Gå til innhold

Nordhauk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  861
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  39

Nordhauk vant dagen sist Juni 16 2017

Nordhauk hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Nordhauk

 • Rang
  Jeger og fjellfisker

Nylige profilbesøk

2 661 profilvisninger
 1. Nordhauk

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Jakt på storrøya!
 2. Nordhauk

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Siste skildring på Polarnatt: Åtte forblåste påskedøgn over reisavidda på jakt etter "kaffevann" med fjellfisk i. Det kom en vind over vidda (samme tittel som Tor Alvims fantastiske bok)
 3. Nordhauk

  Ny stang og snelle

  Du sier ingenting om hvorfor?
 4. Nordhauk

  Troms og Finnmark i juli

  Tips til hjelpemiddel som bl.a brukes av spesialstyrker i tropiske strøk. Impregner klær og telt med permitrin. Fås bl.a kjøpt her. Brukte det selv i Akkhanas for noen år siden. Kombinert med myggnetting, neoprenhansker og en seig myggolje/tjære skal du klare deg bra. Som det nevnes, slutt og irriter deg over mygga. Den er like naturlig i naturen som alt annet. Du må bare innrette deg etter det på best mulig måte.
 5. Nordhauk

  Teltstang Ringstind 2 Light

  Jeg kjøpte Ringstind 2 Light i 2009 eller noe rundt der. Fornya stanga forleden år til en DAC Featherlite-stang som jeg bestilte av Helsport. Funker flesk!
 6. Nordhauk

  Fjellreven Kajka 85L

  Min samboer (Nordover på forumet) har en Kajka 75 som er ganske hardt brukt over noen år nå. Har aldri hørt at hun har klaget eller kommentert dette. Tvert om er hun særdeles fornøyd med sekken.
 7. Nordhauk

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Sekken skulle vise seg å bli nesten like tung på tur ut, som på tur inn...På tross av at vi hadde drukket opp all pilsen. Ørretbett på skøyteis.
 8. Nordhauk

  Helsport Fjellheimen 2018

  Helsport Dovrefjell overgår fortsatt Fjellheimen hva plass og ventilasjon angår, er min påstand.
 9. Nordhauk

  Tråd for tapt villmark

  Naturvernforbundet anmelder dumpinga av masser i fjellvannene utenfor Tromsø ifm den nevnte vindkraftutbygginga.
 10. Nordhauk

  Tråd for tapt villmark

  Ja det kan du si. Mennesket sluker mer og mer av den norske naturen, med våre behov for utbygging av boliger, energiproduksjon, energifremførsel, industriarealer og hva annet. Det er vel verdt å spørre seg selv om i hvilken grad norske politikere og beslutningstakere verdisetter norsk urørt natur. Nå kan det gå mot en gjenopptakelse av gruvedrift i Kvænangen i nord-Troms. Et canadisk/svensk selskap står bak planene. Dette er ett av mine desiderte favorittområder for utøvelse av jakt og fiske. Planene om gruvedrift kommer naturligvis i tillegg til den nye kraftlinja som Statkraft skal bygge gjennom Kvænangen og oppover til Finnmark.
 11. Nordhauk

  Tråd for tapt villmark

  Anleggsarbeidet tilknyttet det omstridte kraftutbyggingsprosjektet i fjellene utenfor Tromsø ruller frem. NVE har godkjent forhåndstiltredelse, mens alle klagesakene og innsigelsene ligger på bordet hos Olje og Energidepartementet. Anleggsveier, brakkeoppstillingsplasser og annet sprenges og graves ut i det som er ett av de flotteste fjellområdene rundt Tromsø. Utbygger (Risa Entreprenør AS) har nå prestert å dumpe masser ut over islagte vann. Sjokkert over ødeleggelsene.
 12. Nordhauk

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Skildring av en jakttur i oktober, mellom furuskog og høyfjell i indre Troms.
 13. Nordhauk

  Belysning i telt?

  En kombinasjon av stearinlys i fortelt og Black Diamond Moji som henger i en av takhempene i innerteltet funker aldeles strålende.
 14. Nordhauk

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Et kuldelokk hadde lagt seg over fylket. Med soldagen på kalenderen var det tid for å stryke til fjells.
 15. Var på telttur/isfiske i kalde og nydelige vinterforhold utenfor Tromsø i helga. Helgas valg av brenner var min samboers Primus Omnifuel, som hun fikk i julegave for to år siden. I går kveld, etter bytte av bensinflaske, oppstod et akutt problem som vi ikke fant ut av. De første 10-15 pumpene gikk som normalt, men plutselig var det null motstand i pumpa. Med ett lå selve pumpearmen helt løs og "slarka". Ved å vende pumpa opp eller ned, gled pumpearmen helt "viljeløst" frem og tilbake uten motstand. Forsøkte å demontere alt som kunne demonteres på pumpa, men fant ingenting annet som kunne tyde på noe gærnt, enn små avleiringer av noe som kunne minne om grafitt inni røret. Erfaringer, tips mottas med takk!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.