Jump to content
Thomas_B

Valg av telt og soveposer

Recommended Posts

Hei! Vi er en familie på 4 og tenker å investere i et godt helårs telt. Synes mange telt er litt trange og har derfor sett litt på Helsport Svalbard 6camp. Noen som har erfaring med dette, evt. andre lignende telt.

Vedr. soveposer så lurer jeg på om noen har erfaring med Helsport Isfjorden XT eller Alta Winter? Ønsker en pose som kan brukes fra høst til vår og kalde sommernetter på fjellet.

Takker for tilbakemeldinger!

Link to post
Share on other sites

Jeg har Isfjorden XT. Den var sabla varm her i vår når det var rundt 0 grader og snø i luften. Jeg endte med å ha den som dyne den natten.

Eller så synes jeg den er litt trang for min smak. Jeg er dog en lengre herremann, og den er også helt på grensen i lengde til meg. 

 

Har brukt den ned til t-limit - fungerte fint.

Link to post
Share on other sites

Vi har også Wiglo lt 4 og er veldig fornøyd. Har god plass selv når vi er to voksne og to barn, og jeg liker det så godt at jeg gjerne tar det med når vi er bare en voksen og ett barn også. Har ved en anledning vært to voksne og tre barn, og det gikk greit det også.

Link to post
Share on other sites

Telt til bruk høst til vår bør minst ha plass til en person mer enn det antallet som det skal brukes til, og er det barn med i bildet så er det kanskje lurt å legge på enda litt til. Spesielt til vinterbruk.

Jeg har ikke erfaring med noen av de teltene som er nevnt her, men jeg har sovet ute en vinternatt før, ja faktisk ganske mange vinternetter og det er ikke tvil om hva jeg ville sett på. Bergans wiglo ser ut til å være et godt valg og hvis det veier litt mye så er det kanskje lurt å tenke pulk i tillegg til ryggsekken.

Hvis man ikke er ute for å teste ut grenser så er det ganske lurt å legge inn litt komfort. Da blir det mye kjekkere å være ute.

Link to post
Share on other sites

Er selv på jakt etter soveposer til allround bruk. Noe lignende dette har jeg vurdert:

 

2x http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-winter-bison.html + 3x http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-3-season-bison.html + 2 eller 3 av disse http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-upgrade-bison.html

 

Tanken var at det var mulig for 5 personer å bruke dette vår,sommer og høst, og til 2 personer vinterstid. Vet ikke helt om tankegangen min er helt på vidda her men føler at en kommer bedre ut slik enn å kjøpe kun rene vinterposer som f.eks Isfjorden XT?   

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg så også på wiglo da jeg skulle kjøpe familietelt, men endte med helsport fjellheimen light pga vekt. Deilig for meg å kunne dra på tur alene med ungene uten å bære meg (helt) i hjel. Wiglo er romsligere, men har god plass i helsportteltet også.

Om dere ikke er veldig kalde av dere høres alta winter litt mye ut til sommerhalvåret? Både dyrt og tungt å bære på. Jeg er ganske frosseb av meg og sover godt i helsport huldreheimen. Litt kald på høsten, men funker fint med lakenpose.

Har kjøpt egne vinterposer fra Isbjørn. De har fin pris, men er litt tunge. Er ikke så opptatt av det på vinteren når jeg kan stappe alt i pulken.

Helsport syr forresten stormmatter på alle teltene om man vil bruke de om vinteren.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Bergans superlight tunnel 1p
  • By Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • By ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy