Gå til innhold
 • Bli medlem

klatreminus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av klatreminus

 1. Hei, Jeg er veldig lite kjent i fjellnorge utenfor mine lokale trakter på sørlandet. I årets norgesferie er tanken å leie ei hytte en ukes tid og gå dagsturer i jotunheimen. Vi er en familie på 5 med tennåringsbarn. Tipper vi vil gå på galdhøypiggen og glittertind, men ellers har jeg ikke så mange tanker. Jeg vil gjerne ha forslag til fine dagsturer og forslag til hvor vi bør ha basen. Alt mottas med takk
 2. Garmin Forerunner 945. Samme funksjonalitet som fenix6, men en del mindre i størrelse. Kan brukes til alt. Meget fornøyd med min. Jeg logger treningsøkter hver dag og lader ca 1 gang i uka.
 3. Min gamle bergans Dermizax har vært veldig god. Selv etter lange dager med regn og våt vegetasjon så holder buksa tett. På høsten i skogen så er det jo håpløst hvis ikke buksa er vanntett, ihvertfall opp til knærne. Nå har min bukse revnet helt på innsiden så jeg må ha ny, men vanskelig å finne noe jeg er fornøyd med.
 4. Ja, absolutt. Det er bedre å spise ofte enn mye, og heller tidlig enn seint Jeg har syklet litt langløp (dvs 5-12 timer). Mitt faste opplegg for å ikke gå tom er å spise hver halvtime, og det gjør jeg helt fra start og til slutt. Jeg spiser barer, nøtter, muffins, sjokolade osv. Og så har jeg med meg en gel i tilfelle jeg går helt i kjelleren.
 5. nå toucher vi innpå ting som sikkert andre kan mer enn meg om. Men sjokolade er forholdsvis rask energi, men må likevel brytes ned. Havregryn og nøtter etc har mye energi men fordøyes saktere så man kan gå lenge på det. Gel er nesten ren glykose, det går nesten rett i blodet, men virkningen varer ikke så lenge. Mange sykkelister som dytter inn på for mye av begynner å slite med magen, men jeg har ikke opplevd det selv.
 6. Håper de kan komme med footprint også, det hadde vært fint de gangene man ikke trenger å tenke på vekt..
 7. Det står energiboost i tittelen, jeg tolker det som hurtigvirkende energi som kan gi en rask opptur. Mye av det andre her er jo energirik mat som selvsagt også er viktig, med bra forhold mellom vekt og energi. Men det skal jo tross alt fordøyes før det begynner å hjelpe.. Det mest effektive i forhold til rask energi som jeg har funnet er energi Gel. Bruker det som "nødproviant" hvis jeg går tom på lange sykkelturer e.l. Hvis jeg har tabbet meg ut og er helt tom så tar jeg litt gel, som gir rask energi, og litt niste etterpå som skal begynne å virke når gel'en er brukt opp..
 8. Ser det er mange som skriver at kuldegrop ikke virker, hvorfor holdt vi da på med ddet i militæret ? Jeg husker at jeg alltid synes det var iskaldt når man stod i kuldegropa for å fikse med et eller annet. Men da fyrte vi jo hele tiden.. Jeg har lagd meg en lakenpose i merinoull som jeg håper jeg får testet snart. Jeg har ikke øknonomi til å ha en sovepose som passer for alle forhold så da kan det være greit å kunne bruke det man har.
 9. Det er bare du som kan svare på hva som passer for dine barn, du vil nok få mange svar. Vi har barn som er større, men vi prøver å holde oss til turer som er maks 5 timer (+/- 15 km). Det skal jo være gøy også! Våre barn har alltid likt å komme til de ulike hyttene, og hvis turen er for lang så blir det lite tid til å kose seg på hytta. Dersom en av etappene er veldig lange, så kan det være lurt å legge inn en hviledag, med 2 overnattinger på samme hytte. Lengden på etappene er heller ikke det eneste som teller, en 15km krevende (rød/svart) tur er vanligvis mye tyngre enn en blå / grønn t
 10. Både Baltoro og Xenith har regulerbar rygg, men innenfor gitte intervaller.
 11. Gregory Baltoro! Veldig fornøyd med min. Hadde Xenith 88 først. Også det var en god sekk, men jeg kjøpte den litt for stor og når jeg skulle ha ny så var det bedre pris på Baltoro. Likte frontåpningen på Xenith bedre da faktisk...
 12. Hei, Jeg har slitt litt med å finne en fjellstøvel som jeg er fornøyd med. Jeg har korte, men litt breie føtter. Jeg har i dag jaktstøvler av typen Viking Hunter som jeg er godt fornøyd med, men de er for store til sommerbruk. Men siden Viking ser ut til å passe ok for mine bein så bør jeg kanskje holde meg til det merket ? Nå ser jeg at Viking Classic 150 er på tilbud til 2000. Er det noen som har erfaring med disse ? Ideelt sett ville jeg hatt noen lettere sko, f.eks. Alfa Orre, men Alfa skoene passer meg litt dårlig, de blir fort for smale.
 13. Jeg ville ikke fyrt inne i wiglo'en ihvertfall. Men med en gassbrenner/multifuel og fyringsvakt i det største forteltet så burde det jo gå fint. Pass på at det ikke er noe bagasje i det forteltet, og at en voksen sitter vakt i åpningen. Det er også enklere når det er snø, da kan du grave en liten kuldegrop i forteltet, det gir litt mer høyde. Eventujelt forvarming gjøres utenfor. Rødsprit er farlig. Jeg holdt selv på å brenne ned teltet i forsvaret under forvarming på natten. Heldigvis fikk jeg sparket hele driten ut gjennom teltåpningen før det gikk galt.
 14. Her har vi Bergans Helium som lett sekk (men klarer fint å bære 15 kg med denne), og Gregory Baltoro som stor sekk. Veldig fornøyd med begge. Hadde Osprey Xenit 88 en sommer, den var også veldig behagelig, men byttet den pga feil størrelse til meg.
 15. Vennefesten er fin på de produktene som "aldri" kommer på tilbud. jeg har kjøpt en hel del på vennefester. Men XXL er ikke noe bedre enn de andre. De oppererer med førpriser som ikke er reelle, de setter opp priser før de annonserer tilbud osv. Husker spesielt en episode i byttekøen etter jul. Personen foran meg hadde ikke kvittering og ville ha igjen xxl's veiledende pris. Jenta i byttedisken sa at den prisen har de aldri solgt varen for Stormberg som prøver å late som de er så redelige gjør akkurat det samme. Det beste er å holde et øye med produktene man ønsker på typisk
 16. Devold ullgenser på tilbud hos g-sport til 499...
 17. Bergans Budor jaktdress. Brukt i flere år på høstjakta i vått vær. Holder meg alltid passe tørr. Jeg blir jo fuktig av og til, men det skyldes nok egen temperatur. Plaggene har bl.a. lange glidelåser på innsiden av lårene som gjør at det puster bedre. Tror desverre den har gått ut, men er sikkert kommet noe nytt og tilsvarende.
 18. stort sett alltid over 25 kg i min sekk. på korte turer har jeg mye luksus med. Skal jeg gå lengre så tar jeg en del av tingene til kone og unger. Vekt er en vanesak og ikke noe problem for de fleste av oss... så lenge man er frisk og rask da..
 19. Min gamle Budor bukse med dermizax holder meg fremdeles tørr og fin. Faktisk så fornøyd at jeg vil ha samme hvis de eksisterer når jeg trenger det. Gå og klag..
 20. Jeg har sett på den ruta for å gå den med ungene, men synes det er for langt. Men voksne bør jo klare det fint... Jeg vurderer heller å gå andre veien. Haukeliseter til holmavatn. er litt kortere, "bare" 6 timer, så kan man gå videre til sloaros og hovden så man slipper å gå tilbake samme vei som man kom. Ellers så kan jeg anbefale setesdal vesthei dersom dere vil ha kortere "koseturer".
 21. Flight mode og power save mode gjør utrolig mye. Ellers så pleier jeg å slå den av når jeg ikke skal bruke den. Det virker også
 22. Våre barn har alltid hatt sekk, men med liten vekt. Når de var små var det først og fremst sovepose, vannflaske og litt snacks. Hos oss brukte de skolesekkene sine. Det var et budsjettvalg fra vår side. Nå som de er eldre, og skolesekkene er mer motesekker (fjellreven kranken f.eks.) så har vi gått over til enkle dagstursekker for dame. Problemet er å finne sekker som er korte nok i ryggen.
 23. .. er det bare jeg som synes at disse jakkene er utrolig dyre.. ? Jeg har ikke samvittighet til å kjøpe en mellomlags/leirjakke til 2-3 lapper. Jeg har denne : [Hidden Content]. Veldig behagelig, og komprimerer bra. 1000 kr i veiledende pris, men ofte på tilbud.
 24. Bare jeg som får flashback til forsvaret. Da surret vi ofte rundt med et svært beist av en radio på brystet. Jeg kan ikke huske at det var så veldig populært å ha radioen. Men jeg ser poenget dersom man f.eks. har noen småting som er tunge som kan henge på en liten lomme på brystet
 25. Det er jo ikke lett, i dag finnes det bukse for alle mulige værforhold men ingenting som passer til alt.. og man vil jo ikke ha for mye med seg. Jeg prøver å holde det enkelt. jeg har alltid med meg 3 ting. 1 bergans bukse som er vann/vindtett med litt lufteåpninger, en treningsshorts som også duger som badebukse, og en trimtex treningsbukse som også duger som bukse inne i telt eller hytte. De 2 siste veier ingenting og tar liten plass i sekken. Jeg har vel ikke noen tro på å finne noe som passer alle forhold.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.