Jump to content

Valg av telt og soveposer


Thomas_B

Recommended Posts

Hei! Vi er en familie på 4 og tenker å investere i et godt helårs telt. Synes mange telt er litt trange og har derfor sett litt på Helsport Svalbard 6camp. Noen som har erfaring med dette, evt. andre lignende telt.

Vedr. soveposer så lurer jeg på om noen har erfaring med Helsport Isfjorden XT eller Alta Winter? Ønsker en pose som kan brukes fra høst til vår og kalde sommernetter på fjellet.

Takker for tilbakemeldinger!

Link to comment
Share on other sites

Annonse
  • 2 months later...

Jeg har Isfjorden XT. Den var sabla varm her i vår når det var rundt 0 grader og snø i luften. Jeg endte med å ha den som dyne den natten.

Eller så synes jeg den er litt trang for min smak. Jeg er dog en lengre herremann, og den er også helt på grensen i lengde til meg. 

 

Har brukt den ned til t-limit - fungerte fint.

Link to comment
Share on other sites

Vi har også Wiglo lt 4 og er veldig fornøyd. Har god plass selv når vi er to voksne og to barn, og jeg liker det så godt at jeg gjerne tar det med når vi er bare en voksen og ett barn også. Har ved en anledning vært to voksne og tre barn, og det gikk greit det også.

Link to comment
Share on other sites

Evnt kan du jo se på feks helsport Finnmark eller porsanger 4-6. Dette er jo lavvoer, men gir deg god plass og finfin Comfort i form av takhøyde, mulighet for fyring og indianerfølelse (bare ta med noen fjær som du kan sette fast i oannebåndet)

Link to comment
Share on other sites

Telt til bruk høst til vår bør minst ha plass til en person mer enn det antallet som det skal brukes til, og er det barn med i bildet så er det kanskje lurt å legge på enda litt til. Spesielt til vinterbruk.

Jeg har ikke erfaring med noen av de teltene som er nevnt her, men jeg har sovet ute en vinternatt før, ja faktisk ganske mange vinternetter og det er ikke tvil om hva jeg ville sett på. Bergans wiglo ser ut til å være et godt valg og hvis det veier litt mye så er det kanskje lurt å tenke pulk i tillegg til ryggsekken.

Hvis man ikke er ute for å teste ut grenser så er det ganske lurt å legge inn litt komfort. Da blir det mye kjekkere å være ute.

Link to comment
Share on other sites

Er selv på jakt etter soveposer til allround bruk. Noe lignende dette har jeg vurdert:

 

2x http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-winter-bison.html + 3x http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-3-season-bison.html + 2 eller 3 av disse http://www.fjellsport.no/mammut-tyin-exp-upgrade-bison.html

 

Tanken var at det var mulig for 5 personer å bruke dette vår,sommer og høst, og til 2 personer vinterstid. Vet ikke helt om tankegangen min er helt på vidda her men føler at en kommer bedre ut slik enn å kjøpe kun rene vinterposer som f.eks Isfjorden XT?   

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg så også på wiglo da jeg skulle kjøpe familietelt, men endte med helsport fjellheimen light pga vekt. Deilig for meg å kunne dra på tur alene med ungene uten å bære meg (helt) i hjel. Wiglo er romsligere, men har god plass i helsportteltet også.

Om dere ikke er veldig kalde av dere høres alta winter litt mye ut til sommerhalvåret? Både dyrt og tungt å bære på. Jeg er ganske frosseb av meg og sover godt i helsport huldreheimen. Litt kald på høsten, men funker fint med lakenpose.

Har kjøpt egne vinterposer fra Isbjørn. De har fin pris, men er litt tunge. Er ikke så opptatt av det på vinteren når jeg kan stappe alt i pulken.

Helsport syr forresten stormmatter på alle teltene om man vil bruke de om vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy