Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian V.

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    84

Kristian V. vant dagen sist 18. mars

Kristian V. hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 712 Excellent

2 følgere

Om Kristian V.

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

5 267 profilvisninger
  1. Ble en tur til Solhomfjell i dag også.. samme runde som sist. Men den ble ikke like enkel som forrige gang. Det har vært snøvær og kraftig vind der oppe. Selv om det har vært kulde om nettene, så hadde sola varmet opp topplaget på snøen i dag, så skaren var veldig variabel i starten, spesielt nede i skogen, så gikk stadig gjennom. På den øvre delen kunne man gå på ren skare, som vinden hadde fjernet snøen fra, samt gjennom litt nysnø i variabel dybde, alt etter hvordan vinden hadde lagt den fra seg. Så det ble litt mer utfordrende i dag, enn forrige helg. Men jeg liker utfordringer og skulle opp, det tok bare "litt" lenger tid.. Brukte nesten en time lenger på turen opp enn forrige gang.. Turen tok totalt 4t 20min på ca 11km.
  2. Derfor har jeg to kabler, en som ligger fast sammen med tur-elektronikken, og en som alltid er koblet til PCen hjemme (er gammeldags og har stasjonær PC) En ledning på noen få gram spiller jo ikke noen rolle på tur med 20-25kg sekk...
  3. Litt merkelig, for jeg opplever det helt motsatt. Instinct er jo så basic og enkel å forstå Men slik er det ofte med andre elektroniske duppeditter med menyer osv. Mobil fra Nokia var enkel i bruk, Sony Ericsson ble "klønete og ulogisk". Android er enkelt, iPhone klønete... Canon-kameraer er enkelt, Nikon er klønete osv.. Har vel bare med hva man er vant med og hva man setter seg inn i...
  4. Skal du ha klokke for navigering, så tror jeg ikke Instinct er veien å gå da den er noe begrenset på akkurat slikt. Den har riktignok GPS og "kompass". Jeg har første utgaven av Instinct selv (den uten Solar(solcellelading)) og er veldig fornøyd, men jeg bruker den IKKE til navigasjon. Da er det ordentlig kompass (stoler ikke på det i klokka) og papirkart og/eller kart på mobilen som gjelder, evt egen GPS med kart på. Klokka er kun for å få sporlogg på turer, temperatur, da jeg har Garmins temp.sensor "Tempe" også. Man får og en sporlogg man evt kan følge tilbake om man går seg "vill" eller man kan sette punkter der feks bil, telt osv er, for å finne veien tilbake. Ang lading, tja kanskje ikke så vanskelig å lade som @tshansen vil ha det til. Min gamle Instinct holder på strømmen i over 2 uker uten å måtte lades (uten bruk av GPS-sporing), og det holder for mange. De nye Instinct'ene holder enda lenger på strømmen, og noen av modellene har solcellelading i tillegg, slik som den i linken. På langturer der jeg bruker GPSen i klokka for å få sporlogg, har jeg med meg en batteribank og en ladekabel for å lade opp klokka på kvelden igjen, hvis det trengs. Ikke så veldig vanskelig, når man ofte allerede har med seg en batteribank på lengere turer. Men, skal man ha klokke for navigering, så se heller på Garmin sin Fenix-serie, de største der har kart. X-serien, de som er størst fysisk (51mm i diameter, stoor klokke) har og størst batteri og har mer strøm. Solcelle har de fleste nyeste modellene også nå, så de lader seg litt i dagslys/sol. Men selv hadde jeg heller ikke brukt en slik for navigering... Jeg hadde lyst på Fenix-serien, men endte opp med Instinct pga pris og hva jeg egentlig hadde behov for/ikke hadde behov for og har ikke angret på kjøpet i det hele tatt. Anbefaler deg å søke litt på youtube og se hvordan klokkene fungerer. Det ligger MYE videoer der som man kan lære mye av FØR man velger å kjøpe klokke. For navigering hadde mitt valg vært en egen Garmin-GPS med kart, og så kompass/papirkart i tillegg. Og evt kart på mobilen som er lagret og ikke er avhengig av mobilsignal. Da har man og delt det opp, så det er ingen krise om klokka eller mobilen går tom for strøm, så lenge GPSen virker for navigasjon eller man fortsatt har papirkart og kompass.
  5. Da er vi to! Kanskje ikke så populært for mange, og kanskje litt glemt pga andre mer populære og kjente steder. Men det er en av grunnene det står på min liste, lite folk (forhåpentligvis). Nærmeste jeg har vært var en impulstur til Tjønndalen, og et par km innover der. Men angrer jo nå i senere tid at jeg ikke gikk lenger inn på vidda. Bor såpass nærme (Tvedestrand) at det blir ikke så langt å reise heller, så burde jo egentlig vært der mye, for lenge siden... Håper bare ikke det er like mye sau i store deler av området, slik jeg så det var langs Suleskarvegen en høst jeg var oppi der på jobb. Rett sør for Håheller turisthytte ligger jo og den populære "Rågeloni" langs elva, ikke så langt fra hovedveien. Kan være en fin plass å campe, hvis det er ledig.
  6. Årets første rundtur på Solhomfjell! Det var kulde, vind og grått vær - perfekt turvær med andre ord! Siden det har vært mildvær tidligere, og kuldegrader nå siste uka, tok jeg sjansen på å dra opp for å se an føret. Og det var nærmest perfekt. En del snø, men som nå har frosset igjen, så var greit å gå på. Startet litt sent på dagen, men tok meg god tid uansett og rakk ned til bilen før det ble mørkt. Hodelykt var med, men bedre å gå og se mens det er litt dagslys igjen. Turen tok rett under 3 timer og ble 11km lang. Litt bildespam Lave sko, hele året Ikke så lett å se markeringene hele tiden, men er man kjent og vet hvilken retning man skal gå er det ikke så vanskelig å finne fram, spesielt nå når man kan gå rett fram oppå snøen. Kom plutselig kraftig tåke når jeg gikk opp i tårnet, men den forsvant like fort som den kom innen jeg var nede igjen... En liten pause for å drøye tiden litt før man går ned... Havrefjell helt til høyre i bildet.
  7. Et par nye Salomon Speedcross 6 GTX for kommende sesong. Er på tilbud hos Fjellsport, 1249,-. Fortsatt litt igjen av de gamle, så de vil bli brukt litt fremover før de nye taes i bruk. For min del, som går med disse på alt av turer, korte og lange, dagsturer og overnattingsturer, så er det knottene under som slites fort ut, spesielt da på stein og fjell. Resten av skoene holder seg bra. Har nå gått over 830 km på 72 turer med de gamle, siden Okt. 2022
  8. Bergans kjører "End of season"-salg. Mange bra tilbud. https://www.bergans.com/no/salg Blant annet får man sekken Helium V5 40l til 1440,- (satt ned fra 2400,-) i fargen "green mud".
  9. Nok en trimtur til Hove i går. Yr meldte regn, men måtte ut på tur så pakket med godt med klær som lå klart i bilen tilfelle det skulle bli mye regn, både regnklær og ekstra skift med tskjorte og sokker. Var kjekt å gjøre det slik siden man går runder, og stadig passerer bilen så man kan skifte ved behov. Startet i fleecegenser, og hadde regnjakke i sekken, og det viste seg at det var det eneste jeg trengte, så da ble det ingen skift til fullt regntøy ved bilen, heldigvis. Lite folk og grei temperatur.. Regnet kom, men ikke før litt ute i turen, og ikke i store mengder. Gikk en lenger runde denne gang enn tidligere, så måtte gå litt på asfalt. Fordelen var at en runde var nesten nøyaktig 6km.. Totalt ble det 30km/5 runder på 5t og 40 min. Snitthastighet på 5,3km/t inkl et par pauser og omveier ut på utsiktspunkter. God trening for kommende tursesong, men begynner virkelig å se fram til at snøen forsvinner fra skog og fjell så man kan bevege seg litt i motbakke og høyden!
  10. Likte ikke det nye designet i det hele tatt... om jeg skal være ærlig. At sidelommene på den gamle modellen er helt flate når det ikke er noe i de, er en av funksjonene som gjør dette til min favorittsekk og en av grunnene til at jeg kjøpte en i starten. Jeg liker best når man kan bevege armene fritt bakover uten at albuene kræsjer i noe, og at det ikke stikker ut noe i bredden som gjør det vanskligere å gå innimellom trær og buskas. Blir som å kjøre liten bil med alt for bred henger bak Så nå ble jeg ekstra glad i mine to "gamle" Kajka-sekker hvertfall, og gleder meg eeenda mer til å pakke 65l-sekken for Lifjell-tur når snøen forsvinner, om ikke så lenge
  11. Kun en liten lokal tur i dag, i 10-15cm nysnø som ligger oppå den gamle frosne snøen, så var greit å gå. Kjekt å få brukt beina litt igjen i motbakker. Kom over masse rådyrspor som jeg begynte å følge, og plutselig over en kolle spratt det opp flere rådyr og løp avgårde, tror vi skvatt like mye alle sammen Var ganske surt og kaldt på toppene i vinden dag, selv bare med 4-5 kuldegrader. Ble 6,4km på 2 timer.
  12. Tasmanian Tiger Essential Pack L mkII (15l) - Har 9 liters-versjonen fra før og har brukt den mye på de fleste dagsturene siste to årene, og har vært veldig fornøyd. Kjekk når man bare skal ha med seg småting, litt mat/sjokolade og drikke på dagsturene, Leatherman/kniv og kanskje en jakke eller noe for vær/vind. Men den blir litt liten om man skal ha med skalljakke, stor gassbrenner, gassboks og man skal lage noe mat, så når jeg kom over en norsk nettbutikk som hadde 15 liters-versjonen ble det handel 15l har også en liten utvendig lomme med glidelås nederst på fronten, som 9l ikke har. Skulle helst likt at denne var oppe, da det kan virke som denne fort blir trang og flat når man har pakket sekken. Oppe er det oftest litt mer "luft" og plass i sekken, så lommen hadde vært mer praktisk der. 15l og 9l ved siden av hverandre (gul refleks har jeg satt på selv):
  13. Aclima har denne: https://www.aclima.no/aclima/107215/lightwool-140-hoodie-m-s-ranger-green-jet-black-l Jeg var og på jakt etter en sun hoodie, men endte opp med denne merinoull-trøya fra Aclima som uansett vil være bedre enn bar hud og fjellsol for min del.
  14. Nei, det er nok en god gammel Vidda Pro, som bare begynner å bli godt slitt og er MYE brukt. En av de første jeg kjøpte dette faktisk Irriterer meg at de ikke kan komme med den fargen igjen på vanlige Vidda Pro G1000, for jeg skulle hatt en til. Skal jeg ha bukse i G1000 Lite blir det heller en Abisko Lite Trekking Zip-Off i Sand/Tarmac. Ser ikke ut slik her jeg bor heller, for her i skogen i Tvedestrand er det fortsatt en del snø, så måtte hive meg i bilen så fort jeg fikk vite at det var bart på Hove
  15. Tur til samme sted i dag (Hove, Tromøy, Arendal), men ble en mye lenger rute, og med lunch i dag. 12,6km og 3,5t. Sykt med folk der i dag, nesten umulig å finne p-plass på de vanligste områdene. Hjelper heller ikke når folk parkerer bilene med 1,5m avstand til neste bil heller... Fant et sted i le for vinden og langt fra folk når jeg skulle ha lunch Mørke skyer på vei, kanskje best å komme seg hjemover... ble fort kaldt når sola forsvant. Dagens rute:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.