Gå til innhold

Markamann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Markamann

Nylige profilbesøk

599 profilvisninger
 1. Haspel til ørretfiske

  Brems på spolen. Lettere og mindre som potensielt kan gå i stykker på tur.
 2. Kostbare vinterposer for de uten budsjett

  PHD Hispar K series 800 står øverst på min ønskeliste. Klarer enn så lenge ikke rettferdiggjøre det ettersom jeg allerede har i overkant mange dyre dunposer. http://www.phdesigns.co.uk/hispar-800-down-sleeping-bag-k-series?osCsid=dj1ueh0vdvmo2t03nu8fg8hbj7
 3. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Ville utvilsomt valgt Xtherm om jeg skulle kjøpt kun et underlag. Xtherm er egentlig å foretrekke også i skuldersesongene. Bruker begge, men hadde klart meg helt fint med kun Xtherm. Nevnte 100g kan dels spares inn ved bruk av lettere sovepose når det begynner å bli kjølig.
 4. Hvordan overleve telttur i regnvær?

  Splitt av innertelt/yttertelt har jeg stort sett sluttet med da duken på de nyere teltene mine uansett ikke tar til seg noe vann. Litt effektiv risting holder for å få av alt vann (fra begge sider av ytterduken) før teltet forsvinner ned i pakkposen. Blir jo uansett pakket slik at innerteltet kun har kontakt med innsiden av ytterduken, ikke utsiden.
 5. Travel light, rimelige packrafts

  Ville det vært et alternativ å møtes for oss som holder til i Oslo-området? Da kunne vi landet logistikk og spesifikasjoner. Føles dessuten litt tryggere med forskudd etter å ha møtt mottaker. Synes forresten det er riktig at personen som tar jobben med å koordinere bestilling sitter igjen med litt for bryderiet. Ønsker to stykker. Antar at vi kommer tilbake til spesifikasjoner.
 6. Travel light, rimelige packrafts

  Fortsatt mulig å henge seg på? Holder til opplysning til i Oslo.
 7. DAB-radio i fjellet

  Kommer til å savne radio, menmen. Værmelding er såpass kritisk at en bør vurdere alternativ. DAB er bare å gi opp, altså er det vel satellitt neste.
 8. Cumulus Panyam 600, for bra til å være sant?

  Ser ikke hvorfor det er så uventet at cumulus kan levere til lavere pris. Ingen distributør eller butikk som skal sitte igjen med avanse. Ikke noe å si på verken dunkvalitet eller materialer benyttet. Ikke sjekket i det siste, men mener å huske at prisen var ink polsk moms. I så tilfelle trekkes jo denne fra før norsk moms blir lagt til.
 9. Har flere ganger måttet smelte snø i et 70cm høyt brennbart endukstelt (rab summit superlite) i dårlig vær. Da i tomt telt som første og/eller siste ting jeg gjør i telt. Har da gått greit det også
 10. Fargevalg på hilleberg akto

  Den største differansen er nok synlighet. Selv foretrekker jeg rødt vinterstid i fjellet. Sommerstid kan det gjerne være grønt/sand for mindre synlighet. Spesielt i bynære områder kan det være greit med en anonym farge. Personlig foretrekker jeg å være i et rødt framfor grønt telt dårlig vær. Synes de nye grønne (mørkere enn tidligere) er litt vel mørke sett fra innsiden. Bedre atmosfære i de røde. Smakssak. Aldri sovet i sand, men mulig det er en form for kompromiss sett fra både innside og utside. Lysere på innsiden og mindre synlig enn rødt fra utside?
 11. Tips billig god satelittelefon?

  Snart dukker det opp en versjon som også har brukbare kart. Første nye inreach produkt etter delorme ble kjøpt av garmin. Ikke bruk for ny funksjonalitet? Tipper det havner en del eldre enheter rimelig på bruktmarked samtidig. https://buy.garmin.com/en-US/US/p/561269
 12. Tidsfordriv når du er værfast?

  Kindle, kortstokk (om flere) og radio på sommeren. Lydbok og radio på vinteren. Lydbok gir minst vekt, men blir av en eller annen grunn ikke helt det samme. Dermed Kindle når muligheten byr seg. Radio for nyheter, vær og underholdning. Får alltids inn en eller annen radiokanal - på FM. Er vel snart slutt på radio til fjells..
 13. Vintersovepose til dame 170

  Ville tatt en titt på cumulus om du ønsker mest mulig for pengene. Eventuelt roberts dersom cumulus ikke ønsker å lage en pose i riktig lengde til deg. (Det blir fort mye unødvendig luft å varme opp ved en for lang pose. Kan gjerne være plass til batteri/småtteri, ikke mer.)
 14. Er innertelt et must på vinteren?

  Bruker en del endukstelt da jeg trives med lett sekk i fjellet vinterstid. Krever slik jeg ser det sovepose med fuktbestandig skall, eventuelt bivy. Sovepose bør også ha noe mer isolasjon enn hva en slipper unna med ved innertelt. Unektelig litt styr og mulighet for snø i teltet.
 15. Alone - History Channel

  Noen som vet hvor man får sett/kjøpt hele sesong 1? Fant ingen alternativ som fungerer for oss i Norge..
×