Gå til innhold

Nordhauk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  868
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  39

Nordhauk vant dagen sist 16. juni 2017

Nordhauk hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Nordhauk

 • Rang
  Jeger og fjellfisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Ishafsbyen

Nylige profilbesøk

3 658 profilvisninger
 1. Nordhauk

  Ekstrem sovepose

  "føler nå at denne er blitt svekket og ikke er like varm som den engang var" - sitat slutt. Da er mitt spørsmål til deg: Har du noen gang fått soveposen din vasket / renset? Jeg har en 10 år gammel Ajungilak Ascent Down som er brukt gjennom utallige vinterdøgn. Jeg har jo gradvis sett at dunkamrene har blitt flatere, uten at jeg forsåvidt har merket en spesiell reduksjon i komfortgrad. Likevel er det vel grunn til å tro at isolasjonsevnen har blitt negativt påvirket gjennom alle disse år. Jeg ligger alltid på de kaldeste dagene godt bekledd med ullundertøy, evt ullgenser + balaclava. Er det skikkelig friskt legger jeg også Jerven Hunter-duken løst over som dyne (slipper unna kondensdannelse da). Jeg fryser sjelden eller aldri i posen. Så til poenget: Jeg jobber i en bedrift hvor vi også har et industrielt vaskeri med store maskiner og tørketromler. Jeg sjekket om de hadde erfaring med vask av dunartikler, hvilket de hadde. Derfor tok jeg med meg Ajungilak`en min og leverte den til vask i forrige uke. Første vask på 10 år. Kun luftet den godt sålangt gjennom alle disse år med utstrakt bruk. I allefall ble den vasket og tørket av fagfolk, noe som gjorde underverker med soveposen. Den føles rett og slett som ny. Volum og dunspenst er tilbake slik det var da jeg plukket posen opp på sportsbutikken Skandinavisk Høyfjellsutstyr (nå City to Summit) i Tromsø. Jeg vil ikke nøle med å anbefale vask, rens og tørking utført av fagfolk før du hiver deg på kjøpebølgen. Det kan hende du vil bli overrasket.
 2. Har utallige vinterdøgn i Helsport Fjellheimen, Dovrefjell og Ringstind uten å noen gang føle meg utrygg på at disse teltene ikke skulle stå han av i uvær. Med de riktige forberedelsene og tiltakene holder pro-telt utvilsomt mål i norske fjell. Sørg bare for et stramt oppsett med god bardunering og bruk av snø rundt teltveggene + eventuelt levegg under skikkelig friskt vær. Gode snøplugger anbefales også sterkt. Vedlegger et par bilder av Fjellheimen oppsatt under vinterlige forhold i Nord-Norge.
 3. Nordhauk

  Abu Pimpel 2 spole

  Den er ikke det grann forandret. Tusen hjertelig takk!
 4. Nordhauk

  Abu Pimpel 2 spole

  Hei! Er det noen her som har Abu Pimpel 2 ? I forbindelse med demontering av spolen, klønet jeg det til så mekanismene spratt ut. Klarer f... ikke finne ut av hvordan de var montert. Om noen har Abu Pimpel 2, ville jeg satt enormt pris på om dere hadde orket å løsne de to skruene på spolen, og ta bilde hvordan de er montert inni.
 5. Fikk problem med meget redusert trykk og sotende, gule flammer på min Whisperlite International fra 2011. Etter gjentatte ganger med demontering, inspeksjon, renhold, utskiftinger av deler (også forsøkt ny komplett pumpe), så fant jeg denne tråden. Fulgte oppskrifta to ganger med å rense bensinslangen. Ut med wiren, stake x-antall ganger til bunns, skylle ut med bensin under trykk uten at dysa står i, montere opp igjen og fyre i gang. Nå brenner han som ei klokke og effektjusteringa fungerer prima igjen. Det ligger sotpartikler igjen i skåla med "skyllebensin", så det er nok ingen tvil om hvor problemet lå.
 6. Mye gyterøyer her. Vanskelig å anslå størrelsen, men fra 0,4 til opp mot kilosfisk eller. Ekstremt produktivt og forholdsvis stort vann, vil jeg anta?
 7. I september tok jeg og min bedre halvdel oss en tur til nordfylket på rypejakt.
 8. Siste skildring på Polarnatt: Åtte forblåste påskedøgn over reisavidda på jakt etter "kaffevann" med fjellfisk i. Det kom en vind over vidda (samme tittel som Tor Alvims fantastiske bok)
 9. Nordhauk

  Ny stang og snelle

  Du sier ingenting om hvorfor?
 10. Tips til hjelpemiddel som bl.a brukes av spesialstyrker i tropiske strøk. Impregner klær og telt med permitrin. Fås bl.a kjøpt her. Brukte det selv i Akkhanas for noen år siden. Kombinert med myggnetting, neoprenhansker og en seig myggolje/tjære skal du klare deg bra. Som det nevnes, slutt og irriter deg over mygga. Den er like naturlig i naturen som alt annet. Du må bare innrette deg etter det på best mulig måte.
 11. Jeg kjøpte Ringstind 2 Light i 2009 eller noe rundt der. Fornya stanga forleden år til en DAC Featherlite-stang som jeg bestilte av Helsport. Funker flesk!
 12. Min samboer (Nordover på forumet) har en Kajka 75 som er ganske hardt brukt over noen år nå. Har aldri hørt at hun har klaget eller kommentert dette. Tvert om er hun særdeles fornøyd med sekken.
 13. Sekken skulle vise seg å bli nesten like tung på tur ut, som på tur inn...På tross av at vi hadde drukket opp all pilsen. Ørretbett på skøyteis.
 14. Helsport Dovrefjell overgår fortsatt Fjellheimen hva plass og ventilasjon angår, er min påstand.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.