Gå til innhold

Anonsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  72
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anonsen

 • Rang
  Anonssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sa aldri at det er noe nytt, har bare lagt merke til at mange som pleide å bruke grønn fyringsparafin har gått over til tennvæske på grunn av forbudet som tredde i kraft nylig. Selvfølgelig har noen brukt tennvæske lenge, men en del har frem til nå brukt grønn fyringsparafin fordi det kostet rundt halvparten av hva alternativene gjorde.
 2. Ser også en del har gått over til tennvæske nå som vanlig parafin har blitt vanskeligere å oppnå.
 3. Legg til grønn fyringsparafin og vanlig propan/butangass fra Biltema også.
 4. Handlet nettop noe på http://www.speidersport.no og har faktisk kjøpt en god del ting fra http://www.aliexpress.com
 5. Er litt usikker på om dimensjonen passer til den typen plate, men jeg bruker disse til å feste min Optimus Nova til treplaten min. Vingemutter M4 Sporskrue Båtskive Mulig dimensjonen du trenger er M5 eller M6, men det kan alltids måles med en skyvelære. Eventuelt knerte en kleshenger eller bruke vanlig ståltråd kanskje?
 6. Er det snakk om mye fuel, så har jeg også pleid å bruke 5L dunk, men har så langt ikke brukt noe extra utenpå den I tilfelle den skulle lekke siden alt annet er i vanntette pakkposer. Det pleier å gå greit å helle av fra 5L dunker så lenge man har med seg en trakt. Om jeg bruker slangebrenner hvor pumpen passer på aluflasker, så bruker jeg helst en eller flere av dem. For parafin brukt på eldre primuser, så har jeg nå gått over til Trangia fuel flaske. Er litt usikker, men tror ikke den er egnet for bensin?
 7. Jeg bruker to av IKEAs handlebager FRAKTA 71L. Passer bra I Fjellpulken Explorer 168cm. Inni dem er det meste fordelt I pakkposer. Hvis man er glad I teltet og ønsker at det skal holde en stund uten for mye reparasjoner, så ville jeg heller brukt løsningen med en egen pulkpose til teltet som Espen bruker, fremfor å bare legge teltet rett oppå pulken uten noen form for beskyttelse samt en skarp spade I tillegg slik som Hvitserkvideoen viser.
 8. Bruker rødsprit til forvarming og parafin til fuel her også. Forvarmer og fyrer inni teltet hvis brenneren er kald, forvarming nummer to hvis brenneren ikke ble varm nok gjøres ute eller i kuldegropa. Bensin er litt mer sketchy om det skulle mot all formodning bli lekkasje og man ikke oppdager det før brenneren antennes, så ville nok ha forvarmet den ute hvis mulig ved bruk av bensin. Hvis man bruker bensin til forvarming og ikke får den ordentlig varm på første forsøk, så kan det være like greit å bare vente til den blir kald før man prøver på nytt. Har faktisk klart å få høy nok flamme ved et uhell slik at innerteltet fikk seg et nytt luftehull, men stoffet innerteltet var laget i brant veldig dårlig, så det ble heldigvis ikke verre enn et hull på ca 20-30 cm i diameter.
 9. Av sikkerhetsgrunner så skal det neste teltet mitt bli rødt. Dette for at letemannskap og luftambulanse skal lettere se teltet. Er ikke slik at jeg planlegger å hentes ut av fjellheimen, men har vært med på redningsoppdrag og vet hvor mye dette kan hjelpe for å lokalisere noen. 😊
 10. Leste at Bjørn J mener skriver I primussamletråd at 3/8 x 9/16 o-ringer fra Biltema fungere hvis det er snakk om o-ring varianten. Pleide å kjøpe nye lærpakninger av en Tyrker på spiritburner.com hvis det ikke fungerte å mykne opp de gamle.
 11. Støtter pakkpose. Putter mitt Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp I en 16L pakkpose fra Biltema, og har stenger og slikt for seg selv. Føler det er mye enklere å pakke som dette enn med original pose.
 12. Testet nylig ut min egen Optimus Nova med (Dawg-A-Nova C.5) bare for å se hvordan det gikk. Vil bare si at med parafin så klarer jeg å få bra sterk blå flamme uten problemer, men jeg klarer også ikke å unngå at Dawganovaen begynner å gløde. Forvarmer så rødspriten brenner I ca 50 sekunder, så tenner jeg den ikke med full guffe men kun litt åpning av ventilen. Pumper på forhånd godt med trykk før jeg tenner på. Skal se om ikke jeg får karret meg til å fyre opp min Primus Omnifuel som også har en Berniedawg stillebrenner, for å se om den også gløder på samme måte.
 13. Hvis man ønsker å beskytte bunnen I kassa, så går det an å klippe opp en aluminiumsboks og bruke den som underlag. Er litt usikker på hvor mye det sparer lakken, men ser Ihvertfall bra ut og hjelper en del hvis man skulle søle litt rødsprit som senere tar fyr. 😊
 14. @ketilring Ville bare takke for at du lagde denne tråden, har selv slitt med å finne løpesko I evigheter og brukt mange mange tusener på sko som ikke passer. 👍 Har omsider endt opp med å kun bruke Alfa M77 til tur-bruk, men selv de kan være litt trange i midten av sålen på sidene samt at formen for tærne kunne vært bedre sammenlignet med Altra.
 15. Anonsen

  Kjele / kopp

  Har selv gått til innkjøp med Tomshoo sin 750ml kopp som rommer en 100g gassboks, titanskje og en kompakt brenner. Er egentlig den samme som Tom Eirik postet, bare et annet merke. Brenneren er en BRS-3000T og er egentlig kun med i tilfelle jeg ikke kan fyre med bål. Kjøpte alt sammen fra Aliexpress hvor man også kan kjøpe pakkeløsninger med kopp og noe annet samlet. Tipper hvis lite vekt er viktig, så kan denne løsningen også være egnet. Husk å vaske koppen grundig før bruk siden det er et belegg fra produksjonen som sikkert ikke er helt godt å få i seg. Edit - Primus produserer 100g gassbokser, måtte lete litt for å finne dette. Kan garantere at de passer perfekt nedi koppen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.