Gå til innhold
 • Bli medlem

Fomle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fomle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det ble en Amok i samlingen. Om et par dager oser man avgårde på norgesferie. Skal på familiebesøk men det tar litt tid å komme seg dit jeg skal. Med i bagasjen er : Amok (førstevalg hvis jeg finner campingplasser med trær underveis) - har ikke sovet i den før for den kom for bare et par uker siden og jeg har ikke hatt tid til annet enn et lite testoppsett i stativ. TTTM dobbel + ENO Nomad stativ + Falkenberg UQ dersom trær ikke er tilgjengelige eller hvis campingen ikke vil ha hengeturist i trærne sine. Tarp Myggnett Reinsfjell superlight er med som reserve.
 2. Jeg hadde valgt TTTM any time bare pga størrelsen. OSA er bare 260 cm lang, TTTM er 320 cm. Det er en forskjell som vil merkes. Personlig er jeg heller ikke glad i fast myggnetting, men det er naturligvis en smakssak. TTTM pakken har også trevennlige stropper, mens OSA ser ut til å ha tau. Stropper er snillere med trærne så det anbefaes. Minuset med TTTM er selvsagt prisen.
 3. Små dagheng er ikke å forakte, nei. (Beklager en smule avsporing fra trådens opprinnelige tema.)
 4. Ah, takk. Det var godt å få bekreftet regelen. Så langt har jeg en Maya som bare brukes på verandaen (best å ligge i, men ser for meg en eneste stor floke om den er med på tur). Dernest har jeg en enkel TTTM (lett å ha med på småturer) og en dobbel TTTM "med tilbehør". Så jeg lurte på om jeg egentlig hadde "nok". Men så fristet det med en Amok også... Spørs om det ikke blir en handel før ferien tar til. Det var nå jeg ikke skulle nevne at jeg har et myggnett, to underquilt (et tynt ebay og et i dun), to tarp (en TTTM og en større Sydvang) og *rødmer* tre stativ. . Men til mitt fo
 5. ...og der var både Amok og "vinterfjøla" inne på lager igjen og jeg skal snart på ferie. Det vurderes sterkt å utvide hengekøyeparken med enda et "medlem". (Til tross for egne skråsikre selvironiske uttalelser før i tråden. ) Gjelder "n+1" regelen for køyer også, eller er den bare for telt? 🤔
 6. Denne burde vel gjøre susen? [Hidden Content]
 7. Den var sprek ja, skjønt med alle finessene så er jo Amok en liten hengehytte
 8. Oppdaterer min egen tråd her. Så inne på en "hengegruppe" på FB at TTTM har forbedret nettet sitt. Kryssjekket med TTTM.no siden og jajamensann. Knottsikkert nett kom i fjor og dermed var mitt rett og slett kjøpt litt for tidlig.
 9. Tror jeg må gå for (og med) to og prøve meg litt fram. I verste fall kan stav nr. 2 henges på sekken i forsøksperioden
 10. Et par bilder fra tur opp til Morsfjell i går. Hengekøya var med så det ble en liten rast på toppen før jeg gikk ned igjen.
 11. Etter en litt småtrøblete dagstur i går (dårlig kondis + varme + et litt kjipt kne) så dukket tanken på vandrestaver opp igjen. I utgangspunktet har jeg aldri sett for meg å gå med staver, men innser jo at det kan være grei støtte/hjelp i rett type terreng. Trøblete kne blir visst ikke bedre med årene... Etter å ha lest her inne så har jeg jo også innsett at det kan ha sine fordeler i dersom man skal sette opp tarp selv om det ikke er så ofte jeg drasser det med på mine dagsturer. Ville derfor sette pris på tips til OK vandrestaver som ikke koster skjorta og som kan henges på sekken nå
 12. Tro nå endelig ikke at jeg gir meg og jeg skal absolutt ikke kjøpe Amok Draumr (etc. etc. etc... ) . Jeg har mer enn nok hengekøyer i heimen, så det så. Men for en notorisk "sideligger" så trigger den nysgjerrigheten likevel 😇. Jeg lurer imidlertid på hva erfaringen deres med knott+myggnettet til Amok er? Myggnettet til TTTM forekommer meg å være for stormasket for knott, men hvordan er Draumr sitt? Er jo ikke bare å kjøpe et uoriginalt nett å slenge på den type køye. Siden så mange har Draumr så er det forhåpentlig nok av førstehåndserfaringer her inne.
 13. Jeg ville gått for vinterposen. Jeg var på grensen til å hutre litt ved ca. 4 plussgrader i fjor, i telt i min Blue Kazoo med komforttemp på minus 3 eller deromkring. I vår lå jeg i hengekøye og var da varm og god i min Mountain Hardwear Torch med komforttemp minus 9. ( I begge tilfeller hadde jeg ull under og i køya faktisk to lag og vattert jakke...- ja, jeg måtte lufte. Hadde jeg brukt bare ulla og kanskje en ekstra genser over ullundertøyet ville det blitt perfekt.) Du kan alltids lufte om du har en varm pose, men å få inn varme om du er kald er mer knølete.
 14. Åh, den var genial. Takk for tips. Falkeberg'en var varm og god men med en tendens til å skli til siden så jeg har lurt på hva jeg kan gjøre for å holde den mer stabil sideveis. Det der kan så absolutt løse problemet. (Clas Ohlsson har forresten også)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.