangervidda med utgangspunkt Tinnhølen. Ganske våt tur og nå henger alt turutstyret til tørk i hele leiligheten 😁 På vei inn mot Sandhaug Camp første kvelden ved Reinsmyrtjørna. Ganske bra med vind, med litt regn om natta og om morgen. Angret litt på at jeg tok Niak for det ble ganske luftig. Neste dag ble det pause på Sandhaug med rømmegrøt. En del vind og skiftende vær mellom regn og oppholdsvær, men regnet var ganske lett. På vei til Besso. Camp andre kvelden i på en topp litt ovenfor Besso. En del vind og regn om natta. Noen ganger er det hyggelig å ligge inne og høre lyden av regnet mot teltduken. Dagen etter fortsatte jeg rundt Nordmannslågen. Regn og vind midt i fleisen 😁 men det var også vakkert å gå langs vannet. En del vading, ved en av elvene måtte turstøvlene av og crocsene på. Tok "snarveien" over vannet, nesten litt Jesus-aktig 😊 Camp 3. Ingen vakker utsikt denne gangen, men den luneste teltplassen på hele turen. Neste morgen var det heller ikke regn så det var litt mer kos å sitte i teltåpningen og nyte mårrakaffen. Dag 4 var flott værmessig. Ikke noe regn, og sola kom ut på ettermiddagen. Tok lang pause i sola før jeg gikk inn på traktorvegen tilbake mot Tinnhylen. Siste camp med utsikt mot Hardangerjøkulen. Klarte å lage hull i ytterteltet på Niak neste morgen Siste dagen ble våt, regna bra hele dagen. Takknemlig for gode sko - kjøpte et par Sportiva lærstøvler brukt på finn for 700 kroner for to år siden, men har aldri brukt dem på en så våt tur med regn og mye myr og vading og man vet jo aldri helt hva man får når man kjøper brukt. Men de holdt meg helt tørre! Etter å ha kommet meg til bilen og fått på meg tørre klær, ble det fjellørret og svele på Dyranut før jeg kjørte hjemover.
    10 poeng
  2. Hu her er meget sjeldent innom på besøk, så hvor jeg har vært på tur idag, må nok oppsummeres med hvor jeg har vært på tur i sommer! Juni kom med en ukes ferie, denne ble brukt til kommunetoppsamling i Østfold. Etter 9 stk satte jeg snuten hjem, for der var det mye flått iår! Nå er vel hjortelusa kommet, så de få jeg har igjen der nede må nok tas når frosten kommer. Helga før ferie klarte jeg å få med meg ei venninne over Romsdalseggen. Min 5 tur, og min første med gondol ned. Jeg er nok mere fan av å gå ned, men skjønner at dette er penger i kassa for Åndalsnes, og det så ikke så ille ut som jeg hadde forestilt meg. Ferie: Første uka ble det turuke på Møre. Fikk besøkt Grip, og tatt kommunetoppene ( liste fram til 2016) i henholdsvis Molde, Aukra og Smøla. På vei hjem mot Trondheim ble det hyttebesøk i Sunndal, og vi bestemte at vi skulle kjøre " Norges villeste omvei " hjem. Turen stoppet ved Aursjøen, da det hadde gått ras etter ca 40 km, og de siste 24 km gikk vi glipp av og måtte kjøre ned samme vei. Scary shit, det er smalt og bratt, og den tunnellen fryktelig mørk ( og smal ). men vi fikk tur inn i Eikesdalen, og sett Mardalsfossen på nært hold.Vel hjemme ble det turer i nærområdet og litt solings på Øysand. Undertegnede hadde bestilt seg guidet tur et par dager siste uka. Været i Jotunheimen var ikke noe særlig, ble til og med omtalt og avbildet i Vg, men tur ble det, så Nøsakampen og Uranostind ble besteget, om ikke på den måten som var planen. Nå er denne ferien over, og kneet har fått hvile de siste dagene, før det må til pers der nede i det store fjellmekka neste helg. Anbefalinger fra denne ferien vil altså være mest Møre. Utallige turmuligheter, vakker og spektakulær natur. Legger ved noen bilder fra de siste 3 ukene.
    5 poeng
  3. Ikke akkurat "i dag", men i starten av juli ble det brukt 8 dager på fiskerloffen i Femundsmarka. Drømmen var egentlig Børgefjell, men pga. snøforhold og dårlig planlagt feriebooking ble planene endret og Femundsmarka ble valgt på grunn av relativ nærhet med bil. Dette var min første gang i Femundsmarka, og jeg må si jeg likte landskapet veldig godt. I løpet av én dag på vandring kunne landskapet endre seg drastisk flere ganger. Alt fra "lavlandsskog" til "elvejungel" og snaufjell, men også alle mellomtingene. Lite folk å se i løpet av uken, men sporene av å være i et trafikkert område er definitivt tilstede. Noen "banket på" teltet morgenen ved Røvolltjønnan for å samle inn svar på en spørreundersøkelse (!!). Veldig uventet og nesten litt frekt her man prøver å unngå mennesker. Spørreundersøkelsen handlet om hva man syntes om effekten av informasjonsplakatene som omhandlet sporløs ferdsel og bålfyring som var hengt opp ved innfallsportene til nasjonalparken. Jeg synes det er bra dette kommer godt frem, men det er tydelig vis ikke nok for jeg fant vel søppel og aluminiumsfolie-rester (Real turmat sannsynligvis) i nesten samtlige bålgroper i nasjonalparken. Jeg tror den gjengse "Monsen"-fantast-kompisgjengen med altfor tung sekk og Packraft i Femundsmarka har noe å lære fremdeles. Ellers ble det lite fisk, bortsett fra én fin ørrett i Røvolltjønnan som gikk rett i panna og en harr i Mugga som ble sluppet ut igjen. I Nedre muggsjøen var det mye aktivitet i vannet, men ingen interesse for sluk eller spinner desverre. I Volsjøan virket det som om det ikke fantes noe fisk i det hele tatt, etter å ha prøvd fisket rundt store deler av området i 1,5 dag. Heldigvis hadde vi litt vind i blant som tok det værste av myggen som kom i store mengder ved første anledning. Dette ble første ordentlige tur med det nye Abisko Dome 3 teltet (jeg har Dome 2 fra tidligere også). Teltet stod som forventet veldig godt til forventningene. Gigantisk romfølelse for regnværsdagene, god lufting og fjellstøtt i vinden uten tegn til bevegelse noe sted er ting en kan sette stor pris på.
    4 poeng
  4. Jeg har brukt denne med hell når det ikke er steder på duken som får hard belastning. Blant annet midt på en dør der vi var uheldige å komme borti en spiker når vi hengte telt til tørk: https://frivannsliv.no/products/gear-aid-tenacious-tape-silnylon-patches?variant=42545136697572&gclid=Cj0KCQjwn_OlBhDhARIsAG2y6zNz4GqwDmfVFyH1Lwpz2acUOKlboZFr4zFjR00ssfgZKwZCv_cFguMaArqWEALw_wcB
    3 poeng
  5. Kjappt avgjort : det ble det - Fjellreven. I grønn, til en meget god rabatt. Så får jeg se hvordan det funker. Virker lovende. Trenger jo vintertelt også. Hva er din erfaring om vinteren da?
    3 poeng
  6. Oppfyller ikke vektkrav, fordi det ikke finnes "UL"-utgave av de, men jeg kan varmt anbefale Fjällräven Abisko Dome 3. Romfølelse i både innertelt og begge fortelt er enorm. Overlegen ventilasjon mot tilsvarende konkurrenter, som også kan justeres/lukkes om det blåser litt vel surt. Kvalitetsfølelse hele veien, og teltet står fjellstøtt, uten blafring og krever generelt lite bardunstramming for å holde en god fasong. Generelt helt topp å måtte oppholde seg i enten det er fint vær eller pøser ned. Det eneste minuset jeg har på teltet er at det kan være noe knotete å sette opp alene om det blåser mye, pga de kryssende stengene i innvendige stangkanaler som må reises likt. Med litt trening og rett teknikk går det bedre etter hvert. Med 3-mannstelte er man sjeldent alene uansett, og jobben blir veldig enkel om man er 2. Teltet er relativt likt i utforming og vekt som Hilleberg Allak, men har en del større brukbart areal i alle retninger + fortelt, samt flere luftemuligheter. En kombinason av Allak's vindsikre oppsett og Abisko Dome's størrelse og funksjoner hadde vært helt optimalt. Jeg hadde en liten periode Norrøna Falketind Dome 3p-teltet. Flott telt i "optimale" sommerforhold da det er svalt og godt ventilert, men ikke bra i noe form for vind. Dette byttet jeg raskt ut med Abisko Dome (hadde allerede 2mannsutgaven og visste hva jeg gikk til), og har ikke sett meg tilbake siden. Noen bilder i felt:
    3 poeng
  7. Jeg har reparert både telt og kite med tapen, og begge har holdt utrolig godt med mye bruk.
    2 poeng
  8. Takk alle sammen! 👍 Jeg hadde uansett tenkt meg til Sømhuset fordi jeg har tre turplagg som trenger skifte av glidelås så kanskje jeg tar med denne i samme slengen. (To fra Fjellreven, har de et glidelåsproblem?). Dette er jo rett ved glidelåsen foran på teltet og der blir det jo litt stress på materialet. Greit å få det gjort av noen som har peiling (selv om jeg har tenkt lenge at jeg burde utvikla ferdighetene med den symaskinen 😅)
    2 poeng
  9. Herlig, grattis! Jeg har kun brukt Dome 2 teltet på vinteren to ganger, men etter å ha blitt enda mer glad i disse teltene er tanken å prøve å ta de med på litt flere turer istedenfor tunnelteltet den kommende sesongen. Jeg kommer nok til å eksperimentere litt med hvordan teltet kan pakkes på pulk i en pølse for et noe raskere oppsett. Om jeg skal alene på høyfjell med fare for mye vind på vinteren vil jeg nok velge tunnelteltet, men for turer i marka osv. er det mye sannsynlig Dome blir valgt fremover. Alene på tur på vinteren var det digg å ha plass til hele Transporter-pulken i det ene forteltet på Dome 2, og bruke det andre til inngang og kokkelering. Jeg hadde ikke mulighet til det den gangen (lite snø på isen), men jeg ville nok gravd en dypere grop i inngangspartiet.
    2 poeng
  10. Jeg har ikke kjøpt dette settet før, men det skal vel sys på? Det står i produktbeskrivelsen at man bør ha nål og tråd. Silnylon er i tillegg nærmest umulig å lime slik som PU-belagt nylon/polyester. @varmtvann dersom du vil ha en permanent løsning vil jeg anbefale deg å sy flengen hos et sertifisert servicesenter. Sømhuset gjør det i Norge. Jeg har brukt dem selv og de er flinke. Alternativt kan du prøve å reparere det selv om du er god med symaskin. Jeg ville kjøpe repsettet som @Gabs88 lenker til og brukt en ekstra sterk polyestertråd som Gutermann Mara 70. Test på en bit før du syr selve teltet.
    2 poeng
  11. Lett er relativt. Men ett godt og romslig telt er det som gir mest økt komfort per ekstra gram av alt du kan ha med på tur. Exped Orion Extreme synes jeg er helt knall. Orion UL er sikkert bra saker om du vil ha lettere. Største ulempen med UL telt synes jeg er døren i innerteltet. Den er ofte av sorten som er tett nede, og har mesh oppe. Det gir ikke mest varme/le når det blir surt vær, det gir ikke best ventilasjon i myggsesongen, og det ødelegger også all utsikt fra myggfri sone. Vanlige telt har en mesh-dør og en helt tett dør, det gir full fleksibilitet i alt slags vær
    2 poeng
  12. Var en tur til Heimre Krekjavatn over de siste par dagene. Turen skulle egentlig være omtrent 90 minutter gange hver vei, men det gikk ikke helt som planlagt. Det var veiarbeid innover Rausdalen og våt bakke pga regnet som gjorde at jeg ikke kunne kjøre den veien. Da måtte jeg gå fra den gamle 1000 meter veien i stedet. Etter omtrent 2 timer hadde jeg knapt kommet meg opp til Biskopvatnet, og da hadde jeg halvannen time igjen å gå. Gikk inn til en jakt og fiskehytte der eid av Årdal JFF. Kom til hytten rundt kl 6 og brukte et par timer på å få i gang gasskomfyr og fyre opp i ovnen der. Ettersom koblingen på gasskomfyren var dårlig (blir byttet i morgen). Når jeg så var ferdig med det og skulle til å fiske hadde skodden lagt seg så kraftig over vannet at jeg ikke kunne se det på 10 meters avstand en gang. Og i tillegg var det kraftig med vind og regn. Så da ble det til at jeg satt inne i hytten i stedet. Været ble endelig bedre i 2 tiden i dag men etter noen få kast med fiskestangen fant jeg ut at jeg skulle bruke oppholdsværet til å ta meg hjemover så da ble det nye 3.5 timer gange tilbake igjen. Ikke den mest suksessfulle turen jeg har hatt. Men god trim Traff også på en reinsflokk med ca 15 voksne og 5 unger på vei tilbake. Skal tilbake på hytten en annen gang men da skal jeg være der et par dagers tid før jeg reiser tilbake. Det er skikkelig fin fisk i det vannet.
    2 poeng
  13. Gikk opp til Gaustatoppen med damå på torsdag. Fantastisk utsikt og været var ok med litt regn og vind i håret. Det var Litt mye turister som skulle på vei ned da vi kom, heldigvis for vår del da vi fikk hele toppen og nedstigningen så og si alene. Kom til toppen på 1830.moh og da ble det nystekte vaffeler og varm sjokolade. Vi hadde bil ved stavsro parkering og brukte ca 3.5 timer opp og noe slikt ned, med litt stopp og bilder.
    2 poeng
  14. Denne tiden på året er det greit å være på tur! Mye godt å finne i marka. Tore
    2 poeng
  15. Kort vandring fra Nedalshytta ut på den nedtappede Nesjøen for å se på grunnmursrestene fra den gamle Nedalshytta. Artig! (Må legge inn bilder senere, får feilmelding nå)
    2 poeng
  16. Nydelige bilder: skjønner jo av prinsippet at 2 stk på skal ha 3 pers telt, men likevel lurer jeg i dette tilfelle, dvs Dome 2 på om det holder for 2 damer a 1,60/1,64 pluss sekker. Og om vi strekker det til vinterbruk: er det for liten da ? Har jo bestilt 3 pers telt, men dem kunne sende det først om ca 15 -20 dager da de var fri "bestillingsvare" - så imellomtid fikk jeg jo tenke litt på om et 3 manns telt virkelig trengs, når det faktisk i dette tilfelle er så god plass (som andre 2 mannstelt ikke ha)
    1 poeng
  17. Forslag (har ikke prøvd, men har det som alternativ neste år): Fra Oslo - Tog til Voss, bytte til buss til Odda. En natt på hotell der. Dag 1: skyttelbuss inn til Skjeggedal. Så gå til Tyssevassbu via Trolltunga. Dag 2: Tyssevassbu - Torehytten Dag 3: Torehytten til Hadlaskard via Hårteigen. Så blir spørsmålet om man skal sørøstover mot Rjukan og bussen hjem, eller nordover mot Finse og toget hjem.
    1 poeng
  18. Spinnakertape er utrolig sterk. Lagd for å reparere seil, som får mye mer juling enn et telt.
    1 poeng
  19. Jeg hadde noen rare varianter av flammer før jeg tok en skikkelig rens og polering av selve brennerkoppen. Altså den runde flate delen av den dingsen med alle de små hullene i. Var akkurat som om gassen klebret seg til denne og brant gult. En solid rens og knikking på denne så den ikke var "lodden" i overflaten gjorde susen... Etterpå ca sånn her: https://www.instagram.com/p/B8n5dVNB0QY/
    1 poeng
  20. Jeg kjenner ikke til rep settet @Gabs88 linker til, men det kan være en god ide. Vist lappene i repsettet bare klistres på må «limet» være silikonbasert. Nå er det rifter i teltet ditt ganske stor så jeg ville nok sydd og i hvertfall vist riftet er et sted som utsettes for stress. Vil du prøve å sy selv så ville jeg brukt en lapp og brukt silikon til å sømtette.
    1 poeng
  21. Det er mulig, jeg fant bare frem til linken for hilleberg sitt eget sett. Men som du kan se i videoen så limer han og han testet vel er par år etterpå. Men det var jo en mindre fleng enn den TS hadde.
    1 poeng
  22. Hilleberg har også egne reparasjonskits til Yellow, Red og Black Label. Kommer også i forskjellige farger så det matcher ytterteltet. https://oslosportslager.no/produkt/repair-kit-yellow-label-reparasjonskit-til-telt-54197.aspx Reparasjon av telt er nesten som å sette på et klistremerke, så lenge overflaten er renset godt før du begynner går det stort sett fint.
    1 poeng
  23. Hva??! ☹️😁 Ja lettgått terreng, det var egentlig litt deilig 😊
    1 poeng
  24. hahaha, nå fikk du satt meg litt i arbeid her! Joda, den ble besteget ser jeg av bildene, gikk over der på vei ut til moloen. Så den må jeg vel registrere Fantastisk vakkert på Grip, og det var jo strålende sol den dagen. Ja de kommunetoppene, de får meg ofte ut på tur!
    1 poeng
  25. Hei Jeg bor på østlandet og tok buss til Rjukan fra Oslo. Gikk derfra og opp til Finse. Brukte 1 uke ca, tok meg god tid. Tog hjem fra Finse.
    1 poeng
  26. Flott tur det der, og heller ikke så krevende terreng Gikk samme turen i fjor i august, bare jeg beveget meg litt lenger fra Besso når jeg skulle telte, mot Dimmedalen ved Bessevatnet. Ellers var det ganske likt og kjente meg igjen på mange av bildene. Og det minner meg på at jeg har faktisk ikke laget noen turrapport fra den turen enda...!
    1 poeng
  27. Alt har en risiko, og selv om jeg har gjort dette selv flere ganger med en greie som ligner på den du viste til så kan jeg jo ikke garantere at alt går bra, men hvis man har litt praktisk sans og hode med seg så burde alt gå bra. Hva kan gå galt? 1) Man fyller for mye i boksen slik at det ikke er nok eksansjonsrom igjen. (Med ren butan er 80% flytende gass det maksimale, med blandingsgass noe mindre enn 80 %) Det står nettovekt på boksen, men ikke brutto så ideelt sett skulle boksen ha vært veid når den ble kjøpt, og ikke fyllt til den veier mere. Sammenligner man med en ny av samme type og merke og fyller til litt mindre (målt på kjøkkenvekta, så burde det gå bra, evt tom boks + litt mindre enn det som er angitt som nettovekt) 2) Fylling med propan i stedet for butan(mix). 3) Boksen har vært etterfyllt mange ganger eller er ekstremt gammel (rusten??), og ventilen lekker, evt ventilen lekker av en annen ukjent grunn. Det merkes umiddelbart etter refylling, lukt, eller bobler når beholderen dykkes ned i ei bøtte vann. (Da skrur man på adapteret og fyller over i en annen boks.) 4) Fylling på ugunstig sted som innendørs elle nær antennelseskilde. 5) Noe jeg ikke har tenkt på, men som heldigvis har gått bra av likevel
    1 poeng
  28. For å spare deg masse tid og krefter. Det er ikke å oppdrive under 1500g. Tror ikke du finner dem under 2000g en gang, noe som i seg selv er veldig tungt.
    1 poeng
  29. Enklest kollektivtrafikkmessig, ikke nødvendigvis turen Det er vel en 110-120 km distanse igjennom Hardangervidda i det forslaget.
    1 poeng
  30. Finnes slikt som dette: https://www.aliexpress.com/item/1005004907687130.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.604e2c4ekhHWKW&algo_pvid=af75c992-4661-422c-9f08-56045823e3a2&algo_exp_id=af75c992-4661-422c-9f08-56045823e3a2-0&pdp_npi=3%40dis!NOK!132.46!53.01!!!13.22!!%40211bd3cb16899233798665753d07ee!12000030978961757!sea!NO!3854680756&curPageLogUid=vvUbJKUp8Elh Men har hørt at det ikke er helt trygt siden gassboksene er laget for engangsbruk, ikke for å bli fylt på flere ganger. Du kan kanskje skaffe en sånn primus gasslampe, så kan du bruke resten av gassen til lykten på tur?
    1 poeng
  31. Interessant video om regler for bålbrenning i Femundsmarka:
    1 poeng
  32. Det er nok én av grunnene til at man kan bli syk av vannet, men ikke den eneste. Isbreer inneholder vel både en del inorganisk og organisk materiale som kan være med å gi dårlig vannkvalitet. Dette kan være bakterier, virus, parasitter, tungmetaller, radioaktivitet osv. som ligger inne i isen, og som frigjøres med smeltevannet (slik jeg skjønner det er det gjerne smeltevann fra undersiden av breen som er problematisk). Man trenger derfor ikke å bli akutt syk, men akkumulere tungmetaller gjennom å drikke brevann over tid, for eksempel, noe som ikke er bra for helsa i et langtidsperspektiv. Og angående dette med om vannet vil være forurenset "helt til havet", så er det ikke en enkel fasit på det. Dette vil avhenge veldig av vassdraget, hvor langt det er, om det er blankskurt berg eller løsmasseoverdekning, hvor mye vann som tilføres bekken nedover i vassdraget og slike forhold. Jo mer vann som kommer inn gjennom grunnen eller fra andre overflatekilder, jo mer utvannet vil brevannet bli, og det vil sånn sett kunne anses noe tryggere å drikke, ettersom konsentrasjonen av problematiske stoffer blir mindre. Det er dette som er noe av grunnen til at man heller bør drikke rennende vann et stykke nedenfor utløpet enn fra stillestående vann, blant annet. Man må uansett ikke a seg lure til å tro at man kan skille på om vannet er trygt eller ikke utelukkende ved å se på fargen, da må man (som alltid) ha det inn på et laboratorium for å undersøke nærmere. Vannet kan altså se krystallklart ut, være luktfritt og ha god smak, men inneholde virus og parasitter som er usynlige for det nakne øye, og som kan føre til dels alvorlig og akutt sykdom. Men farge på vannet er gjerne en indikator på at det kan være fare på ferde. Så igjen ender man vel opp med det litt kjedelige svaret at det ikke er så svart-hvitt at brevann er verken trygt eller ikke, det avhenger av breen og forholdene rundt. Men sannsynligheten (og dermed risikoen) er nok større for å bli syk av å drikke vann som inneholder brevann enn annet vann, og det er vel derfor de fleste anbefaler å unngå å drikke slikt vann. Man er jo ikke helt trygg om man drikker annet vann i fjellheimen heller, men sannsynligheten for at det er sykdomsfremkallende er mindre, og dermed ansett som tryggere. Det hender jo også at man blir syk av å drikke kommunalt vann som er gjennom flere steg med rensing, bare at sannsynligheten for dette er veldig lav. Nå er ikke isbreer helt innafor mitt fagfelt, så skal ikke på noen måte påstå at dette er fasit, men mitt generelle inntrykk gjennom studiene i hydrologi og VA-teknikk. Om jeg til nød måtte drikke vann som jeg vet kommer fra en isbre, så ville jeg som minimum kjørt det vannet gjennom et vannfilter laga for formålet, og eventuelt koke vannet.
    1 poeng
  33. Vert oppe til Årdal Jeger og Fiskeforening sin hytte ved Sletterustvannet. Der har det stått en gammel hytte i mange år men nå er det bygd opp en splitter ny en som åpnes i August. Isen gikk for en uke siden så hadde et håp om god aktivitet, og det var det. Masse vak men de ville kun ha fluer denne gangen. Fikk nå er par stykker allikevel. 😁
    1 poeng
  34. Det ble en fisketur (med overnatting i telt) til Holderen rundt den 20. juni. Dette er et vann som er delt mellom Snåsa og Jemtland, og det var tidligere kjent som et vann hvor man kunne få stor fisk av bra kvalitet. (Den største ørreten tatt på stang som jeg har hørt om herfra, var en fisk på ca. 7 kilo tatt fra båt på norsk side for noen år siden. Denne fangsten var dokumentert med bilde av fisken i Trønderavisa.) Dessverre har det blitt fisket for lite i vannet i de senere årene, og resultatet er at det er blitt for mye fisk, slik at både størrelse og kvalitet på fisken har blitt mye dårligere. Selv fisket jeg et døgn på svensk side (fiskekort fås på natureit.se), og resultatet ble 9 ørreter og 2 harrer med gjennomsnittsvekt på ca. halvkiloen (kvaliteten var så som så). Ikke all verden altså, men det var tross alt matfisk.
    1 poeng
  35. I dag gikk jeg 1 % av Nordlandsruta. Fra Graddis til Viskis i Saltdal og Saltfjellet landskapsvernområde. Bildet er tatt på Lifjell, og vi ser Solvågtind (t.h.) i Junkerdal nasjonalpark og Ølfjellet (t.v.) i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, i bakgrunnen.
    1 poeng
  36. En kort overnattingstur til Langøyene i indre Oslofjord med barna. Mange fine teltplasser rett ved sjøen.
    1 poeng
  37. Gikk jaggu helt greit uten gassbrenner på tur
    1 poeng
  38. @Håvard- kajakken fra West System har en veldig hyggelig pris, og den har en fin lengde og lastekapasitet. Plast tåler også mye. Av de to kajakkene du har sett deg ut så ville jeg nok gått for den. Det du bør legge merke til er at den er veldig tung. Den veier 29 kg. Det er ganske mye, spesielt hvis du skal løfte den opp og ned fra biltaket alene. Du kan få tak i kajakker som er (mye) lettere enn den fra West System. Ulempen er at du kanskje må litt opp i pris. Du kan sikkert finne noen fine brukte kajakker på finn, eller sjekke ulike forhandlere. Ser at Padlespesialisten i Arendal har sommerkampanje nå: https://www.padlespesialisten.no/categories/kajakksommer De selger også pakker der du får med padleårer m.m. Det kan være greit å stikke innom en padlebutikk og se på utvalget. Da får du også muligheten til å prøvesitte kajakker eller til og med prøvepadle de Lykke til!
    1 poeng
  39. Ja. Klar over det. Stussa veldig når jeg la ut bamse underlaget mitt i Orion i går. Hodet mitt toucha kanten i hodeenden og når jeg strakk tærne toucha de i andre enden. Jeg er 186 cm så latterlige mål som er oppgitt og det irriterer meg. Hvordan oppfatter du ditt Orion 2 innvendig @Terka ? Så på Exped 9LW underlaget mitt og dun vinterpose hadde jeg jo sparka gjennom teltet. Det irriterende her er at jeg syns dette var det optimale teltet med gode løsninger på stort sett alt.. perfekt høyde, store gode fortelt, poser til barduner, opplevd kvalitet fra a-å, «tak» over når du åpner dørene, tørkeloft med mer. Da må jeg tilbake å begynne å lete. Ender sikkert opp med et Hilleberg til dobbel pris 😂
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.