Gå til innhold

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Kristian J. Vabø vant dagen sist Juni 3

Kristian J. Vabø hadde mest likt innhold!

Om Kristian J. Vabø

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Tvedestrand

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fornuften har seiret, det blir nok en Garmin Instinct. Det blir alt for mye penger å bruke over 8000,- på en klokke som Fenix 6 eller 6X. Så da sier fornuften at det blir billigere klokke, slik at man kan bruke de andre pengene på annet turutstyr som jeg vil...skal...ha Så nå er dilemmaet, Instinct Graphite eller Instinct Tactical i sort. Jeg liker helst mørke/sorte klokker, ref bilde over av Suunto Core All-black som jeg allerede har, og tror kanskje Graphite blir litt for lys grå etter min smak. Den ser mørk nok ut på reklamebilder, men på tester og bilder tatt av andre folk på nett ser den mye lysere ut..
 2. Var ute og testet de nye Alfa Knaus-skoene jeg kjøpte før helgen. Ingen nåde ble gitt, her tråkkes det rett i vanndammene osv De ble impregnert dagen før, og jeg la i ekstra ullsåler(Har det i Alfa Walk King-skoene også). Godt fornøyd forløpig, godt grep var det og, på glatte stein og fjell. Disse skoene blir nok både hverdagssko og tursko der behovet for høye sko er fraværende.
 3. Kikket faktisk på denne selv her om dagen, på Sportshuset Outlet som hadde den til 1500,-, men kun i grå. Fin jakke til å ha utpå ullgenser når man er på tur om været skulle slå om til regn eller kald vind. Evt til hverdags, siden fargen ikke er for skrikende. Men sjekket litt priser rundt om, og G-Sport har den til 1200,-, men også kun i grå.. Jeg har forløpig slått den fra meg, da jeg har en tilsvarende jakke fra et annet merke, men i orange og litt tykkere stoff.. så den får vel duge..(kanskje..)
 4. Ikke rart at de rike blir rikere... På tide at de som jobber på slike plasser gir mindre respekt til lederne sine og krever mer, siden disse lederne ikke respekterer arbeiderne sine! Sånne ledere som behandler arbeiderne sine på en så respektløs måte, og i det hele tatt tør å spørre arbeiderne sine om å jobbe gratis, overtid uten overtidstillegg eller på andre måter så de sparer penger irriterer meg noe så jæ**** faktisk. Flaks at jeg kjøpte mitt nye Tv på den lokale El-kjøp-butikken
 5. Kontoen sto i pluss denne mnd, så da... ...og mer skal det bli de neste mnd
 6. Jeg handlet senest på XXL på Torsdag, og kommer ikke til å slutte med det. Som andre så er jeg ute etter å kjøpe der varen er lett tilgjengelig og til en billig penge. Og hvis de som jobber på XXL syntes det er så fryktelig ille og ikke vil jobbe der under slike tilstander, så har man to valg, man sier i fra og gjør noe med saken, eller man slutter og går videre i livet. Det hjelper lite at vi andre sitter her å skriver om at vi skal slutte å handle der, i det store bildet, så merker ikke XXL noe til det akkurat.. Og lar man sjefer og ledere holde på slik som det skrives om, så sier det litt om de ansatte også.. og da er det på tide å få litt bein i nesa.
 7. Evt bare en liten rørkutter fra Biltema, da er hvertfall strikken trygg https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/bremsesystem/bremseror/bremseror/rorkutter-2000016947
 8. Jeg har kun skumgummi der ventilen er, siden det er skumgummien som ekspanderer og blir klemt flat når man skal trykke hendene der for å suge inn luft utenfra og presse lufta inn i underlaget når det blåses opp med den innebygde pumpa. Kan ikke si jeg har merket at det er noe skumgummi andre plasser på underlaget. Mitt underlag er et DownMat 9M... Når du sier "motsatt ende", vil det jo nesten virke som denne skumgummien fra pumpa har løsnet og flyttet seg?! Eller er ventilen på baksiden underlaget nå, ned mot gulvet?
 9. Drar opp igjen denne tråden.. Jeg ville bytte ut min 4 år gamle Suunto Core All-black med klokke som har GPS og pulsmåling ++, og vurderte sterkt Garmin Instinct Graphite, men syntes den ble for grå og lys når jeg så reelle bilder av den, som ikke var reklame-bilder på nettbutikker. Jeg liker best mørke klokker, og invertert/mørkt display. Nå har Instinct Tactical kommet, og der er den endelig i sort farge, men prishoppet forsvarte ikke de ekstra små tingene som har kommet på Tactical syntes jeg. Men så..forrige mnd begynte jeg i ny jobb og får en ganske god lønning nå, og dum som jeg var så begynte jeg å se litt på nye Fenix 6 Pro og 6X Pro... Det skulle jeg jo aldri gjort Blir det Fenix, så blir det nok 6X, den er jo overlegen på batteritid og har større skjerm. Pro med gorillaglass er visstnok lettere å se i dagslys enn Sapphire, og føler ikke jeg har så behov for Sapphire, som og kommer i grå som jeg ikke er så fan av.. Så Sapphire har jeg igrunn sett litt bort fra. Vurderte Fenix 5X en liten stund, men føler ikke den har blitt billig nok, så da kan man like gjerne legge på litt peng, og gå for nyeste og det bedre alternativet! Er og litt i tvil om det er verdt å bruke 8000,- på en klokke... Men gjør jeg det, så har jeg vel en klokke man kan bruke i mange mange år fremover.. Er ikke av typen som bytter hver gang det kommer ny modell. Er det noen her som har handlet Fenix 6 eller 6X enda, og har noe fornuftig å si om disse? Kan alltids komme med noe ufornuftig også, er ikke vrang der Men har vel igrunn fått med meg det meste, av å se videoer på youtube og lese specs og tester på nett.. Bilder av Garmin Instict Graphite er og velkommen, om noen skulle ha den. Helst gode bilder i dagslys, som viser fargen riktig. Har blitt veldig glad i denne klokka, og den har vært med på alle turer, jobb og til hverdags de siste 4 årene.. men nå frister det med noe nytt
 10. Bruker den som magasinet.no selger, den har fungert ypperlig til nå, og passer akkurat oppi kjelen, med plass til lighter og fyrstikker, og faktisk litt småtteri til om man vil -> https://www.magasinet.no/gassbrenner-til-trangia-stormkjokken Nå var det jo god pris på den også!
 11. Jeg har et 27-4 UL med gassbrenner, men med 25-seriens stekepanne. 27-seriens stekepanne syntes jeg er for liten, så kjøpte en fra 25-serien for å teste, og nå er det den som alltid er med på tur. Bedre plass til å steike fisk og bacon Kommer ikke til å bytte turkjøkken med det første, da jeg er meget fornøyd med denne "pakken" jeg nå har. Veier ca 1kg, men det får heller være. Det er komplett med lighter, fyrstikker og gassbrenner pakket ned i kaffekjelen og alltid klart til bruk, bare å hive rett i sekken hvis man skal på tur.
 12. Har Hilleberg Unna i rødt, da det var litt av den fotoglade personligheten min som var med på å velge farge. Men nå i senere tid har den folkeskye personligheten tredd litt mer frem, og jeg vurderer å få tak i yttertelt i "Sand" til mitt Unna.. Men igjen, rødt kan og vise andre at man er der og de vil da se at den plassen er opptatt, eller oppdage at det er folk der mye tidligere enn at de kommer helt oppi teltet før de ser det.. som igjen er positivt for den folkeskye personligheten min. Vinn-vinn altså!
 13. Ang plass i Unna, så kan jeg dele det samme som jeg gjorde i en annen telt-tråd: (Jeg liker forresten å ha sekken inne i teltet, det er det mer enn nok plass til i Unna, om man ikke har med for mye dilldall...) For de som ikke har Unna og vurderer det, og lurer litt på plass mellom inner og yttertelt med åpningen, så knipset jeg masse bilder av det på turen til Hardangervidda i August..Jeg lagrer alt som kan lagres der - sko, kjøkken, fotostativ, gåstaver, fiskeutstyr osv. Gassbokser, vannsflasker og div poser med mat har jeg liggende i kortenden der man åpner teltet. Resten blir lagret inne i teltet. Sekken, en Fjällräven Kajka 85l, ligger ved beina og oppover langs indre langside og alt man kan trenge inne i teltet om natta ligger derfra og opp mot hode-enden.Goood plass hvis man setter det opp riktig, her med Trangia 27-4 og Alfa Walk King i str 44 mellom inner- og ytterteltet.Her har jeg satt bardunen i plugg, samt enda et tau i ringen i bunnen og ut til samme plugg. Da løfter man duken litt, og man får god plass. Her med liggeunderlag Exped SynMat 7 UL LW (197x65cm):
 14. Har ikke brukt den så mye at jeg har opplevd noe negativt med den, så kan desverre ikke si så mye om det. Den holdt meg hvertfall varm og jeg sov godt
 15. Har samme posen selv, og bruker den til vinter/sen høst/tidlig vår, og har fungert veldig greit for min del Bruker den sammen med Exped DownMat 9M og Bamse Extreme liggeunderlag.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.