Gå til innhold
 • Bli medlem

Ignifer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ignifer

 1. Takker for innspill. Turorientering har jeg sett litt på, men det er ikke noe sånn her i området. Så da må vi lage selv. Pungtene til Bern vil bli dekket, ho må både finne og sette kompasskurs i forhold til oppgitte koordinater. Koordinatene vil både være depot hvor ho henter mat og nødvendig utstyr, samt sjekkpungter ho må innom på turen. Hele konseptet hadde vert drømmen for meg som guttunge!
 2. Dette var noe jeg hadde lyst til å være med på selv som barn og ungdum, men det var ikke noe som lignet på dette den gangen. Så nå er jeg ekstra ivrig til på å få til noe morro for andre. Selv om stedattra nå er over 20, så synes jeg det er stas å få ordne noe. Jeg selv kunne godt vert med på noe som dette nå i voksen alder og forresten. Det blir flere poster per dag tenker jeg. Litt utstyr, litt snop, litt mat. Kanskje med noen små utfordringer underveis. Vi får se. Tar gjerne imot tips og innspill.
 3. Planlegger litt navigasjonsmorro for stedattra mi i sommer. Ho er turglad, men uarfaren med kart og kompass. Ho har lyst til å lære, og samtidig få en fin tur ut av det. Jeg har lyst til å sende ho ut på en bitteliten ekspedisjon hvor ho må navigere fra post til post for å komme hjem. Tanken er å sette ho av på en plass hvor ho ikke er kjent, med minimalt med opp-pakning. Ho har kart, kompass og en kartreferanse. Der vil ho finne mat, telt og sovepose. Vi ser for oss to overnattinger, med tilhørende dagsetapper imellom. Jeg er meget godt kjent i området og kommer til å legge ut pos
 4. Ikke alt trenger å være fancy og dyrt for å være bra. Jeg har brukt forsvarets vindvott i mange år, og er strålende fornøyd! Kombinerer den med ullvott og/eller hansker inni, alt etter temperatur. Aldri kald, aldri klam, helt perfekt. [Hidden Content]
 5. Ja, det skjønner jeg jo. Ser på dette som ett så lite problem att det ikke er aktuelt. Får se om jeg finner noen gode såler med demping ved tåballene.
 6. Vil nok ikke få henvisning av lege pga att jeg sliter fjellskoene skjevt.
 7. Har gentlig tenkt tanken selv, men da til mine fjellsko. Jeg har muligens en litt rar fotstilling, for jeg ser jeg sliter sålen på fjellskone mest på utsiden. Merker foten vil «bikke» over på sida, spesielt i myr o.l. Hva er eventuelt pris på å få støpt såler? Men dette er kun på fjellskoene, til vanlig er det ikke noe problem.
 8. Har ett par Red Wing sko jeg skulle hatt nye såler til. (Iron Ranger) Skulle gjerne hatt noe med litt ekstra demping under tåballene da det er der jeg merker mest trykk. Red Wing Heritage-serien er kjent som ganske harde sko, med null demping, så jeg merker litt ubehag ved tåballene, spesielt på den ene foten. Viktig att sålen bygger så lite i høyden så mulig, da skoene er noe trange. Noen som har tips til såler med god demping til forfoten?
 9. Elsker turnuslivet!! Jobb to uker, så fire uker totalt fri! Da er det bare å komme seg ut på tur når man vil.
 10. Jeg har en gammel MSR Whisperlite (international) Har hatt den i over 20 år. Mye brukt, og er strålende fornøyd. I mange år var dette eneste brenneren jeg brukte, men etter jeg kjøpte gassbrenner bruker jeg MSRen kun til vinterturer. Har brukt den mest med bensin, men i det siste jar jeg gått over på Primus sin Powerfuel. Brenner renere og finere med denne. Ingen problemer å sitte i teltet med brenneren igang. Kun koselyd. Anbefales!
 11. Ja, er ganske enig i det du sier. Men, det å skulle administrere lading, utlevering og innlevering av batterier i forbindelse med aksjoner kan bli en utfordring. For oss er det veldig mye enklere med AA batterier som kastes etter bruk. Det er kanskje verd å se på hvilken type AA som er mest egnet da.
 12. Jeg er på utkikk etter nye hodelykter til det lokale hjelpekorpset. Vi har per idag LEDlenser H14, men føler vi skulle hatt noe bedre. Ser de fleste hodelyktene av litt kvalitet har egne oppladdbare batteri, men for oss funker dette dårlig. Vi trenger å kunne bytte batteri enkelt og kjapt i felt. Er det noen som har forslag til gode og kraftige hodelykter med AA som ikke koster en bil?
 13. Snø er ikke noe stort problem nå, det meste er borte. Det har vert mye nedbør i det siste, så vær forberedt på store bekker og klissvåte myrer. Myr har vi nok av. God tur. Kom gjerne med rapport på fiske.
 14. Joda, kan godt finne matfisk der. (Hvor stor er en matfisk forresten?) Det er jeg fine vann over alt da, ta en runde på kartet, og finn noe som er i passe avstand fra bilvei? Fisk er det i de fleste vann.
 15. Har vert i området du snakker om, men kun om vinteren, fikk noen småfisk på isen. Vil tro det står fisk i de fleste vannene der, men om den er bitevillig og stor er en annen sak. Når du først er i Rindalsområdet har du jo hele Trollheimen til rådighet da, kan være verd en sjekk.
 16. Fra ei nydelig sommernatt under åpen himmel.
 17. Alt kokte vel litt bort for både meg og han som skulle printe tror jeg. De gangene jeg har hatt behov har jeg bare snudd flaska opp ned i snøen. ellers bruker jeg stort sett bensin på vinterturer, så da er problemet borte. Det var mange gode forslag i tråden her, så jeg kommer nok ikke til å jobbe videre med å få noe printet.
 18. Dette er innover Todalsfjorden og inn til Kårvatn på Nordøre. Surnadal kommune. På fjellgården Kårvatn ligger forøvrig Norges mest avsidesliggende sportsbutikk. Anbefales.
 19. Må bare dele noen bilder fra dagens sykkeltur. Ble nesten 8 mil i fantastisk sommervær og nydelig landskap idag. Noe av det beste landskapet kommunen har å by på. (Bortsett fra fjellene såklart)
 20. Det kan du, om jeg kan spamme med bilder av Togo.
 21. Ser ikke helt behovet? Har aldri hatt vansker med å finne vann uansett hvilken tur jeg er på. Hva er du redd for da? Om du er usikker så kan du jo gi vannet ett godt oppkok så skal jo det meste være greit. Vi bor i Norge, og her er vannet veldig fint, og det er vann over alt.
 22. Sevje finner du i lavtrær. Spesielt bjørk. Bli MASSE sevje i bjørka utover våren nå. Kan drikkes som den er, eller kokes for å lage sevjesirup Kvae finner du i bartrær. Tykk, seig gulaktiv veske som ofte tyter ut om barken har fått sår. Kvae kan ikke brukes til stort, men jeg tygget mye kvae i min barndom.
 23. Vil tro det er kvae og ikke sevje du mener? Om du pakker trebeskytteren i plast kan denne tas av og skiftes. Pakk på en plastpose.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.