Gå til innhold

willikov

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Er redd man ikke kommer utenom kondens hvis man vil ha et telt for høyfjellet. Der er det bare 4-sesongers telt man kan stole på og da er det styrke og lunhet som er viktig. Duk ned til bakken og tett innertelt (ikke mesh) er typisk for disse teltene og da blir det fort kondens. Selv ikke (min erfaring) et perfekt oppsatt tunneltelt med ventilåpning og full åpning rett mot vinden forhindrer kondens fra 1) tre voksne mennesker, 2) snøsmelting/vannkoking eller 3) fuktighet fra bakken (en footprint vil jo hjelpe på denne, men det er ekstrautstyr). PS Ved fint vær er det som regel ikke noe problem da man kan ha alle dører åpne. Sjekk gjerne om alle åpninger har myggnetting, gjerne gjennomgående. Det er DEILIG å ligge i posen i gjennomtrekken og se myggen mase på UTSIDEN av døra.
 2. Kun borrelås er mer knot å lukke skikkelig enn med glidelås.
 3. willikov

  Smør i varmen?

  Lær kunsten å lage klarnet smør. Ikke noe vanskelig. Smelter ikke og har laaang holdbarhet
 4. Har du stormmatter så slipper du å måtte måke snø opp på selve teltet, bare på mattene, noe som kan være en fordel. Stein på stormmatter i sterk vind kan lett skade dem (selv om det jo er lett å reparere/bytte dem ut).
 5. Haha. 150,- for ėn boks + frakt. Må være rester av høytstående personell i den. Oberst eller general, kanskje?😁
 6. Til vinterbruk anbefales telt for er beregnet for én mer enn antallet brukere. Altså to-manns alene, 3-manns for to, 4-manns for tre osv. Å baske med svær sovepose, svær dunjakke og svær bikkje samt brennende primus i et litt lite telt er lite allright. Er dere 2 anbefaler jeg Kaitum 3GT. Da er det god plass til kjæresten inne og bikkja i forteltet (eller omvendt) samt til matlaging og kuldegrop. Litt lettvekter og litt 4-sesongers, dvs går greit i sekken men er ikke det mest solide. Fungerer dog fint i det aller meste av vær, bortsett fra de strengeste vinterorkaner. Et telt med duk helt ned til bakken er utsatt for mer kondens enn et med en glippe nederst. Stormmatter vil jo fjerne de ev. glippene som kunne oppstå og dermed er svaret ja, stormmatter vil kunne skape mer kondens. I snø spiller det ikke så mye rolle da man jo ønsker å tette til uansett for å slippe kald vintervind inn i teltet. Kondens om vinteren må man derfor regne med uansett stormmatter eller ikke. Fordelen med slike matter er jo at man slenger snø på dem for å stabilisere og tette teltet enda mer enn uten. Men uten matter går også greit, med spaden lager man snøblokker man legger som levegg på vindsiden av teltet. Har man gode plugger (f.eks. Hillebergs sand- og snøplugger) så stabiliserer man teltet bra med bardunene alene. Har ikke prøvd kuppeltelt om vinteren, men flere steder står det at disse lønner seg da de tåler større snølast enn tunneltelt. Min erfaring er at tunneltelt aldri har slitt med dette. Risken er jo ved ekstreme snøfall eller ved flere dagers fravær, men ellers går det greit. Dessuten er det piece of cake å finne gode teltplasser om vinteren så størrelsen på teltet har heller ikke så mye å si. Kaitum 3GT tar MYE areal (ca 5 kvm). Står tunnelteltet rettet rett mot vinden er det visstnok mer vindstabilt enn noen kuppeltelt. Det kjipe er hvis vinden snur... Sovepose er et eget tema. Tenk dun, tenk en god del penger.
 7. Noen kalte det Revneskar, men det var nok fordi de var misunnelige. Knallbra telt som var ypperlig i størrelse for to på vintertur, bl.a. med skinnlapper som glidelåsstoppere/klaffer på ytterteltet og stormmatter. Hilleberg sitt Kaitum 2/3 (ikke GT) ligner veldig i utseende med en høyere midtbue og hvor man ligger i teltets lengderetning. Praktisk med kuldegrop og sekkoppbevaring i le-forteltet og kjøkken på vindsiden.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.