Jump to content

staabre

Aktiv medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

staabre last won the day on August 30 2021

staabre had the most liked content!

About staabre

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

staabre's Achievements

 1. Hadde en kokheit tur til Havdalsvatnet siste helg. Det ble ingen fangst å snakke om, men idyllisk var det uansett.
 2. Det ble fisketur i helga som var, og min petri broder tok den største ørreten; den ble tatt på sluk og den veide hele 2390 gram! Ørreter av denne størrelsen er ikke helt uvanlig i dette vannet, som ligger et sted i Trøndelag...
 3. En tur til vakre Skorovas i juni må man ha med seg når det omsider kommer et par dager med bra vær, og anledningen bød seg denne uka. Fiskestanga og gummibåten var også med. Fisk ble det også; to flotte røyer på henholdsvis 1035 gram og 1130 gram ifølge digitalvekta, samt en mindre ørret.
 4. Har noen prøvd å spraye ytterteltet med refleksspray?😜 Reflekterer jo noe synlig lys iallfall, men om det reflekterer infrarød stråling også vet jeg ikke.
 5. Kunne jo prøve å tape fast et redningspledd til ytterteltet og håpe på å få det stramt nok til at det ikke bråker for mye. Et forsøk verdt? Tarp er det mer bry med på snaufjellet, og som du sier, det veier jo en del.
 6. Drar opp denne tråden, som er aktuell hver sommer. Har noen her prøvd å dekke teltet med en duk med reflekterende ytterside, for å hindre soloppvarming av teltet? F.eks. kunne bobleplast belagt med aluminium gjøre nytten, se [Hidden Content] (produktnavnet er AstroShield White; selges dessverre bare i store kvanta). Noen andre forslag om hvor man får kjøpt noe lignende?
 7. Jeg er i utgangspunktet interessert, se privat melding.
 8. Jeg prøvde å kjøpe dette teltet få timer etter at det var lagt ut for salg, men da var det allerede solgt. For sen i avtrekket, som vanlig...
 9. Når man er 2 personer på tur er det praktisk å ha hvert sitt fortelt til oppbevaring av bagasje (samt til enkle måltider i dårlig vær). Dessuten slipper man å forstyrre hverandre unødig hvis man må ut i et nødvendig ærend i løpet av natten hvis man har to separate utganger.
 10. Har noen et gammelt 3-manns tunneltelt liggende, til salgs for en rimelig penge? Teltet må ha 2 fortelt/innganger (en på hver side). Jeg har sjekket Finn jevnlig, men det er ingen rimelige brukte telt med denne designen til salgs. Aktuelle modeller er f.eks. Fjellsport Snøtind eller Helsport Rundhø.
 11. Solen skinte over Trøndelag i helga, så det passet bra med en fisketur til et vann i Lierne nasjonalpark. Det var litt for lite vind til at det kunne bli noe godt fiske, men en ørret på en drøy kilo lot seg likevel lure.
 12. OK, jeg ser av svarene at dere ikke er bekymret for potensiell helsefare ved telt behandlet med flammehemmende kjemikalier. Argumentet som går igjen er at dere ikke skal spise teltet. Men jeg regner med at dere ikke bruker hansker når dere setter opp/tar ned telt, så da får dere vel noe av disse kjemikaliene på fingrene - som igjen har lett for å smitte over når det håndteres mat i etterkant. Så da vil dere jo på en måte "spise teltet" likevel... Miljøaspektet av flammehemmende kjemikalier er også selvfølgelig bekymringsverdig. Omtrent hvor mye kjemikalier vil et telt behandlet med f.eks. TRIS avgi til omgivelsene per døgn hvis det står oppslått i regnvær?
 13. Fra skittfiske.no har jeg nettopp kjøpt et nytt telt fra Coleman, som jeg ikke har fått prøvd ennå. Men ved nærmere ettertanke var kanskje ikke dette så lurt, da det viser seg at (ytter)teltet er behandlet med flammehemmende kjemikalier som kan være potensielt helseskadelige. Det viser seg nemlig at Coleman telt er behandlet med stoffet tris(1,3-dibromopropyl)fosfat, som er et av de mest helseskadelige av disse flammehemmende midlene. Bør jeg være bekymret her? Jeg vurderer nå å returnere teltet. Er det brukt flammehemmende midler i ditt telt? I så fall, er det noe som bekymrer deg? Se [Hidden Content] for en liste over hvilke flammehemmende kjemikalier som er brukt i telt fra en rekke teltprodusenter.
 14. Denne uka ble det en telttur til fjellområdet mellom Skorovas og Sanddøladalen. Her er det liten ferdsel og til dels krevende terreng, og man treffer sjelden på andre mennesker. Men fjellørreten er hjemme, og fisk rundt kiloen er ikke uvanlig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy