Gå til innhold

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Kristian J. Vabø vant dagen sist August 14

Kristian J. Vabø hadde mest likt innhold!

Om Kristian J. Vabø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kristian J. Vabø

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Litt forsinket, men hadde en liten tur i kajakken på lørdag. Veldig deilig å nyte stillheten på vannet etter at man har vært og knipset bilder av båtrace-trening(rundbane) med motorstøy og folk rundt seg i flere timer. At jeg ikke har handlet kajakk for mange år siden er et under, er jo den perfekte avkobling fra alt! Bare padle rundt og utforske, stille og rolig helt for seg selv..perfekt for meg :p Et par åretak og man kunne drive helt lydløst bortover og nyte stillheten og lydene fra skogen.
 2. Kristian J. Vabø

  Solcellepanel

  eBay
 3. Kristian J. Vabø

  Solcellepanel

  Fikk mitt Anker 21w panel her om dagen og testet kjapt i dag. Ladet mobilen fra 80% til 100% på rundt 45-50min i lett overskyet vær. Sier meg greit fornøyd med det. Neste test blir batteriene til et lite Canon M10 og et 5D mkII da det har blitt handlet inn USB-lader til disse som er såpass små og lave at de passer fint inn i lommen som er på solcellepanelet(like høye/flate som USB-boksen til panelet).
 4. Kristian J. Vabø

  Hva har du kjøpt nå!

  Meget kjekk kombinasjon av jakke og bukse det der, bruker samme selv, bare andre farger
 5. Mange måter å legge kajakken på takstativet på.. Slike høye bøyler som du ser mye av her er en av de, blant andre som og kan ses her: https://www.google.no/search?q=kajakkstativ&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl0_rPruLcAhUD-qQKHXEHDIYQ_AUICigB&biw=1920&bih=984 Noen stropper bare kajakkene rett på takstativet med noe skumgummiputer mellom. Ang festing, så er vel ikke tau det lureste. Jeg bruker et par jekkestropper, og det får man tak i de fleste plasser til en ok pris(biltema, jula, europris, monter, bilxtra, mekonomen, div bensinstasjoner osv osv osv...) Men ikke jekk så det begynner å sprake i kajakken selvsagt. Legg og gjerne noe mellom jekken og kajakken hvis de kommer i kontakt. Noen har og enklere stropper ned fra front/bak på kajakk og ned på feks hengerfeste og fronten på bilen for å holde det enda bedre på plass.
 6. Kristian J. Vabø

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Uffda... Jeg har ikke tatt den. Jeg plukket 17 flått på meg selv en kveld etter jeg hadde vært en tur i skogen på dagtid. Ca halvparten av de satt allerede fast.
 7. Kristian J. Vabø

  Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Pakke i posten i dag
 8. Kristian J. Vabø

  Regn og joggesko, er poser et godt alternativ?

  Er det løse innleggssåler i disse joggeskoene ville jeg tatt de ut når skoene evt skal tørkes. Da er det større sjanse for at du har tørre såler også når skoene skal på igjen
 9. Kristian J. Vabø

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Følger på med mer frosk/padde. Frog by KristianJV, on Flickr Tatt med Canon 5D mkII og 50mm f1.8 STM (1/100s - f2.8 - ISO 6400)
 10. Kristian J. Vabø

  Hva har du kjøpt nå!

  Har vurdert å handle meg kajakk i hele sommer, men har satt litt på gjerdet for å se på priser og lese meg litt opp på de forskjellige merkene og typene som er noe å ha på. Og de gangene det dukket opp en jeg svært gjerne kunne tenke meg(Seabird/Hasle for det meste), var jeg alltid for sent ute.. Men så dukket det opp et tilbud man ikke kunne si nei til ikke langt fra her jeg bor, så da var det bare å hive seg i bilen Ubrukt Riot Brittany, ubrukt vest og spruttrekk, og småbrukt åre med karbonskaft - 5500,- Hadde min aller første testtur i kajakken i går, uten å bli våt - lover bra. Meget god sekundærstabilitet, som reddet meg et par ganger da jeg testet grensene på akkurat det noen ganger, både frivillig og ufrivillig :p Spørs om ikke det blir en liten høsttur på et ferskvann i nærheten, eller i skjærgården i Risør/Tvedestrand i løpet av høsten. Heldigvis er alt jeg har av "stort" turutstyr smått nok til å gå oppi kajakken. Teltet, et Hilleberg Unna er jo som laget for dette
 11. Kristian J. Vabø

  Fjellstøvler, lette og vanntette - anbefaling.

  Har blitt veldig glad i mine mye og godt brukte Mammut Comfort High GTX. De er hvertfall vanntette, da jeg har stått og gått i 5-10cm vann og fisket i en elv med de på uten å bli våt. Men jeg har og vært nøye med å imprignere de. Sålen er av den myke sorten, så egner seg kanskje ikke best på plasser med spisse skarpe stein, men har gått både i fjellene i Femundsmarka og opp til Gaustatoppen med de uten at det egentlig var noe problem. Ikke har de gitt meg noe tegn til gnagesår heller. Pleier å gå inn sko om vinteren når jeg måker snø Og de kan være noe små i størrelsen, jeg bruker som regel 43/44, men her måtte jeg opp i 46.
 12. Kristian J. Vabø

  Sluker til ørretfiske!

  Møreungen Nordlys-sluken er vel en grei sluk, jeg har mest suksess med den røde versjonen forløpig. Kjøpte Møreungen-sluker i gul og rød da butikken var tomme for min allround-favoritt Sølvkroken Aura Flake i rød og grønn. Var ikke mange kastene som skulle til før den satt på kroken
 13. Kristian J. Vabø

  Beste rimelig og kompakt øks?

  Takk for tips, skal sjekke den ut. Ang lengde på blad så liker jeg å ha god arbeids/kuttelengde når man sager, eller nå hva man kan kalle det, men skal uansett sjekke den ut og ha den med i vurderingen.
 14. Kristian J. Vabø

  Beste rimelig og kompakt øks?

  For min del ble det og Fiskars X7 fremfor X5. Det valget ble ganske enkelt når man står og holder i begge. Den ekstra lengden på håndtaket til X7 var gull verdt på tur for å få litt mer kraft i huggene. Her brukes øksa i kombinasjon med en Fiskars Grensag Xtract SW75. Men har planer om å oppgradere til en grovere sammenleggbar buesag, ala Boreal21 eller Svensaw.
 15. Kristian J. Vabø

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Har Thule Wingbar fra før, og biltema sine er til firkantprofil, så passer vel dårlig..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.