Jump to content

tjernivar

Aktiv medlem
 • Posts

  311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by tjernivar

 1. Super Accel er fin til tur. Nå har jeg også Pocketboy 170, som egentlig holder til det meste. Sagene har ikke låsing i lukket posisjon, men de er så "tighte" at jeg aldri har hatt problemer med at de har åpnet seg.
 2. Kan man kjøre fra Kalhovd videre til Grottetjønnene? Greit med teltplasser?
 3. Hvordan er mulighetene for fiskekort i disse vannene og dette området?
 4. Den helt nye Garmin Fenix 5s er vel lagd med damer i tankene. Altså mindre i størrelse enn andre modeller. Her får du all den funksjonalitet du kan ønske deg. Gratis er den dog ikke! 6399,- er beste pris nå om dagen.
 5. Jeg mener selvfølgelig at ruta er relativt lettgått.
 6. Velger du å gå over fjellet, så er dette en rute som ikke er ganske lettgått.
 7. Hvis du skal tidlig innover er det nok en fordel å gå så lavt mulig. Altså ville jeg valgt alternativ 1 og ikke gå over Vikbekkfjellet. Selv har jeg gått fra Synken til Lågaros flere ganger. Det er noe raskere over fjellet om sommeren, men på en tidligtur ville jeg valgt rundt om Sletteid, Fordelen med å gå fjellet er selvfølgelig at du slipper å krysse elva to ganger. Den er nok stri så tidlig på sesongen. Jeg er litt usikker på om du tenker å gå nord eller sør for Viuvatnet. Jeg har prøvd begge deler, og vil påstå at terrenget sør for Viuvatnet er meget lettgått. Her er det blant annet et par morenerygger som er fine å følge vestover. Når det gjelder Vårbeitefisket er vel Geitvassbekken og de nederste vannene i den av de mer kjente plassene. Det skal komme mye snø samt være en sein vår for at det skal være store problemer å bevege seg innover i uke 26 i år. Legger ved et kart som viser ruta jeg ville ha gått.
 8. Nå er nettsidene til Helsport oppdatert med de nye teltene for 2017. Reinsfjell SL 3 og Lofoten SL 3 blant annet.
 9. Jeg bruker lykter fra Zebralight, og det stemmer som a_aa skriver. En kvart omdreining på batterilokket, og du kobler bort batteriet. For øvrig veldig fornøyd med mine lykter.
 10. Jeg har sett ett eller annet sted på nettet (husker ikke hvor) at Reinsfjell 3 superlight får en vekt på rett over 2,2kg. Bredde i innerteltet skal være 160cm
 11. Jeg har sverget til tursaga fra biltema i flere år. Billig og god, men den kan ha litt lett for å brekke i plasten ved bladfestet. Etter å ha fulgt denne tråden, ble jeg nysgjerrig på sagene fra sagene fra SIlky. Jeg slo til og bestilte en Super Accel 21 fra ebay. Prisen ble rett under 300,- inkludert porto. Turen fra Japan tok ikke mer enn 10 dager og i dag lå den i postkassa. Jeg må si det var klasseforskjell i forhold til saga fra Biltema. Byggekvaliteten var en helt annen og det var omtrent som å sage i smør når jeg tynnet litt smågran med en diameter på opptill 8-10cm. Saga imponerte såpass at det nå i kveld ble et nytt besøk på ebay hvor en Silky Gomboy 270mm ble bestilt. Prisen på denne ble 315,- inkl porto.
 12. Jeg var oppe på Vikbekkfjell og fisket i slutten av august 2012. Var ikke klar over at fisket var stengt, men stusset over at jeg ikke fant fiskekort i postkassa på Synken. Vel oppe på fjellet traff vi reinsjegere. De hadde allerede fylt kvota, og det gjodre ikke noe for dem at vi fisket men de fortalte at for mye folk i området ville kunne forstyrre vandringa reinen foretar fra Kvenna og opp mot Vikbekkfjell/ Viuvatnet omtrent på denne tiden. Vi kunne lett se sporene, og jegerne kunne fortelle at det hadde vært ca 3000 rein i området rett innenfor Sletteid dagen før vi kom. Siden det ikke er turisthytter og turiststier i området rundt Vikbekkfjell tror jeg det har mer for seg å stenge fisket, siden det da vil bli veldig få folk i området.
 13. Hei! De stenger fisket på Vikbekfjell i forbindelse med oppstarten av reinsjakta. Derfor intet fiske!
 14. Flott at du er fornøyd med løsningen min. Jeg syntes også teltet ble mye mer fleksibelt med tanke på oppsett etter forandringen.
 15. Jeg hadde gått raskt oppover mot Sletteidvannene. Jeg har ikke fisket mye i dem selv, men har hørt at det søndre (1329 moh) skal være best. Innenfor Sletteid finner du vann uten navn, 1327moh og 1333moh. Begge disse har jeg fått fin fisk i. Vannene høyere opp i Vikbekkfjellet har jeg ikke så god erfaring med. Høydene jeg har oppgitt på vannene er fra finn.no karttjeneste.
 16. Dette blir tullete @Bjarne H.S.! Alt vi gjør her i landet uten om å arbeide det vi trenger for å ha et sted å bo og for å ha mat for å overleve, er ting vi gjør fordi vi KAN, fordi vi er rike. Når vi reiser land og strand rundt for å slippe ut ørret vi akkurat har fiska, så er det fordi vi kan det. Vi trenger ikke fylle fryseren for den er allerede full! Når vi skriver friluftsblogg så er det fordi vi KAN det, fordi det å overleve her i landet er så fordømt enkelt og krever så lite av oss! Ingen skal komme her å fortelle meg at ikke også disse aktivitetene er noe vi velger ut fra et rent egoistisk perspektiv.
 17. Den har plass til meg, stor sekk og en liten hund i alle fall. Uke 32 kan la seg ordne.
 18. Avhengig av når du skal bruke den, har jeg en Denali Lama uten spruttrekk med åre du kan få låne.
 19. XXL har brukt "opptil 25% rabatt" på venners venner siden 2013, og jeg har alltid fått 25% på det jeg har handlet, som har vært temmelig variert.
 20. Jeg bruker Shimano Rarenium CI4 2500. Denne snella er veldig lett og går fint til stanga. De fleste andre snellemodeller er tyngre, og jeg ville da gått for ei snelle i 1000-størrelse. Jeg bruker min 240/270 alltid som 270, men hvis du fisker fra båt eller det er mye vegetasjon langs land, vil 240 være en fordel.
 21. Stanga du foreslår passer perfekt til ei 2500-snelle. Jeg hes selv brukt denne stanga litt (bx-versjon) og den er meget bra for kastevekter mellom ca 12-20g. Som 9 fot er den fortsatt ikke optimal i skogen, men det er mulig. Jeg ville ikke gått for stanga som er lenger, da jeg syntes de blir litt tunge og også litt i stiveste laget. På mine fjellturer bruker jeg CX STC 240/270L, siden jeg stort sett kaster sluker med vekt mellom 12-16g.
 22. I følge prisjakt.no har XXL aldri solgt dette teltet for mer enn 1999,- Det har kostet 1499,- de gangene det har vært i sortimentet, helt siden mai i fjor. Det var sist gang det kostet 1999,-
 23. tjernivar

  tjernivar

 24. Min favorittsluk er uten tvil Blue Fox Trout Quiver i fargen kobber og svart, 16g. Tror aldri denne fargevarianten har vært i salg i Norge, men jeg klarte å få tak i en haug fra England for noen år siden. Trout Quiver er en sluk som kaster temmelig langt og går høyt i vannet. Er det noe jeg hater så er det å sette fast sluk i bunn og måtte knyte opp på nytt. Samtidig er det ofte fin fisk som står langt inn på grunne partier. Ikke noe problem å fiske av områder med et dyp på rundt 1m med denne. Trout Quiver har vært å få i flere gode farger, men akkurat denne varianten i kobber er storørreten på Hardangervidda vill etter. Av mine 15 største ørret er 13 tatt på denne. ulempen med Trout Quiver er at den har svak overflatefinish og blir raskt slitt (ikke nødvendigvis slik at fisken bryr seg om det).
 25. Jeg har variert litt mellom 3-14g og 7-21g stenger de siste sesongene på Hardangervidda, riktignok ikke teleskopstenger, men 3-delte og 5-delte stenger. Jeg har nå endt opp med at 3-14g holder for meg. Med denne kan jeg kaste med sluker opp til 16-18g, og de gir en helt annen følelse å kjøre fisk på. Stor fisk vil heller ikke være noe problem på ei slik stang.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy