Gå til innhold

Fomle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

Om Fomle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Min tåler det . I går var det såpass vindstille at jeg prøvde meg igjen og nå, etter 2-3 prøveturer så begynner jeg å få litt teken på både å stige inn (aka deise nedi) og ut av raften, så jeg ble enig med meg selv om å teste åretrikset igjen. Den lyktes. Åra holdt og akterspeilet unngikk et potensielt forsmedelig møte med underlaget. Mangler enda litt på stilen, men det bedres jevnt og trutt.
 2. Teknisk sett var turen i går (og lengdemessig kan det knapt nok kvalifisere som "tur"), men jeg var for trøtt etter jobb og frisk luft til at jeg orket prøve å legge inn noe. For 2-3 uker siden kjøpte jeg meg packraft etter å ha blitt inspirert her på forumet og siden jeg bor nesten i strandkanten så er den blitt "havraft". Har prøvd den et par ganger før men tok ikke sjansen på å ta med mobil ut i det våte (og salte) element. I går var det temmelig vindstille og jeg er blitt sikrere i salen, så å si, så da tok jeg sjansen. Mobil fikk bli med. Det ble et par fine timer i vannkanten.
 3. Sommer til høst (aka September, sånn ca.) Da er luften kjølig og frisk og insektplagene begynner å avta. Dessuten har vi alle de fine høstfargene og gledene ved å komme inn etter å ha vært ute i den før nevnte friske lufta og vite at det enda kommer en del fine dager før høststormene setter inn.
 4. Henger meg litt på denne i stedet for å lage egen tråd for noe så lite. Da jeg kjøpte min fulgte det med et par lapper i fall den må ha førstehjelp en eller annen gang, men fant ingenting noe sted om hva slags lim som i tilfelle skal brukes?
 5. Fomle

  Anmarsjsko?

  Ai, dette er noe jeg har ønsket meg lenge. Vanlige joggesko er såpass myke i sålen at de ikke er spesielt gode på sykkelen min og klikksko tør jeg ikke prøve meg på. (Har trynet en gang for mye til at jeg tåler fler brå møter med asfalten.) Vil f.eks. Scarpa Mojito ha den type såle? Vil gjerne ha sko som er litt smale på pedalene, og Mojito virker ganske smale i lesten.
 6. Litt forbauset nå etter å ha lest om den manglende effekten mot knott. En venninne av meg har den håndholdte og satt hjemme i hagen. Etter hennes eget utsagn kunne hun se en "vegg" av knott litt bortenfor der hun satt, mens det bare var en og annen som fløy forbi stolen sin. Jeg hadde med min egen på campingplass for et par år siden og jeg så i allfall en del knott før jeg fikk Thermacell i gang. Etter jeg hadde tent den og den hadde fått virket litt så var det vesentlig færre av dem.
 7. Denne går helt sikkert i kategorien "kul tur"
 8. Min Xena ble kjøpt for to år siden og har iallfall "rumpetaskelokket".
 9. Packraft (MRS Nomad S1) ankommet og så vidt testet. Det ble en strand for enkelhets skyld. Gikk greit å komme seg oppi, som forventet noe mer kløn for å komme meg ut, men det gikk da. Var så langgrunt at jeg rett og slett snudde meg litt sidelengs og bare reiste meg opp på vanlig måte. Så for meg at jeg kunne bli i tyngste laget for padleåra... Forøvrig var det en morsom opplevelse. Måtte holde meg i en bitteliten vik for det blåste litt friskt i dag, men akkurat der jeg var var det så godt som flatt hav. Den var forbausende stabil og jeg følte i grunnen jeg satt veldig komfortabelt. Tror den kommer til å bli en god venn i sommerhalvåret.
 10. Takk for et nytt bra tips. Områdene du vandrer i er i overkommelig distanse fra der jeg bor så jeg følger med i bloggen din for å få gode ideer. Hyttene finner jeg jo på ut.no, men selve turen blir mer levende med bildene og historiene dine.
 11. Tusen takk til dere begge. Spesielt den med åra var lur. Jeg så for meg at jeg kanskje måtte legge åra bak meg og så prøve å snu meg så jeg kunne reise meg opp på kne og stige ut, men det å sette seg opp på åra hørtes noe enklere ut. (Jeg ser for meg noen kommer til å få seg en god latter likevel når jeg skal prøve meg for første gang - det blir litt sånn "gammel dame gjør så godt hun kan" .) Uansett godt det er sommer. Som en lattermild kollega fastslo: "Blir det for vanskelig så får du bare plumpe uti." (Den hadde jeg faktisk kommet fram til selv også.)
 12. Flott link (og flott strand). Ikke helt sikker på om jeg våger meg på den som førstegangsreisende. 1,5 -2 timer høres jo overkommelig ut, men som fjellwannabe uten erfaring så tenker jeg at jeg får rådføre meg med knærne underveis. Ser uansett ut som det er greit terreng å vandre i der så om jeg går i den retningen så kan jeg sikkert bare stoppe når jeg føler for det hvis knærne ikke vil helt fram.
 13. Oi, den "lille" sandstranden din @Kristian J. Vabø så virkelig fin ut. Er den noenlunde langs Suleskarveien den også? Driver og samler mot til å prøve alenetelting ute i naturen i løpet av sommeren og er på jakt etter et område som er noenlunde lett tilgjengelig. Suleskarveien og Setesdalen er innen min rekkevidde. Jeg er riktignok ikke alt for imponert over mulighetene til å sette fra seg bilen langs Suleskarveien. Det er langt mellom parkeringsmuligheter som ikke er reservert for hyttefolket der oppe. Kan visst besvare mitt eget spørsmål. Den stranden var relativt lett å finne på 1881 når jeg bare fikk snoket litt.
 14. Takker for tipset. Jeg har også en Xena (som jeg rett nok ikke har fått brukt mye) og jeg har også irritert meg over sekkelokket selv om den er så god på min rygg at jeg har tilgitt den lokket. Får prøve å justere stramming litt bedre neste gang så kanskje den blir enda bedre å ha på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.