Jump to content

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Posts

  963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Kristian J. Vabø last won the day on May 18

Kristian J. Vabø had the most liked content!

1 Follower

About Kristian J. Vabø

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tvedestrand

Recent Profile Visitors

2,908 profile views

Kristian J. Vabø's Achievements

 1. Aldri vært glad i vandrestaver jeg heller, syntes de/den er i veien når man går vanlig. Men har begynt å ha med meg en uansett, for den er kjekk å ha som støtte i steinurer, over bekker/elver eller annet ulendt terreng, brems/støtte i bratte nedoverbakker. Og har jo nå, med nytt lite telt som må settes opp med gåstav, fått enda en ting gåstaven kan brukes til. Den kan og brukes som fotostativ med litt fantasi. Og er uhellet ute, har man et lengdejusterbart rør som kan brukes til å spjelke et arm- eller beinbrudd. Så har tatt meg råd til å ha 260gr hengende på siden av sekken...
 2. Hvis det er BeFree du mener, så ruller jeg flasken forsiktig opp mot filteret og putter det oppi en kopp når det ikke er i bruk. Har egen vannflaske som jeg drikker av siden man ikke alltid trenger å bruke filteret. Bruker også å tilsette energidrikk-pulver i vannet, så er jo ikke det noe man vil ha i filteret. Så da kan jeg jo svare på det ang vann på tur også. Jeg har en drikkeflaske på 1 liter, som pleier å holde. Ser jeg at jeg trenger ekstra på noen distanser der det kan være lenger mellom vannkilder, så kan jeg fylle opp BeFree-flasken også, som gir 0,6l ekstra. Og kommer man til en vannkilde og er usikker på avstand til neste kilde, så drikker man godt ved den man er ved, og så fyller vannflasken(e) så de er fulle når man går videre. Det høres jo teit ut å skrive det, men har sett folk som bare fyller flaska, går litt videre og så drikker opp mye av vannet de nettopp fyllte for så å gå tomme ganske kjapt igjen...
 3. Smal rundt leggene er ikke beskrivelsen jeg ville gitt Fjällräven Vidda Pro hvertfall. Heller stikk motsatt, men det er nå faktisk derfor jeg har det som min favorittbukse. Er den vid rundt leggene er den mer luftig og gir mer bevegelsesfrihet, samt at jeg får buksa over skoen, ikke nedi eller langt oppå leggen. Har en Keb også, og for at den ikke skulle være for trang rundt leggene, og ellers, så måtte jeg opp en størrelse enn det jeg normalt bruker. Keb-serien har et mer tettsittende design enn feks Vidda Pro. Fjällräven oppgir vekt på buksene sine på hjemmesiden, så bare å sammenligne der. Hva med å se på Vidda Pro Ventilated, den har glidelåser på siden av lårene for lufting, og litt stretchstoff i skrittet. Men passformen er ellers som Vidda Pro. Man får kanskje ikke alle ønskene oppfylt, så noen av de må kanskje ofres..?!
 4. Skal på hengekøyetur i pinsa, og orker ikke flere netter i en standard Ticket to the moon-køye, så røyk på en smell... igjen..
 5. Hadde meg en dagstur opp til Holmvann i Åse-Vøllestad skogene på Søndag for å utforske og sjekke området, da jeg har planer om fiske- og overnattingstur dit i pinsa. Og dette lover bra, fint område å gå i, spesielt langs vannkanten, fint for både telt og hengekøye! Masse fisk som vaket, men dog av den mindre sorten. Men jeg trenger ikke stor fisk, så lenge den kan fylle en steikepanne. De større ørretene er der nok..så får se om den kan lures neste gang man er der. Som vanlig tar jeg alt for mange bilder, kom hjem med over 200, så her er kun et bittelite utvalg av turen: På vei opp, og tar bilde ned mot Gjerstad, i bakgrunnen ligger Risfjell og deler av Solhomfjell: Første stopp og første vannet man kommer til etter å ha gått et par kilometer på grusvei: Vannet som skal utforskes: Beveren i området har vært nøye på måla, disse stokkene lå langt fra hverandre, men var nesten på cm like lange. Perfekt lengde som gåstaver! Måtte selvsagt prøve fiskelykken. Det gikk ikke helt bra i starten, selv om det vaket mye overalt. På turen tilbake snudde fiskelykken, fikk 3 stk, og flere som jaget både sluk og et par som satt på men glapp fort før man fikk tatt de inn... Flott fisk, kanskje litt tynn enda. Får satse på den feiter seg litt opp de neste 2 ukene.. Måtte ha en pause før jeg dro hjem. En "jeg vil være her lengst mulig før sola går ned"-pause. Deilig å nyte stillheten her med fiskevak og gjøken som lagde lyd i det fjerne. Flotte velholdte grusveier å gå på. Vaket MYE fisk ved dette tjernet, men den var ikke så stor... Ble en del timer på tur, men utrolig herlig at tursesongen opp her endelig er i gang. Nå er det bare å glede seg til pinse! Fulgte vannkanten hele veien inn, så ble mye inn og ut, fram og tilbake på halvøyer og holmer som var tilgjengelig til fots:
 6. Hørtes ut som en god plan. Det er ganske bratt stigning i starten opp fra Grimås, så vær forberedt på det og bruk god tid opp om det er varmt. Jeg gikk på en smell der selv Men det som åpenbarer seg når man kommer til de første vannene er magisk!
 7. Har gått opp fra begge sider, og min absolutte favoritt har blitt å gå fra Grimås. Når man kommer opp, så ligger det flotte fiskevann på alle kanter. Virker og som om det er mindre trafikk fra Grimås, muligens pga alle hyttene, enklere tilgang osv fra Jønnbu, der var det rene motorveien når jeg var der. Men skal man være der i 4-5 dager, så spiller det kanskje ingen rolle, for man rekker jo å krysse hele Lifjell på den tiden, om ikke du har planer om å kun oppholde deg ved noen få vann og få maks utbytte av en mindre del av Lifjell.. Har og planer om å opp der igjen i år, og da er det dette fiskekortet jeg skal bruke, som beskriver meget godt hvor og hva slags ørret man kan forvente å få: [Hidden Content] Min plan er å gå runden dette fiskekortet er på på kartet, mot klokken. De første vannene man kommer opp til fra Grimås, Øvre Tvitjønnan. Bildet er tatt etter man har passert og stien til Grimås går til høyre i bildet langs vannet og ned: I vannet til høyre(1000moh) var det og fin fisk: Jeg overnattet ved (Store) Holmetjønn (1122moh) og gikk opp på Blomtjønneggin, 1231moh, og hadde denne utsikten mot Hollane. Meget flott område som er lettgått, selv utenfor sti. Blir lave terrengløpesko for min del når jeg skal tilbake.
 8. Kanalen "Backpack and boots" kan jeg anbefale å ta en tur innom: [Hidden Content] Ikke mange videoer der, men de lengere filmene som er delt opp i episoder som er fra Femundsmarka, Hardangervidda og Dovrefjell kan sterkt anbefales. Ikke masse prating, utstyrsmas osv.. Kun en mann og hund på tur med god stemning
 9. Tarp er kjekt både i regn og sol. Jeg liker den kanskje mest om det er steikende sol på fjellet, for å kunne få skygge, for meg eller teltet. Regner det kan jeg hvertfall være tørr i teltet, uten å koke ihjel, og man kan klare seg uten tarp. Mitt aha-øyeblikk var på tur på Lifjell (Telemark) for noen år tilbake, og siden det var meldt fint vær tenkte jeg det ville være greit å droppe tarpen for å spare litt vekt og plass i sekken og lot den ligge igjen hjemme. Det ble 3 sommerdager som var så glovarme at å oppholde seg i teltet på dagtid var nærmest umulig, var man ute av teltet i sola var det også så glovarmt at man orket ikke det i lengere perioder. Men hadde litt flaks, fant en delvis ødelagt jaktbu/gapahuk der døra lå på bakken. Da ble det bestemt at der ble det camp i 2 dager kun pga den døra som ga meg skygge.. Angret ganske kraftig på at tarpen ble igjen hjemme, slik at jeg kunne heller satt den opp og hatt det luftig og fint i skyggen under den. Heretter skal alltid tarpen være med, spesielt på fjellet, der det er vanskeligere å finne skygge!
 10. Fått seg en liten makeover ser jeg. [Hidden Content] "What’s new for version 2022: On the windsheilds, the plates: • The edges of the plates are graded in a tumbling machine. As a result, the shiny surface becomes duller than before. • The shape is the same otherwise, so the old rings will still fit against the new plates and vice versa. On the ring: • The ring has been redesigned to provide a more stable attachment to the windsheilds • It can also be placed flat in the small Mess tin so you can pack the spirit burner at the same time. • The rings are polished to remove black marks after welding Moreover, assembly and disassembly is a little different. Watch the video"
 11. Har hatt samme tanke som deg i vinter og jeg endte opp med å kjøpe en Fjällräven Singi Trekking Shirt som skal testes ut i år. På kjøligere dager/kvelder vil jeg evt ha en t-skjorte av merinoull under. Denne har jo knapper og ikke glidelås, men for meg vil knapper være en fordel om sommeren, da det vil være luftigere, siden jeg blir svært varm på tur. Har tidligere brukt en Fjällräven Keb-jakke, men nå med skjorta slipper man jo bla. en hette som man egentlig ikke har bruk for og man kan lettere brette opp ermene om man vil. Et annet alternativ er feks Singi Overshirt, som også er i G1000, så om man vil ha de luftigere, bare vasker man de noen ganger så voksen forsvinner. Fjällräven har fler skjorter med lange armer, men de er nok noe tynnere i stoffet enn de med G1000 og kanskje ikke like solide.
 12. Endelig første turen i høyden for sesongen, det gledes! Bildespam fra dagsturen jeg hadde søndag 1. Mai i Gjerstad(Agder), opp til Havrefjell, Ormfjell og Solhomfjell (638, 634 og 659moh). Turen gikk fra p-plassen på Sandtjønn hyttefelt og via lang rute opp til Havrefjell, så lang rute ned via Ormfjell. Dette var egentlig hele turplanen for dagen og den tok 3 timer og ble på ca 10 kilometer, men siden jeg ikke var noe særlig sliten(takket være god trening med lokale turer i vinter!), og at det var mange timer igjen med dagslys og mer enn nok drikke igjen i vannflaska, tok jeg like gjerne turen opp til branntårnet på Solhomfjell også, som la til nye 3 timer og 10 kilometer. Turen ble totalt på 20,8km og varte i ca 6t.(tid i bevegelse: 4t 17min.) Starten fra p-plassen ved Sandtjønnlia hyttefelt. Utsikt ned mot Sandtjønn hyttefelt og P-plassen. God stigning i starten. Lang rute opp til Havrefjell går på nedsiden av denne fjellkanten. Lettgått terreng og god blåmerket sti hele veien. Link-hytta Når jeg så det åpne fjellet vise seg etter man kom opp til hytta kom gledesrusen over at sesongen endelig er i gang Varden på Havrefjell Fra varden har man fin utsikt mot Sigridstjønn. Etter tips fra en annen som var på tur, tok jeg en liten omtur innom "Torjusheller". Utsikt mot Uvdalen midt i bildet og branntårnet på Solhomfjell på høyre side. På vei ned fra Ormfjell og med utsikt mot branntårnet på Solhomfjell på venstre side. På vei opp til Solhomfjell Ble ganske varmt i solsteika, så måtte avkjøles litt i det iskalde vannet. Utsikt mot Havrefjell (v) og Ormfjell (h). Utsikt mot favorittdelen av området, Uvdalen og Kvenntjønnane. Og bak de første fjellene ligger Åse-Vøllestadskogene og Hellersvann og Holmvann, som det er stor sjanse for at det blir en overnattingstur til i Pinse-helgen med ørretfiske og mer utforskning av området Isen er seig i skyggepartiene i høyden ved Langvatn(616moh) rett på nedsiden av branntårnet. Isen er kanskje allerede borte nå når jeg skriver dette noen dager senere... Et par lokalhistorier fra området om bjørnejakt og slikt: [Hidden Content] [Hidden Content] (om de er sanne kan ikke jeg si noe om...)
 13. Jeg har blitt så sykt lei frysetørket mat som Real, at jeg har begynt å ta med skikkelig mat på dagsturer og turer med 1-2 overnattinger. Bildene under er fra en dagstur, men spiller ingen rolle om det er dagstur eller første kvelden på overnatting, funker like bra uansett. Om man tar med seg tilbehøret helt eller kutter opp før man drar bestemmer man selv. Jeg har begynt å ta med en biff, litt potetsalat, samt rødløk, champignon og paprika som stekes sammen med biffen. Er man på tur ved fiskevann, kan biffen byttes ut med en fin ørret. Evt biff første dag, og fisk den andre dagen. Ikke noe værre å tilberede eller spesielt mer tidkrevende dette enn noe annet, det smaker bare mye bedre! Bærer aldri med meg vann til matlaging. Om det helt var dette du ønsket som svar vet jeg ikke, men hvertfall et tips
 14. De har både 114cm og 124cm: [Hidden Content] Står at den er 10mm, men syntes den virket tynnere, så måtte måle og da viste skyvelæret 8,8-8,9mm. Bildet avviker med tanke på logoen, men står Easton (made in USA) på min også, men bare mye mindre logo enn den som er på bildet på hjemmesiden.
 15. - DD Hammocks Superlight tarp (2,9x3m, 420gr kun tarp i pakkpose). Til hengekøya og evt. Lanshan 1p-teltet. - 124cm karbonfiber-stang, til Lanshan 1p-teltet (Ø9mm/52gr/44cm sammenslått) - STS eVent vanntette kompressjonsposer. str S, 10-3,3l. Får vel aldri nok av disse! Pakkstørrelser DD Hammocks vanlig tarp 3x3m(m/barduner) Vs. Superlight 2,9x3m(kun tarp). Begge stappet, ikke brettet:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy