Gå til innhold

Markamann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Markamann

Nylige profilbesøk

1 055 profilvisninger
 1. Argumentet for GT er vel kanskje å ha et telt som er stort nok til at det eksempelvis er mulig å spise i fellesskap ved dårlig vær. Sekker er det plass til uansett. Dersom ønskelig å kunne utvide til flere årstider er det sikkert ikke dumt å ha et Nallo liggende. Er vel mer sammenlignbart med Pro enn SL.
 2. Antar alternativene å være Alpackaraft, MRS, Kokopeli og Kipara. Ja, det er litt forskjell på detaljer, men ikke mer enn at alle er godt innenfor da man får det man betaler for. Det er nå i alle fall min mening.Til ditt bruk er det vel kanskje best egnede modeller hos Alpackaraft, MRS og Kipara. Ville ikke vurdert en packraft for to dersom du primært tenker å benytte den alene. Det korrelerer dårlig med ønske om lavt vekt og pakkstørrelse. Dessuten mer problematisk å manøvrere. Du kan kanskje leie en ekstra packraft når/om du skal forsøke trigge interesse hos kjæresten..? Ikke dumt å prøvesitte et eller flere alternativ alternativ før du tar en beslutning. Kjedelig å angre seg etter å kjøpt noe som koster såpass. Har inntrykk av at alle leverandørene/butikkene lar potensielle kunder prøvesitte. Alpackaraft Oslo packrafting.com MRS Larvik packraftnorge.no Kipara (Audac) Hønefoss kipara.no Kokopeli Larvik/Oslo packraftnorge.no / westsystem.no
 3. 2x0,5 Nalgene flasker med varmt vann?
 4. Forsøker variere en del på tilbehør da identiske fiskemåltid blir kjipt etter noen dager på tur. Krydder, urter, mel etc. Benytter couscous, potetmos og hurrigris. Couscous skal kun trekke, altså blir det lite gassbruk. Tar gjerne med chorizo og/eller annet spekekjøtt. Fungerer som erstatning for fisk, eventuelt som snacks. Skader ikke med en liten bit manchego i tillegg.. Iste er bra som avveksling til vann av og til. Ikke bortkastet vekt da det tross alt er en del karbo. Frokostblanding blir gjerne blandet på porsjonsposer før tur. Melkepulver, nøtter, tørker frukt etc etc. Ser du ønsker å styre unna posemat. Et annet alternativ i samme kategori er plasrbeger som fylles med varmt vann tilsvarende real. Eksempelvis knorr sin pasta carbonara. Antar kjent og utelukket. Selv pakker jeg med mye knekkebrød, muslibarer og sjokolade. Har sansen for porsjonspakkene med knekkebrød da de fungerer bra å spise mens en er i bevegelse. Bonus at de kan pakkes lett tilgjengelig uten risiko for at det skal bli vått.
 5. Markamann

  Ny stang og snelle

  Det var i alle fall tidligere slik at 2500 og 3000 stradic var samme snelle. Jeg kjører 2500 spole for innlandsfiske og 3000 spole for sjøørreten på min ci4+. Greit med fleksibilitet
 6. Brems på spolen. Lettere og mindre som potensielt kan gå i stykker på tur.
 7. PHD Hispar K series 800 står øverst på min ønskeliste. Klarer enn så lenge ikke rettferdiggjøre det ettersom jeg allerede har i overkant mange dyre dunposer. http://www.phdesigns.co.uk/hispar-800-down-sleeping-bag-k-series?osCsid=dj1ueh0vdvmo2t03nu8fg8hbj7
 8. Ville utvilsomt valgt Xtherm om jeg skulle kjøpt kun et underlag. Xtherm er egentlig å foretrekke også i skuldersesongene. Bruker begge, men hadde klart meg helt fint med kun Xtherm. Nevnte 100g kan dels spares inn ved bruk av lettere sovepose når det begynner å bli kjølig.
 9. Splitt av innertelt/yttertelt har jeg stort sett sluttet med da duken på de nyere teltene mine uansett ikke tar til seg noe vann. Litt effektiv risting holder for å få av alt vann (fra begge sider av ytterduken) før teltet forsvinner ned i pakkposen. Blir jo uansett pakket slik at innerteltet kun har kontakt med innsiden av ytterduken, ikke utsiden.
 10. Ville det vært et alternativ å møtes for oss som holder til i Oslo-området? Da kunne vi landet logistikk og spesifikasjoner. Føles dessuten litt tryggere med forskudd etter å ha møtt mottaker. Synes forresten det er riktig at personen som tar jobben med å koordinere bestilling sitter igjen med litt for bryderiet. Ønsker to stykker. Antar at vi kommer tilbake til spesifikasjoner.
 11. Fortsatt mulig å henge seg på? Holder til opplysning til i Oslo.
 12. Kommer til å savne radio, menmen. Værmelding er såpass kritisk at en bør vurdere alternativ. DAB er bare å gi opp, altså er det vel satellitt neste.
 13. Ser ikke hvorfor det er så uventet at cumulus kan levere til lavere pris. Ingen distributør eller butikk som skal sitte igjen med avanse. Ikke noe å si på verken dunkvalitet eller materialer benyttet. Ikke sjekket i det siste, men mener å huske at prisen var ink polsk moms. I så tilfelle trekkes jo denne fra før norsk moms blir lagt til.
 14. Har flere ganger måttet smelte snø i et 70cm høyt brennbart endukstelt (rab summit superlite) i dårlig vær. Da i tomt telt som første og/eller siste ting jeg gjør i telt. Har da gått greit det også
 15. Den største differansen er nok synlighet. Selv foretrekker jeg rødt vinterstid i fjellet. Sommerstid kan det gjerne være grønt/sand for mindre synlighet. Spesielt i bynære områder kan det være greit med en anonym farge. Personlig foretrekker jeg å være i et rødt framfor grønt telt dårlig vær. Synes de nye grønne (mørkere enn tidligere) er litt vel mørke sett fra innsiden. Bedre atmosfære i de røde. Smakssak. Aldri sovet i sand, men mulig det er en form for kompromiss sett fra både innside og utside. Lysere på innsiden og mindre synlig enn rødt fra utside?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.