Jump to content

AASEDAASE

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About AASEDAASE

 • Birthday 08/10/1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Pudderkjøring, storfjell, topptur, seiling, fjelltur, telttur,
 • Location
  Stavanger

Recent Profile Visitors

980 profile views

AASEDAASE's Achievements

 1. Jeg er motsatt. Får sykt mye energi av å pakke TIL tur. sekken er gjerne ferdig pakket 3 dager før avreise. Verre når jeg kommer hjem. Hater å pakke ut. Blir bare deppa over at turen er over og hverdagen venter. Telt og pose henges til tørk men så kan sekken stå med utstyr en stund før jeg får "ånda" og pakker ut resten. Men tror det kan være viktig med system og oppbevare turutstyr en plass og ikke i hele huset.Og innfinne seg met at om man vil ha komfort kan man legge seg i senga hjemme. Det er det beste og tryggeste. Vil man nyte livet tar man det nødvendigste for å leve og stikker til skogs. Finner en sweetspot, etablerer leir og nyter det! God tur, ikke tenk på det før du kommer hjem!
 2. Har lurt på det samme selv denne sesongen. Har hatt lyst på 75mm bindinger og alfa sko men snevert utvalg. Har dog en intersport her i byen med godt utvalg og tror jammen de har et par gjemt bort på lager. Har ikke prøvd nok å gå med fjellskisko og 75mm binding men som gammal telemark kjører er det sikkert helt topp. og mye lettere utstyr. Har også noen Åsnes Storetind med telemarkbinding som var tiltenkt 75mm en gang men ble aldri noe av. Men, kan man ta av kabel, bruke binding som en tradisjonell gammal langrennsbinding med pigger forran og montere kabel ved kjøring der man vil unngå vridning og spenn i binding?
 3. Risten var i bruk hele oppholdet. Men blir fortsatt ganske hot under. Det skal sies at jeg har bare de korte bena på ovnen Richard la ut bilde av så det ville gjerne blitt bedre med lange ben. Da ville ovnen kommet tre ganger høyere opp. Vi lå en stund på denne lokasjonen så snøen under ovnen fikk god tid på seg til å smelte. Forøvrig er jeg misfornøyd med at når turfølge først knipser bilde av mann som sover så er ikke mann som sover med i bildet 😂🤔
 4. Digg stemning. Jeg har G-Stove. Har ikke sett C-røret du nevner hos deres sortiment men regner med at jeg er greit dekket av to pipegjennomføringer. Men er det et c-rør eller en c-plate? En plate vil jo hindre varmen i gå ut mellom pipe og gjennomføring? Får gjøre som du sa og stikke noen flattråkkede bokser mellom gjennomføring og pipe. Takk for tilbakemeldingen uansett 🙂
 5. Jeg gikk for Olight i fjor. leverte den i retur etter en tur da den boostet i 10-15 sekund på 3700lm før den kjørte seg ned. ble i tillegg dritvarm. kom over samme lykt på finn og handelt til en billigere penge og er i grunnen fornøyd. tre dioder med hjul for å justere styrken. på svakeste varte den i 3 døgn i de mørke timer da så er overrasket over kapasitet og lysstyrken om man justerer den opp er fremdeles bøs. Har prøvd på en topptur lokalt i mørket og sprer lyst godt og lyser forholdsvis langt så kan fint anbefale den. Jeg har dog ikke prøvd så mange andre lykter så har forøvrig ikke mye å sammenligne med😂
 6. Heisann forum. Har akkurat kommet hjem etter 3 fine døgn i heia med lavvoen. Har fått testet G-Stove Heat view i kombinasjon med innertelt. Gikk på smellen og hadde bare en pipegjennomføring dermed smeltet toppdelen med snurping av innerteltet. Så mitt spørsmål: Dere som ferdes med lavvo og ovn vinterstid, bruker dere innertelt ved fyring eller klarer dere uten innertelt? Jeg valgte å montere gjennomføringen høyere oppe for å unngå å svi toppen av lavvoen. Har en ny gjennomføring i bestilling nå da jeg ser jeg kan trenge en til. Men jeg fikk ikke varmen til å holde seg nede i teltet. Så det var rimelig kjølig på bakken rundt ovnen. utvendig temp lå på ca -6 grader på det kaldeste. Nå er egentlig planen å stikke til Røros og telte under Femundløpet. Mest for gøy og gå noen fine skiturer i området også. Så dette må jeg derfor få orden på før den tid. Følte gjerne jeg fyrte for kråkene og ovnen spiste ved. det ble riktignok varmt ved hard fyring men ser liksom for meg at om jeg kunne snurpet igjen innerteltet rundt pipa ville varmen blitt presset ned mot gulvet av lavvoen? Så det jeg lurer på er, Dersom dere bruker innertelt, har dere da to pipegjennomføringer og får surret de godt rundt pipa og beholder varmen godt inni teltet? Og kan man potensielt sett bruke lavvoen uten innertelt med vedovn på Røros/Femunden i februar med noenlunde grei temperatur innvendig eller vil det være dårlig deal? Alternativet blir fjelltelt og fyre med bensin men da blir gjerne turen litt annerledes og litt mindre bokomfort.
 7. Jeg har lest meg godt opp på emnet og besøkt oppdrettere. Sist Gisle Uren (grønlandshund) som bor rett ved Femunden. Skulle jeg gått for polarhund og ikke har planer om å vinne iditarod hadde jeg gått for grønlandshund. Det blir neste hund her i huset! Alltid stor arbeidslyst, ligger i genene å trekke slede så dette trenger ikke nødvendigvis mye trening til. Pelsmessig avhenger veldig av hvor i landet man bor men absolutt robust og antakelig den seigeste av polarhundrasene. Noe mindre enn malamuter og ikke nødvendigvis forskjell på hannhund og tispe i lynne. Har et voldsomt jakt-innstinkt og vil gjerne jakte på og felle et bytte selv om de får sjansen. De jobber akkurat like hardt i sleden på lite mat som med mye mat. Ikke som malamuter som kan avpasse mengden mosjon etter hvor mye mat de får. Husky-raser har gjerne store forskjeller alt etter hva de er innblandet med. Siberian er vel sånn sett best. Mengden energi huskier forbrenner både i off-season og i på-season er helt hinsides sett i forhold til f.eks. Grønlandshund. De er supre turkompiser, trekkvillige, enormt sterke og veldig utholdende. Tåler lett en utevinter i Røros og forsåvidt Grønland så hadde ikke vært i tvil. Fungerer utmerket som familiehund og er gjerne mindre tøffe i trynet overfor andre hannhunder som malamuten gjerne kan være. Jada jeg er gjerne litt innhabil da jeg har bestemt meg for grønlandshund men nå har folk fått innblikk i den rasen da den var lite nevnt over blandt de mer kjente rasene. Anbefaler for øvrig Gisle Uren sin bok om rasen og hundekjøring med polarhund.
 8. Kul problemstilling! Jeg er alltid kald på beina. Ikke når jeg går men alltid inne i teltet. Hjelper lite med ullsokker. I vinter på de kaldeste nettene hadde jeg alltid ullundertøy på meg. Da lå tempen på rundt 20 blå. Men jeg har merket at jeg får fortere varmen i beina ved å ta av meg sokkene. Og dette gjelder også stilongs/ullfrotté. Personlig foretrekker jeg langarmet trøye da jeg gjerne ligger med hode på armene iløpet av natta. Det er litt ugunstig i den tempen med bar hud. Ellers føles også varmen bedre i posen på morgenen uten klær enn med klær. Men dette må nok forskes mer konkret på kjenner jeg.
 9. Jeg kjøpte i fjor Helsport Alta Pro Woman tror jeg den het til kona. Hun er ca 165 høy. En bra pose med fordelene en ren damepose skal ha. Forrige helg var vi på tur og det var meldt under 0. Jeg sa til henne at om hun fryser får hun bare vekke meg så bytter vi poser. Selv brukte jeg til den turen en Rago X-trem. Jeg blir fort kald selv men ikke frysekald. Hun vekket meg noen timer senere og vi byttet poser. Hun skrytte veldig av rago og skulle gjerne hatt en slik. Hun har heller ikke tidligere erfaringer med dun. Hennes pose fortalte hun presset på skuldre og hofte og opplevdes som trang og det oppstod kuldepunkter. Det merket jeg og men jeg er heller ikke en kvinne og kanskje litt for bredskuldret. Nå har jeg trålet Helsport sine sider og de fleste syntetiske posene har ca samme midje. Rago X-trem har 85cm bredde og er således en veldig bred pose til å være en standard sovepose. God innvendig plass. Pakker lite men utrolig voluminøst når den er klar til bruk. Jeg foretrekker å heller ha en for varm pose jeg heller kan åpne og bruke som dyne til varmere netter. Så kan jeg bruke Rago pro spring de varmeste nettene. Til spørsmålet ditt er rago X-trem en dødsvarm pose. Jeg var på flere turer i vinter (i telt) i ned mot -20 som var helt uproblematisk med denne posen. Men hadde godt med klær og som nevnt over bør man snurpe igjen varmekragen og hetta og gjerne også bruke en finnlandshette i ull eller lue de kaldeste nettene. Jeg hadde en tur ute under åpen himmel (med usedvanlig høy luftfuktighet) i ca -10. Da føltes den litt kjølig men jeg sov godt dog litt småkjølig inni posen på morgenen. Da hadde jeg ikke stilongs men bare trøye og bjørnelue 🤔 men det finnes flere produsenter som lager dødsbra poser som man får både bredere varianter av såvel som lange og korte så ikke føl deg låst til helsport bare for de er norske om en konkurrent har noe bedre. Jeg kjøpte en Rago Pro spring for noen år siden. (Tror den het spring). Den skulle være comf ned til-5. Ikke i mitt tilfelle. Iskald pose under null så gå gjerne for en pose med lavere comf grense enn hva du foretrekker å bruke den i for å være sikker på at du får en deilig varm natt! Lykke til med jakten i jungelen.
 10. Ja dette er et deilig problem. Jeg har samme som deg og kona har synmat og hun lurte på det samme forrige helg. Som nevnt over sp gjelder det og tømme pumpa for luft og stryke med begge hender etter hverandre nedover den kanalen, vekk fra pumpa da luften går videre til neste kanal i motsatt ende av pumpa. Så er det bare å rulle. Men man kan klø seg litt i hode i førsten av den!
 11. Helt topp. Skal sjekke ut. Må ikke være jakttøy da jeg ikke er jeger men de er gjerne ganske slitesterke og jeg må si jeg liker at det ikke høres ut som en presenning når man går men er lydløst. Føler meg nok litt kravstor men det blir gjerne mye bål så tenker det kan være kjekt å høre med ekspertisen om det finnes noe der ute 🙂
 12. Ja vet det finnes hybridvariant men er ikke den jeg har. Men nå fikk du meg til å lure. Gamle buksa pustet jo ikke. Var helt tett. Med teip nederst kunne jeg bruke buksa som vadebukse og holde meg helt tørr. Jeg kjenner ikke til andre varianter da jeg bare har brukt Finnskogen. Men spørs om det ikke blir noe annet nå. Tips til hva som kan være bedre?
 13. Hei. Sært spørsmål. Jeg har et sett Norrøna Finnskogen som er 20 år gammelt. Dette er hardt brukt til alt. På fritiden og på tur. De har opplevd et hundretalls med bål og dertil gnister og har "bare" noen små sorte prikker etter møter med gnister. Jeg kjøpte i fjor et nytt sett med Finnskogen og er ikke imponert. En liten gnist traff buksa og hullet ble stort. Det bare svidde seg større og større. Samme med jakken. Settet må også impregneres for å være tett mens mitt gamle sett hadde en vanntett membran inni buksa som gjorde den pottetett. Spørsmålet er, hva er beste bukse på markedet i dag som kanskje tåler glør bedre enn kunstfiberen i tilsvarende klær som finnskogen i dag? Jeg er ikke på jakt etter flammehemmende bukse men det må finnes en mellomting. Noe med mer bomull/ull enn flis kanskje. Tips? Jeg tenkte gjerne på Monsen sin nye bukse men aner ikke.
 14. Gikk nylig til innkjøp av en Ally 15,5 DR og jeg og kona fikk vår første barnefrie helg siden vi ble foreldre for snart to år siden. Da ble det kanotur over Liarvatnet i Ryfylke. Mellom 3-4 km over. Innerst ligger Grimsli hvor det er ypperlig å telte. Egen bålplass og gapahuk. Derfra er det kort vei videre til Furenesvatnet og Langavatnet med fin fisk å få. Flotte turstier i området. Og kort vei fra Stavanger.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy