Selvfølgelig!
Æ va tydeligvis lur nok te å gjøre notata mens æ kokkelerte hjemme
Blomkål/Brokkoligryte
Det skulle egentlig bli en suppe, men æ hadde for lite vann under dehydrering, så, Gryte!
Dehydrert og pakket i plastpose:
1/2 posesuppe, (ser no at ikkje alt va økologisk...)(neste steg blir å eliminere denne)
2 dl bygg, kokt og dehydrert
potetmos av ca 1,5 potet, dehydrert
1 sjalottløk, stekt og dehydrert
1/2 tomat, dehydrert rå
brokkolitopper av 3/4 brokkoli, dampkokt og dehydrert
Kvitløk og chili, dehydrert
1,5 dl linser røde
Æ husker ikkje helt kossn æ tilberedte den, men ca: kok opp linsene, de ska koke i 10 min, etter 5 min, ha i posens innhold.
Enda bedre skulle det vært om de røde linsene også var ferdigkokt og dehydrert, men det gikk helt fint.
Denne porsjonen e nok tell ihvertfall 2 personer
Fjellfalafel:
Æ bruker alltid denne oppskrifta når æ lage falafel hjemme: http://www.vegetarbloggen.no/2012/02/01/perfekt-falafel/
Den gir ca 20 falafler, med tilbehør blir det ca 4 porsjoner.
Oppskriften ble fulgt med unntak av mel, det venter jeg med å tilsette.
deigen ble tørket på bakepapir i ovnen og deretter most i mandelkværn
Rehydrering, pass på å ikke bruke for mye vann, du kan godt gi den litt olje også
Jeg satt den i en bolle, tilsatte varmtvann, litt i slengen, og lot den stå en stund.
Når deigen er rehydrert går du videre i oppskriften, med å tilsette mel og få fin konsistens.
Best blir den om den får hvile litt før steking.
Serveres med grønnsaker, om du e litt kvassere så bake du litt pannepitabrød, eller har med dressing, -Ohlala!! Finnes ikke grenser for hvor digg mat man kan ha med på tur (dehydrert dressing/ketchup?)
Steking.... mine ble stekt i klarnet smør inne i teltet, det blir noe steikeos, og æ va litt skeptisk te kombinasjonen flytende varm olje, nylonduk, og litt ruskevær, så de ble stekt på lav varme, de ble gode men fikk ikke den deilige Falafelskorpa...
Neste gang gutser jeg på å steke utendørs.