Gå til innhold

Anonsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anonsen

 • Rang
  Anonssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Anonsen

  Jeger men allikevel være glad i dyr ?

  Ikke for å være kjip, men kanskje denne to år gamle tråden burde stenges før den utarter seg seg til å bli noe helt annet enn det OP ønsket?
 2. Her er en video som viser bla jammeren
 3. Anonsen

  Hvor finner jeg Turistproviant?

  Trondhjem's/Orkla avsluttet produksjonen av turistproviant i 2017 Artikkel i Dagbladet , men hadde jo vært gøy om noen butikker fortsatt hadde det i hyllene fortsatt
 4. Anonsen

  Ringstind med to innganger

  Stemmer det ja, ser at Stetind hadde også to innganger. Fant en video fra Østerrike som viser hvordan det ser ut med "haypa haypa" musikk Stetind video Youtube
 5. Anonsen

  Ringstind med to innganger

  Tror de faktisk pleide å produsere lignende telt som den nye ringstinden med to stangledd, har bare sett bilde av det, så husker ikke navnet. Håper dog 35 cm i fotenfen er nok til å unngå å butte i taket på vinterstid, men ville tro det blir fortsatt litt trangt om plassen med tykk sovepose og Exped oppblåsbart underlag. Hadde selv ønsket litt mere høyde under taket på Reinsfjell som en ny modell også, men da får kanskje Helsport kjeft av Exped for å kopiere deres Orion for mye 🙂
 6. Ville tippe at grunnen til at ull fra andre siden av verden er billigere, er ikke bare på grunn av lønningene til de som driver med dette, men også størrelsen på produksjonen kontra hva man har i Norge.
 7. Anonsen

  Droppe settefisk med fly i fjellvatn?

  Har de testet ut hvor mange av dem som overlever fallet og hva slags påvirkning det kan ha på fisken?
 8. Anonsen

  Vindmøller og rasering av urørt natur

  Skulle nesten tro at det hadde vært billigere og bedre å bytte ut de fleste av de gamle vannturbinene vi har, for å utnytte vannmagasinene bedre. Men snakker om den nye oljen, det er allerede lagt opp til massiv eksport og import av strøm mellom Norge, England og Tyskland. Ei lita link her med søk vedrørende dette Google .
 9. Anonsen

  Slutt på parafin!

  Fant ut her Oljefri.no at bruk av parafin til oppvarming av bygg blir forbutt i 2020, men det gjelder ikke fritidsboliger. "Forbudet vil gjelde for alle boliger og bygninger i Norge, men med noen få unntak. I fritidsboliger, hytter og fyrstasjoner utenfor strømnettet vil det fremdeles være tillatt å bruke fossil fyringsolje og parafin. Det samme gjelder for industribygninger. Driftsbygninger i landbruket og sykehus får noen ekstra år, til 2025, på å gjennomføre tiltakene. Kommunen kan også i enkelte helt spesielle tilfeller gi dispensasjon." Så lenge jeg kan fylle på kanne fra pumpe, så er jeg fornøyd. Skal ta en tur i morgen og sjekke om det tilbudet fortsatt eksisterer her.
 10. Anonsen

  Slutt på parafin!

  Gjelder dette alle raffenerier i Norge, eller bare Esso sine? Søkte kjapt litt rundt på Circle K sine sider, mem fant ikke noe info om terminert produksjon hos dem. Edit- Søkte litt til og fant dette på Circle K sin side. "Informasjon om utfasing av parafin Forbruket av parafin i det norske markedet til boligoppvarming har blitt vesentlig redusert i de senere årene. Dette har ført til utfordringer med hensyn til forsyning og lagring av parafin ved lokale anlegg i Norge. I flere området har vi ikke lenger tilgang til tankanlegg med parafinbeholdning, og i løpet av 2018 vil parafinsalget til privatmarkedet være avviklet i hele landet. Har du tidligere handlet parafin av oss, vil vi gjerne benytte anledningen til å takke deg som kunde av Circle K Norge AS gjennom mange år."
 11. Anonsen

  Liggeunderlag vinter

  Det kan være lurt å ha et Mammut Bamse Extreme liggeunderlag i reserve med på turen, i tilfelle det oppblåsbare skulle finne på å punktere eller revne innvendig. Bruker selv Exped Downmat 9 DLX, som har fungert bra på en god del vinterturer i ca åtte år nå.
 12. Anonsen

  Tips til og fikse vottene mine?

  Av ren interesse, så søkte jeg etter gore tex tekstilpatch og fant dette Fruugo.no goretex reppsett Har ikke prøvd dette selv, men kunne kanskje være verdt ett forsøk?
 13. Anonsen

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte en Gränfors Outdoorøks og en pakksekk fra en nettbutikk jeg aldri har handlet hos før, som er Villmarksbutikken. Var ikke så mye avslag egentlig, men skulle uansett kjøpe øksa før eller senere, så kjøpte den nå når den gikk for 875,-.
 14. @sofasliter stemmer det ja, er jo lurere å gå for titan hvis man kan spare 181 ekstra gram. Men er ikke så ekstremt grammjeger, så kan vurdere å unne meg litt ekstra vekt så lenge alternativet er bedre å bruke. Men skitt au, går for Toaksen uansett nå som den går for 439,50,- NOK. Så får jeg heller selge den videre hvis den er helt umulig. Takker for tipset om Ali Express @sofasliter
 15. Beklager at jeg ikke forklarte bruksområdet, det er jo ganske avgjørende. Tenker å bruke den til snøsmelting for det meste med bål men også over primus. Har fra før av en Four Seasons Kasserolle 3L som veier 740g, men ønsker å redusere vekten betraktelig. For alle fremtidige innkjøp av kjeler og kasseroller, så vurderer jeg helst å gå for rustfritt stål eller titan. Dette fordi at jeg har hørt aluminium ikke er helt bra for helsa i lengden. Hadde GSI Haulite på 1,8L vært i rustfritt stål eller titan, så hadde den vært genial. Har selv GSI Glacier som rommer 1L, men den er litt liten for snøsmelting. Som @Marius Engelsen nevner, så er det absolutt en fordel å kunne helle ordentlig fra kjelen hvis det er mye kokende vann. Klarer dette faktisk ganske bra med Four Seasons kasserollen, men ville likt å ha et håndtak på baksiden som Pathfinderen har for å får kontroll på når det helles. @Espen Ørud hvordan fungerer det å helle fra Toaksen, går det greit eller pleier det å være en utfordring? Mulig det hadde gått å bruke Trangia sitt tanghåndtak for å hjelpe til.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.