Gå til innhold

Nordhauk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  898
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  40

Nordhauk vant dagen sist 1. mai

Nordhauk hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Nordhauk

 • Rang
  Jeger og fjellfisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Troms

Nylige profilbesøk

3 906 profilvisninger
 1. Jeg har akkurat mottatt mitt meget velbrukte 2011-modell Ringstind 2 etter en runde nede under symaskinene på Melhus. Kjenner faktisk på en sorgfølelse når jeg leser dette. Som mangeårig dedikert Helsport-mann må jeg bare se hva tiden bringer, og hvordan dette vil påvirke mitt forhold til Helsport framover.
 2. Etter hva jeg har forstått gjelder det prognoser for flom i sør også, men i særdeleshet i nord er det ekstremt i fjellet nå. NVE og kraftlagene har tidligere i vinter gått ut med advarsler, og nå bekrefter reindriftssamene at forholdene og snømengdene er alt annet enn normal. Nå er dette en Nordlys (+) sak, så jeg sakser ut enkelte avsnitt: "Nils Aslaksen Siri har tilbragt hver vår, siden tidlig på 50-tallet, i fjellene vest for Reisadalen. Snøforholdene i år er helt spesielle. – Jeg kan ikke huske å ha sett noe slikt i mai. Når dette en gang løsner, kan det bli svært alvorlig sier 75-åringen. Det tror også hydrologene i NVE. Sjansen for skadeflom for hver kalde dag som går. Prognosen som ble offentliggjort 14. mai anslår at sannsynligheten for en flom som vil føre til alvorlige skader langs Reisavassdraget nå er 90 prosent. Prognosen viser at sjansen for en ekstrem situasjon på rødt nivå er hele 45 prosent. Det er 13. mai og full vinter. Elver som vanligvis er i brusende oppløsning i midten av mai, ligger helt uberørt av varme og snøsmelting. Mange steder er landskapet forandret. Steinblokker som i en normal vinter er godt synlige landemerker, er nå borte under snøen. Langs grensa mot Finland er deler av sperregjerdet for rein nedsnødd. Stolpene er 2 meter høye. – Normalt er dette ei tid der våren er på full fremmarsj og det er krevende å forflytte seg på snøskuter på grunn av åpne elver og bløtt føre. Nå er det ordinært vinterføre. Selv fisken holder seg nå i ro. Vi pleier å ha god tilgang på fjellfisk på denne tida. Nå er det helt dødt, sier 75-åringen. Data fra nettstedet senorge.no, som drives av blant andre NVE og meteorologisk institutt, viser at snømengdene i indre strøk av Troms og Vest-Finnmark er mer enn 300 prosent av mengden i et normalår." Tenker at folk som har planer om å ferdes i fjellet på vårisfiske og andre type turer i år bør tenke nøye gjennom hvor de ferdes. For hver dag som går med kulde i fjellet, og jo nærmere sommeren og varme vi kommer, dess mer truende blir situasjonen ift flom, sørpeskred osv.
 3. Nordhauk

  Fjellstøvler 2020

  Slår et slag for tyske Meindl. Min modell heter "Bergen GTX", og står foreløpig til toppkarakter. Har vært Alfa-mann i alle år hittil, men synes at Bever-modellene har mistet slitestyrke - ihvertfall i forhold til hva jeg krever av en høy fjellstøvel. Så vi får se om Meindl kan leve opp. Fine er de ihvertfall.
 4. Meget bra og interessant rapport fra til dels kjent teig. Fant denne ifm innledende planlegging - takk! På samme tidspunkt befant vi oss på nordsiden av riksveien over Ifjordfjellet. Ørreten viste seg der faktisk rimelig bitevillig i den trykkende heten. Men ja - det ble en del bading. Og vi så tordenværet mer på avstand enn deg.
 5. Kun kort tid etterpå registrerer jeg en ravn i lufta. Tenker ikke noe mer over det, før den daler ned bakom den vesle åsen som skiller leirplassen vår fra bukta hvor vi fisker. En ravn etter ørret!
 6. Er knallfornøyd med min Optimus Vega gassbrenner. Lett i vekt (178 gram), tilnærmet vedlikeholdsfri og med mulighet for å snu gassboks opp ned. Aldri trøbbel med denne. Funker like bra til oppvarming av teltet en sur nordnorsk sommerdag i fjellet som til å steike røyefiletene eller koke kaffekjelen på.
 7. Er så heldig å være i besittelse av det som etter min mening må være ett av de beste tunnelteltene som er produsert. Det er direkte synd at Helsport kutta ut modellen Dovrefjell 3. Det hadde nok fylt alle dine krav inkludert vekt. Innvendig høyde hele 110. Kanskje du er så heldig å finne det brukt et sted en gang. Men tviler på at noen vil selge
 8. Kryr av gode Helsport-telt i 3 manns-versjon på Finn.no om dagen. Fjellheimen, Lofoten, Sarek, Rondane, Romsdalshorn, Reinsfjell osv. I disse tider vrimler det av gode brukt-tilbud, som burde vurderes før man går til anskaffelse av nytt. Her har du f.eks en klassiker Helsport Jostedal til kr 1800,- Enkelt og lett telt til en billig penge.
 9. Du våkner av at hunden har overtatt det meste av liggeunderlaget. Selv er du henvist til lyngen. Mårrasola fra blå himmel varmer godt. Kaffen inntar du fra soveposen mens du myser mot landskapet. Du stiller deg det store spørsmålet: Har ørreten bitt på noen av nattsnikene? www.veidemannsblod.no
 10. Sekken tynger godt, vellastet som den er med proviant, isfiskeutstyr og dét en ellers trenger i det lunefulle nordnorske vårfjellet. Denne turen skulle gå til et helt spesielt ørretvann.
 11. I disse tider kan man dra i gang ting man har tenkt på en stund. Veidemannsblod er min "hatten av" for Nordkalottens rike natur, kontrastfylte klima og lys. Her vil det høstingsbaserte friluftsliv løftes frem. Der naturressursene står til rådighet for jegeren, fiskeren og sankeren. www.veidemannsblod.no Nye beretninger/oppdateringer vil bli kunngjort på: Veidemannsblod FB
 12. Ligger tilgjengelig med engelsk tekst på Youtube. Nærmer seg 4 millioner views etter å ha ligget ute en ukes tid. En særdeles tankevekkende film som i bunn og grunn handler om at vi har to problemer på jorda: Overpopulasjon og overforbruk av jordas ressurser og energi. Dette har selvfølgelig noen gjort stor butikk av (se: fornybarindustrien). Og filmen viser bl.a hvordan fornybar energi i realiteten er 100% avhengig av fossile energikilder for å eksistere, samt at miljøbevegelsen i stor grad er i lomma hos storkapitalen. Spør du meg bør denne filmen være obligatorisk for politikere og beslutningstakere på alle plan. Samt alle miljøvernere som tror de har rett.
 13. Skittfiske.no selger 7 fots Berkley Phazer Pro II i den firedelte utgaven til kampanjepris 599,- Dette er er ei flott stang. Veldig fin aksjon i stanga gjør at du kjenner det godt i stanga selv når småfisken tar i! Kjøp ei åpen haspelsnelle i 1000-størrelse til denne, så er fiskeopplevelsen sikra. En annen stor fordel er at den tar utrolig liten plass på sekken/i transport siden den er i fire deler.
 14. Har null egen erfaring fra området. Men dersom mygg og knott er en definerende dimensjon for trivsel, burde du dratt i august fremfor juli.
 15. Blir en del ekstra søppel å ta hånd om ved lengre vinterturer. Det slipper man med å fylle over.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.