Gå til innhold

Anonsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anonsen

 • Rang
  Anonssen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Anonsen

  Liggeunderlag vinter

  Det kan være lurt å ha et Mammut Bamse Extreme liggeunderlag i reserve med på turen, i tilfelle det oppblåsbare skulle finne på å punktere eller revne innvendig. Bruker selv Exped Downmat 9 DLX, som har fungert bra på en god del vinterturer i ca åtte år nå.
 2. Anonsen

  Tips til og fikse vottene mine?

  Av ren interesse, så søkte jeg etter gore tex tekstilpatch og fant dette Fruugo.no goretex reppsett Har ikke prøvd dette selv, men kunne kanskje være verdt ett forsøk?
 3. Anonsen

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte en Gränfors Outdoorøks og en pakksekk fra en nettbutikk jeg aldri har handlet hos før, som er Villmarksbutikken. Var ikke så mye avslag egentlig, men skulle uansett kjøpe øksa før eller senere, så kjøpte den nå når den gikk for 875,-.
 4. @sofasliter stemmer det ja, er jo lurere å gå for titan hvis man kan spare 181 ekstra gram. Men er ikke så ekstremt grammjeger, så kan vurdere å unne meg litt ekstra vekt så lenge alternativet er bedre å bruke. Men skitt au, går for Toaksen uansett nå som den går for 439,50,- NOK. Så får jeg heller selge den videre hvis den er helt umulig. Takker for tipset om Ali Express @sofasliter
 5. Beklager at jeg ikke forklarte bruksområdet, det er jo ganske avgjørende. Tenker å bruke den til snøsmelting for det meste med bål men også over primus. Har fra før av en Four Seasons Kasserolle 3L som veier 740g, men ønsker å redusere vekten betraktelig. For alle fremtidige innkjøp av kjeler og kasseroller, så vurderer jeg helst å gå for rustfritt stål eller titan. Dette fordi at jeg har hørt aluminium ikke er helt bra for helsa i lengden. Hadde GSI Haulite på 1,8L vært i rustfritt stål eller titan, så hadde den vært genial. Har selv GSI Glacier som rommer 1L, men den er litt liten for snøsmelting. Som @Marius Engelsen nevner, så er det absolutt en fordel å kunne helle ordentlig fra kjelen hvis det er mye kokende vann. Klarer dette faktisk ganske bra med Four Seasons kasserollen, men ville likt å ha et håndtak på baksiden som Pathfinderen har for å får kontroll på når det helles. @Espen Ørud hvordan fungerer det å helle fra Toaksen, går det greit eller pleier det å være en utfordring? Mulig det hadde gått å bruke Trangia sitt tanghåndtak for å hjelpe til.
 6. Har tenkt å kjøpe en rustfritt stål eller titankjele på rundt 2 liter. Jeg vet pathfinderen veier noen gram ekstra, ikke akkurat den største forskjellen. Ser det er litt forskjell på utformingen og at ikke begge har en foldbar hank til å holde med. Prisen er ikke avgjørende siden det ikke er så stor forskjell der heller. Pesronlig ville jeg valgt TOAKS sin versjon, men lurte på om noen andre hadde noe å tilføye før jeg tar avgjørelsen om å kjøpe den. Valgene blir mellom TOAKS Titanium 2000ml Pot with Bail Handle (POT-2000-BH) Material: Titanium Weight: Pot without bail or lid: 180g Lid: 64g Bail: 14g Pot with bail and lid: 9.1 oz (258g) Capacity: 67.6 oz (2000ml) (2150ml if measured to the top of rim) Diameter: 6 7/8" (170mm) (external at lower straight part) Height: 3 3/4" (95mm) Origin: China Pathfinder Stainless Steel Bush Pot And Lid Set er en turkjele på 1,9 liter som er laget i rustfritt stål. Leveres med lokk som sitter godt på kjelen. Volum: 1,9 liter Vekt: 439 gram Mål: Ø 15 x 14 cm Materiale: Rustfritt stål Produkt id: 196797Varenummer: PF-SSBPLSET
 7. Anonsen

  Primussamletråd

  Har en sånn 00 med samme kasse. Han jeg kjøpte den fra, sa at den oprinnelig ble brukt i det Svenske Forsvarets Sanitet til å sterilisere utsyr i felt ol. Ville tro at det Norske Forsvaret også hadde noe av det samme, så det kan hende du har den norske versjonen med internasjonale instruksjoner? Som instruksjonene mine sier, så er nok denne fra 1979, men er mere usikker på hvor lenge de produserte disse. Tipper et søk på "Optimus 00 history production" osv, kan gi svar på det. Modellen 00 er nok ganske gammel, men kassen din indikerer at den er heller av litt nyere dato. Optimus eksporterte også primuser og lamper til store deler av verden, blandt annet land som har Arabisk som opprinnelig språk. Har sett arabisk tekst og stempel ganske ofte, så tipper det var standard på de fleste primusene som ble produsert.
 8. Anonsen

  Røverkjøpstråden og tilbud hos Finn.no.

  Når det nevnes "det man ikke får kloa i selv," så kan det være greit å være obs på at det faktisk er noen som kjøper ting billig på Finn, bare for så å selge det videre til en høyere pris. En tråd som dette ville vært utmerket gratis arbeidskraft for de som driver med denne virksomheten på fulltid, samt at de som faktisk har bruk for utstyret risikerer å kun ringe selger, for så å finne ut at det allerede er solgt.
 9. Anonsen

  Gassboks på varm vedovn

  Har stadig hørt om historier hvor hele hus har blitt pulverisert fordi kjelleren har blitt fyllt med gass for så å antenne. En annen versjon jeg har hørt ligner veldig på dette tilfellet, noen hadde tatt med seg en gasslykt inn i en badstu på en hytte. Det hele endte med at veggen flytta seg fem centimeter.
 10. Anonsen

  Rense Optimus Brenner innvendig?

  Ovnsrens hadde jeg faktisk ikke tenkt på. Ville jo tro det har en bra effekt, men mulig det blir litt tyktflytende for rørene. Hvis du kke allerede har gjort det, så kan det lønne seg å rense brennerhodene før du vurderer å skru opp hele brenneren på nytt for å rense den igjen. Vet at det ofte danner seg en rød substans inni dem som kan gjøre flammen gul. Forhåpentligvis så vil den brenne renere og renere jo mer du bruker den, så kan hende det som vedvarer går over av seg selv.
 11. Anonsen

  Rense Optimus Brenner innvendig?

  Bruker selv både forgasserens og ultralydvasker. Er usikker på om metoden jeg bruker med forgasserens er helt riktig, men mener å ha lært metoden her på forumet et sted: Det kan være lurt å beskytte hendene med enganshansker eller lignende, samt ha vernebriller hvis mulig. Utfør dette helst utendørs eller i et rom med god ventilasjon. Demonter hele brenneren så det bare er selve brenneren igjen, det vil si å fjerne også filteret ved å dra det ut av røret med en tynn skrue. Tett så to av tre hull med plastfolie ol, for så å fylle på med forgasserens til det nesten renner over. Tett deretter det siste hullet. Putt så brenneren i en tett plastboks for å forhindre at forgasserensen fordamper, og la det ligge over natta eller ihvertfall noen timer. Tøm ut forgasserensen og fjern plastfolien, spyl igjennom brenneren med vann fra krana samt rens med qtips inni rørene. Som sagt så er dette en metode jeg er usikker på om er helt riktig, men har ihvertfall fungert meget bra på mange brennere jeg har renset. Ville dog likt å se om noen andre har noe å tilføye, siden jeg ikke selv husker hvor jeg har lært lært dette Med ultralydvasker så er det bare å legge brenneren nedi og spe på med litt sitronsyre og Salo i vannet. Pleier å la den stå og dure til messingen blir ren, men helst ikke så lenge at den får en oransje farge. Er brenneren mye brukt som i ditt tilfelle, så pleier jeg å kjøre på med både forgasserrens og ultralydvasker men tipper du får rensket den ganske bra selv om du bare bruker forgasserens. Anbefaler likevell å kjøpe en ultralydvasker siden den er ekstremt effektiv til å renske messing.
 12. Trenger man ekstra/custom veke så kan man kjøpe glassfiberpakning fra Biltema. Har selv brukt Art.nr. 87-472 med bra resultat. https://www.biltema.no/hjem/innredning/peistilbehor/glassfiberpakning-for-vedovnpeisinnsats-2000020125
 13. Anonsen

  Optimus 111C, cobra

  Sjekket ut min 111C tank og ville tro det ser ut som om tanken er sprayet med noe, eller galvanisert på en måte for å forhindre rustdannelse.
 14. Kanskje de er heldige og får kjøpt noe vinterutstyr fra Forsvarets avhendingsprosjekt 😁
 15. Bruker selv også Stanley sin. Har 591ml versjonen kjøpt i USA, men tror den kanskje nå kan anskaffes i den størrelsen i Norge også. Så langt ganske fornøyd med den. Klarte å knuse lokket, men resten overlevde så det var bare å kjøpe nytt lokk.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.