Gå til innhold

lommelun

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  433
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om lommelun

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det finnes organiserte turer til dette området. Husker ikke firmaet, men det er mange norske som har vært på tur med dem og dem skal vistnok være flinke. Om du kontakter en som heter Richard Meadow så organiserer han endel slike turer. Han er med i Drøbak Padleklubb så finner du ikke nummeret i katalogen så kan du gå via padleklubben.
 2. Hvor får jeg køjpt nettingundertøy billigst? Og er det noen som har erfaring med både syntet og ull og kan si noe om forskjellen?
 3. Har bare "syntetisk netting"... Tenkte jeg skulle prøve meg på wool-net jeg også. Men netting er FANTASTISK!
 4. Vi kjøpte denne på XXL for noen måneder siden: http://www.xxl.no/klaer-barn/jakker-barn/k-rider-insulated-barnejakke-1074278 Virker svært solid og meget varm og god... Har primaloft fyll.
 5. Kom en kar nedigjennom numedalslågen i sommer som gikk på en smell.... Vi var en gjeng kajakk padlere som var å leika på ei valse i området da han kom svømmende. Tror mesteparten av utstyret i den kanoen lå løst og han mista verdier for MANGE tusen kroner på den turen; selv om vi redda mye av det.
 6. Dem har også Journey 167 på tilbud for en tusen peising ekstra... Mtp at jeg har kjærring og snart 2 unger.. Burde jeg gått for den største isåfall? Kajakk har jeg om jeg skal på tur alene... Kano vil bli familiebruk.
 7. Jeg har sett på den journey'en, men minuset er jo at den er skrekkelig tung å håndtere alene....
 8. Jeg skal ha meg en i royalex....
 9. Til elvepadling - kjøp en drakt beregnet for dette Hvorfor; Draktene designet for elvepadling har betydelige forsterkninger på utsatte plasser hvor man trenger det når man krabber i skogen og langs knausene når man synfarer eller bærer stryk. De draktene jeg nevner her har jeg padlekompiser som har og dem er fornøyde med dem: - Typhoon Multisport 3 - http://www.kajakkentusiasten.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=7&flypage=flypage.tpl&product_id=292&option=com_virtuemart&Itemid=78 En veldig solid og god drakt som jeg har mange kjente som bruker og samtlige er veldig fornøyde med den. - Palm Stikine (www.eian.no - pris; 7260,- / www.striestrommer.no - pris 8999,- Også en god drakt. Solid og puster bra. - Level Six Barrier - http://www.aktivfritid.no/product_info.php?cPath=21_29_68&products_id=972 Ikke prøvd selv, men flere er fornøyde med denne. Ser veldig nice ut og er på tilbud nå satt ned en tusenlapp til 5900,-
 10. Jeg har litt erfaring med blant annet Winner Otium og andre kajakker fra Winner samt en skokk med andre typer. Winner Otium er en kajakk som jeg vil karakterisere som bortimot uegnet for nybegynnere. Den er langt fra lettpadlet og det er helt riktig at den ikke er særlig stabil. At den er litt "vippete" er i og for seg greit nok, men det som jeg mener er det største minuset med den er at den har en fullstendig mangel på sekundær stabilitet slik at man får ikke noe "stop-punkt" før man går rundt. Jeg kjørte i sommer flere NPF intro kurs med Winner kajakker og etter å ha forsøkt å sette nybgynnere i disse kajakkene 2 ganger så ble dem forkastet til kursbruk. Folk klarte ikke ta et eneste padletak før dem velta. Det er ikke god pedagogikk i kurs sammenheng. Hasle Excursion er en stabil havkajakk som har et skrog som er forholdsvis veldesignet. Dog er jeg uenig med mange av løsningene til Hasle, men rett skal være rett og det er at Excursion serien til Hasle er langt fra dårlige kajakker. Bare STYR UNNA Hasle Expedition med underliggende ror. Det roret er rota til alt vondt i en kajakk og gjennom mange kurs og turer så har jeg gjentatte eksempler på at det jævla underliggende roret treffer en stein, blir bøyd og skaper store problemer for padleren. Ift. tverrprofilen så vil du se at Otium har en form som heller mye mot rund... De fleste gode kajakker jeg kjenner har enten en lett v-profil med en noenlunde markert overgang i sidene som gir stabilitet eller en mer "knekkspantet" form med skarpe kanter på sidene og en flatere bunnprofil. Vær også obs på at Winner kajakkene har svært store begrensninger ift sikkerhet. Winner Dreamer for eksempel har et dødrom fra setet og bak til skottveggen som er enormt og som samler opp enorme mengder vann og som er svært krevende å gjøre redninger med om det er litt bølger. I tillegg så lekker de aller fleste Winner kajakkene jeg har vært borti (15 stk) i skottveggene og roret er lett å knekke. Ift. kjøp av kajakk så finnes det over hele landet utmerkede entusiast sjapper som selger kajakker som kan gi god veiledning i kjøpsprosessen ift både kajakk og utstyr. Det finnes også etterhvert en skokk med amatører som selger kajakker som er produsert både her og der av elendig kvalitet og med utstyr som følger som i beste fall må kunne karakteriseres som møkk. Hobbøl er vel i Østfold så da er ikke kajakk himmelen så langt unna: - Aktiv Fritid i Sandvika - Bølgen og meg i Sandvika - Bull ski og kajakk i Oslo - Eian Fritid i Mjøndalen - Kajakkentusiasten i Nevlunghavn (stavern) - (lå tidligere i Skjærhalden, men solgt till nye entusiaster) De butikkene jeg nevner går jeg god for at driver med god veiledning og selger behovsprøvd utstyr. Det er sikkert flere som også er innenfor min kategori av seriøse, men det er disse jeg ivertfall kan anbefale.
 11. Jeg vet, men et veldig viktig poeng som jeg nok tror det syndes mye med....
 12. Vi bor her i Telemark og her i skogen så har de siste vintrene vært jæskla kalde og tørre... Så om neste vinter blir likedan så trenger jeg en god jakke til min kjære datter som er 2,5 år ved årsskiftet. I fjor så titta jeg på denna på sportsbutikken her på bygda og den ser jo fantastisk deiliig ut... http://www.sportsdeal.no/index.php?main_page=product_info&cPath=10518_10550_10551&products_id=7874 Kjærringa å jeg går jo i dunjakkene våre absolutt hele vinteren så da tenker jeg at kanskje ho minste å vil kose seg med en slik både til og fra bil og butikk og barnehage samt når vi er på tur. Finnes det noen andre gode alternativer til gode jakker til vinterbruk? Er sikkert mange av dere som har masse erfaring med småtasser utendørs om vinteren og har funnet ut hva som har fungert og ikke fungert...
 13. Det stemmer at det er en fantastisk hobby, men for å slippe å kjøpe katta i sekken som faktisk mange førstegangskjøpere gjør så er det trådstarter gjør nettopp her meget lurt... Det finnes nemlig endel kajakker på markedet som jeg vil anbefale mange kajakk kjøpere å styre langt unna! Trondhjems kajakk klubb har personer i miljøet som er svært dyktige padlere og dyktige instruktører... Når man har lært grunnleggende teknikk og fått prøvd noen av kajakkene til de andre i klubben så mener jeg man større sjanse for å få kjøpt seg en farkost som er riktigere for trådstarter... For egen del så hadde jeg en forventa bruk når jeg kjøpte min kajakk... Den forventede bruken avviker ganske dramatisk fra hva jeg faktisk brukte kajakken til. Jeg har inntrykk av at svært mange kjøper "ekspedisjonskajakker" fordi dem skal på tur og vil ha pakkplass.. Men de fleste jeg kjenner bruker primært kajakkene sine på dagsturer og drar på lengre turer iblandt... Om man primært er på tur på vannet i sommermånedene så trenger man ikke kjøpe en giga kajakk som er alt for volumiøs for den daglige bruken.. Min samboers lille skute som er 5meter lang og 51cm bred rommer MER ENN NOK plass for å dra på en lang helgetur... Plasten tåler mye, men har betydelig kortere levetid enn en glassfiber kajakk... Flere av mine padlekompiser har glassfiber kajakk og bruker disse mye hardere enn hva mange padlere kan drømme om er mulig. En glassfiberkajakk med en god støp tåler vanvittig mye og de små avskrapingene man klarer å skaffe iløpet av en sesong fikser man på i en håndvenning... At glassfiber er raskere er en sannhet med modifikasjoner.. Jeg vet om MANGE plastkajakker som er betydelig raskere enn glassfiberkajakken min. Helt enig.... Min første kajakk hadde ror... Den jeg har nå har senkekjøl og jeg har aldri savnet roret... Men jeg har brukt endel tid på å bli en god teknisk padler og for noen padlere kan det være fornuftig å ha et ror på kajakken. Jeg kjører mange kurs og noe som er viktig for meg å formidle er at man uavhengig av ror/senkekjøl bør være opptatt av at kajakken bør være mulig å håndtere i vind og bølger uten hjelpemiddel... Alt som kan ødelegges vil bli ødelagt når det passer dårligst og en dårlig designet kajakk med en slitt rorvaier kan være et sant hælvette å kontrollere i vind.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.