Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Øks - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"


Anbefalte innlegg

SnorreL skrev (37 minutter siden):

Gransfors Outdoor øks. Måtte til slutt gi etter for hypen...

Sitter og å vurderer denne selv nå.. føler meg "influenced" og føler på en liten skam over at jeg har latt meg påvirke på denne måten :D

Men veldig i tvil, har jo Fiskars X7 fra før...så kanskje best å la være.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
28 minutes ago, SnorreL said:

Fiskarsen er kjekk å ha i bilen, på hytta, i reserve eller annet. Bra øks men trist design uten snev av sjel (synes jeg). 

Nei, sjel har den kanskje ikke, men det er ei svært god øks! Stålet er av høy kvalitet, skaftet er nærmest uknuselig, den slipper aldri hodet, og den er ergonomisk velkonstruert med god balanse. Altså ei funksjonell øks av høy kvalitet som gjør det den er laget for å gjøre, på en svært god måte. Men jeg skjønner jo at det ikke teller for øksefetisjisistene her inne :-)
Jeg har det forsåvidt litt på samme måte når det gjelder kjøkkenkniver. Jeg har klart meg i mange år med kniver av god kvalitet fra bl.a. Victorinox og Sabatier (rustfritt stål, fysj!), men etter at jeg fikk noen japanske kniver i karbonstål er gleden av å kokkelere på kjøkkenet blitt enda større. Maten smaker kanskje ikke bedre, men det er morsommere å lage den :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bjørn J 
«Altså ei funksjonell øks av høy kvalitet som gjør det den er laget for å gjøre, på en svært god måte. Men jeg skjønner jo at det ikke teller for øksefetisjisistene her inne»

Og omtrent det samme som i siste siterte setning har du også skrevet i en knivtråd her inne....  🤣

Endret av SnorreL
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var da et heftig gruppepress her nå! :P 

Og det hjelper jo ikke at den lokale

(Logg inn for å se skjult innhold)

, så får vel innom der og "bare kikke" en av dagene. Må kjenne hvordan den øksa er å holde, for med store hender er hvertfall X7 veldig god å holde i.

Det jeg liker med Outdoors øksa er at den er litt mindre og lettere enn Fiskars X7, dvs den kan være lettere å hive med seg i en liten sekk selv på småturer. Pen å se på er den jo også selvsagt. Skal ikke akkurat legge nedpå store trær, så trenger ikke noe stor øks, men kanskje noe som biter litt mer i hugget enn en Strømeng 8", og er fin til å splitte småved til bål o.lign. Og så hjelper det jo at Lars Fält har hatt en finger med i spillet, så den passer fint sammen med Casstöm-kniven :D
Ang vekt ser det ut som det er ca 550gr vs 700gr. Veier min X7 til 694gr, med plastbeskyttelsen.

Nå har jeg jo tidligere kjøpt kniv(Mora Garberg) for å bruke når jeg skal padle kajakk i saltvann, telte på land og lage bål osv, så da må jeg kanskje ha en øks som kan være med der, og da passer X7en til slikt, så kan Casström-kniven og evt Outdoorøksa være forbeholdt skog og ferskvanns-bruk. hmm, elsker å bare lage unnskyldninger for å kjøpe!
 

Bjørn J skrev (2 timer siden):

Nei, sjel har den kanskje ikke, men det er ei svært god øks! Stålet er av høy kvalitet, skaftet er nærmest uknuselig, den slipper aldri hodet, og den er ergonomisk velkonstruert med god balanse. Altså ei funksjonell øks av høy kvalitet som gjør det den er laget for å gjøre, på en svært god måte. Men jeg skjønner jo at det ikke teller for øksefetisjisistene her inne 

Dette er igrunn derfor jeg kjøpte X7, for at den skal være robust og få jobben gjort, uten noe særlig mer tanke bak det enn det. Men ser farlig ut til at jeg er på vei til å bli en slik øksefetisjist... ikke bra!

 

Endret av Kristian J. Vabø
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har brukt Wildlife Hatchet eller Villmarksøksen som den heter i noen måneder nå. Var ikke lett å velge mellom de to når jeg skulle plukke ut, men en video hvor det ble sagt at Villmarksøksen var bedre til treskjæring osv, falt valget på den. Men nyskjerrigheten ble for stor. Så jeg måtte teste Outdoor øksen også. 

Du kan ikke bomme med noen av de, men det som gjør at outdoor øksen skiller seg ut for min del, er at den har bedre symmetri. Den er bedre balansert og hodets utforming gjør den bedre egnet til å kløyve ved. Selv om det er små marginer som skiller de. Jeg trodde jeg skulle like det bua skaftet bedre, men det litt lengre og rette skaftet på Outdoor øksen gir en helt annen snert i hugget. Nei, dette er som med Lard Fält kniven... man må bruke den selv før man merker forskjellen. Jeg kan ikke annet enn å anbefale begge på det varmeste. 

IMG_2140.thumb.JPG.f997ccd57c07847c8a61605b60da1669.JPG

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian J. Vabø skrev (41 minutter siden):

 så trenger ikke noe stor øks, men kanskje noe som biter litt mer i hugget enn en Strømeng 8", og er fin til å splitte småved til bål o.lign.

 

Bare så det er sagt, en øks biter noe hinsides mye bedre enn en stor samekniv. Jeg tror faktisk jeg aldri blir å gå tilbake til storkniv. Fra nå av er det øks og småkniv som gjelder for mitt bruk ❤️ 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fenrisfrøya skrev (På 4.1.2021 den 11.05):

Gransfors outdoor øks. Hva er deres erfaring med denne øksa, hvor tykke trær er denne øksa beregnet for å felle? Klarer den enkelt trær på 20 cm tykkelse?

Det går helt fint. Du kan felle ganske store trær med denne lille rakkaren bare du er tålmodig nok. Jeg er veldig imponert over øksen det lille jeg har brukt den enda. Denne i kombinasjon med en ealge sag fra magasinet er uslåelig for tur kos. Selv bruker jeg de mindre øksene til å gjøre opp ved og treskjæring. 

1772744656_turogeagle.thumb.png.e7c940cda68a0b49560fa72f46f358db.png

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Bjørn J
   Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull.
   Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere.
   Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla.
   Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den.
   Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider:  Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
  • Av Memento mori
   Da hadde du flaks😂 på 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    har de en score på 0.4 av 10 mulig gitt av 3139 stk. Posten har 4,7 gitt av 16 stk. 
   Er på grensen til artig å lese alle kommentarene postnord får på denne siden og på «boikott postnord?» på face.
   Mange er frustrert over at de gjør avtaler og faktisk ikke kommer, så mye av dette er nok skrevet i sinne🔥

  • Av Memento mori
   Jeg pleier å legge nye telt i et kar med vann et par timer. Da trutner trådene som det er sydd med. Gå også over alle knuter på barduner og pluggfester. På noen Helsporttelt bør du knytte om festen til plugger. Slik det kommer er de lett å miste. 
   Litt siliconspray på glidelåser for bedre funksjon. 
   En flaske med impringnering på sømmer og litt på taket kan også være lurt på mange telt.  
   Pleier også å sette rephylsa innpå repleddet og ha tape på hver side. 
   Lykke til med nytt telt😀
  • Av Humle
   Da jeg kom hjem i går, lå det 3 stk pakker til meg i postkassa, som jeg ble ferska med av Hun-som-må-adlydes mens jeg åpna dem i
   furtebua mi...

   Konemor blir direkte muggen noen ganger når man kjøper nytt turutstyr...vel....når sant skal sies er det jo egentlig fullt i furteboden, så en viss forståelse for at det reageres har man jo. Og man er jo ikke altid overstrømmende positiv selv når nye sko og handvesker dukker opp...klin like de ørten andre parene som står i skapet og aldri blir brukt...

   I alle fall, sånne reaksjoner er jo ikke moro, når man har gått og siklet rundt postkassen i en ukkes tid i forventning og lengsel etter det nye utstyret som er på sin langsomme ferd gjennom et langstrakt land...

   Så jeg tenkte at en tråd her hvor man kan skryte litt av nye ting man har ervervet seg, samt sladre om hvor man har kjøpt det og til hvilken fantastisk tilbudspris som forsvarte kjøpet av din ørtende jaktkniv, eller gamassjer med grønn glidlås isteded for sort som du gadde tre av fra før...gjør seg...så post hav du har brukt dine surt ervervede penger på til turutsyr, eller gi utrykk for din beundring, missunnelse eller hva som helst over andres kjøp...

   Mine kjøp var:
   1 stk Molle bag til Nalgene flaska mi med Ollicamp space saver krus - Ebay- 11 $
   1 stk 16gb minnekort - Ebay 7$
   1stk rødspritbrenner (trangia-kopi) med kjelstativ som passer i solo kokesettet mit.10$
   Alt inkludert frakt fra Hong Kong!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.