Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei

Noen som har brukererfaring med denne og er 187-190 lang? Blir den litt for kort?

Ergo Hammock Combi (siste modellen) har jeg hatt, første revnet i stoffet første natten, fikk ny og den revnet også på samme sted etter et par ukers bruk. Så jakter igrunn på en ny hengekøye :) Og syns Amok sin virker særdeles praktisk og fin. Vekt og volum har lite å si for min del :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 59
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da var første overnattingstur med Amok Draumr 3.0 gjennomført. Med riktig liggeunderlag som passet hengekøya var det mer en god nok plass til en kar på 105 kg og 186 cm. Har aldri ligget bedre ute i naturen noen gang.  Er en person som bytter på å ligge på høyre og venstre side gjennom natta og denne snuingen fungerte perfekt. Ingen ømme skuldre på morgenkvisten slik jeg normalt har etter ei natt i telt. Tok en vandrestav og festet til midtre bardun foran slik at jeg løftet tarp litt opp.

Ny tur med Draumr 3.0 og jeg får ikke fullrost denne køya. Det er fantastisk å kunne ligge på siden og sove. Veldig kjapp å henge opp, også kombinert med tarp. Kjøpte  Exped DownMat 7 som fungerte like godt som 9 cm men var adskillig enklere å tre inn i køya. Et pluss er det også at man ikke trenger pute, er så lei av at puta sklir av liggeunderlaget eller vrir seg rundt i soveposen i løpet av natta. Så lenge det finnes trær i det området jeg skal ferdes så er telt heretter helt uaktuelt. F

Var ikke trangt i det hele tatt (for mine 186 cm og 45 i sko-størrelse). Men det er viktig å legge seg langt nok opp i køya slik at man ikke heller nedover mot fotposen. Da sklir man ned. Jeg lå på siden med bøyde ben uansett, så følte aldri det var et problem. Det jeg trodde kom til å bli en utfordring var å få på soveposen, men jeg la et sitteunderlag på bakken, kledde på meg soveposen stående og satte meg så oppi hengekøya. Null stress selv for en stiv gubbe på 55 år Ble vekket av

Posted Images

Jeg har akkurat kjøpt denne ikke prøvd den så mye enda, Men den virker veldig lovende. er selv bare 180cm så blir jo endel kortere enn deg da. 

De oppgir selv at maks personlengde er 190cm. Du vil fint kunne ligge i den med dine 187, men du er ganske nære maks lengde. på sommerturer tipper jeg du vil ligge veldig godt, men på vinterturer hvor posen er litt tykkere og alt er generelt tykkere og større, så vil du nok ha litt problemer. 

Det enkleste er bare å kjøpe en slå den opp og prøve. passer den ikke er det jo bare å heve kjøpet.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet de oppgir 190 cm, min tidligere køye oppgir 2 meter som lengste, vil tro det blir sabla trangt om man nærmer seg 2 meters lengde :) Ergo ville jeg gjerne ha litt erfaringer fra folk som var rundt min høyde med den :) Jeg sover ofte med en pose som er varm ned til -20 på mine turer sommer som høst :)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 9 months later...

Henter frem denne tråden jeg med et nytt spørsmål.

Amok anbefaler selv å bruke wide/long varianter av liggeunderlagene, selv om medium også passer. Har satt denne køyen på anskaffelseslisten (les bestilt).
Jeg har en downmat i M og kan bruke den, men jeg har også en exped hyperlite i long/wide, men denne har jo mummiform. Er det noen som har en formening om denne vil passe eller ei? Da sparer jeg vekt og får sannsynligvis litt større liggeflate.

Jeg kan jo selvsagt vente til jeg får den for å teste, men tenkte jeg likevel skulle høre med en av dere eiere.

Spurte selvsagt Amok om dette, men de svarte med en skikkelig politikersvar. I stedet for å si ja eller nei så henviste de meg til siden hvor det står hvilke liggeunderlag de anbefaler - en side jeg selvfølgelig leste før jeg spurte dem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 4 months later...

Jeg har et Exped DownMat HL Winter LW og testet dette på min nyinnkjøpte AMOK Draumr 3.0. Det funket ikke i det hele tatt siden det ble for smalt i fotenden slik at det ble for svakt.
Når man snudde seg for å ligge på siden og la litt vekt på bena knakk det slik at man ikke får støtte. Det største problemet var dog at den smale buede formen i bunnen smatt ut av den lille åpningen i bunnen av hengekøya og ned i fotposen. En annen ting (som var levelig men jæ .. irriterende) var at den buede delen ved hode førte til at man ikke fikk viet ut kammoken slik at kanten rundt ble liggende oppå panna he he ..

Har nå kjøpt et helt vanlig 
Exped DownMat 7 LW og håper det vil gjøre opplevelsen bedre.

NB!
Er 186 cm lang og ble ikke overbegeistret over lengden på hengekøya. Føltes trang (press på føttene) når man lå på ryggen. Men .. jeg sover stort sett på siden, så da går det bra.
Første skikkelige overnattingstur blir nå til helga, så da får vi se :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var ikke trangt i det hele tatt (for mine 186 cm og 45 i sko-størrelse).
Men det er viktig å legge seg langt nok opp i køya slik at man ikke heller nedover mot fotposen. Da sklir man ned.
Jeg lå på siden med bøyde ben uansett, så følte aldri det var et problem.

Det jeg trodde kom til å bli en utfordring var å få på soveposen, men jeg la et sitteunderlag på bakken, kledde på meg soveposen stående og satte meg så oppi hengekøya. Null stress selv for en stiv gubbe på 55 år :-)

Ble vekket av skrikene til en storlom .. du verden for en frihetsfølelse å bare kunne snu på hodet og kikke utover vannet :-D

Endret av Jølle
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Ny tur med Draumr 3.0 og jeg får ikke fullrost denne køya. Det er fantastisk å kunne ligge på siden og sove. Veldig kjapp å henge opp, også kombinert med tarp.

Kjøpte  Exped DownMat 7 som fungerte like godt som 9 cm men var adskillig enklere å tre inn i køya. Et pluss er det også at man ikke trenger pute, er så lei av at puta sklir av liggeunderlaget eller vrir seg rundt i soveposen i løpet av natta. Så lenge det finnes trær i det området jeg skal ferdes så er telt heretter helt uaktuelt. Fantastisk følelse å våkne med utsikt :-)

 

21544188_10155810955809470_741296164955700708_o.jpg

21457982_10155810956374470_8671235801034340393_o.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...
På 22.9.2017 den 20.35, Anonsen skrev:

Er det noen her som har prøvd Amok Draumr 3.0 i kuldegrader? Ser for meg at den komprimerende delen i fotenden vil gjøre det ymse trangt slik at det blir litt lite isolasjon, men kanskje dette løses hvis man krabber oppover for bedre vinkling uten å skli tilbake? 

Tror det som er viktigst er å ha et stort nok (langt nok) liggeunderlag slik at hengekøya strekkes ut. Da vil man ikke skli ned i fotposen.
Ser at de som har kort liggeunderlag blir liggende mer i bananform.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 timer siden, Jølle skrev:

Tror det som er viktigst er å ha et stort nok (langt nok) liggeunderlag slik at hengekøya strekkes ut. Da vil man ikke skli ned i fotposen.
Ser at de som har kort liggeunderlag blir liggende mer i bananform.

Takk. Da tror jeg at jeg dropper denne. Den fotenden ser ut til å være hele hengeøyas akilleshæl.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 7 months later...
På 18.9.2017 den 23.48, fiskekongen skrev:

Jeg er 180, og passer meg akkurat. Tror den kan bli i korteste laget. Skal man sove på siden eller på mage bør man ikke ha L utgave av liggeunderlag ettersom det i seg selv vil gi litt bananform på hengekøya. 

Jeg er 184 og stortrives etter testing. Har brukt min med Exped Syntmat 7 LW. Jeg veksler nesten alltid mellom rygg og å sove på siden i løpet av en natt. Det gikk greit også i Draumr 3.0. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Strilaliv
   Junior i huset har vore så uheldig å få hol i hengekøya si. Korleis reparerer eg dette best?
   Kan eg bruka reparasjonslapp frå jervenduk? Må eg kjøpa noko anna? 
    
    
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Bene
   Familie på fire som ønsker turtips. Har telt og hengekøyer. Ønsker ikke å gå langt, men ha bil i nærheten og gjerne forflytte oss fra dag til dag. Ønsker utsikt (vidde, fjorder, fjell, høyder) , nærhet til vann. Bor i Vestfold, og tenker en grense på max 40 mil i omkrets. Noen som har gode og konkrete forslag?
   Mottas med takk! 
  • Av Memento mori

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    har kommet med Segl i XL til 499 inkl oppheng, må jo være en knallpris.
   Den ser ut til å være i god kvalitet, som Amok tydeligvis er. 

   Samme opphenget som på de nye Draumr køyene. Enkel og rask å sette opp ingen karabiner, ulempen er at du kan glemme igjen opphenget. 

   Bør muligens lage en ridgeline til den. Da blir bøyen rett hver gang. 

   Testet den uten å ta av skoa, bare for å strekke ryggen. Det merkes at det er kaldt i ryggen uten isolasjon. Men den er lett. Blir nok med i sekken på dagsturer, hvor det er fint vær og det er muligheter til å strekke ryggen. 
   Det er ingen instruksjon bare masse advarsler. Litt liten pakkpose etter min smak. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.