Jump to content

lommelun

Aktiv medlem
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About lommelun

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har kjøpt RAB summit 800 til mine på 8 og 11. Tok dem når det var soveposedager på fjellsport og dem var på halv pris. Ved evt åpen himmel og bål så tenker jeg en jervenduk eller annet trekk kan være en god greie, men dunposer kan tapes med gaffa dem også. MEN vi får se om jeg angrer meg når det ligger en liter vann i den ene posen og jeg må gi fra meg min for natta... Annapurna dunjakken min er 15 år gammel og den tør jeg ikke vaske... Men den har overlevd både fylla, scooterkjøring, daglig bruk og utallige bålfyringer så ser ingen grunn til at en pose skal være så veldig annerledes.
 2. Hei. Jeg klatra endel i min ungdom... Men det er nå snart 20 år sida og jeg tenkte å ta ungene med på litt klatring. Ser på diverse butikker at det er endel taubremser på markedet nå. Da jeg klatra så var der ATC, sticht og grigri som var å velge mellom. Nå er der litt flere typer. Mammut smart og grigri+ virker Ok.. noen andre som er fine? Tror jeg vil ha en med automatisk låsing da fruen også skal sikre og lære ungene å sikre hverandre Og ift tautykkelse... Jeg husker jo ikke hva slags tykkelse jeg klatra med før, men skal ha et enkelttau som primært skal brukes til topptau, men også kunne gåes med på led som enkelttau. Hva slags tykkelse foretrekker folk?
 3. Det finnes organiserte turer til dette området. Husker ikke firmaet, men det er mange norske som har vært på tur med dem og dem skal vistnok være flinke. Om du kontakter en som heter Richard Meadow så organiserer han endel slike turer. Han er med i Drøbak Padleklubb så finner du ikke nummeret i katalogen så kan du gå via padleklubben.
 4. Hvor får jeg køjpt nettingundertøy billigst? Og er det noen som har erfaring med både syntet og ull og kan si noe om forskjellen?
 5. Har bare "syntetisk netting"... Tenkte jeg skulle prøve meg på wool-net jeg også. Men netting er FANTASTISK!
 6. Vi kjøpte denne på XXL for noen måneder siden: http://www.xxl.no/klaer-barn/jakker-barn/k-rider-insulated-barnejakke-1074278 Virker svært solid og meget varm og god... Har primaloft fyll.
 7. Kom en kar nedigjennom numedalslågen i sommer som gikk på en smell.... Vi var en gjeng kajakk padlere som var å leika på ei valse i området da han kom svømmende. Tror mesteparten av utstyret i den kanoen lå løst og han mista verdier for MANGE tusen kroner på den turen; selv om vi redda mye av det.
 8. Dem har også Journey 167 på tilbud for en tusen peising ekstra... Mtp at jeg har kjærring og snart 2 unger.. Burde jeg gått for den største isåfall? Kajakk har jeg om jeg skal på tur alene... Kano vil bli familiebruk.
 9. Jeg har sett på den journey'en, men minuset er jo at den er skrekkelig tung å håndtere alene....
 10. Jeg skal ha meg en i royalex....
 11. Til elvepadling - kjøp en drakt beregnet for dette Hvorfor; Draktene designet for elvepadling har betydelige forsterkninger på utsatte plasser hvor man trenger det når man krabber i skogen og langs knausene når man synfarer eller bærer stryk. De draktene jeg nevner her har jeg padlekompiser som har og dem er fornøyde med dem: - Typhoon Multisport 3 - http://www.kajakkentusiasten.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=7&flypage=flypage.tpl&product_id=292&option=com_virtuemart&Itemid=78 En veldig solid og god drakt som jeg har mange kjente som bruker og samtlige er veldig fornøyde med den. - Palm Stikine (www.eian.no - pris; 7260,- / www.striestrommer.no - pris 8999,- Også en god drakt. Solid og puster bra. - Level Six Barrier - http://www.aktivfritid.no/product_info.php?cPath=21_29_68&products_id=972 Ikke prøvd selv, men flere er fornøyde med denne. Ser veldig nice ut og er på tilbud nå satt ned en tusenlapp til 5900,-
 12. Jeg har litt erfaring med blant annet Winner Otium og andre kajakker fra Winner samt en skokk med andre typer. Winner Otium er en kajakk som jeg vil karakterisere som bortimot uegnet for nybegynnere. Den er langt fra lettpadlet og det er helt riktig at den ikke er særlig stabil. At den er litt "vippete" er i og for seg greit nok, men det som jeg mener er det største minuset med den er at den har en fullstendig mangel på sekundær stabilitet slik at man får ikke noe "stop-punkt" før man går rundt. Jeg kjørte i sommer flere NPF intro kurs med Winner kajakker og etter å ha forsøkt å sette nybgynnere i disse kajakkene 2 ganger så ble dem forkastet til kursbruk. Folk klarte ikke ta et eneste padletak før dem velta. Det er ikke god pedagogikk i kurs sammenheng. Hasle Excursion er en stabil havkajakk som har et skrog som er forholdsvis veldesignet. Dog er jeg uenig med mange av løsningene til Hasle, men rett skal være rett og det er at Excursion serien til Hasle er langt fra dårlige kajakker. Bare STYR UNNA Hasle Expedition med underliggende ror. Det roret er rota til alt vondt i en kajakk og gjennom mange kurs og turer så har jeg gjentatte eksempler på at det jævla underliggende roret treffer en stein, blir bøyd og skaper store problemer for padleren. Ift. tverrprofilen så vil du se at Otium har en form som heller mye mot rund... De fleste gode kajakker jeg kjenner har enten en lett v-profil med en noenlunde markert overgang i sidene som gir stabilitet eller en mer "knekkspantet" form med skarpe kanter på sidene og en flatere bunnprofil. Vær også obs på at Winner kajakkene har svært store begrensninger ift sikkerhet. Winner Dreamer for eksempel har et dødrom fra setet og bak til skottveggen som er enormt og som samler opp enorme mengder vann og som er svært krevende å gjøre redninger med om det er litt bølger. I tillegg så lekker de aller fleste Winner kajakkene jeg har vært borti (15 stk) i skottveggene og roret er lett å knekke. Ift. kjøp av kajakk så finnes det over hele landet utmerkede entusiast sjapper som selger kajakker som kan gi god veiledning i kjøpsprosessen ift både kajakk og utstyr. Det finnes også etterhvert en skokk med amatører som selger kajakker som er produsert både her og der av elendig kvalitet og med utstyr som følger som i beste fall må kunne karakteriseres som møkk. Hobbøl er vel i Østfold så da er ikke kajakk himmelen så langt unna: - Aktiv Fritid i Sandvika - Bølgen og meg i Sandvika - Bull ski og kajakk i Oslo - Eian Fritid i Mjøndalen - Kajakkentusiasten i Nevlunghavn (stavern) - (lå tidligere i Skjærhalden, men solgt till nye entusiaster) De butikkene jeg nevner går jeg god for at driver med god veiledning og selger behovsprøvd utstyr. Det er sikkert flere som også er innenfor min kategori av seriøse, men det er disse jeg ivertfall kan anbefale.
 13. Jeg vet, men et veldig viktig poeng som jeg nok tror det syndes mye med....
 14. Kajakk og Fjell har avviklet virksomheten.....
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy