Gå til innhold

Fomle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

Om Fomle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mine gamle og trofaste Crispi Beito, knipset ved et uhell på fjellridning for en uke siden. (Skulle egentlig ta bilde av hestene men må ha trykket på knappen en gang ekstra
 2. Var det jeg tenkte på ja. Note to self: Huske footprint neste gang 🤔
 3. Sitter her og funderer på hvor mye footprint'en hjelper mot kondens i Reinsfjell SL 2? På prøveturen i pinsen var det varmt i været - og ble nesten null kondens (brukte footprinten, men teltet var nytt og jeg uvant så jeg åpnet ikke de små lufteåpningene nederst). Da jeg dro på ferie for 3 uker siden så ble det surriball i pakkingen og jeg mistenker at footprinten føk ut med noe som jeg ikke fikk plass til i bilen, -iallfall var ingen footprint å finne da jeg skulle sette opp teltet. Første natten var det litt kondens å se, men ikke noe å få panikk for. Natt nr. 2 holdt det seg rimelig tørt til kl halv 5 om morgenen. Jeg sovnet igjen og da jeg sto opp et par timer senere så var det kliss klass duk både utvendig og innvendig, dog ikke så mye at det ble vått på meg og gulvet. Det var ganske mye dugg ute så klimatiske forhold hadde sikkert bidratt sterkt - men er det grunn til å tro at jeg ville fått mindre dugg innvendig dersom jeg hadde fått med meg (og brukt) footprinten?
 4. Absolutt. Jeg hadde ikke ridd på 40 år (og knapt nok da heller) første gang jeg meldte meg på en slik tur, men det gav mersmak. Det virker liksom så "riktig" med hester ute i fjellet og ikke inne på en trang ridebane. Og som rytter får man opplevd så mye mer enn om man hadde gått på egne to ben, tror jeg. Dels fordi man rekker over større områder og dels (men dette er noe jeg tror og ikke vet) for at andre dyr våger seg nærmere.
 5. For 3. år på rad har jeg vært på fjellridning i Tydalsområdet. Definitivt godt for sjela, og kroppen blir nok bra den også. Siden jeg ikke rir jevnlig så blir jeg påminnet om en del sovende muskler. Gangsperr!!! Turen gikk over 3 dager. Ca 2 mil dag 1 og 3, muligens litt kortere dag 2. Vi opplevde variert terreng. Dels høyfjell, dels skogkledde lier og små skogsveier. Mye reinsdyr å se, og en og annen rype flakset opp. Når man ser en rekke små, stødige og tålmodige islandshester traske over lyngheiene i en pent ordnet rekke og det eneste som høres er susingen av vind og klapring av hover blir man rent andektig til sinns. Og når kaffebålet er tent i lunchpausen og turdeltakerne sitter henslengt rundt mens hestene går omkring og beiter senker roen seg over bystressede skuldre.
 6. Det er så, men jeg skal ikke "bruke" hendene noe særlig. Er mest fordi jeg renner full av vann når jeg går tur og det regner i bøttevis.
 7. Fomle

  turbukse

  Jeg har Avhu og liker den veldig godt. Er litt skeptisk til de "stretchpanelene" på knær og rumpe med tanke på slitasje men for meg som ikke går virkelig harde turer så fungerer den helt utmerket. Min er halvannet år nå og har vært i bruk jevnlig. Eneste slitasje jeg ser er at stoffet er blitt litt mer rufsete nederst på buksebeina Veldig behagelig å ha på og stretchpanelene gir god bevegelsesfrihet. (Buksen er også "bilkjørebukse" når jeg skal kjøre skikkelig langt .) Har ikke hatt problemer med å bruke ull-longs under, og jeg er ikke av de smaleste.
 8. Hmmm, kanskje kan jeg ha løst mitt eget problem nå. Kom over disse på en Sport1 butikk: Merket er Pinewood og prisen (299,- der jeg kjøpte dem) var helt OK. Det står i allfall de skal være vanntette (gjenstår å se i praksis), de var gode å ha på og er elastiske på håndbaken. Om de viser seg å ikke være helt vanntette så er det sikkert greit nok for min bruk så lenge de er sånn rimelig vannavstøtende og ikke trekker vann som trekkpapir.
 9. Dagens tur gikk på gamle og meget gjengrodde stier til et sted der jeg tilbragte mange helger som barn. Fossen som er like ved var imidlertid like fin som jeg minnes den.
 10. Nei, men jeg har ikke brukt det i virkelig mygg/knottbefengte områder. Ville kanskje "plugget det" med et tøystykke om jeg hadde teltet med mye knott i området. Regner med forteltet tar av for en del "vingede uvenner" også.
 11. Kanskje ikke... Måtte rett og slett ta turen ut i uthuset der det henger og lufter seg og kikke. Fant et av hjørnene etter litt fomling og det er faktisk en åpning på mitt også, så jeg har sikkert husket feil. Kan nok være at det er opp mot 1 cm ja. Målte ikke, men "glipen" var litt mindre enn bredden av tommelfingerneglen min.
 12. Der var den ja (godt gjemt). Jepp, jeg har 2018 modellen, og mener bestemt mine glidelåser gikk tettere sammen.
 13. Temmelig sikker på at mitt Reinsfjell UL er tettere enn det du viser på bildet @Vimsehue . Jeg er litt småpanisk for kryp som kan krype inn om natta så jeg ville nesten helt sikkert lagt merke til en sånn glipe der glidelåsene møtes om jeg hadde hatt en. Er dog litt usikker på om mitt telt er 2018 eller 2019, men siden jeg kjøpte det demobrukt på outlet'en deres tidlig i sommer. Hvordan kan man se hvilken årsmodell det er? Det henger til tørk nå etter massiv "bedugging" så er det noen merker så kan jeg ganske lett gå og se etter.
 14. Venter spent på rapport etterhvert. Kjøpte et billig underquilt på ebay i fjor og selv om jeg ikke overnatter i køya så har det definitivt gjort nytten sin på litt kjølige dager her hjemme. Har begynt å fundere på om jeg burde hatt et varmere for å strekke sesongen litt.
 15. Ikke på, men tett ved.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.