Jump to content

Svandal

Aktiv medlem
 • Posts

  304
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Svandal

 1. Jeg har den nye 450 versjonen og er veldig fornøyd. Cumulus er mye mer konservative enn hva andre produsenter er når de setter komf.temp på quiltene. Brukte mye research på cumulus før jeg endte på 450. Cumulus sammenlignes mer med katabatic sine quilter på div forum(reddit ul, trek-lite osv) enn enlightent equipment sine. Har også samme padstraps som EE. Cumulus har også en annen modell - Taiga i tilfelle du vil ha med sydd fotboks. De tilbyr også custom work, så jeg er temmelig sikker på at de kan sy en modell tilpasset dine 162. Merk også at dunspensten 850 eu hos cumulus tilsvarer 900ff hos de amerikanske quiltene. De har også ekstra "baffle" i kragen, over glidelåsen og nede der man strammer inn fotboksen for å hindre trekk det får du ikke hos hammock gear, ee, ugq med mindre du vil betale mer og vente lengre. Husk også at godt liggeunderlag er veldig viktig når man bruker quilter..Mener at det alt i alt det tryggeste valget du egentlig kan gjøre med mindre du vil betale mer for en dårligere quilt i fra statene
 2. TV2 har Asbjørn Øyhovden. Selve kongen av konspirasjonsteorier, alternative fakta og skaper av "fake news".
 3. Bora er en klassiker. Porno på ryggen
 4. Synes det kunne se noe løst ut. Pass på når du kaster for fort gjort å få "windknots" med multiline(egenerfart 😇). Løsningen da er å legge lina strammere på spolen
 5. Kanskje noen av 123frliluft sine XL ligge underlag? [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content]
 6. Enig i det. WR er en sykt god og behagelig sekk, skulle jeg gitt den ett minus så må det være lommene på hoftebeltet, men de er jo oppgradert nå. Nærmeste utfordrer i samme vekt og bæreklasse må være seek outside Unaweep/Divide. Vi har jo heller ikke sett ts sin pakkliste så litt vanskelig å anbefale den "rette" sekken da, men gitt han har en pakkliste på over 10kg ville jeg startet med å kutte vekt på andre ting først enn sekk og tatt den til sist.
 7. Har windrider 4400 fra HMG den er...STOR og ikke "spesielt" lett(1100gr) nesten 500gr tyngre enn arc haul. så hvis du ser på vekt finnes det bedre alternativer. Fordelen med 4400 slik jeg ser det er at det er en sekk for alt. relativ lett, kan komprimeres fra 40-70l. så og si vanntett, solid bæresystem som lett tåler 20-30kg og nok av lommer. Du får tak i sekken fra BPL.se og andre plasser innenfor eu.
 8. Heldigvis for at produsentene foretrekker merinoull i ullundertøy så slipper man å klø seg i hjel på tur 😃
 9. Hadde vi produsert ull i verdensklasse så hadde vi eksportert lang mer ull til klesindustrien enn hva vi gjør i dag. Merinoull har den egenskapen at den klør langt mindre enn vår egen og er derfor å foretrekke i klær - heldigvis.
 10. Hvis vanna kultiveres har jeg ingenting imot å betale for et fiskekort, men ikke i overbefolka vann. Da gjør man strengt tatt jobben til grunneier.
 11. 10´ og 7-21gr funker fint på høyfjellet. Har selv en Antares 7-21gr og en stradic ci4 i 2500str. ville anbefalt mono innerst og multi ytterst. Du kaster lenger med multi enn mono, men pass på å ta en liten meter med mono/fluorocarbon line ytterst for multi tåler liten slitasje mot steiner. Du har ikke satt opp noe budsjett, men se gjerne etter både multiline og snelle i fra utlandet. Plukka selv opp Stradicen for 1500,- inkl mva fra Tyskland og billig kina multiline(kastking) som fungerer vel så bra som feks fireline som jeg har brukt tidligere.
 12. Bruker selv ett thermarest lounge kit på ett exped ul LW... Funker det
 13. Jeg hadde goretexen i forsvaret og mener det var Helly Hansen som hadde produsert den. Ikke var den noe særlig å skryte over heller sammenlignet med sivile goretex varianter. Lite slitesterk og vannet trakk fort igjennom, samtidig er den mye mye bedre enn det gamle skralet av en uniform vi går rundt med i HV...
 14. Svandal

  Ultralight?

  tipi-design fungerer meget bra over tregrensa. kjører selv Nigor Wickiup 3 med ett rimelig 3ful gear vinterinnertelt. 674g for teltet og 358g for innerteltet. Fungerer vel så bra i høy vind som for eksempel helsport fjellheimen. Osprey kommer ut med Levity 58l i 2018. Minner om exos men veier kun 870gr. sikler selv på denne. minuset er at det mangler lommer på hoftebeltet. [Hidden Content]
 15. Svandal

  Ultralight?

  Hvis penger ikke er ett hinder hadde jeg selv gått for Ultramid 2 med oooworks innertelt, Katabatic gear Alsek 22 Quilt, Therm-a-rest Neoair liggeunderlag og zpacks arc zip. til over bruk over tre grensa. sjekk ut hiking in finland, Nielsen Brown Outdoors, lighterpacks og trek-lite.com. det er vel det nærmeste vi kommer UL ifht vårt klima Problemet med Ul utstyr er at man her på berget har få mulighet til å prøve før man kjøper. Passform er og blir personlig. Se bare på Phill Werner(sectionhiker.com) hans favoritt er HMG. Samme med Roger Brown.
 16. Svandal

  Ultralight?

  UL er ett spennende emne og virker å bli mer og mer poppis her hjemme. Har selv hevet meg på og angrer ikke! Most important... hva ser du for deg at du er villig til å bruke på utstyr? Hvor skal du bruke utstyret: over/under tregrensa? Regner du med å møte mye/lite regn på tur? Fryser du fort? windrider er ikke rammeløs.
 17. Svandal

  100L + sekk

  sjekk ut seek out side! [Hidden Content]
 18. Jeg har lillebroren Norwegian som jeg har vært fornøyd med frem til jeg gikk over til Shimano Antares. Byttet da jeg synes Norwegian var noe slarkete i kasta. Hvis budsjettet ditt er rundt 2500,-(?) kan du jo også se på Shimano Speedmaster 7-21gr som går for å være meget god
 19. Hvis målet er å lette børen ville jeg først redusert vekta på telt, sovepose, liggeunderlag, turkjøkken osv og spart ny sekk til slutt.Hvis det er slik at du ønsker en lett storsekk har du jo seekoutside sine sekker som er poppis over atlanteren. stone glacier har jeg ikke lest mye om dessverre
 20. Dessverre. Det blir ikke stramt nok i sidene. samme prob. som deg. Fikk du fikset det eller opplever du fremdeles det samme problemet?
 21. Synes filmene dine har blitt meget bra Isak! Begynte å abonnere på kanalen for ett par mnd siden
 22. hva endte dere opp med å betale per pacraft inkl mva? edit: så priser nå, se vekk i fra denne
 23. Det varierer nok i fra person til person, personlig dreper jeg all fisk i fra overbefolkede vann for kultiveringensskyld. I vann der jeg vet det er stor fisk tar jeg av og til ut en, og C&R med resten. Det viktigste er uansett at folk fisker, jeg kjenner mange vann der man tidligere kunne få knall matfisk, men som nå er helt ødelagt pga folk ikke fisker og bestanden har vokst seg for stor.
 24. Hvis du er ute etter en tur for å fiske så se litt lenger enn til Frafjordheiane og ta deg heller en uke i Etnefjell. Hvis du ikke har bil er det mulig å ta båten til Sauda og taxi/haik til Svandal og starte der i fra. I Etnefjell er det ikke uvanlig å ta kilos ørret og oppover.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy