Jump to content

Hillebergtelt revnet i vind


BJV

Recommended Posts

Haukeli 6. september kl 05.00. Trolltjønn ca 1250 moh. Snøbyger og liten kuling. Brått vaknar eg av at vinden plutselig kjem litt vel nær, samt ein del ekstraordinær blafring. Litt famling i blinde - så finn eg ut at teltet rett og slett har revna i front! Ikkje i saumen, men eit "clear cut" i stoffet. Blei meget overraska, for å seie det diplomatisk. Blei ikkje meir søvn den natta.

 

Teltet, eit Hilleberg Akto,  er 9-10 år gammalt, brukt ein del men heller ikkje veldig mykje, kanskje 100-150 bruksdøgn til saman. Har aldri drøymt at det skulle ta kvelden under relativt moderate forhold. Hilleberg kaller det heilt normalt og skuldar på alder og UV-stråling og var overhodet ikkje interessert i å diskutere saka.

 

Andre som har opplevd liknande? Kan dette definerast som normalt?

 

Prøver å legge ved eit par bilder.

 

post-161-0-20339600-1441648148_thumb.jpg

 

post-161-0-50702300-1441648246_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hm, spesielt. Hilleberg utgir seg jo for å levere kvalitetsprodukter. Så dyre produkter, og markedsføringen fra produsenten gjør at ihvertfall jeg som kunde forventer betydelig lengre levetid enn det der. Elendig kundeservice oppå det hele hjelper jo ikke på. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Uff da! Kondolerer! Men, lyver bildet eller ser fargen på ytterduken svært "falmet" ut (altså utsatt for sol i lang tid)? Ser jo at mange på nett som har brukt sine Akto i mange år, og dette er første gang jeg leser om et slikt tilfelle. Men nå har jeg ikke leita da! Men det er kanskje noe med selve designet, med en stang og strekk i begge endene for å få duken stram, som gjør at nettopp denne type revning er det man kanskje kan forvente om noe først skal revne her?

Samtidig gjør dette meg noe mer betenkt over forventet bruks-/levetid til modeller med enda tynnere duk (som Enan)....

Link to comment
Share on other sites

 Men, lyver bildet eller ser fargen på ytterduken svært "falmet" ut (altså utsatt for sol i lang tid)? 

 

Det er forsåvidt korrekt at duken er falma, men det er jo også naturleg etter ein del år og bruk. Ser at det andre Hillebergteltet mitt (Nallo 2 gt) og blir tilsvarande falma i fargen. Det er ca like gammelt. Spørsmålet er jo når det ryker, viss dette er normalt...

Link to comment
Share on other sites

Kan teltet ha vært borti noe der det revnet? Det skal jo bare et lite sår til for at sterk vind skal kunne flerre det videre opp? Det ser jo ikke sånn ut der det sto når det gikk, men en eventuell skade kan kanskje ha skjedd før?

Link to comment
Share on other sites

Sola er tøff mot det meste og tøffere enn de fleste tenker over. Lufting/tørking i stekende sol hjemme etter endt tur svekker også stoffet. Impregneringsstoffer og selv dugg i solskinn kan bidra til å fremskynde prosessen.

 

Allikevel synes jeg det var få netter du fikk i teltet...

 

Jeg har forresten en mye bedre opplevelse av amerikanske lettvektstelt enn "afe"

 

:ahappy: 

Link to comment
Share on other sites

Normalt, som i hyppig eller vanlig forekommende når det først går galt, er det vel neppe.

 

Her er en kar som har utsatt sitt Akto for ekstreme påkjenninger i form av sterk vind, som når det først revner noe sted, er det bare i en søm. Se https://www.youtube.com/watch?v=_28VRpt02Jk

og bekrivelse av og videosnutt fra turen det skjedde på. http://daveswildcamping.com/?cat=359   (Beskrivelsen han gir, om at det virket som om teltet var under angrep av en sint poltergeist, syns jeg var god :) )

 

Du kan jo ev. forsøke å maile karen, sende ham bildene dine her og spørre om han har opplevd tilsvarende. Ut fra det jeg har sett har han brukt Akto mange år, sammen med flere andre han har gått på turer med, og under ekstreme vindforhold mange ganger ser det ut til (ser ut til å ha gått sport i det, ekstreme wildcamping).

 

 

Edit: Fiksa den andre linken, var et ekstra tegn som "hengte seg på"

Link to comment
Share on other sites

Mitt Keron er 14 år gammelt. Uten at jeg har holdt telling, så er nok liggedøgnene en god del over 150. Rent garantimessig har helt sikkert Hilleberg sitt på det tørre, men jeg synes allikevel at kundeservicen burde vært bedre i et sådant tilfelle. 

Link to comment
Share on other sites

Det er forsåvidt korrekt at duken er falma, men det er jo også naturleg etter ein del år og bruk.

Det er ingen nyheit at nylon vert svekka av UV. Og i den grad teltet har vore så mykje brukt at det er naturleg at farga har falma, er det også like naturleg at stoffet er svekka. I den samanhengen, er det ikkje tal netter som har betydning, men kor mange dagar teltet har stått i sola. UV-belastningen er betydeleg større om teltet har stått mykje i basecamp eller har stått på plenen ein dag for tørking etter kvar eindagstur, enn om teltet har vore i sekken heile dagen og bare er brukt natterstid og all tørking har skjedd innandørs.

Litt meir informasjon om levetid for telt frå ein heilt annan teltprodusent, men alt er relevant for svenske og norske telt også: http://www.cascadedesigns.com/msr/blog/5-tips-for-longer-tent-life/

Når det gjeld mine erfaringar med lettvektstelt, er dei begrensa til Helsport Ringstind, Hilleberg Soulo og det nevnte amerikanske teltet. Ringstind-teltet mitt er litt eldre enn trådstartar sitt telt, og brukt omlag like mykje. Det er i ein slik forfatning at eg ikkje vert overraska av noko når det gjeld havari, stanga er allereie bytta frå Helsport si gamle sprø til Easton. Soulo har same duk som trådstartar sitt telt, men teltet mitt er brukt mykje mindre, ettersom teltet er for heilt spesielt bruk. Det nevnte amerikanske teltet var bare søppel og det fyrste og siste amerikanske teltet eg nokonsinne kjøper. Det er også det siste teltet eg prøver med tynnare duk enn duken i Ringstind og Soulo. Hilleberg og Helsport sine "superlette" telt er heilt uaktuelle for min del, ettersom eg reknar med at levetida vil vera sørgeleg kort.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Stoffet har vel en slags ripstop effekt, så det at det revner hele veien tyder på at strukturen i vevet er endret/svekket, f.eks av UV.

Kerlon 1200 har vel rivestyrke på 12 kg, til sammenligning har jeg testet kklatreslynger som har hengt ute, som i utgangspunkttet skal tåle 2200 kg, og de kan man dra i fra hverandre med henda.

Så all eksponering av UV over tid vil gi grader av svekkelse.

Du kan jo teste andre steder på teltet og se om det samme skjer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@BJV Når du kontaktet Hilleberg, var det en reklamasjon eller et spørsmål om reparasjon?

 

Det var egentlig ein ganske nøktern fremstilling om det som hadde skjedd. Det var ikkje noe krav som sådan. Men for å vere heilt ærleg trudde eg dei ville tilby meg nytt telt etter denne episoden, ikkje som garantisak men på rein goodwill. Kanskje urimeleg, men dog. Det er vel uansett berre å finne seg eit nytt telt, egentlig syntes eg uansett at Aktoen begynte å bli vel klaustrofobisk, heh....

Link to comment
Share on other sites

Guest Landsem

Ja, dette var nedslående nytt for folk med tynn, svensk teltduk. Er sikker på at Hilleberg glatt hadde sendt ut nytt telt om de hadde sett pr-verdien av å legge seg flat og stå inne for det de lover. Får satse på at de leser her. Alternativt er kan du jo legge ut en henvendelse i sosiale medier. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Landsem

Sannsynligvis er det ikke mer å forvente enn å akseptere at 10 år med normal bruk er antatt levetid. Jeg tenker bare at hadde jeg vært marketing ansvarlig hos Hilleberg så hadde det gitt mye igjen for prisen å dele ut ETT telt til en av få brukere, som fakstisk har klart å slite ut ett av deres high end produkter, for å demonstrere at man tar egne ord om kvalitet alvorlig. Verda står vel til påske om det ikke skjer og...

Link to comment
Share on other sites

Hilleberg har den værste servicen jeg har opplevd. Jeg kjøpte nytt telt til over 10.000 NOK, som lakk som en sil i en søm. Jeg tok bilde av hvor dråpene kom inn, og fikk til svar at det var jo bare en enslig dråpe. (jeg skulle vist ha tatt bilde av alle dråpene.) Det var ikke spørsmål om å ta det inn å 'se' på det, eller returnere det. Nei..... jeg ble tilbudt ei tube silikon. Som forøvrig Hilleberg i følge sine nettsider mener er unødvendig. Det komme ADLRI et nytt Hilleberhtelt i mitt hus.

Link to comment
Share on other sites

Sannsynligvis er det ikke mer å forvente enn å akseptere at 10 år med normal bruk er antatt levetid. Jeg tenker bare at hadde jeg vært marketing ansvarlig hos Hilleberg så hadde det gitt mye igjen for prisen å dele ut ETT telt til en av få brukere, som fakstisk har klart å slite ut ett av deres high end produkter, for å demonstrere at man tar egne ord om kvalitet alvorlig. Verda står vel til påske om det ikke skjer og...

Jeg blir matt av mindre.

Hvilken verdi pr-messig skulle Hilleberg hente ut av å gi en skarve nordmann nytt telt i bytte for et gammelt telt? Hvordan kunne Hilleberg brukt denne saken i markedsføring?

Tror noen tillegger potensialet til feks FF vel mye påvirkningskraft.

Dessuten, vi vet lite om antall reklamasjoner Hilleberg har på verdensbasis pr år. Trolig finner Hilleberg bedre pr-muligheter i andre, relevante, reklamasjoner.

"Lakken sprakk på min BMW etter bare 10år/150.000km, jeg vil derfor ha en ny bil." jez.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Nja, litt uenig.. Vil heller si at: "BMW reklamerer for å ha de beste kvalitets bilene på markedet så kollapser motoren etter ti år slik at bilen må kondemneres". Regner med at du er enig i at en BMW 2005-mod bør være brukenes i 2015 etter pent bruk. Hvis grunnen til at motoren røyk var en produksjonsfeil hos BMW ville du jo ha forventet at BMW rettet opp feilen uten at du hadde forventet deg en splitter ny bil

 

Overfør til denne diskusjonen blir det da at kvaliteten som Hilleberg spiller på og som skal forsvare de høye prisene de setter på teltene sine ikke har tålt en påkjenning som manbør kunne forventer at det skal tåle. Liten kuling er ikke mye vind. Hvis feilen ligger hos Hilleberg, ergo feil ved produksjon burde de ihvertfall ha tilbudt å reparere feilen(uten å ha trengt å tilbudt trådstarter ett splitter nytt telt)?

Link to comment
Share on other sites

Hilleberg har den værste servicen jeg har opplevd. Jeg kjøpte nytt telt til over 10.000 NOK, som lakk som en sil i en søm. Jeg tok bilde av hvor dråpene kom inn, og fikk til svar at det var jo bare en enslig dråpe. (jeg skulle vist ha tatt bilde av alle dråpene.) Det var ikke spørsmål om å ta det inn å 'se' på det, eller returnere det. Nei..... jeg ble tilbudt ei tube silikon. Som forøvrig Hilleberg i følge sine nettsider mener er unødvendig. Det komme ADLRI et nytt Hilleberhtelt i mitt hus.

Den tuba ville truleg løyst problemet ditt, dersom du hadde tatt i mot tilbodet. Men du klager heller på dårleg service. Sjølv reknar eg hjelp til sjølvhjelp som mykje betre service enn att produktet skal sendast lange vegar og vera utilgjengeleg heile sesongen.

Eg har aldri hatt bruk for kundeservice frå Hilleberg, men akkurat erfaringa di viser at eg truleg ville verte fornøgd med servicen dersom eg hadde hatt behovet.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg blir matt av mindre.

 

Takk, det var greit å få rede på    :)    Legg gjerne inn en liste over hva som gjør deg matt slik at vi andre på forumet kan unngå emnene på den lista.     Eller ikke.

 

 

 

 

Hvilken verdi pr-messig skulle Hilleberg hente ut av å gi en skarve nordmann nytt telt i bytte for et gammelt telt? Hvordan kunne Hilleberg brukt denne saken i markedsføring?

 

Om ikke akkurat denne saken, så er den røde tråden all markedsføringen som i Hilleberg fører at de lager topnotch telt.

Og kjøperne av relativt dyre telt som Hilleberg er ofte over gjennomsnittet interessert i friluftliv og dertil utstyr. I mange tilfeller har kjøperen kanskje ett nettverk av bekjente som også er over gjennomsnittet interessert i friluftsliv som er tilbøyelig med å legge en bunke tusenlapper på bordet for ett telt av topp kvalitet.  Og så har jo de igjen kanskje ett nettverk av bekjente som er over gjennomsnittelig interessert i friluftliv med samme tilbøyeligheten for å bla opp penger for ett telt av topnotch kvalitet.   Når så historien om dårlig kundeservice og/eller kvalitet på teltet blir viderefortalt så...

 

Ja hva tror du så skjer?    Hvilken vei tror du nåla tipper iforhold til kjøp av Hilleberg for de som hører historien om dårlig kundeservice og/eller kvalitet ?

 

Ett fint eksempel er @Tor Magne 's innlegg ovenfor.  Bidrar innlegget hans til at du får lyst å kjøpe ett Hilleberg telt?  Tror du det øker sjansen for at de av vennene han har fortalt historien til kjøper ett Hilleberg telt?

 

 

Markedsføring handler ikke bare om glorete og fancy flashbaserte reklamebilder på nettsider eller en reklameavis.... 

 

 

 

 

Tror noen tillegger potensialet til feks FF vel mye påvirkningskraft.

 

Tja, det vi skriver her på forumet er søkbart igjennom google og andre søkemotorer.  Med google translate så kan selv tjingtjong på andre siden av jorden lese og forstå hva vi skriver.

 

 

 

 

Dessuten, vi vet lite om antall reklamasjoner Hilleberg har på verdensbasis pr år. Trolig finner Hilleberg bedre pr-muligheter i andre, relevante, reklamasjoner.

 

Leser endel blogger som er skrevet av både europeere, amerikanere, og asiater. Deriblant har jeg lest noen brukertester av Hilleberg telt.

De som har reklamert har opplevd det samme som trådstarter.  Både når det gjelder bla ytterduk, innerduk, glidelås (skal rengjøres hver dag med børste iflg manualen) og strikk/feste som holder innerteltet

 

Her er ett eksempel: http://www.threewheeling.net/hilleberg-kaitum-2gt-2/

 

 

 

"Lakken sprakk på min BMW etter bare 10år/150.000km, jeg vil derfor ha en ny bil." jez.

 

En litt søkt sammenligning kanskje ?   Vil det ikke være nærmere å sammenligne med at en av dørene rusta av hengslene ?

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Det sagt så finnes det vel kanskje ikke noen klare retningslinjer som sier hvor lenge ett telt skal vare. 

Har ikke sjekket, men kan jo hende Hilleberg har nevnt det en plass på sine nettsider og derfor avfeier det som normal.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy