Gå til innhold

Nordhauk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  909
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  40

Nordhauk vant dagen sist 1. mai

Nordhauk hadde mest likt innhold!

5 følgere

Om Nordhauk

 • Rang
  Jeger og fjellfisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Troms

Nylige profilbesøk

4 068 profilvisninger
 1. Noen ord om det å søke til fjells og gjøre seg utilgjengelig, i en verden hvor det ellers forventer at man er tilgjengelig overalt hvor man ferdes. https://veidemannsblod.no/2020/07/14/utilgjengelig-i-fjellet/
 2. Om uro og om fjellro ved et storrøyevann i Troms.
 3. Primus Mimer Stove eller Primus Essential Stove toppmonterte gassbrennere med bredt brennerholde, velegnet for alle typer kokkelering. Husk støttebein til gassboksen.
 4. Kjenner to stykker som har Para Ranger-sekken. De bærer langt og tungt. 25 kilo oppleves ikke som noe problem for de ihvertfall. Vil nok tro de har vært godt over 30 kilo også, uten at de har uttrykt noe annet enn at de er godt fornøyd med sekken.
 5. Nordhauk

  Finnmark

  Med så store områder til disposisjon, og med et ønske om å unngå bobiler og ATV´er er det jo bare å unngå Ifjordfjellet og Laksefjordvidda i juli. Hvorfor ikke sjekke ut Nordkynhalvøya? Áhkkanás? Gallokvidda? Børselvfjellet? Varangerhalvøya? Sennalandet? Det er så mye fjell og vidde i Finnmark å velge mellom at du burde ha null problem med å forsvinne og finne roen, langt fra anleggsveier og velbrukte barmarksløyper.
 6. Enkelte vann kan ha fantastisk ørretfiske like etter isløsningen, mens andre vann oppleves som vrange, bortimot umulige å få liv i før vanntemperaturen stiger litt og det blir mer gang i ørreten. Det varierer nok veldig fra vann til vann. Det gjelder å utforske metoder og steder. Bunnmeite med makk er nok ofte det mest effektive i trege vann på våren/forsommeren. Kastelodd og en fin klyse makk en meter i overkant kan gi resultater. Var selv ute med stanga i helga i et lite røyevann i indre Troms. Røya er en arktisk fisk, som i motsetning til ørreten er mer aktiv når vanntemperaturen er kald.
 7. Selv de minste blå flekkene på kartet over Troms kan skjule trivelige hemmeligheter for fjellfiskeren .
 8. Fjellmenn lurt av tett skodde. Slit. Hetebølge. Grov fjellrøye fanget på utrolig vis. Noen av nøkkelordene for denne skildringen fra Kvænangen.
 9. Vårtur i Målselvdalen, indre Troms. https://veidemannsblod.no/2020/06/08/vartur-i-malselvdalen/
 10. Har skrevet noen ord om dette vanviddet her: Norsk natur er under sterkt press. Vindindustriens inntog i naturen vår er en katastrofe for biologisk mangfold, natur, landskap og lokalbefolkning. Det er en tragedie at utenlandsk kapitalkraft (hovedsaklig) nærmest har fritt frem her til lands. Vi prostituerer ut vår egen fantastiske natur. Inngrepene er irreversible. Og hvorfor skal vi ødelegge så enorme arealer av naturen vår når vi kan oppgradere eksisterende vannkraftanlegg med minimale inngrep, med kjempegevinst? Og hvem har ansvar når vindkraftverkene har gått ut på dato, og skal saneres? Vindturbiner er i stor grad ikke gjenvinnbare. Spesielt gjelder det de enorme turbinbladene. I USA graver de dem ned i enorme fyllinger.
 11. Norske politikere lar seg påvirke av industrifinansierte lobbyorganisasjoner som toner ned konflikter og naturverdi, samtidig som de skalerer opp økonomisk lønnsomhet og politisk gevinst. Vern om norsk natur!
 12. Jeg har akkurat mottatt mitt meget velbrukte 2011-modell Ringstind 2 etter en runde nede under symaskinene på Melhus. Kjenner faktisk på en sorgfølelse når jeg leser dette. Som mangeårig dedikert Helsport-mann må jeg bare se hva tiden bringer, og hvordan dette vil påvirke mitt forhold til Helsport framover.
 13. Etter hva jeg har forstått gjelder det prognoser for flom i sør også, men i særdeleshet i nord er det ekstremt i fjellet nå. NVE og kraftlagene har tidligere i vinter gått ut med advarsler, og nå bekrefter reindriftssamene at forholdene og snømengdene er alt annet enn normal. Nå er dette en Nordlys (+) sak, så jeg sakser ut enkelte avsnitt: "Nils Aslaksen Siri har tilbragt hver vår, siden tidlig på 50-tallet, i fjellene vest for Reisadalen. Snøforholdene i år er helt spesielle. – Jeg kan ikke huske å ha sett noe slikt i mai. Når dette en gang løsner, kan det bli svært alvorlig sier 75-åringen. Det tror også hydrologene i NVE. Sjansen for skadeflom for hver kalde dag som går. Prognosen som ble offentliggjort 14. mai anslår at sannsynligheten for en flom som vil føre til alvorlige skader langs Reisavassdraget nå er 90 prosent. Prognosen viser at sjansen for en ekstrem situasjon på rødt nivå er hele 45 prosent. Det er 13. mai og full vinter. Elver som vanligvis er i brusende oppløsning i midten av mai, ligger helt uberørt av varme og snøsmelting. Mange steder er landskapet forandret. Steinblokker som i en normal vinter er godt synlige landemerker, er nå borte under snøen. Langs grensa mot Finland er deler av sperregjerdet for rein nedsnødd. Stolpene er 2 meter høye. – Normalt er dette ei tid der våren er på full fremmarsj og det er krevende å forflytte seg på snøskuter på grunn av åpne elver og bløtt føre. Nå er det ordinært vinterføre. Selv fisken holder seg nå i ro. Vi pleier å ha god tilgang på fjellfisk på denne tida. Nå er det helt dødt, sier 75-åringen. Data fra nettstedet senorge.no, som drives av blant andre NVE og meteorologisk institutt, viser at snømengdene i indre strøk av Troms og Vest-Finnmark er mer enn 300 prosent av mengden i et normalår." Tenker at folk som har planer om å ferdes i fjellet på vårisfiske og andre type turer i år bør tenke nøye gjennom hvor de ferdes. For hver dag som går med kulde i fjellet, og jo nærmere sommeren og varme vi kommer, dess mer truende blir situasjonen ift flom, sørpeskred osv.
 14. Nordhauk

  Fjellstøvler 2020

  Slår et slag for tyske Meindl. Min modell heter "Bergen GTX", og står foreløpig til toppkarakter. Har vært Alfa-mann i alle år hittil, men synes at Bever-modellene har mistet slitestyrke - ihvertfall i forhold til hva jeg krever av en høy fjellstøvel. Så vi får se om Meindl kan leve opp. Fine er de ihvertfall.
 15. Meget bra og interessant rapport fra til dels kjent teig. Fant denne ifm innledende planlegging - takk! På samme tidspunkt befant vi oss på nordsiden av riksveien over Ifjordfjellet. Ørreten viste seg der faktisk rimelig bitevillig i den trykkende heten. Men ja - det ble en del bading. Og vi så tordenværet mer på avstand enn deg.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.