Gå til innhold

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  400
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Kristian J. Vabø vant dagen sist 16. november 2019

Kristian J. Vabø hadde mest likt innhold!

Om Kristian J. Vabø

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Tvedestrand

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tja ikke godt å si, men har kikket litt på bilde- og filstørrelser som jeg endte opp med. Bildene ble først lagret i 1500x1000px som jeg anser som en bra størrelse om man vil se bildene i stor størrelse på blogg, forumtråder eller facebook på skjerm med 1920x1080px. Mine filer endte på 1,7mb +\- når Lightroom lagret de.. Regner man da minst 30 bilder, så får man ca 50mb. Men folk opererer med forskjellige bildestørrelser, noen har kanskje ikke mulighet, tilgang eller kunnskaper for å forminske bildene, samt at antall bilder vil jo variere, så man burde vel kanskje ta godt i... 75mb? 100mb?
 2. Fordi det finnes tilfeller der programledere er såpass overivrige, hyperaktive og gira at de lar nesten ikke gjester fullføre setninger når de blir stilt spm, eller får lov å fortelle noe ferdig før programlederen skal finne på noe annet. Noen deler av Monsen - minutt for minutt hadde slike tilfeller, men det gjaldt ikke Monsen selv.
 3. Da har man kanskje for lite solcellepanel? Hva har du nå? Løsningen kan jo da være større panel, som vil lade bedre under dårligere forhold og dager med lite dagslys. Men en batteribank eller lign er jo uansett smart i tillegg. Bruker både solcelle(21w) og 20.000mah batteribank selv.
 4. "Bra" det ikke bare er meg.. 15mb som maks på bilder på et forum er vel kanskje like gammeldags som å ha max begrensing på 10mb på en mail... Men på en annen side så er jeg kanskje litt gammeldags, her jeg sitter og skriver på et tastatur på en 10 år gammel stasjonær PC om for inntil 2 uker siden bare hadde Windows 7 Hater å bruke, lese og skrive på forumer på mobiltlf...har kanskje for liten mobil?!
 5. Etter å ha sett @tklami sin fine turrapport fra en 2ukers tur på Hardangervidda fant jeg ut at jeg og ville legge ut en liten rapport fra min aller første tur til Hardangervidda i fjor sommer, men siden jeg er mer glad i bilder enn tekst, og da hadde nesten 40 bilder på 50-60mb så ble ikke forumet særlig glad når jeg prøvde å legge de inn.. Selv etter å ha prøvd å få Lightroom til å lagre bildene i enda mindre størrelse og dårligst kvalitet som jeg selv er villig til å akseptere ville fortsatt ikke forumet være venn med antall megabyte jeg hadde. Så da ga jeg opp.. Jeg har en gammel blogg liggende, kan være jeg får vekke den til live igjen og legge ut bildene der, og heller linke derifra...
 6. Her står fortsatt kamera med speil på ønskelista om jeg hadde hatt god råd - Canon 1Dx mk3. Har et speilløst kamera, men bare et lite Canon M100 for turbruk, så ikke akkurat noe i klasse med Sony A7-serien, Nikons Z-serie eller Canons R-serie.. Slik de speilløse kameraene er forløpig, så blir det nok speil enn så lenge for min del med tanke på hva jeg tar mest bilder av Fint tidsfordriv å sette seg inn i nytt kamera, kanskje også hjelp for å komme seg ut på tur, både små og lange
 7. Får bare håpe at Outnorth får de på lager igjen i riktig størrelse. Har to gavekort som må brukes(Outnorth/XXL), så da er jo håpet å kunne få kjøpt disse hanskene etterhvert. Om jeg skulle sluttet å handle på XXL, så er det ikke så mange valg igjen her i området. Sportshuset Outlet-butikken eies av Gresvig, og der var de uvisse om sin fremtid når jeg pratet med en der i går. De har heller ikke det helt store utvalget hele tiden. Sport1 lokalt handler jeg minst mulig hos da de er ganske dyre i forhold til andre, og veldig sære på priser.(Spurte om de kunne gi en bedre pris på en ullgenser som selges billigere andre veier, men nei, de kunne IKKE gå noe lavere enn 799,- om de skulle tjene noe penger, og fikk en liten regle om hvordan det var å drive butikk. Et par uker senere kostet den samme genseren plutselig 699,-...) ..Da handler jeg heller på XXL Arendal, som faktisk matcher priser og har god service!
 8. Et navn som plutselig slo meg, da jeg har tenkt en del på denne tråden og de fleste godt kjente er nevnt, nemmelig Lars Krempig. Har alltid hatt sansen for film og fortelling som kommer derifra _____________________ En ting jeg ikke er så glad i når det kommer til programledere er de hyperaktive ADHD-folka der hvilepulsen ligger på 120.. Humor er jo selvsagt greit, men det kan fort blir litt vel mye, slik som "Jar Jar Binks" i Star Wars, eller "Skids" & "Mudflap" i Transformers-filmene..
 9. Ble et par Mechanix Wear-hansker på XXL til 200,- i går... På småturer, både til skogs og bare vandring gatelangs med kamera når det er litt småkaldt har jeg bare brukt noen Dæhlie skihansker for å ikke fryse så på fingrene. De egner seg bra for oss som driver med steinalderteknologi og fortsatt fotograferer med store speilreflekskameraer og fortsatt vil ha bra bruk av fingrene når man håndterer kameraet. Men så ble disse skihanskene med på en liten skogstur der jeg måtte bruke hendene for å støtte meg, og ta tak i stein/fjell/tær for å komme fram, og "skinnet" på fingertuppene (tommel, peke- og langefinger) gikk helt i oppløsning. Så nå håper jeg at disse Mechanix-hanskene tåler bittelitt mer... De sitter hvertfall perfekt på mine hender Fremtidig så står et par Hestra Ergo Grip Active på handlelista for bruk i skogen som allroundhanske (Selv om XXL selger Hestra, så kunne de visst ikke skaffe disse...?!)
 10. Godt å se at det er andre og som har fått nok av det der.. Men du glemte å få med at vi må se ALT en gang til etter reklamepausen 🤣 Blir irritert bare jeg hører om serier som "Ødemarkens menn", og de andre om tømmerhuggere, gullgravere, iceroad truckers og lign serier, der alt de gjør kan være det mest fatale de noen sinne har gjort. Og enda mer irritert blir jeg når de legger sååå mye vekt på at alt er så farlig, men å legge fekd ut på 10 mils snøscootertur med en utslitt scooter fra 70-tallet som så vidt starter når det er 20 kuldegrader, og er nesten tom for bensin fordi de ikke sjekket tanken før de dro, DET KAN DE!! ...Håpløst Heldigvis er disse seriene kanskje bedre egnet for dumme amerikanere som ikke vet bedre...
 11. Den var jo ikke dum! Ser man får tilsvarende sag fra Hultafors nå, modell BSL-12. Dvs 12"(30cm) blad. Kommer også i 21", 24" og 30".. http://www.hultafors.no/handverktoy/sager1/buesag-bsl2/ Fåes kjøpt hos Byggmakker for 309,- De har og tilsvarende sag fra Stanley.
 12. Måtte blitt et sted mellom Fagernes og Røros kanskje. Da er det hvertfall ganske store mligheter for steder jeg kunne tenke meg, alt fra Femundsmarka og Jotunheimen/Hardangervidda og alt rundt. Kunne faktisk gjerne bodd i Røros-området, med kort vei til Femundsmarka. Der tror jeg nok jeg kunne trives bra. Sørlandet er ikke så spennende..begynner å bli lei av kupert turområde og tett skog..
 13. Hva med å kjøpe en sammenleggbar buesag, der man kan kjøpe billige standardblad som man som regel får tak på overalt, alt fra Biltema, Monter, Clas Ohlson, Jula eller andre tilsvarende butikker hvis man trenger nytt? Med god lengde på bladet, 21"/53cm, får man og lange gode drag når man sager.. Og det er mindre fare for å bøye/knekke bladet som på Silky og tilsvarende sager.. #1: https://agawacanyoninc.com/pages/boreal21 #2: https://www.outnorth.no/eka/combi-saw-21 #3: https://www.revir.no/collections/sag/products/53cm-sven-saw-tursag (fåes og i kortere utgave, 38cm. Har og smådeler som kan mistes. når man skal montere/demontere..!) Evt gjøre det billigst mulig: https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/sager/buesag-2000018712 (Har faktisk denne selv, i 21") https://www.clasohlson.com/no/p/30-7549 https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/handverktoy/sager/buesager/buesag-121022/ https://www.felleskjopet.no/hjem-og-fritid/hage/hageredskaper/beskjaeringsutstyr/greinsag/buesag-21-50297059
 14. Da kan du like gjerne gjøre det nå, så har du pakken før helgen
 15. Tolker det som at du ikke har bestilt ny uten fingervern enda og at du jobber litt på å overtale deg selv her!? Eller må jeg hjelpe litt? Skulle lekt mer, med å fyre opp bål osv langs vannkanten der jeg var, men det blåste såpass at jeg tok ikke sjansen, og omgitt med masse tørt gress osv så slo fornuften inn Men fikk nå testet litt hugging og finarbeid med Strømeng-kniven.. overasket over denne kniven! Har også alle fingrene i behold, uten kutt. Må være bra for en søring, uten søringsperre
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.