Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Lett telt til 2.


Anbefalte innlegg

Hei! Etter endel telting med junior rett fra bil, ønsker vi å kunne vandre mer med sekk og telt. 
 

Vi skal kjøpe nytt telt, og ønsker gjerne litt tips. Junior er vant til telting, men da uten å vandre før oppsett av telt. Så vi er ute etter et lett telt for oss to små mennesker, men med plass til sekker. Er selv knapt over 1.50 så digert trenger det ikke å være. Men gjerne så lett som mulig, da jeg skal bære teltet alene. 
 

Teltet skal brukes kombinert med telting i nærheten av strender og i fjell/mark. Og rimelig langt nord. Noen som har gode tips til oss? Helst et telt som ikke ruinerer en alenemor. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Jeg er veldig fornøyd med mitt Bergans Compact Light 2 pers telt.

Lekende lett å slå opp, har tålt massive regnbyger og vind og helt greit for lommeboka. Mener å huske at jeg fikk det på tilbud for 1500 kr. Veil er 2499 om jeg ikke tar feil. At Bergans etter min erfaring har god kundeservice og jo også et pluss om noe uventet skulle skje.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

To små mennesker får greit med plass i et tomannstelt. Ser Helsport har et par tomannsvarianter i Outlet, begge superlight. Nå vet jeg ikke hvor langt "rimelig langt mot nord" er, men er det snakk om høyfjellsforhold året rundt går det jo an å gå opp i styrkegrad.

Da kommer jo spørsmålet også hvor mye som skal til for å ruinere med alenemor. Har ikke erfaring med å være det, så det er mulig jeg allerede har bommet helt på betalingsviljen. Jeg ser Fjellsport kjører 25 % på telt (med kodeord TELT25) for tiden. Skal du ha noe lett, rimelig tett og solid til to kan dette være et alternativ?

image.png.d8d9ec6ed1f0adfbfe0a316a3a745283.png

Mange vil nok synes dette er for lite, men dersom dere begge er rimelig korte og slanke kan dere her nyte hver deres fortelt. 

Du får rimeligere telt, eks. Bergansteltet som ble nevnt her. Da veier det fort litt mer, men det kan være en bedre løsning dersom økonomien er trang.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fjellfinne skrev (På 26.7.2020 den 9.57):

Takk for tips! 
 

Vi lurte litt på Helsport Sarek, da det har en vekt jeg kan leve med, og ligger ca i en prisklasse jeg kan leve med. Noen som har erfaring med dette teltet? 

Sarek er kurant det altså. Spesielt til "småfolk" for det er ikke mer enn 90 cm høyde innvendig, noe som er ganske lite når vi snakker om telt. 

Selv bruker jeg et tomanns Helsport Fjellheimen som er ca 105 innvendig og dette er akkurat så jeg på 184cm kan sitte sånn noenlunde oppreist i høyeste del av teltet. Jeg ville dermed opplevet innerhøyde på 90 cm VELDIG lavt. Noen synes det er ok å henge på albuen mens man lager og spiser frokost i teltet de dagene det er "innevær", men jeg er kommet i den alderen at jeg gjerne vil sitte litt oppreist.

Her illustrert med turfølget sist helg som er ca 165

 


1073863312_Screen-2020-07-2500_09_35.thumb.jpg.4f9f265eca9c5b541a2ce95d4157fa98.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Ørud skrev (2 timer siden):

Sarek er kurant det altså. Spesielt til "småfolk" for det er ikke mer enn 90 cm høyde innvendig, noe som er ganske lite når vi snakker om telt. 

1073863312_Screen-2020-07-2500_09_35.thumb.jpg.4f9f265eca9c5b541a2ce95d4157fa98.jpg

Har man «camp» varianten får man ca 10 cm mer takhøyde i forteltet. Forteltet kan brukes til matlaging mv. Når jeg telter med barn, «bor» jeg i forteltet der jeg lager mat osv. Den eneste gangen jeg slipper inn i innerteltet som er deres base/kortspill/lese-arena, er når jeg skal sove. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
TOT skrev (44 minutter siden):

Har man «camp» varianten får man ca 10 cm mer takhøyde i forteltet. Forteltet kan brukes til matlaging mv. Når jeg telter med barn, «bor» jeg i forteltet der jeg lager mat osv. Den eneste gangen jeg slipper inn i innerteltet som er deres base/kortspill/lese-arena, er når jeg skal sove. 

Hehehe - på avbildet teltplass foregår det INGEN aktiviteter i forteltet med mindre man har minst et par Thermacell myggjagere i gang og er immun mot mygg.... ;-) 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fjellfinne skrev (På 26.7.2020 den 9.57):

Vi lurte litt på Helsport Sarek, da det har en vekt jeg kan leve med, og ligger ca i en prisklasse jeg kan leve med. Noen som har erfaring med dette teltet? 


Jeg har tilbrakt ni netter i et Sarek Superlight Camp 2+ i sommer, bl.a. syv netter på Hardangervidda, med til dels sterk vind og mye regn. Min erfaring er at det er et godt telt, ihvertfall for meg og hunden min. (Som veier 20+ kg.) Men jeg er ganske kort, rundt 175 cm, og selv jeg savnet kanskje litt mer takhøyde i innerteltet når de mest langvarige regnbygene sto på. De fleste tunneltelt er imidlertid ikke noe særlig høyere, så vidt jeg vet. Det jeg liker best med Sarek SL er det romslige forteltet og den svært lave vekten.

Det nevnte teltet selges også i Helsports Outlet, men da under navnet Rondane SL Camp 2. Der ser jeg at prisen nå er noe lavere enn ordinær pris hos XXL. 

 

Endret av uendelig
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Elisabeth.nh
   Heisann!
   Jeg er på utkikk etter nytt telt. Har allerede et billig, tyngre et for 2 pers uten fortelt (3,1kg).
   Det jeg ser etter er et helårstelt, eller et som tåler 3 sesonger (i vindfulle deler av nordnorge) og gode forhold på vinteren. Det må være lett (jeg skal gå mye på tur alene og kan ikke fordele vekten). Teltet bør også være for 2 pers. Ønsker grei størrelse på fortelt slik at bagasje tar mindre plass i innertelt og for matlaging innendørs (unngå dårlig vær eller heftige myggangrep. 
   Jeg har funnet to telt som ser helt perfekte ut: Fjällräven abisko shape 2 og abisko lite 2. 
   Problemet er at jeg ikke vet om jeg bør gå for fjällräven... Det virker ikke som at de har særlig god service på telt, og garantien varer i 2 år. Helsport er drømmemerket med god service og garanti, men finner ikke noe passende telt fra dem...
   Noen som har noen tips å gi? Bør jeg henge meg opp i service og garanti? Noen som har erfaring mef fjällräven?
    
   Tusen hjertelig takk for svar!
    
    
  • Av Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.