Gå til innhold

Hermansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  120
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hermansen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det var vomfyll, men smaken på de to jeg har prøvd gjør at jeg aldri vil teste det ut igjen. Spiste jegergryte og storfegryte. Den ene smakte bare tomatpurre og den andre bare sopp igrunn. Utseende på rettene var skremmende likt biproduktet av noroviruset.
 2. Aldri hatt problemer med postnord, verken henting i butikk eller levert på døra. Stort sett samme leveringstid som det er med posten. Posten har jeg heller ikke hatt problemer med.
 3. Hermansen

  Pass på hvor du har kniven!

  Hvis man stort sett oppfører seg normalt, legger unna kniven når man ikke bedriver aktverdig forhold tror jeg det i utgangspunktet kommer til å gå veldig bra med de fleste av oss.
 4. Hermansen

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Det er en parasittiske veps , ikke funnet i Norge. Den bruker flåtten som vert.
 5. Hermansen

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Som ivrig hoggormjeger på våren langs kysten av oslofjorden blir jeg i perioder angrepet av mye flått, og jeg tok opp dette med TBE-vaksine med min fastlege da jeg var innom for å få en hestekur mot boreliose. På det tidspunktet ville han verken råde meg eller avråde meg å ta vaksinen. Men jeg fikk en god del info om TBEvaksinen, og jeg valgte å ikke ta vaksinen. Såpass liten risiko å bli sjuk, og med et par forholdsregler så minsket antall flåttbitt veldig for min egen del. Sokkene utenfor buksebeina, og Autan flåttmiddel på leggene på buksa. Knapt fått ett flåttbitt siden. Flåtten utfra vårt ståsted @Bjarne H.S. er nok bare en plage Men flåtten er trolig helt avgjørende for vepsen Ixodiphagus hookeri (finnes ikke i Norge), den er nok også ganske avgjørende for en del av borreliosebakteriene. Også er den mat for både edderkopper, fugler og helt sikkert andre småkryp.
 6. Hermansen

  Varighet fiskekort (inatur)

  Handler du via inatur.no går det på dato, mens handler du kort på sms går det innimellom på dato mens andre ganger på klokkeslett. Handler du fysisk kort går det vel stort sett på klokkeslett de aller fleste steder, selvom det her også enkelte steder bare går på dato.
 7. Hermansen

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Mitt røyk etter litt over fem år, var 9 cm downmat. Var ingen reklamasjon
 8. Hermansen

  Hvorfor? Kan vi finne en løsning?

  Velger glatt 100 møkkahauger enn 100 plastposer med møkk i (ref bildet i starten her)
 9. Hermansen

  Hvorfor? Kan vi finne en løsning?

  Aldri helt forstått greia med å plukke opp hundedritt i skauen, driter den i stien er det vel bare å å ta en kvist og kaste det utenfor der folk tramper. Bedre med hundemøkk enn plastposer utenfor stien I parker, gangfelt og ellers i offentligheten blir det naturligvis noe annet.
 10. Hermansen

  Ny tenner til gammel jetboil

  Kommer sikkert til å fungere, kan være du må modifisere litt men
 11. Hermansen

  Amok Draumr 3.0

  Da har jeg jo eid og brukt denne ganske mye, lengden er som nevt over ikke problematisk for meg, men jeg skal ikke være veldig mye lenger før jeg tror det blir knotete. Men mitt Exped 9 cm røyk i fjor og nytt 7 cm ble handlet inn, og jeg syns faktisk 7 cm er bedre enn 9 cm. Ligger igrunn litt bedre på et vis Tarpen som følger med er fortsatt det jeg er minst fornøyd med, savner tarpen som fulgte med Exped Ergo køya jeg hadde. I sommer har jeg slått opp telt enkelte ganger istedet for hengekøye grunnet vind. Merket også i fjor at om man ligger litt utsatt til i sterk vind og litt regn så er den litt for åpen med tarpen som følger med. Dessverre ikke overalt man kan velge og vrake i egnete trær . Kjøpte min første køye for ca 7-8 årsiden, det var ei tradisjonell køye, og det finnes helt klart steder jeg savner den. Ei tradisjonell køye er ikke like kresen på solide trær som amok/exped køya, jeg sover iallfall like godt selvom det er et tre som svikter litt. Amoken krever litt mer stabile trær enn de tradisjonelle Så kan godt være jeg går tilbake til ei tradisjonell køye når amoken er utslitt
 12. Hermansen

  Tips om gode solbriller?

  Ja jeg har bestilt direkte fra den butikken, tar ca en ukes tid før de kom i posten Ikke noe problem overhode, seriøse greier Virker også veldig holdbare, både innfatningen og glasset. Syns en del solbriller har en tendens til å falle frahverandre da jeg IKKE er flink til å ta vare på de Disse her har nå vart i 4 år nå, og ser ut som de skal vare noen år til Folk som har prøvd de har sagt "wow" når de har prøvd de, kan godt være de stort sett er vant med essobriller. Hvor mye de justerer seg etter lyset i tall vet jeg ikke, men fungerer strålende til vanlig norsk sommer med variert vær. Som fluefisker syns jeg det er greit å kunne beskytte øynene også i sikkelig vind og ruskevær, og da syns jeg de er mer enn lyse nok på sommeren.
 13. Hermansen

  Tips om gode solbriller?

  https://www.habervision.com/ syns jeg lager gode solbriller. Jeg handlet et par som dessverre er gått ut for en del årsiden. De dekker bra på sidene, polariserende glass som justerer lysinnslippet etter hvor lyst det er ute, veldig praktisk. Brukes flittig både til bilkjøring og friluftsliv Og forholdsvis ganske trivelig priser for gode solbriller
 14. Jeg har en kvistbrenner og den blir oftere og oftere hjemme. Både når det gjelder dagsturer og turer over flere dager. På dagsturer kan den fortsatt bli med om målet er å koke ei kanne kaffe, men jeg kan jo da like gjerne lage et normalt bål om forholdene tillater det, joda bruker litt mer ved, men det har jeg tid til Når det kommer til matlaging foretrekker jeg igrunn primus, det er renslig og sotfritt og ikke minst veldig enkelt Jeg har ikke noen plagsom forkjærlighet for sot på turutstyret mitt utenom kaffekjelen
 15. Hermansen

  Valg av fluesnøre

  Nå har du jo allerede handlet Men sånn til en annengang syns jeg man skal dra frem fluesnøret SA AirCel, et veldig godt fluesnøre som egner seg godt til det meste av de fleste Ganske standard WF snøre til en hyggelig pris forhold til mye annet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.