Gå til innhold
Imp

Smør i varmen?

Anbefalte innlegg

21 minutter siden, Imp skrev:

Hei! 

 

Hvilket smør holder seg hardt/fast nå i varmen? 

Eller, margarin da.. 😊

Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin ;-) . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Smør i plastboks, type ala tuperware, og pose utenpå, akkurat som whistler. Er jeg i høyfjellet passer jeg på å kjøle ned i vann eller snøflekker. Det hender jeg tar snø og legger nedi posen, og heller ut når det har smeltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Smør, som til brødskive, har jeg aldri med på fot / sykkeltur. Margarin til steking har jeg derimot som andre sier i en tett plastboks. Favoritt til Margarin eller peanøttsmør er de små boksene som det kommer Pizzasaus i. Har som de andre sier også en plastpose rundt, men har til dags dato aldri opplevd at noe er lekket ut. Det kan selvfølgelig skje om boksen får seg en trøkk og den sprekker, men har som sagt ikke opplevd dette. 

Jeg har heller aldri opplevd at margarin i fast form har blitt flytende. Jeg prøver jo å holde matposen så kjølig det lar seg gjøre når en er på tur. 

På fjorårets tur til Hardangervidda hadde jeg med litt margarin i orginalpapiret med en pose rundt og det gikk helt fint. Kanskje litt mykere, men er faktisk ikke sikker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Jeg bruker også smør i plastboks. Er bevisst på å oppbevare på skyggesiden av teltet, men har brukt å pakke inn smøret samt andre varer for oppbevaring i vann/snø.

Var inne på små smørpakker, men mye plast og lite miljøvennlig, så det ble med tanken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, whistler skrev:

Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin ;-) . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃

Samme løsning. Kan godt legge posen med smør i vannkanten om det har blitt flytende på kokvarme dager.

På det varmeste kan setersmør holde noen grader mer enn meierismør før det blir flytende. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Björn

Inte relevant svar.

Endret av Björn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

I denne passer en kladd smør. Men kanskje litt stor til en pers. Men den er tett og lokket sitter skikkelig. Så man trenger ikke være redd for å få smør i alt som er. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Til steking, rapsolje i en tom «ingefærshot» flaske. (De flaskene er geniale, utrolig slitesterke og helt tette med skrulokk).

image.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Meierismør i boks med lokk med pakning.

Ved til dømes padling i varmt ver er det ofte vanskelig å finne snø og kjølige stader, så smøret smeltar og stivnar om einann, då er det greit at boksen held tett. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vilket smør/margarin, flytende eller fast form holder best mot harskning? På siste tur i indre Troms var den flytende bremykten harsk etter to dager. Resten av turen måtte gå uten smør på grøten, eller i panna til fisken.  Kanskje prøve å pakke den i fuktet håndkle og henge utnpå sekken? Vil prøve det på neste tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aner ikke hva som harskner først, men selv bruker jeg Melange margarin. Tar lang tid før den smelter og jeg bruker den som smørøye i grøt og til steking. Bruker ikke smør på brødskiva når jeg er på tur. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Margarin er ikke smør og det er ikke brukende spør du meg. Skikkelig meierismør holder lenge om du er flink til å holde det i skyggen og til enhver tid så kjølig som mulig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg har en sånn liten myk "kjølebag" fra Claes Olsson i bunnen av sekken (5-10L) og har en kald Sig- flaske med vann sammen med mat som må holde seg kaldt. Funker som bare det :)

Men avhengig av å finne kaldt vann til flaska, men ikke vært noe problem ennå

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.