Gå til innhold

Anonsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anonsen

 • Rang
  Anonssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Anonsen

  Optimus 111C, cobra

  Sjekket ut min 111C tank og ville tro det ser ut som om tanken er sprayet med noe, eller galvanisert på en måte for å forhindre rustdannelse.
 2. Kanskje de er heldige og får kjøpt noe vinterutstyr fra Forsvarets avhendingsprosjekt 😁
 3. Bruker selv også Stanley sin. Har 591ml versjonen kjøpt i USA, men tror den kanskje nå kan anskaffes i den størrelsen i Norge også. Så langt ganske fornøyd med den. Klarte å knuse lokket, men resten overlevde så det var bare å kjøpe nytt lokk.
 4. Anonsen

  Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  👍
 5. Anonsen

  POD 8K justeringsskrue

  Hadde det samme problemet på min og om jeg ikke husker feil, så var løsningen å ta ut veken og rense den samtidig som at man får den montert korrekt på plass igjen. Mulig fjær for vekeskrue også har forskyvet seg litt slik at den også må justeres.
 6. Mamut Grevling som Whisper nevner bruker jeg pgså. Vil si jeg kondenserer mer enn gjennomsnittet når jeg sover, så pustende overside er et must. Har brukt den på mange turer med tarp i for det meste dårlig vær, og synes så langt at kvaliteten er fortsatt Ajungilak verdig.
 7. Anonsen

  Trenger ny svartkjele, noen tips?

  Letter litt rundt etter en egnet kjele I rustfritt stål og fant denne. Likner veldig I fasongen på Biltema sin som jeg har fra før. https://www.fjellsport.no/gsi-outdoors-glacier-ss-tea-kettle-1-qt-1-l.html Kjøpte den nå på salg
 8. Anonsen

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Gikk også over til morsmelkerstatning når vikingmelken forsvant, dog usikker om det er dyrere enn de andre alternativene.
 9. https://www.statskog.no/apne-buer-og-koier Link til deres side. De hyttene jeg har brukt, har jeg som oftest funnet ved tilfeldigheter når det gjelder Fjellstyrets og Statskogs hytter. Ette mine standarder er så og si alle hyttene bra vedlikeholdt og til tider fylt opp med både ved og proviant, så mener det nærmest obligatorisk å donere en sum når man har besøkt en slik koie/bu, slik at man kan hjelpe til å opprettholde dette.
 10. Anonsen

  Trangia Duossal 2.0 😀

  Tipper litt av målet med å bruke rustfritt stål er ikke bare på grunn av vekt eller styrke, men det at å få i seg aluminium gjennom mat og drikke er ikke særlig attraktivt i lengden.
 11. Anonsen

  Ull eller annen lue?

  Min favoritt til dags dato er https://www.ulvang.no/Produkter/tilbehoer/lue/bugoeynes2 Liker den fordi den har et meget behagelig for på innsiden, noe som gjør at jeg kan bruke den når jeg sover eller vanker rundt med hodelykt, samt at den dekker lengre ned enn mange av de andre luene mine mot nakken. Skal man dog bevege seg hurtig eller i varmere klima, så er kanskje en litt tynnere lue mere egnet, men synes selv den ikke er for tykk til vanlig skigåing. Den er ikke 100% vindtett, men skulle det blåse stiv kuling, så bare trekker jeg over hetta. Andre luer jeg bruker er en tynnere ull-lue av ukjent opprinnelse, forsvarets loslue eller en real ushanka fra Canada når det er ekstreme tilstander. Pleide å bruke jeger/kommandoluen til forsvaret, men den blir litt ubehagelig i lengden om man skal ha f.eks en hodelykt som presser inn mot hodet, eller når jeg skal sove med den. Dette på grunn av at den er ribbestrikket relativt grovt.
 12. Anonsen

  Gjemsel med fjellduk

  Gjorde det samme i Jotunheimen en gang. Var veldig bra at jeg markerte på GPS'en hvor sekken ble plassert.
 13. Anonsen

  Tips til Optimus 111

  Pleide å handle reservedeler fra uniflamesupply.no, som var en underleverandør av Optimus/Katadyn i Norge, men for tiden ser det ut til at siden er nede. Ellers har nok Finn Hjelmerud på finn.no, samt forsvarsbruk.no noen deler til overs. Et godt kjøp ville nok være 250-500,- for en brukt en, og 500-1000 for en lite brukt/ubrukt en. Hvis du søker etter Optimus 111 på Fjellforumet, så finnes det ganske mange tråder om spesifikt den typen og primuser generelt. Sjå her.
 14. Rødsprit har mange fordeler. Man slipper at alt sotes ned, da spesielt silenceren som ikke burde bli sotete. Det er tryggere å forrvarme hvis man skulle klare å ikke varme den opp på første forsøk. Hvis man heller på bensin på en halvvarm brenner, så blir bensinen fortere omdannet til gassform og om ikke ekspanderer, slik at man får "POFF!" effekten som tidligere nevnt. Har selv klart dette en gang, og det gjør jeg ikke igjen. Riktignok får man noen ekstra gram med plastflasken og ekstra rødsprit, men man trenger ikke ha med seg særlig mye.
 15. Anonsen

  Amok Draumr 3.0

  Er det noen her som har prøvd Amok Draumr 3.0 i kuldegrader? Ser for meg at den komprimerende delen i fotenden vil gjøre det ymse trangt slik at det blir litt lite isolasjon, men kanskje dette løses hvis man krabber oppover for bedre vinkling uten å skli tilbake?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.