Gå til innhold
petsol

Feil på Primus - blir det kald mat på Hardangervidda?

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal på Hardangervidda i morgen og sjekket heldigvis om primusen fungerte før jeg drar. Noe den ikke gjør. Har et problem når jeg skal fyre med gass. Det virker som om den får for mye trykk. Dvs, flammen blåses ut av gassen, selv når den ikke er i nærheten av maks. Har samme problem med brennvæske. Den har fungert helt fint i et par år, har sjekket dysen (45) som ser bra ut. Er det noen som vet hva som kan være problemet/løsningen?

Setter stor pris på svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har tydeligvis Primus omnifuel. Jeg hadde samme problemet som deg. Fant da ut at det "trekantede" lokket over dysa hadde falt av. Så snart det var på plass fungerte den helt fint igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok lokket over dysa som er problemet. Husket ikke engang at det hadde vært et "lokk" der. Takker for opplysningen! :) Noen som vet om det er mulig å kjøpe dette løst?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

"Lokket" kalles flammespreder, og på min omnifuel kom flammesprederen uten festehull, hvilket gjør den lett å miste. Repsettet jeg har for omnifuel inneholder en ekstra flammespreder med et lite hull og en splitt-ring som festes til brenneren så flammesprederen ikke kan forsvinne. Jeg kjøpte repsettet på XXL. Magasinet har det også:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Flammespreder 5-pack (!)

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg kommer over slike innlegg blir jeg ikke overrasket over at det er på sin plass med advarsler for hvor farlig det er å bruke primuser i telt....😂 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 minutter siden, Omnilite skrev:

Og hvor viktig det er at flammesprederen er festet til brenneren med en nøkkelring så den ikke forsvinner.

Joda, jeg også lærte det på den tunge måten.  Men heldigvis kom jeg over et lokk fra en fiskebolleboks.  Riktignok måtte jeg ofre spisen på kniven, men jeg fikk da laget en flammespreder. 

Og da jeg kom hjem  og fikk tak i en ny,  brukte jeg den som mal og laget en fire fem stykker.  Men siden jeg da hadde lært å feste spredere har jeg ennå ikke fått bruk for dem. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å feste den er jo en ting, men å ikke skjønne at flammespredern er en vesentlig del av primusen rett før man skal på langtur gjør meg skremt.... men men, er kanskje slik det er blitt. "Printern skriver ikke ut..." ok, det ligger papir i den og den er tilkoblet strøm ikke sant?".....?? Ikke meningen å være besserwisser, overhodet ikke. Jeg bare sier at for guds skyld ikke slutt med advarsler om at primusfyring i telt er livsfarlig! 😉

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

10 timer siden, rbhelle skrev:

Å feste den er jo en ting, men å ikke skjønne at flammespredern er en vesentlig del av primusen rett før man skal på langtur gjør meg skremt.... men men, er kanskje slik det er blitt. "Printern skriver ikke ut..." ok, det ligger papir i den og den er tilkoblet strøm ikke sant?".....?? Ikke meningen å være besserwisser, overhodet ikke. Jeg bare sier at for guds skyld ikke slutt med advarsler om at primusfyring i telt er livsfarlig! 1f609.png

IT/Primus-support:

"Primusen virker ikke!"

"Har du forsøkt å skru den av og på igjen?"

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Humbug skrev:

post-15080-0-60019600-1410624039_thumb.jpg

...Og her er bildet som skulle vært med i forrige innlegg... 

Her bruker du jo ikke originalt utstyr. Legger merke til at du prøver å bruke trangia kjele på primusen din i stedet for den medfølgende koppen, som ligger ved siden av. Vil tro dette ikke kan supporteres av Primus da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Elisabethsk skrev:

Her bruker du jo ikke originalt utstyr. Legger merke til at du prøver å bruke trangia kjele på primusen din i stedet for den medfølgende koppen, som ligger ved siden av. Vil tro dette ikke kan supporteres av Primus da.

Aha! Så det er et kompatibilitetsproblem! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • Av _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
  • Av Chris B.
   Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 
  • Av Overland
   Hei.
   Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
   Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
    
   Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.