Jump to content

Anonsen

Aktiv medlem
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

About Anonsen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Anonsen's Achievements

 1. Har selv en god del rådyr som pleier å beite enten I hagen min eller på åkrene rundt huset. De lager en lyd som ligner den på videoen veldig ofte. Tipper lyden i tillegg til brunst kan være varsling om fare eller bare for å samle flokken.
 2. Det er den samme typen som kan kjøpes på Aliexpress Toaks 750ml Titan Bruker den til 100g gassbokser og en liten BRS gassbrenner. Et annet alternativ som passer bra til SVEA, er Optimus Terra Weekend HE Youtube video Får kokt nok vann til REAL turmat samt at man får plass til å ha litt annet inni kjelen når alt er pakket sammen. Selv har jeg tatt av de pinnene som kjelen viler på slik at varmeveksleren går rett nedpå vindskjermen, er litt usikker på om dette øker eller demper effekten. Hadde vært knall om det ble produsert samme kjelen I titan eller rustfritt stål.
 3. Sa aldri at det er noe nytt, har bare lagt merke til at mange som pleide å bruke grønn fyringsparafin har gått over til tennvæske på grunn av forbudet som tredde i kraft nylig. Selvfølgelig har noen brukt tennvæske lenge, men en del har frem til nå brukt grønn fyringsparafin fordi det kostet rundt halvparten av hva alternativene gjorde.
 4. Ser også en del har gått over til tennvæske nå som vanlig parafin har blitt vanskeligere å oppnå.
 5. Legg til grønn fyringsparafin og vanlig propan/butangass fra Biltema også.
 6. Handlet nettop noe på [Hidden Content] og har faktisk kjøpt en god del ting fra [Hidden Content]
 7. Er litt usikker på om dimensjonen passer til den typen plate, men jeg bruker disse til å feste min Optimus Nova til treplaten min. Vingemutter M4 Sporskrue Båtskive Mulig dimensjonen du trenger er M5 eller M6, men det kan alltids måles med en skyvelære. Eventuelt knerte en kleshenger eller bruke vanlig ståltråd kanskje?
 8. Er det snakk om mye fuel, så har jeg også pleid å bruke 5L dunk, men har så langt ikke brukt noe extra utenpå den I tilfelle den skulle lekke siden alt annet er i vanntette pakkposer. Det pleier å gå greit å helle av fra 5L dunker så lenge man har med seg en trakt. Om jeg bruker slangebrenner hvor pumpen passer på aluflasker, så bruker jeg helst en eller flere av dem. For parafin brukt på eldre primuser, så har jeg nå gått over til Trangia fuel flaske. Er litt usikker, men tror ikke den er egnet for bensin?
 9. Jeg bruker to av IKEAs handlebager FRAKTA 71L. Passer bra I Fjellpulken Explorer 168cm. Inni dem er det meste fordelt I pakkposer. Hvis man er glad I teltet og ønsker at det skal holde en stund uten for mye reparasjoner, så ville jeg heller brukt løsningen med en egen pulkpose til teltet som Espen bruker, fremfor å bare legge teltet rett oppå pulken uten noen form for beskyttelse samt en skarp spade I tillegg slik som Hvitserkvideoen viser.
 10. Bruker rødsprit til forvarming og parafin til fuel her også. Forvarmer og fyrer inni teltet hvis brenneren er kald, forvarming nummer to hvis brenneren ikke ble varm nok gjøres ute eller i kuldegropa. Bensin er litt mer sketchy om det skulle mot all formodning bli lekkasje og man ikke oppdager det før brenneren antennes, så ville nok ha forvarmet den ute hvis mulig ved bruk av bensin. Hvis man bruker bensin til forvarming og ikke får den ordentlig varm på første forsøk, så kan det være like greit å bare vente til den blir kald før man prøver på nytt. Har faktisk klart å få høy nok flamme ved et uhell slik at innerteltet fikk seg et nytt luftehull, men stoffet innerteltet var laget i brant veldig dårlig, så det ble heldigvis ikke verre enn et hull på ca 20-30 cm i diameter.
 11. Av sikkerhetsgrunner så skal det neste teltet mitt bli rødt. Dette for at letemannskap og luftambulanse skal lettere se teltet. Er ikke slik at jeg planlegger å hentes ut av fjellheimen, men har vært med på redningsoppdrag og vet hvor mye dette kan hjelpe for å lokalisere noen. 😊
 12. Leste at Bjørn J mener skriver I primussamletråd at 3/8 x 9/16 o-ringer fra Biltema fungere hvis det er snakk om o-ring varianten. Pleide å kjøpe nye lærpakninger av en Tyrker på spiritburner.com hvis det ikke fungerte å mykne opp de gamle.
 13. Støtter pakkpose. Putter mitt Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp I en 16L pakkpose fra Biltema, og har stenger og slikt for seg selv. Føler det er mye enklere å pakke som dette enn med original pose.
 14. Testet nylig ut min egen Optimus Nova med (Dawg-A-Nova C.5) bare for å se hvordan det gikk. Vil bare si at med parafin så klarer jeg å få bra sterk blå flamme uten problemer, men jeg klarer også ikke å unngå at Dawganovaen begynner å gløde. Forvarmer så rødspriten brenner I ca 50 sekunder, så tenner jeg den ikke med full guffe men kun litt åpning av ventilen. Pumper på forhånd godt med trykk før jeg tenner på. Skal se om ikke jeg får karret meg til å fyre opp min Primus Omnifuel som også har en Berniedawg stillebrenner, for å se om den også gløder på samme måte.
 15. Hvis man ønsker å beskytte bunnen I kassa, så går det an å klippe opp en aluminiumsboks og bruke den som underlag. Er litt usikker på hvor mye det sparer lakken, men ser Ihvertfall bra ut og hjelper en del hvis man skulle søle litt rødsprit som senere tar fyr. 😊
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy