Gå til innhold

Noli

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Noli

 • Bursdag 18. mai 1985

Nylige profilbesøk

511 profilvisninger
 1. Jeg har det Trangia-settet du linker til samt den gassbrenneren du linker til. Jeg har ellers ingen erfaring med stormkjøkken, så jeg aner ikke om det bråker unormalt mye. Jeg synes ikke den bråker voldsomt, men det kan jo være andre er uenig. Jeg har aldri klart å brenne fast mat, men det har jeg ikke klart med det settet som ikke har teflonbelagte kjeler heller.
 2. Noli

  Forumet oppgraderes - ca 9 oktober

  Ikke hvis du ikke har brukt det på pc fførst, nei.
 3. Noli

  Forumet oppgraderes - ca 9 oktober

  Det funka veldig bra!
 4. Noli

  Nytt forum - testemeldinger kan skriver her

  Enig. Stor fordel om man må gå aktivt inn for å få hybridavsnitt og at ordentlige avsnitt kommer av seg selv når man trykker enter.
 5. Noli

  Forumet oppgraderes - ca 9 oktober

  Ved første øyekast ser det veldig bra ut!
 6. Noli

  Hvorfor gi f… i lettpakking!

  Noe av det teiteste som finnes er vel tråder av typen "dette forumet har for mange tråder som ikke interesserer meg!" Hvis du er misfornøyd med antallet lettpakketråder, så lag egne om andre ting da. Er det noe mål å være så himla kul da? Jeg er sikkert den ukuleste av alle her inne, det lever jeg helt fint med.
 7. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Jeg er jo veldig kort, så jeg tror poden måtte ligget på bakken om jeg skulle kommet meg opp i en hengekøye som hang over hans. Men det løses veldig fint ved å henge hodeendene våre i samme tre og fotendene i to trær som ikke er så langt unna hverandre. Da får jeg plass til begge under samme tarp også.
 8. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Nå er hengekøyesoving testet ut på husets femåring også, og han var riktig så fornøyd. Han likte veldig godt følelsen av å være helt omsluttet av sovepose, hengekøye og underblanket (vi har DD Hammocks sin mens vi venter på de andre). Det ble som et lite rede, og jeg kunne vugge ham i søvn. Han var også veldig fornøyd med å kunne sove under åpen himmel uten å få maur på soveposen sin... Jeg klarte også å henge oss så tett at jeg kunne stikke hånda ut og over til ham for å sjekke om han var varm nok i løpet av natta. Med ullundertøy og sovepose, ble han så varm at jeg måtte ta av ham lua. Underblaket-greiene fungerte veldig bra. Jeg hadde nok foretrukket Bamse-underlag som var like brede som selve hengekøya, men vi var i alle fall varme og gode begge to. Jeg er fortsatt begeistret over hvor utrolig mye bedre komfort jeg har i hengekøye enn i telt, og føler at dette gjør det langt lettere med overnattingsturer i hverdagene, jeg bruker mye mindre ting på å pakke ned hengekøyene enn teltet. Å sove ute, gå hjem og spise frokost, levere i bhg og komme meg på skolen selv er jo det beste som finnes.
 9. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Og hvis du har lyst å teste, kan du låne mine.
 10. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Vi er også to, og for min del blir det litt tyngre enn vi har det med telt (tror det stemmer med rundt 2 kg per sett), men poden bærer alltid egen sovepose og jeg er så glad i min egen sovepose at jeg aldri kommer til å bytte den ut med tq, så de holder jeg på en måte utenfor regnskapet, fordi vi hadde hatt dem med uansett. Det er vekten som har gjort at jeg var litt skeptisk, men nå som jeg har testet, er jeg overbevist om at jeg trives bedre med hengekøye. Jeg trives egentlig dårlig i telt, jeg hater å krabbe rundt på knærne for å lete etter ting, eller å styre med å få av/på sko uten å tråkke inn i teltet, å måtte lete i evigheter etter egnet teltplass (det var en spontan tur her en helg der vi dro ut relativt sent og plutselig måtte lete etter teltplass i mørket og endte opp med å sove på steiner, røtter og stubber fordi ungen var kald og sur og ville legge seg som gjorde at jeg bestemte meg for å gi hengekøye en sjanse). Hengekøyene våre veier 850 gram, og du får jo lettere enn det, men kanskje ikke med "fast" myggnetting? Her, som med alt annet turutstyr, får du jo superlight-versjoner.
 11. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Her dukket det opp en mulighet for en natt ute med en 9-åring jeg har på lån innimellom og barnevakt til min egen 5-åring. Jeg skaffet to DD Frontline og tok med meg Bamse extreme og soveposer med comf. temp. 0 grader. Hadde med tarp også, men den gadd jeg ikke henge opp, i og med at været var så fint. Har sovet helt ufattelig godt i natt, og jeg er definitivt overbevist om at hengekøye trumfer telt for min del. Jeg våknet i 5-tiden av at jeg var litt kald, men da fra oversiden. Altså var underlagene god nok isolasjon, men jeg er jo alltid kald i sovepose. Burde husket lakenposen, så hadde det vært perfekt. Gleder meg likevel til uq jeg har bestilt kommer, da blir det enda bedre. Hadde liggeunderlagene vært like brede som hengekøya, hadde det fungert bedre, men jeg merket det godt på temperaturen om jeg snudde på meg sånn at jeg havnet utenfor liggeunderlaget.
 12. Noli

  Den store hengekøyetråden - hammocking

  Jeg må følge med her, siden jeg har planer om å bli hengekøyesover ganske snart.
 13. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Akkurat det gjelder vel kun for de som er alene på tur. For oss blir det definitivt tyngre med hengekøyer, men likevel mindre volum, da teltet vårt ikke er spesielt lettpakket.
 14. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  For min del handler det om at 1) jeg trenger to stykker og har bare ett liggeunderlag som (jeg tror) passer i Draumr, og jeg gidder ikke kjøpe et til og 2) jeg ønsker meg en hengekøye som dekker flere bruksområder, f.eks. til å ha med på dagstur til avslapping der. Og da gidder jeg jo ikke drasse på liggeunderlag og Draumr er jo ganske mye tyngre enn f.eks. Ticket to the Moon. Det siste spiller liten rolle når man har det med for å overnatte, men betyr en del når man er på dagstur. Jeg er positiv til å støtte opp om norsk, under forutsetning av at de norske har et produkt som faktisk dekker mitt behov.
 15. Noli

  Hengkøyesoving - hva trenger jeg/vi?

  Takk, det hadde jo vært veldig hyggelig og snillt av deg. Burde absolutt slå til på det tilbudet, men nå har vi veldig fullt program en måned framover. Jeg kommer tilbake til deg om tilbudet fortsatt står ved lag når ting roer seg! Men siden jeg er en utålmodig sjel har jeg bestilt 2 stk av de varmeste uq på Hamockgear. Det er sikkert langt over hva vi trenger, men jeg er skikkelig frossen av meg og hadde ikke blitt veldig lei meg om jeg kunne droppe å bruke ullundertøy + hjemmesydd lakenpose i tynn ull + sovepose med comf.temp på -5 når det er 10-15 grader om nettene.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.