Gå til innhold

Hermansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hermansen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hermansen

  Den ultimate turkniv finnes den

  For meg er det en ordinær kniv som henger i beltet lett tilgjengelig det beste. Også vil jeg ha knivbladet slik at det egner seg godt som smørekniv, småspikke litt med, kappe spekepølser. Jeg har ofte med enten en liten sag eller øks om jeg skal fyre bål, og det fungerer stort sett greit for min del. Jeg fikk en smed til å lage knivbladet akkurat slik jeg ville ha det, og den kniven har fungert strålende til mitt friluftsliv. Det er klart man får ikke en kniv som er ideel til alt, men den fungerer mer en tilfredstillende til alt fra å sløye fisk, smøre brødskiver, spikke litt og annet småtteri. Lengde på bladet er ca 9 cm i karbonstål. Rust har enda ikke vært noe problem, men jeg legger ikke kniven våt i slira eller skyller den i saltvann
 2. Hermansen

  Skogbrann i Finnemarka i dag

  Fant en utbrent skaubrann selv i går 5x5 meter eller noe slikt. Trolig startet av et bål som ikke var slukket sikkelig. Var der oppe for ca 2 uker siden da var alt som normalt.
 3. Hermansen

  Raw Therapee

  Jeg konverterer ikke til jpg før jeg skal bruke bildet til noe. Sånn ca slik foregår min arbeidsflyt. Importerer alle bildene rett inn i Lightroom (rett i riktig mappe) Prøver å sette riktig keywords med engang Grovsorterer og sletter bilder som tydelig er ubrukelige Redigeringen av bildene tar jeg når jeg gidder og har lyst. Noen ganger med en gang. Redigerer bildet som ønsket, skal jeg bruke bildet med engang eksporterer jeg til jpeg, jeg har egne presets med forskjellige instillinger til hva jeg skal bruke bildet til. Skal bilde på feks facebook ønsker jeg en annen fargeprofil, størrelse og filformat enn om jeg skal jobbe med bildene utenfor adobe sine programmer. Om jeg feks skal publisere et bildet her inne, eksporterer (konverterer) jeg bildet til jpeg, publiserer her og sletter jpegfila etterpå. Den jpegfila trenger jeg jo ikke da jeg allerede har rawfila i lightroom ferdig redigert. Ønsker jeg å bruke bildet til feks print vil jeg jo uansett ha annen størrelse på jpegfila enn om jeg skal publisere bildet på nett. Og bruker man tid på keywords finner man særdeles hurtig frem til et bildet blandt mange tusen bilder som det fort blir, jeg har mine keywords i et hierarki. Feks Norge - Østfold - Moss - Jeløya - Gullholmen om jeg har fotografert gullholmen. Bildet inneholder ofte andre viktige ting, feks solnedgang så får bildet keywordet solnedgang også. Inneholder bildet typisk høstmotiv, får det keyword høst. Om jeg feks ønsker å se alle høstbildene mine fra Moss tatt i solnedgang, så vil bildet med keyword gullholmen og høst dukke opp Her er det egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Jo mer keyword man bruker jo bedre blir kartoteket syns jeg. Bruker også synonymer under keywords, feks ved insekter som både har norsk navn og latinsk navn. Da slipper jeg to forskjellige keywords som betyr det samme. Det er tidkrevende i starten med å få et system som fungerer. Men når det er gjort går det meste rimelig fort.
 4. Hermansen

  Raw Therapee

  Det er jo bildearkivet som er Lightrooms aller største fordel, for med riktig bruk av librarymodulen i Lightroom har man et særdeles bra system for sine bilder. Finne rawkonvertere som både er bedre eller like bra som Lightroom er ikke så vanskelig å finne om man gidder å lære seg noe nytt Og mange av de er gratis, men få som iallfall hadde like bra arkivfunksjon som Lightroom.
 5. Det var vomfyll, men smaken på de to jeg har prøvd gjør at jeg aldri vil teste det ut igjen. Spiste jegergryte og storfegryte. Den ene smakte bare tomatpurre og den andre bare sopp igrunn. Utseende på rettene var skremmende likt biproduktet av noroviruset.
 6. Aldri hatt problemer med postnord, verken henting i butikk eller levert på døra. Stort sett samme leveringstid som det er med posten. Posten har jeg heller ikke hatt problemer med.
 7. Hermansen

  Pass på hvor du har kniven!

  Hvis man stort sett oppfører seg normalt, legger unna kniven når man ikke bedriver aktverdig forhold tror jeg det i utgangspunktet kommer til å gå veldig bra med de fleste av oss.
 8. Hermansen

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Det er en parasittiske veps , ikke funnet i Norge. Den bruker flåtten som vert.
 9. Hermansen

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Som ivrig hoggormjeger på våren langs kysten av oslofjorden blir jeg i perioder angrepet av mye flått, og jeg tok opp dette med TBE-vaksine med min fastlege da jeg var innom for å få en hestekur mot boreliose. På det tidspunktet ville han verken råde meg eller avråde meg å ta vaksinen. Men jeg fikk en god del info om TBEvaksinen, og jeg valgte å ikke ta vaksinen. Såpass liten risiko å bli sjuk, og med et par forholdsregler så minsket antall flåttbitt veldig for min egen del. Sokkene utenfor buksebeina, og Autan flåttmiddel på leggene på buksa. Knapt fått ett flåttbitt siden. Flåtten utfra vårt ståsted @Bjarne H.S. er nok bare en plage Men flåtten er trolig helt avgjørende for vepsen Ixodiphagus hookeri (finnes ikke i Norge), den er nok også ganske avgjørende for en del av borreliosebakteriene. Også er den mat for både edderkopper, fugler og helt sikkert andre småkryp.
 10. Hermansen

  Varighet fiskekort (inatur)

  Handler du via inatur.no går det på dato, mens handler du kort på sms går det innimellom på dato mens andre ganger på klokkeslett. Handler du fysisk kort går det vel stort sett på klokkeslett de aller fleste steder, selvom det her også enkelte steder bare går på dato.
 11. Hermansen

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Mitt røyk etter litt over fem år, var 9 cm downmat. Var ingen reklamasjon
 12. Hermansen

  Hvorfor? Kan vi finne en løsning?

  Velger glatt 100 møkkahauger enn 100 plastposer med møkk i (ref bildet i starten her)
 13. Hermansen

  Hvorfor? Kan vi finne en løsning?

  Aldri helt forstått greia med å plukke opp hundedritt i skauen, driter den i stien er det vel bare å å ta en kvist og kaste det utenfor der folk tramper. Bedre med hundemøkk enn plastposer utenfor stien I parker, gangfelt og ellers i offentligheten blir det naturligvis noe annet.
 14. Hermansen

  Ny tenner til gammel jetboil

  Kommer sikkert til å fungere, kan være du må modifisere litt men
 15. Hermansen

  Amok Draumr 3.0

  Da har jeg jo eid og brukt denne ganske mye, lengden er som nevt over ikke problematisk for meg, men jeg skal ikke være veldig mye lenger før jeg tror det blir knotete. Men mitt Exped 9 cm røyk i fjor og nytt 7 cm ble handlet inn, og jeg syns faktisk 7 cm er bedre enn 9 cm. Ligger igrunn litt bedre på et vis Tarpen som følger med er fortsatt det jeg er minst fornøyd med, savner tarpen som fulgte med Exped Ergo køya jeg hadde. I sommer har jeg slått opp telt enkelte ganger istedet for hengekøye grunnet vind. Merket også i fjor at om man ligger litt utsatt til i sterk vind og litt regn så er den litt for åpen med tarpen som følger med. Dessverre ikke overalt man kan velge og vrake i egnete trær . Kjøpte min første køye for ca 7-8 årsiden, det var ei tradisjonell køye, og det finnes helt klart steder jeg savner den. Ei tradisjonell køye er ikke like kresen på solide trær som amok/exped køya, jeg sover iallfall like godt selvom det er et tre som svikter litt. Amoken krever litt mer stabile trær enn de tradisjonelle Så kan godt være jeg går tilbake til ei tradisjonell køye når amoken er utslitt
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.