Gå til innhold

Anonsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anonsen

 • Rang
  Anonssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.statskog.no/apne-buer-og-koier Link til deres side. De hyttene jeg har brukt, har jeg som oftest funnet ved tilfeldigheter når det gjelder Fjellstyrets og Statskogs hytter. Ette mine standarder er så og si alle hyttene bra vedlikeholdt og til tider fylt opp med både ved og proviant, så mener det nærmest obligatorisk å donere en sum når man har besøkt en slik koie/bu, slik at man kan hjelpe til å opprettholde dette.
 2. Anonsen

  Trangia Duossal 2.0 😀

  Tipper litt av målet med å bruke rustfritt stål er ikke bare på grunn av vekt eller styrke, men det at å få i seg aluminium gjennom mat og drikke er ikke særlig attraktivt i lengden.
 3. Anonsen

  Ull eller annen lue?

  Min favoritt til dags dato er https://www.ulvang.no/Produkter/tilbehoer/lue/bugoeynes2 Liker den fordi den har et meget behagelig for på innsiden, noe som gjør at jeg kan bruke den når jeg sover eller vanker rundt med hodelykt, samt at den dekker lengre ned enn mange av de andre luene mine mot nakken. Skal man dog bevege seg hurtig eller i varmere klima, så er kanskje en litt tynnere lue mere egnet, men synes selv den ikke er for tykk til vanlig skigåing. Den er ikke 100% vindtett, men skulle det blåse stiv kuling, så bare trekker jeg over hetta. Andre luer jeg bruker er en tynnere ull-lue av ukjent opprinnelse, forsvarets loslue eller en real ushanka fra Canada når det er ekstreme tilstander. Pleide å bruke jeger/kommandoluen til forsvaret, men den blir litt ubehagelig i lengden om man skal ha f.eks en hodelykt som presser inn mot hodet, eller når jeg skal sove med den. Dette på grunn av at den er ribbestrikket relativt grovt.
 4. Anonsen

  Gjemsel med fjellduk

  Gjorde det samme i Jotunheimen en gang. Var veldig bra at jeg markerte på GPS'en hvor sekken ble plassert.
 5. Anonsen

  Tips til Optimus 111

  Pleide å handle reservedeler fra uniflamesupply.no, som var en underleverandør av Optimus/Katadyn i Norge, men for tiden ser det ut til at siden er nede. Ellers har nok Finn Hjelmerud på finn.no, samt forsvarsbruk.no noen deler til overs. Et godt kjøp ville nok være 250-500,- for en brukt en, og 500-1000 for en lite brukt/ubrukt en. Hvis du søker etter Optimus 111 på Fjellforumet, så finnes det ganske mange tråder om spesifikt den typen og primuser generelt. Sjå her.
 6. Rødsprit har mange fordeler. Man slipper at alt sotes ned, da spesielt silenceren som ikke burde bli sotete. Det er tryggere å forrvarme hvis man skulle klare å ikke varme den opp på første forsøk. Hvis man heller på bensin på en halvvarm brenner, så blir bensinen fortere omdannet til gassform og om ikke ekspanderer, slik at man får "POFF!" effekten som tidligere nevnt. Har selv klart dette en gang, og det gjør jeg ikke igjen. Riktignok får man noen ekstra gram med plastflasken og ekstra rødsprit, men man trenger ikke ha med seg særlig mye.
 7. Anonsen

  Amok Draumr 3.0

  Er det noen her som har prøvd Amok Draumr 3.0 i kuldegrader? Ser for meg at den komprimerende delen i fotenden vil gjøre det ymse trangt slik at det blir litt lite isolasjon, men kanskje dette løses hvis man krabber oppover for bedre vinkling uten å skli tilbake?
 8. Har samme som Memento, kjøpte den for ca rundt 3500,- på salg hos Xxl om jeg ikke husker helt feil. En meget god jakke med mange bra funksjoner som varmer godt. Min har dog blitt ca åtte år gammel og meget mye brukt, så fargen er ikke like rød lenger som Memento sin. Jeg er en rar en, så pleier å dra på turer når det er -20 og nedover, så jakken er som oftest med på både dagsturer, hytteturer og overnattinger i telt. Dunjakken kan til dels komprimeres i pakkposer som følger med jakka, så pleier ikke å ta stort mere plass en en typisk komprimert sommersovepose. Veide jakka nå, og den ligger på 1450g. Som også tidligere nevnt, så pleier man å ha jakken utenpå det vindtette plagget, så det er lurt å kjøpe et par størrelser større enn man ellers pleier å bruke. Jeg er størrelse medium og bruker dunjakke størrelse XL. +1 for at dunjakker og for det meste alt turutstyr er overpriset.
 9. Anonsen

  Forminsking av ett bilde

  Som tidligere nevnt så kan man bruke Windows Paint til å endre størrelse, er ihvertfall det jeg gjør hvis jeg skal endre størrelse på ett enkelt bilde. Bare trykk "Resize" og velg størrelse, er usikker hva resize blir på norsk. Ellers hvis det er mange bilder, så fant jeg en løsning her https://www.easytechguides.com/resize-pictures.html som jeg antar at er hva Espen Ørud omtaler. Har dog ikke selv prøvd dette.
 10. Anonsen

  Multifuel

  Omnilite TI er sommerbrennern min siden den veier 338g med etui, verktøy/pakninger "uten fuelflaske," og brenner bra på bensin og gass. Derimot så er den uegnet til parafin. Mulig noen får det til, men min bare tetter seg på samme måte som flere andre Omnilite TI-eiere har opplevd. Skal du også kunne brenne parafin så ville jeg heller gått for Nova eller Omnifuel. Brennerne har like mange fordeler og svakheter etter min mening at det er vanskelig å si hvem av dem som er bedre. Det går på plastikk/metallpumper, koblinger, hele brennerhoder, vekt, samt dimensjoner på hvor solide og breie bein de har i forhold til kjelene man skal ha oppå. II versjonene kan også være av interesse, men de har jeg ikke fått sett på enda. Ser at Omnifuel II skal veie 350g uten flaske, så kanskje den kan være aktuell? Med silencer, så tror jeg de fleste brennere er nesten likegyldige. Når det kommer til vekt så finner man ofte vekten på produsentenes nettsider.
 11. Anonsen

  Omnifuel i trangia

  Jeg har montert min Optimus Nova i mitt Trangia 25-5 HA sett. Brukes i hovedsak på vinterstid og kun med parafin. Parafin fordi jeg føler meg tryggere med det på en slangebrenner enn bensin. Ser akkurat ut som dette https://www.youtube.com/watch?v=HXgNgmY3e1M Har brukt denne adapteren https://xxl.no/optimus-adapter Det var ikke så store jobben å modifisere den, bare bore et hull i den nederste skjermen til slangen og montere brenneren fast i adapteren. Demontering og montering av brenneren går helt fint uten å skade den. Er bare snakk om å skru av bena og så skru brenneren fast i adapteren uten noe særlig knot. Det hele er festet med kun en spesiallaget mutter som løsnes med verktøyet som følger med brenneren. Når brenneren er montert i adapteren, så får den plass i settet når det er demontert på samme måte som alkoholbrenneren. Slipper da å skade brenneren under transport. Løsningen er etter min mening helt ok, ser ikke noen spesifikke problemer og har kommet frem til at dette fungerer bra i Trangia til mitt formål. Med tanke på støy, så tror jeg den originale brenneren til Nova bråker hakket mindre enn f.eks Primus Omnifuel om jeg ikke husker helt feil, men jeg bruker i hovedsak en silencer istedenfor uansett. Lyden av originalbrennere av denne typen er ikke helt uutholdelig "antar ca 70-75db," men det hjelper betraktelig å montere en silencer istedenfor. Silenceren som brukes er av typen Berniedawg og er 3D-printet. Kan kjøpes her. Det finnes flere produsenter av silencere, etter litt søking så fant jeg bla en her til Trangia x2 https://www.amazon.com/QUIETSTOVE Er usikker på kvaliteten til Quietstove, siden alle mine er Berniedawg, så kan være en ide å søke litt rundt etter omtale. Håper dette ga litt bedre innsikt 😁
 12. Anonsen

  Coleman primus

  Garanti er nok gull verdt hvis man får en med defekt NRV, eller at røret som skal forhindre fuel inn i pumpen er lekk. For de som lurer, NRV står for Non Return Valve "om jeg ikke husker feil". Den består på 442 I hovedsak av en kule som lukker basert på trykk fra tanken.
 13. Anonsen

  På tide med tarp!

  Ser at noen her har nevnt presenningene fra Biltema, noe som bringer meg tilbake til den tiden jeg var ung og fortsatt ravet rundt som speider. Vi brukte i hovedsak presenninger og de fungerte i hovedsak bra til sitt formål, samt at det ikke var noe økonomisk dilemma om de skulle bli ødelagt av pyrring eller tung snø. Derimot så bråker de en del i vinden, veier nok en del mer enn en litt dyrere tarp, pakkvolumet er litt så som så og maljene var ofte utsatt for å bli revet av. Riktignok kunne maljene enkelt erstattes med en stein, og maljene tålte det meste foruten plutselige tunge snebyger på natta og ellers røff behandling. Av alle de negative sidene til presenningen, så er det lyden jeg helst vil være foruten. Bruker nå selv Magasinet sin Dovre 4x3 tarp, men tror det egentlig holder lenge med 3x3 til en person.
 14. Anonsen

  Førstehjelpskit

  En ting jeg alltid har med som ikke pleier å være standard i førstehjelskitene jeg har kommet borti, er gnagsårplaster. Tenker da type Compeed, men tester ut billigere produsenter også. Speil er kjekt om man skulle få problemer i ansiktet eller bakhodet, og mot all formodning er alene. Førstehjelpskittet mitt er I hovedsak custom made.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.