Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Har en Norrøna Recon 125.

Den begynne bli nåke slitt å eg ønske en mindre sekk.

Ser for meg 75-90 liter. 75 kan muligens bli litt liten med packraften, utenom det er 75 perfekt.

Eg velge komfort i utstyr fremfor gram å volum, tar det tyngste i min sekk og det letteste i sekken til dama.

Eg e veldig opptatt av slitestyrke i det eg har. Recon sekken e ca 8-9 år å den held enda men volumet blir altid utnytta 😅

Kjøpte en Lundhags Gnaur 75 da den skulle være slitesterk og ja håndtaket forsterket men d røyk på tur nr 2. Utenom det, en fin sekk men den ryk ut døra pga manglende kvalitet.

Slitestyrke, bærekomfort og funksjon. 15-25kg i last alt etter turen.

Vil ha øks, silkysaw, fiskestang, paddleårer på utsiden. So helst gode festemuligheter på sidene.

Ikkje et must men ser det som ekstremt positivt om det også er feste for pulkdrag på hoftebelte.

Vurdere Osprey Xenith i 75 eller 88. Andre forslag?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har både Recon og Xenith 88. 
Begge er veldig gode sekker. Sparer en del vekt på Xenith .
Dette kommer litt an på hvor tung sekk du normalt bærer. Jeg synes Xentih er fin til rundt 20 kilo. BLir det mer tar jeg Recon. Mest 2 grunner til det. Recon er en stivere sekk og sitter bedre mot rygg og har roterende hoftebelte så blir mindre stiv i hoftene når det er tung last.
Xenith har ikke pulkdrag så vidt jeg husker.  Så mener jeg at den ikke har snølås til hovedrom, men ikke sikker på om jeg husker riktig. Ikke noe jeg har savnet uansett så lenge den brukes med topplokket på.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Studerte Gregory Baltoro litt nærmere å falt veldig for den ja 😊 føler meg ikke helt ferdig me søken etter ny sekk men den såg absolutt ikkje feil ut 😊 

Ikkje et must me snølås på toppen, men korleis e d da når man har fullstappa sekk? Kanske litt meir ordrett en overlasta sekk mtp volum 😅

Takker for innspill! 😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både gregory og osprey er tynnere i stoffet og har spinklere spenner enn norrøna dekkene. Har alle tre og rangerer i følgende rekke etter slitestyrke: norrøna, gregory og osprey. Osprey en virker svært tynn i stoffet og veier minst. Baltoro pro virker tykkere i stoffet en denali sekken jeg har fra samme leverandør. Kun norrøna jeg sender som flybaggasje uten ekstra innpakning. Et kompromiss mellom vekt og styrke. Behovet er nok det som bør bestemme. På supertilbud får du alle tre sekkene for det samme du betalte for en tidligere. Da kan man teste og leke litt. Rygglengde er noe du må være obs på. Norrøna kan du regulere mens de to andre er fast. 

Tore

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fjällräven sin Kajka sekk må vel kunne være et alternativ her? Er flere størrelser der. Min opplevelse var i hvert fall at den virket veldig slitesterk, og likte løsningene på den. Troooor ikke den har pulk-fester om jeg husker riktig, men utenom det var den kjempegod. Baltoror og Xenith er også gode alternativer. Prøvd førstnevnte, og bare Atmos AG65 (i den størrelsen) fra Osprey. Likte dog begge to veldig bra av forskjellige grunner. Men kan også se at Gregory sine har hakket mer slitestyrke, men om det stemmer eller ei tør jeg ikke si 100%. Klättermusen har sekker med pulkfester, men der snakker man helt andre løsninger på utstyrs sortering osv på/i sekken, dvs de har som regel ikke særlig lommer i det hele tatt, men det er smak og behag. :) Festemuligheter og kvalitet derimot, det har de.

Siden sommeren har jeg hatt med meg Lowe Alpine sin 2019 modell av 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 som er 65:85 liter. Foreløpig utrolig fornøyd med sekken og dens løsninger. :) Kan foreløpig ikke si noe om sekkens levetid etter bare et ørlite halvår, men så langt så bra! Lykke til med jakten, og god tur! :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, sofasliter skrev:

Baltoro Pro er 95L, og den har kraftigere stoff enn mindre sekkene.

Jeg måtte reklamere på en baltor 85(?) etter 20 bruksdøgn, slitasje i stoffet slik at plastikken i magebeltet gnagde rett på noen reimer, fikk pengene tilbake og kjøpte meg annen sekk. Så skal man bruke sekken mer enn til besseggen hvert skuddår, så ville jeg gått for Pro eller annen sekk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er det mulig at den faller utenfor dine definisjoner, men Arc'teryx Altra har imponert meg med sin slitestyrke. Har minst 100 turdøgn med den og den virker fremdeles ikke slitt. 

Sekken er lett med relativt tynt stoff og kan nærmest virke litt spinkel, men som sagt; kvaliteten virker å være god. Den kan dog føles litt tung på skuldrene ved 25kg, delvis fordi spenna på hoftebeltet glir litt. 

PS: Min Altra er 65+10l, vet ikke om den kommer i større størrelser. 

Støtter ellers at Fjällräven Kajka virker dønn solid men har kun ca 20 turdøgn med denne foreløpig. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, klatreminus skrev:

Både Baltoro og Xenith har regulerbar rygg, men innenfor gitte intervaller. 

Xenith fåes i tillegg i 2 forskjellige rygglengder i Medium eller Large (der begge kan justeres endel).
Om man må ha en sekk som tåler like mye juling som en Norrøna Recon pack så bør man vel styre unna
ryggsekker som veier halvparten av Recon. Ett sted må de ta vekta fra og det går selvfølgelig utover slitestyrken

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Endte opp med en ny bergans trollhetta 95 🤣 da veit eg ka eg går til. Ikkje den beste sekken på markedet kansje eller kansje en glemt sekk i alt prat om sekk? Den har i værtfall tilnærma d eg er ute etter. Har ikkje samme styrken som norrøna recon men den har resten eg verdsette til mitt bruk. So får vi sjå om den held i like mange år som den første trollhetta eg hadde 😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 timer siden, latitude skrev:

Hei Steven,

jeg ser litt på sekker selv ( ikke ett akutt behov men .....) du vil ikke savne de store sidelommene i den nye sekken?

latitude

Tenkte litt på det, husker eg skaffa meg sidelommer til den gammle trollhetta. Usikker på om bergans fortsatt har slike sidelommer men meina på dei gammle tredde man bere utenpå sidereimene.

Men eg ser ikkje behovet for enda meir volum. Ser heller d positive med å ha øks, silkysaw, fiskestang, packraft åre so lett å løst tilgjengelig som mulig. 

Treng eg meir volum blir d norrøna recon sekken uten tvil. Den gammle sliteren har ingen konkurranse i mine øyne fra 100l og oppover. Men ska man ikkje bære med seg ekstrem vekt so klare man seg med løsningen på trollhetta. Den er også bedre om man ikkje ska ha så mykje i sekken. Den sitt meir behagelig med lav vekt og volum også.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Skaaningen
   Noen dam som har testat Bergans Alpinist V6? Datter trenger ny stor sekk (miminum 70L). Ser at Alpinist V6 finnes i en medium størrelse (110 L), men man kanskje kan ta av noe?
   All erfaring er bra. Har lite lyst å dra i butikk i disse dagene...
  • Av ketilring
   Jeg sliter litt med å finne fjellstøvler med god passform! Etter tips fra forumet her bestilte jeg et par Crispi Besseggen 2 fra XXL som i følge nettsiden hadde "anatomisk passform" og "nordisk passform" (og som dessuten var på tilbud) siden jeg trenger solid, vanntett fottøy nå til forvinteren. Men som hos de fleste andre fjellstøvler jeg har sett på var også passformen på disse langt fra optimal. Gikk opp en størrelse (etter anbefaling herfra) men støvelen er fortsatt alt for trang i tåpartiet. Skuffende. Føttene mine blir fullstendig mørbanka etter noen få kilometer i slike støvler!
   Og hva er greia med stortåa-i-midten konseptet på sålen?
   Se bilder nedenfor der jeg sammenligner sålen med en av mine Altra-sko. Altra er en av få som produserer fottøy som faktisk er formet som en fot. Crispi Besseggen mangler rundt en centimeter i bredden i tåboksen for å kunne kalle dette en god "anatomisk passform". Jeg ser det samme hos Alfa, Viking, Lowa og andre jeg har prøvd. Jeg har prøvd Keen, og de er noe bedre, men smalner av litt for mye i tuppen, dessuten er de ikke spesielt vanntette og puster heller dårlig.
   Er det flere enn meg som sliter med det samme? Og er det noen som har tips til halvhøye, vanntette fjellstøvler med god passform?  

    
  • Av Tore Knutsen Rødal
   Kjøpte en Recon 125 for kort tid siden. 
   Sekken er brukt under 2 uker totalt.
   Vært lasta med omtrent 30kg for hver tur.
    
   Kom akkuart hjem fra en  tur over børgefjell , hadde med meg perfekt utstyr (trudde jeg).Midt i turen så løsna! hele hoftebelte , ikke akkuart koselig når det skjer midt på høyfjellet i halg og sterk vind. Fikk heldigvis stroppa\teipa den fast så jeg greide å gjennomføre resten av turen.
    
   Men nå sitter jeg her litt usikker( med utslitte skuldre) på hva jeg skal gjøre til neste tur , vil ALDRI oppleve noe slikt igjen. Er det virkelig slik at man må gå over alt av mutter\skruer\etc etc for hver eneste gang man bruker den?
   Er en god sekk å bruke så håper jeg bare har fått en mandags-sekk. Venter ihvertfall spent på hva Norrøna Garanti avdeling sier
    
   Flere som har opplevd noe lignende  med sekken?

    
    
    
  • Av Erlend på tur
   Hei,
   Har tilgang på en Gregory Denali 100. Er det noen som har kjennskap til hvordan denne er i forhold til Baltoro?
   Ser at den er tilpasset alpint men jeg tenker først og fremst bruke den på barmark. Hvordan utarter dette seg i bæresystem osv?
   Klar over at man bør prøve alle sekker og at de må passe brukeren, så det er ikke det jeg spør om  Spørsmålet er først og fremst om de alpine egenskapene er negative for annen type bruk og hvilke erfaringer andre har med sekken.
  • Av BranTrond
   Hei!

   Jeg skal en tur til hytta vår som er en times gange. Derfra kunne jeg likt å gått noen lengre dagsturer i området. Til dette vil jeg trenge en sekk. Hva bør jeg satse på da? Jeg har en 50L Osprey-sekk som jeg kommer til å ta med til hytta. Skal jeg bruke den på dagsturer? Skal jeg ta med egen dagstursekk? Eller bør jeg gå for noe som en superlett pakkbar sekk som dette? 

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    

   Lurer på hvordan komforten er med en slik, iom at den ikke har noe hoftebelte. 

   Er det noen som har noen andre forslag? Tusen takk for alle svar
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.