Jump to content

Noli

Aktiv medlem
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Noli

 1. Jeg har det Trangia-settet du linker til samt den gassbrenneren du linker til. Jeg har ellers ingen erfaring med stormkjøkken, så jeg aner ikke om det bråker unormalt mye. Jeg synes ikke den bråker voldsomt, men det kan jo være andre er uenig. Jeg har aldri klart å brenne fast mat, men det har jeg ikke klart med det settet som ikke har teflonbelagte kjeler heller.
 2. Noe av det teiteste som finnes er vel tråder av typen "dette forumet har for mange tråder som ikke interesserer meg!" Hvis du er misfornøyd med antallet lettpakketråder, så lag egne om andre ting da. Er det noe mål å være så himla kul da? Jeg er sikkert den ukuleste av alle her inne, det lever jeg helt fint med.
 3. Jeg er jo veldig kort, så jeg tror poden måtte ligget på bakken om jeg skulle kommet meg opp i en hengekøye som hang over hans. Men det løses veldig fint ved å henge hodeendene våre i samme tre og fotendene i to trær som ikke er så langt unna hverandre. Da får jeg plass til begge under samme tarp også.
 4. Nå er hengekøyesoving testet ut på husets femåring også, og han var riktig så fornøyd. Han likte veldig godt følelsen av å være helt omsluttet av sovepose, hengekøye og underblanket (vi har DD Hammocks sin mens vi venter på de andre). Det ble som et lite rede, og jeg kunne vugge ham i søvn. Han var også veldig fornøyd med å kunne sove under åpen himmel uten å få maur på soveposen sin... Jeg klarte også å henge oss så tett at jeg kunne stikke hånda ut og over til ham for å sjekke om han var varm nok i løpet av natta. Med ullundertøy og sovepose, ble han så varm at jeg måtte ta av ham lua. Underblaket-greiene fungerte veldig bra. Jeg hadde nok foretrukket Bamse-underlag som var like brede som selve hengekøya, men vi var i alle fall varme og gode begge to. Jeg er fortsatt begeistret over hvor utrolig mye bedre komfort jeg har i hengekøye enn i telt, og føler at dette gjør det langt lettere med overnattingsturer i hverdagene, jeg bruker mye mindre ting på å pakke ned hengekøyene enn teltet. Å sove ute, gå hjem og spise frokost, levere i bhg og komme meg på skolen selv er jo det beste som finnes.
 5. Og hvis du har lyst å teste, kan du låne mine.
 6. Vi er også to, og for min del blir det litt tyngre enn vi har det med telt (tror det stemmer med rundt 2 kg per sett), men poden bærer alltid egen sovepose og jeg er så glad i min egen sovepose at jeg aldri kommer til å bytte den ut med tq, så de holder jeg på en måte utenfor regnskapet, fordi vi hadde hatt dem med uansett. Det er vekten som har gjort at jeg var litt skeptisk, men nå som jeg har testet, er jeg overbevist om at jeg trives bedre med hengekøye. Jeg trives egentlig dårlig i telt, jeg hater å krabbe rundt på knærne for å lete etter ting, eller å styre med å få av/på sko uten å tråkke inn i teltet, å måtte lete i evigheter etter egnet teltplass (det var en spontan tur her en helg der vi dro ut relativt sent og plutselig måtte lete etter teltplass i mørket og endte opp med å sove på steiner, røtter og stubber fordi ungen var kald og sur og ville legge seg som gjorde at jeg bestemte meg for å gi hengekøye en sjanse). Hengekøyene våre veier 850 gram, og du får jo lettere enn det, men kanskje ikke med "fast" myggnetting? Her, som med alt annet turutstyr, får du jo superlight-versjoner.
 7. Her dukket det opp en mulighet for en natt ute med en 9-åring jeg har på lån innimellom og barnevakt til min egen 5-åring. Jeg skaffet to DD Frontline og tok med meg Bamse extreme og soveposer med comf. temp. 0 grader. Hadde med tarp også, men den gadd jeg ikke henge opp, i og med at været var så fint. Har sovet helt ufattelig godt i natt, og jeg er definitivt overbevist om at hengekøye trumfer telt for min del. Jeg våknet i 5-tiden av at jeg var litt kald, men da fra oversiden. Altså var underlagene god nok isolasjon, men jeg er jo alltid kald i sovepose. Burde husket lakenposen, så hadde det vært perfekt. Gleder meg likevel til uq jeg har bestilt kommer, da blir det enda bedre. Hadde liggeunderlagene vært like brede som hengekøya, hadde det fungert bedre, men jeg merket det godt på temperaturen om jeg snudde på meg sånn at jeg havnet utenfor liggeunderlaget.
 8. Jeg må følge med her, siden jeg har planer om å bli hengekøyesover ganske snart.
 9. Akkurat det gjelder vel kun for de som er alene på tur. For oss blir det definitivt tyngre med hengekøyer, men likevel mindre volum, da teltet vårt ikke er spesielt lettpakket.
 10. For min del handler det om at 1) jeg trenger to stykker og har bare ett liggeunderlag som (jeg tror) passer i Draumr, og jeg gidder ikke kjøpe et til og 2) jeg ønsker meg en hengekøye som dekker flere bruksområder, f.eks. til å ha med på dagstur til avslapping der. Og da gidder jeg jo ikke drasse på liggeunderlag og Draumr er jo ganske mye tyngre enn f.eks. Ticket to the Moon. Det siste spiller liten rolle når man har det med for å overnatte, men betyr en del når man er på dagstur. Jeg er positiv til å støtte opp om norsk, under forutsetning av at de norske har et produkt som faktisk dekker mitt behov.
 11. Takk, det hadde jo vært veldig hyggelig og snillt av deg. Burde absolutt slå til på det tilbudet, men nå har vi veldig fullt program en måned framover. Jeg kommer tilbake til deg om tilbudet fortsatt står ved lag når ting roer seg! Men siden jeg er en utålmodig sjel har jeg bestilt 2 stk av de varmeste uq på Hamockgear. Det er sikkert langt over hva vi trenger, men jeg er skikkelig frossen av meg og hadde ikke blitt veldig lei meg om jeg kunne droppe å bruke ullundertøy + hjemmesydd lakenpose i tynn ull + sovepose med comf.temp på -5 når det er 10-15 grader om nettene.
 12. Hva gjør at du er skeptisk til den? Jeg har sett en hel haug med videoer, men jeg føler ikke egentlig at jeg lærer noe særlig av dem. Belowyn: Bor i Oslo, men tror ikke det er så veldig aktuelt å dra på treff, da jeg aldri har barnevakt til ungen. Og kjenner ingen jeg kan låne noe av heller. Er ikke så veldig redd for at selve hengekøyene ikke skal bli brukt, vi liker å ta oss en lur i blåbærlyngen når vi er på dagsturer og kan godt benytte hengekøyene til det formålet. Så det er i så fall bare uq jeg risikerer å "kaste bort" penger på. Tarp har vi og bruker en del, jeg regner med at de duger like godt som tarp som er laget for hengekøyebruk?
 13. Vi skal ikke ligge to stykker uansett, men jeg ser enkelte sier at det er lettere å ligge litt på tvers om man har dobbel, og det gjør det lettere å ligge flatt? Vanligvis sover jeg i nærmest fosterstilling, så jeg ligger ikke noe særlig godt på tur uansett.
 14. Kan jeg få denne til å funke med f.eks. Ticket to the Moon King Size? Eller DD Frontline? (Må bestemme meg for om jeg trenger "dobbel" hengekøye eller ikke) Jeg foretrekker å kjøpe fra norske nettbutikker, om jeg kan. Men ser jo at det blir veldig vanskelig å få tak i akkurat uq i Norge.
 15. Lengde blir ikke noe problem, da jeg er knappe 157 cm lang. Er det en fordel med dobbel bunn så liggeunderlaget kan legges inni, eller spiller det ikke så stor rolle? Og er det kaldere å ligge i hengekøye enn på bakken, sånn at vi trenger mer isolasjon enn i telt?
 16. Jeg tenker akkurat det samme selv. Jeg bruker jo noen minutter på å sette opp teltet også, så det er ikke behov for å kunne henge dem opp på 30 sekunder og sånn. Jeg er veldig kald av meg, mens ungen min er totalt motsatt. Må ha noe som funker for oss begge. Men det er jo en heeeeeeel mnd til... Funker dårlig å vente så lenge for en utålmodig sjel.
 17. Hva bruker du oppi/under/rundt da? Jeg har forstått at man bør under quilt (eller noe sånt), men at man kan bruke et liggeunderlag. Får man enkelt festet uq på din? Jeg ser jo absolutt fordelen av det, kontra liggeunderlag.
 18. Vi vil gjerne teste hengekøyesoving (inspirert av en natt der vi våknet opp med ømme kropper etter å ha sovet på steinete underlag....), men hva trenger vi? Vi er én voksen og ett barn, og trenger dermed en hengekøye hver. Finnes det en nettbutikk der jeg får kjøpt alt? Som bare passer sammen og ferdig med det?
 19. Åh, det hadde vært en sann lykke om jeg fikk til det. Jeg bruker masse tid og styr på å snu meg selv inni posen uten å snu den.
 20. For oss som er opptatt av etisk handel er det jo veldig fint å vite at Stormberg faktisk gjør gode ting for lokalmiljøene der butikkene/bedriftene ligger og produserer klærne sine på etisk måte. Jeg synes det er veldig, veldig spesielt å skulle se på det som noe negativt. Når det gjelder kvalitet er jeg veldig fornøyd med Stormberg, spesielt på barneklær. For oss er det ikke et alternativ å være våte og kalde på tur, og det slipper vi faktisk også, selv om vi har betalt mindre enn vi kunne gjort.
 21. Nei. Jeg sier i fra til pappaen til barnet mitt når vi drar steder der vi blir uten mobildekning, men ikke nødvendigvis hvor vi går. Vi er uansett sjelden så langt fra sivilisasjonen at vi risikerer å sitte fast i dagevis uten at noen kommer forbi.
 22. Min erfaring er at Oslo-skolene er ganske flinke til å komme seg ut og benytte seg av marka. Det blir selvsagt ikke like "spektakulære" turer som skolene i Vågå, men elevene i Oslo skal jo oppfylle kompetansemålene i naturfag og kroppsøving de også.
 23. Jeg får plass til alt jeg og et barn på snart 5 år trenger til 2-3 døgn i Oslomarka i en 45-liter sekk. Da bærer han egen sovepose, et sett ullundertøy og bamsen i egen sekk. Liggeunderlagene har jeg stroppet fast utenpå sekken.
 24. Vi har Mammut First Ascent 18 L til 4,5-åringen. Han bærer ikke så tungt likevel, han får akkurat plass til sovepose, ullundertøy og bamsen sin oppi der. Helsport Elg finnes i 20 L og kommer veldig godt ut i tester.
 25. 4,5-åringen min har La Sportiva, og de er jeg veldig imponert over når det gjelder vanntetthet. Han har vasset i dem uten å bli våt. Venners barn er veldig fornøyde med Deuter Fox 30, og jeg kjøpte den i julegave til et barn på 8 år i fjor. Har båret den litt selv når vi er på tur, og den er god.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy