Gå til innhold
  • Bli medlem

En som hater jakt


utemannen

Anbefalte innlegg

Hei alle jegere !

Drap er et meget negativt belastet ord så jeg skjønner godt at dere blir opprørt når jeg hevder at jakt innebæer drap av dyr.

Derfor har da både herr Bugge og dere andre som forsvarer ham en dårlig sak.

Når jeg i det hele tatt deltar i denne diskusjonen så er det egentlig bare for å tilkjennegi at jeg syns det nærmest er usmakelig å forsøke å framstille jakt som en slags høyere form for frilftsliv enn det vi andre driver med. Det optimale friluftsliv er for dere jakt som altså innebærer å ta liv av dyr. For dere må altså jakt så å si pr. definisjon være å ta liv (av dyr).

Jeg må derfor si, til Bugge m.fl., at jeg har hverken sympati eller empati for jakt som fritidssyssel. selv om den foregår

in optima forma for å si det på den måten og med de edleste motiver m.h.t. ressursbruk etc.etc.

Og her er det du rører. Drap er forsåvidt kun et negativt belastet ord når er det er snakk om drap av mennesker - fordi vi en gang fungerer slik at mennesker ikke dreper hverandre. Vi er snille og greie med hverandre og vil leve stabilt sammen. Derfor tilsier vår moral at drap er galt.

Det er kanskje verdt å si at når jeg er på jakt så må jeg gjøre meg opp en mening om hvorfor drap av vilt ikke er galt, mens drap av mennesker er det. Jeg ender opp med at jeg som jeger har et klokkeklart ansvar å være klar på at jeg ikke dreper bare for moro skyld - for jeg dreper jo! Jeg er klar på at når jeg går på jakt så er et fordi jeg setter pris på naturen og hvordan den fungerer og at det bør være et minimum av symmetri mtp at når jeg har felt (eller drept om du vil) et dyr i skogen, så skal jeg spare meg for noen runder i frysedisken.

Du har igjen latt være å svare på noe som helst. Du er en ren hykler av verste sort fordi når du roter rundt i frysedisken så støtter du det som jeg har store problemer med å forstå hvordan i din disney-verden kan være noe annet enn systematisk massemord. Nå kjører du jo hardt på "drap" og hva det er. Ja hva tror du man avler opp kveg, fe og fjærkre for? Passer du på å spise så lite kjøtt som mulig?

Du blir mer og mer selvopptatt for hvert innlegg og tilegner meg og andre meninger som vi aldri har gitt uttrykk for. Du og P.E.T.A er omtrent alene om din tolkning av hva drap er. Du turer videre og har bestemt deg for at vi sier jakt er en høyere form for friluftsliv og at vi blir opprørt på grunn av begrepet "drap". Begge delene er feil. Jeg kan ikke finne på å være så selvgodt å si at min måte å se det på er bedre en andres. Du har ikke veldig gode sosiale evner heller når du antar at vi er så trege at vi aldri har aktivt tenkt igjennom og gravd i både praktiske og moralske problemstillinger med nettopp drap av dyr.

Tar jeg feil hvis jeg tror du ikke har noen høyere utdannelse? Neida, jeg skal ikke rakke ned på de som ikke har det, men jeg tror du ville synes ex.phil er et interessant fag.

Apropos "fritidssyssel", hvis det er hva naturen er for deg så har du et problem. Jeg skal ikke heve meg over andres ferdsel i naturen overhodet, men jeg kan med største selvfølge heve meg over din holdning til den. Du er en kulturimperialist med elendig forståelse for at liv fostrer like mye død som annet liv. Gå til nærmeste dagligvare, bort til frysedisken, påleggshylla eller kanskje ditt eget kjøleskap gjør jobben. Se på varene som dyr har blitt drept for og så sier du til deg selv: "industrielt massemord - som jeg betaler for". Vet du hva? Jeg kan gjøre akkurat det med bedre samvittighet enn deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 65
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hei alle jegere !

Drap er et meget negativt belastet ord så jeg skjønner godt at dere blir opprørt når jeg hevder at jakt innebæer drap av dyr.

.

Mjoo, jeg skal være med deg i dette at drap er ett negativt belastet ord. Men en ting kan vi ikke fri oss fri vi jegere, vi dreper dyr. Og vi liker det når vi lykkes med dette. Hvor ligger problemet i det? Jeg føler ikke kvaler, og sliter med nattesøvnen fordi det ligger en hjort i fryseren som ikke får oppleve sine skumringsår pga av meg. Det er en naturlig ting det at jeg dreper hjort, akkurat som om ulven gjør det. Det som er unaturlig er at de fleste mennesker har sluttet med det.

Når jeg i det hele tatt deltar i denne diskusjonen så er det egentlig bare for å tilkjennegi at jeg syns det nærmest er usmakelig å forsøke å framstille jakt som en slags høyere form for frilftsliv enn det vi andre driver med.

Siden du limer "nærmest" inn i setningen her , skjønner jeg at du ikke har funnet noen i denne spalten som gir utrykk for dette.

Jeg må derfor si, til Bugge m.fl., at jeg har hverken sympati eller empati for jakt som fritidssyssel. selv om den foregår

in optima forma for å si det på den måten og med de edleste motiver m.h.t. ressursbruk etc.etc.

Du store min... jakt er ikke noe fritidssyssel. Å se på TV er en fritids syssel.Og å hakke på dette tasturet en vinterkveld er også en fritidsyssel.Men jeg vet likevel at i England foreks. kaller man gjerne en jeger for " a sporting man". Men så kaller man også deres jakt på " driven grouse" for " a shoot". Og heldigvis ikke jakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bugge !

Hvis du kunne slutte å skrive så mye om hva vi har i frysediskenene våre, så ble innleggene dine litt kortere og det ville være lettere å få med seg hva du vil si om det som saken handler om: Drap av dyr på jakt som fritidsbeskjeftigelse - og gjerne naturopplevelse.

Det er det er jeg reagerer negativt på, men som du og mange andre jegere finner glede ved.

Ja, jeg har en akademisk grad som jeg nok tror er like høy som din og også mer relevant for det denne saken dreier seg om. Det er kanskje derfor jeg reagerer på dine omskrivinger og bortforklaringer av virkeligheten som innleggene dine er fulle av. Det intellektuelle nivå og mangel på presisjon imponerer meg ikke. Du kunne ha behov for et lite repetisjonskurs i logikk! Ord må ha et innhold - også kalt substans !!

Men min og din utdannelse er vel egentlig denne saken uvedkommende.

Hva jeg ellers har sakt i denne saken framgår av det jeg har skrevet ovenfor og i min profesjon er det unødvendig å gjenta det som allerede er på trykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bugge !

Hvis du kunne slutte å skrive så mye om hva vi har i frysediskenene våre, så ble innleggene dine litt kortere og det ville være lettere å få med seg hva du vil si om det som saken handler om: Drap av dyr på jakt som fritidsbeskjeftigelse - og gjerne naturopplevelse.

Det er det er jeg reagerer negativt på, men som du og mange andre jegere finner glede ved.

.

Hvis du gad å lese det motdebattantene dine skriver så vil du se at vi ikke aksepterer ditt premiss om drap som fritidsbeskjeftigelse. Jakta er det. Ikke drapet. Drapet er et nødvendig onde når man skal spise døde dyr. -Javisst kan jeg velge å kjøpe mat som andre har drept, men jeg velger altså å gjøre akkurat det selv. Med verdens beste samvittighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er utrolig. Leser du det som blir skrevet her? Det eneste du vil snakke om er drap og glede etter din egen, utrolig snevre definisjon. Jeg vil gjerne at du demonstrerer både dine logiske evner og at du kommer med noe med substand utover dine egne følelser for "drap for gledens del er fælt", som strengt talt er alt du har gjentatt og gjentatt og gjentatt og gjentatt. Logikken er søkk vekk fordi du ikke har evnet å koble noe argument overhodet til denne påstanden. Er det sånn at det bare er din egen subjektive magefølelse som du ikke kan argumentere for? Da er du jaggu selvopptatt som er så opptatt av at vi får det med oss. Joda, vi har registrert det nå. Det er og klart at du er så hengt opp i akkurat dette at det er meningsløst å forklare deg at selv om jeg går på jakt når jeg ikke er på jobb eller gjør husarbeid så er det ikke for meg en fritidsbeskjeftigelse i den forstanden du sikter til.

Vær så snill og demonstrer litt logikk og språk med substans her nå: er det drap som er galt eller drap for forlystelsen? Du unngår om og om og om og om igjen å svare på hvordan du forholder deg til at du sannsynligvis eter døde dyr i hopetall selv. Jeg har dedusert meg fram til dette siden nettopp fordi du så totalt nekter å svare på alle mulige spørsmål i den retningen. Men jeg kan ta feil. Spiser du døde dyr? Du vet de ikke døde av seg selv eller for å være greie? De ble virkelig drept!

Ok.. Jeg fortsetter uten at du har svart. Det vil du jo sannsynligvis aldri gjøre uansett. Så hvis drap i seg selv ikke er problemet så er det drap for moro skyld som er galt? Javel, det kan jeg i og for seg være enig i. Derfor er det og at jeg gjentatte ganger prøver å få deg til å forstå at jakt kan sees på som mer nyttig og moralsk.

Nyttig fordi det er så enkelt som at mennesker spiser kjøtt. Ikke mye, men det er helt naturlig for oss å ete litt. Det er noen enxymer som er ganske vanskelige å få tak i andre steder faktisk. Men uansett, å skaffe mat er nyttig.

Moralsk fordi man kan snu på flisa du og si at industrielt massemord for økonomisk fortjeneste er langt verre enn at jeg selv er opptatt av å vite at maten min var et dyr som har bøtet for livet. Jeg tar selv konsekvensene av min eksistens og mine lyster. Vil jeg ha kjøtt så må jeg forstå til fulle at andre ting må dø. Jeg forholder meg aktivt til både drap og død. Tilsynelatende vil du bare stikke fingrene i ørene og late som det ikke skjer.

Kom igjen, nå har du selv skrytt på deg logikk og substans. Du trenger ikke gjenta at lystmord er galt. Det har vi fått med oss og allerede tusen gangner prøvd å fortelle deg at slik er det ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei herr Bugge !

Du demonstrerer din evne til å tenke logisk på samme måte som Holberg, i Erasmus Montanus, var det vel.: Mor Nille kan ikke fly, En sten kan ikke fly. Altså er mor Nille en sten.

Andre dreper dyr, altså kan jeg gjøre det. Javel, men du gjør det av lyst. Matproduksjon skjer av nødvendighet. Nå må du slutte å snakke om hvor sund og økologisk dine jakttrofeer er. Det økonomske utbytte av jakten har intet med mitt syn på jakt som fritidsaktiviet og naturopplevelse å gjøre. Det er bare dette tema som opptar meg. Denne problemstillingen omgår du ved å trekke inn i hvert innlegg hvor nyttig din jakt er som matproduksjon. Jeg gjentar for N-te gang: Jeg har intet mot jakt per se. Men jeg kan altså ikke forstå hvordan jakt kan betraktes som en høyverdig form for frilufts- og fritidsaktivitet for ikke å si fritidssyssel som en annen henger seg opp i ovenfor i denne tråden. Hva er så galt med det ?? Det er min personlige subjektive mening som jeg har tillatt meg å si her på Fjellforum. Intet annet. Har jeg pekt på et etisk, moralsk og eksistensielt spørsmål som du ikke har tenkt grundig nok over ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jakter ikke lengre - men har gjort det og forstår de som gjør det! MEN en ting som ifølge mine øyne kan få en til å "hate jakt" er diverse bilder i dagsaviser og magasiner. Vi ser med jevne mellomrom "skrytebilder" der jegeren sitter skrevs over en skutt elg eller holder frem ei nyskutt gaupe for å ta noen eksempler. Slike bilder virker nok støtende på mange og kan påvirke jaktmotstanden. Det samme gjelder bilder av døde rovdyr, senest idag i adresseavisen viser man frem en død jerv. sjøl om jeg er både sauebonde og sauegjeter føler jeg ingen glede ved det!

Det samme gjelder motsatt - bilder av en harehund revet i filler av ulv, eller en flokk sau drept av bjørn vil øke rovdyrmotstanden.......

Og på begge sider møtes som oftest de største kvervulantene, de som alltid skriker høyest i fremste rekke er ikke alltid de med størst innblikk i situasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig og enig. Bortsett fra at jeg ikke håper du ikke sikter til meg og mine meningsfeller som ytterliggående. Jeg er kanskje ikke den som går stillest i dørene, men meningene mine er rimelig moderate i seg selv.

Jeg syns personlig at NJFF har for mye fokus på konkurranseaspektet og trofejakt. Når det er sagt så er det fremdeles langt å gå før dette blir hovedfokus for NJFF. Men de legger uansett nok vekt på den type skryting til at jeg ikke vil være med. Jeg kommer fra en familie hvor vi alltid har hatt hund og så snart jeg bor slik at det passer seg så vil jeg svært gjerne ha en hund. Bilder av i strykkerrevne jakthunder er trist, men det at eieren blir opprørt, fortvilet og sint er i seg selv ikke grunn nok til å forlange vendetta. For stor bestand eller andre grunner derimot kan være rasjonelle nok.

Jeg kan være enig med Brage at drap av dyr kun for gledens del er et svært lugubert motiv. Men han feiler så inni hamperæva når han tror at det er det som driver den jevne jeger. Da må han virkelig tro at vi er noen enkle sjeler. Han har rodd og rodd fra påstanden om at vi har mistet "retten til jakt" og til nå å si at "han føler det er galt" å gjøre slikt og slikt. Mitt engasjement i denne saken er ikke prinsippielt. Det er høyst aktuelt og alvorlig - det handler om hvilket forhold man har til å ta liv. Der det for Brage er en fiks liten filosofisk problemstilling er det noe jeg aktivt må forholde meg til. Jeg setter det i sammenheng med min egen moral og hvordan jeg skal forholde meg til annet liv generelt.

Han rører og rører og greier ikke bestemme seg for om det er drap som er galt eller det å glede seg over noe som kan være andres ulykke som er galt. Uansett hvilket av disse to så står han oppi det til halsen selv så lenge han er en gjennomsnittsforbruker av produkter som er avhengig av dyreoppdrett på et eller annet vis. Jegere er ingen helgener, men Brage kan ikke fortelle oss noe nytt overhodet om hvordan vi skal forholde seg til det vi driver på med. Dette har sannsynligvis alle mennesker som noensinne har tatt noen form for liv siden tidenes morgen plaget seg selv med. Og helt til Brage gjør noe annet enn å stikke fingrene i ørene og drone avgårde på variasjoner over det samme mantraet - alt ettersom hvilken liten del han gadd å lese av foregående innelgg - så har han ingenting å fare med uansett hvordan du vrir og vender på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallå påræi Bragemann!

Hei herr Bugge !

Du demonstrerer din evne til å tenke logisk på samme måte som Holberg, i Erasmus Montanus, var det vel.: Mor Nille kan ikke fly, En sten kan ikke fly. Altså er mor Nille en sten.

Andre dreper dyr, altså kan jeg gjøre det. Javel, men du gjør det av lyst. Matproduksjon skjer av nødvendighet. Nå må du slutte å snakke om hvor sund og økologisk dine jakttrofeer er. Det økonomske utbytte av jakten har intet med mitt syn på jakt som fritidsaktiviet og naturopplevelse å gjøre. Det er bare dette tema som opptar meg. Denne problemstillingen omgår du ved å trekke inn i hvert innlegg hvor nyttig din jakt er som matproduksjon. Jeg gjentar for N-te gang: Jeg har intet mot jakt per se. Men jeg kan altså ikke forstå hvordan jakt kan betraktes som en høyverdig form for frilufts- og fritidsaktivitet for ikke å si fritidssyssel som en annen henger seg opp i ovenfor i denne tråden. Hva er så galt med det ?? Det er min personlige subjektive mening som jeg har tillatt meg å si her på Fjellforum. Intet annet. Har jeg pekt på et etisk, moralsk og eksistensielt spørsmål som du ikke har tenkt grundig nok over ??

Du gikk fra at vi har mistet retten til jakt, til at jakt er lystmord, til at man dreper for gledens del og nå er det for "lyst"? Ikke vil du utdype dette i det hele tatt. Ja, selvfølgelig gjør jakt meg glad og jeg har LYST til å gå på jakt. Du vil ikke vurdere grunnene for et øyeblikk med bare utbasunere at kort og derfor misliker du det. Vel da er du en trangsynt og selvopptatt blære med for stort markeringsbehov. Du snevrer inn problemstillingen til du effektivt har sørget for at ingen andre får lov å komme med argumentere eller premisser enn deg selv. Det er du, min kjære Brage, som er Erasmusen her. Eller hvis bare det hadde vært så vel, for du argumenterer ikke på noe som helst vis. Du bare gjentar! Hva vil du? Ja vi har registrerrt meningen din. Vi har og registrert at det ikke finnes fnugg av argumentasjon bak. Du bare føler det slik og vil bli hørt. Greit nok. Vi har fått det med oss og du kan stoppe nå.

Har du fått med deg at ingen har har antydet at jakt er mer høyverdig enn andre fritidssysler? Har du kanskje fått med deg at man går ikke på jakt på grunn av drapet? Hvis du ikke vil vurdere de økonomiske, praktiske og moralske sidene av jakt, hvordan kan du da overhodet uttale deg om jakt? Hvis jeg sier at nettopp på grunn av det økonomiske, praktiske, moralske OG naturopplevelsen svært gjerne kan leve med et dødt dyr på min samvittighet så nekter du for å vurdere hvordan alt dette henger sammen. Du vil plukke to elementer ut fra all sammenheng - min glede og selve drapet.

Vel. Du vil jo bare snakke om hvordan du og bare du oppfatte det. Makan til selvopptatthet og trangsynthet har jeg sjeldent vært borti. Du oppfører deg som en liten unge som vil ha godteri og bare derfor vil ha godteri. Du har ikke noe å bidra med den ene eller andre retningen før du kan selv kan briljere med dine logiske evner her og faktisk sette ting i sammenheng og perspektiv. I følge deg så kan ingen enkelte og løsrevne fenomener som kan sees på som negativt noen gang forstås eller forklares. Alt du vil er å erkjenne at dette fenomenet er galt og derfor nekter du å fostå hvorfor det skjer.

Nå skal du finlese ditt eget innlegg en gang til og forklare meg denne setningen:

"Denne problemstillingen omgår du ved å trekke inn i hvert innlegg hvor nyttig din jakt er som matproduksjon" - Hvilken problemstilling? At du bare vil snakke om deg selv? Vel, jeg har skjønt det nå og alt jeg har å si til det er at det er for meg en under at det går ann å bli så selvopptatt og i tillegg totaltnekte for å gå i dybden på sitt eget utsagn.

Visste du forresten at det er flere dyr som dreper av ren lyst? De river ihjel andre dyr og forlater kadaveret uten å spise på det. De graver det ikke ned, de "sparer" det ikke. De bare dreper. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg sier dette. Du nekter jo å sette ting i sammenhenger som ikke passer deg. Jeg skulle gjerne forklart deg at det er en smal sak å se på jakt som en nødvendighet slik at et vilt dyr kan spare kanskje noen få skapninger fra et lidelsesfullt liv i bur. Men dette er en måte du ikke vil se det på. Jeg kunne sagt at jeg føler glede fordi jeg selv har tatt inn over meg konsekvensen av min egen eksistens, at jeg anstrenger meg for å se hvordan ting heneger sammen, at jeg er såpass opptatt av liv at jeg heller vil drepe et dyr selv enn at X antall dyr skal dø i bur fordi jeg vil ha salami. Men det eneste du vil plukke ut av dette argumentet er at jeg har gjort meg skyldig i å ta ordet "glede" i min munn. Jeg kunne gjentatt for all tid at det ikke er selve drapet som bringer glede, men det er bare disse to tingene du vil knytte til hverandre. Glede og drap. Drap og glede. I denne sammenhengen er drap eksplisitt en dårlig ting. Men når det er av "nødvendighet", for produksjon av både billig forbrukskylling og luksusvarer i lær, da har det plutselig blitt helt greit. Da har du jo ingenting å fare med! På noen nivå! Alt du demonstrerer er dine egne manglende evner til både forståelse, logikk og empati. Noen substans har du heller ikke. Du vil jo kun at "glede" skal være den gleden som du definerer og at "drap" skal være akkurat så negativt som det passer deg fra sammenheng til sammenheng.

Du er rett og slett en så elendig retoriker og logiker at det finnes pent liten grunn til å feste seg til noe av det du kommer med. Her hadde det kanskje vært kledelig å vise til noe høytflyvende, gjerne en slags demonstrasjon min utdannalse. Egentlig tror jeg et sitat fra South Park beskriver din måte å se ting på.

Cartman til Towelie (et snakkende håndkle): You're a towel!!

Towelie til Cartman: No! You're a towel!!

At du trekker likhetstegn til Erasmus blir helt harmløst fordi du nok en gang nekter å få med deg noe som helst. Du har ikke utredet hvorfor vår argumentasjon er "feil", når logikken vår svikter eller hvorfor vi mangler substans. Ikke en bidige gang i løpet av hele tråden. Derfor er det mer morsomt enn noe annet når du slenger ut nok et dypt personlig føleri, pakket pent inn i en halvsmart referanse. Du har heller aldri gjort en døyt for å forklare ditt eget føleri.

Jahaja.. Jeg har bare en bønn. Hvis vi (jeg) er så tette at vi ikke forstår logikken og substansen din (Og det tror jeg ærlig talt ikke for makan til manglende vilje til å forklare noe som helst har jeg ikke vært borti hos noen som kunne skrive), så VÆR SÅ SNILL! Utred! Argumenter! Forklar! Å slenge ut påstander har mer å gjøre med overtro enn noe annet. Kom igjen! Du har ikke kommet med et fnugg av noe som helst annet enn gjentagelse. Ikke prøvd OVERHODET. For alt jeg vet kan du være en bot som er programmert til å gjenta i det uendelige! Kom igjen! Legg litt ære i å vis at du har noe mer å fare med enn en papegøye! Forresten har jeg ingen trofeer. Jeg har ofte funnet ganske nyttige anvendelsesområder for pels, skinn og bein. Er det forresten hemmelig hva som ligger bak påstanden din? Eller skal virkelig dine følelser alene være alt? Da er mitt spørsmål hvorfor du føler det slik. Er det en rasjonell grunn bak det eller barndomstraumer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei herr Bugge !!

Jeg kan vel besvare alle dine spørsmål og påstander slik:

Hvorfor går du jakt (for å drepe dyr) når du ikke har noen glede av det ?? NB ! Å drepe

Jeg liker å kjøre bil, som innebører å spy ut forurensning... Er det å forurense jeg liker å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å kjøre bil, som innebører å spy ut forurensning... Er det å forurense jeg liker å gjøre?

Det var en utrolig dårlig sammenligning. Jeg vil heller sammenligne jakt med sex. Som de fleste andre liker jeg ikke sex, men innser nødvendigheten av det for å lage barn. Men når barna er laget, da slutter jeg med sex også. Å skulle ha masse sex kun for fornøyelsens skyld er jo helt sinnsykt.

Det som er farlig med både jakt og sex, er at man lett får smaken på det, og da blir det vanskelig å slutte. Så det tryggeste er å overlate jakt og sex til profesjonelle. Kun slik vil vi få en bedre og mer rettferdig verden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en utrolig dårlig sammenligning. Jeg vil heller sammenligne jakt med sex. Som de fleste andre liker jeg ikke sex, men innser nødvendigheten av det for å lage barn. Men når barna er laget, da slutter jeg med sex også. Å skulle ha masse sex kun for fornøyelsens skyld er jo helt sinnsykt.

Det som er farlig med både jakt og sex, er at man lett får smaken på det, og da blir det vanskelig å slutte. Så det tryggeste er å overlate jakt og sex til profesjonelle. Kun slik vil vi få en bedre og mer rettferdig verden.

Takk for litt bedre sammenligning =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen dum tanke det med profesjonelle jegere, da skytes kun det som må av hensyn til viltstammene. Eventuelt så ordner vi med selvskudd til de forskjellige artene, da unngår vi problemet med at noen kan ha glede av og drepe uskyldige dyr.

Og profesjonelle befruktere kan jo bare være positivt for menneskeheten.

Men når staten Norge skal opprette slike ordninger så blir de så kostbare at det stopper før det har kommet igang.

Og dermed så kan jeg fortsette og gå på jakt og føle ekte glede ved og drepe andre dyr og dermed ha kontroll over omgivelsene mine. Det at noen viltarter er matnyttig er jo bare bonusen. Reven og kråka feks. dreper jeg av ren glede da de er en direkte konkurrent om det matnyttige viltet.

Jeg har store problemer med og skjønne glede av å tråkke rundt i skog og mark uten at det kan bringe noe matnyttig for dagen.

Og de som prater om samvittighet overfor de drepte dyra bør ikke spise animalsk føde overhodet. Eks hønseegg; når høna ikke produserer flere egg så blir den DREPT. Altså; den har kun levet sitt liv for å tilfredstille din og min lyst på egg. Spiser du animalsk føde så er DU årsak til at dyr blir drept. Og hvis slakteren har glede av og utføre arbeidet sitt er DU ansvarlig for glede ved drap.

Poenget er det at jaktmotstanderne må vær veganere for å kunne bli tatt seriøst, spiser de så mye som et hønseegg så er de bare hyklere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og de høres ut som Bresjnev når de droner og turer avgårde med hakk i plata. Hadde det vært en diskusjon som hadde ledet noe sted skulle jeg vært med. Samme hvor mye den var et filosofisk tankeeksperiment eller en praktisk vurdering av de faktuelle forhold. Men når det ikker er noen av delene, men en ren oppfordring til at jeg skal ta til meg en fullstendig løsrevet påstand som rakker ned på det jeg kan forsvare så er mitt svar enkelt: nei! Skjer ikke!

Jeg har tenkt igjennom og har god grunn for å gjøre slik jeg gjør og ofrer ikke fem minutters ettertanke til noen som bare vil trenge seg på uten tilsynelatende noen form for grunn overhodet og som i tillegg vil være suveren premissleverandør for en problemstilling som gjelder meg like mye som de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er også menneskelig å jakte, men for de fleste er vel det innstinktet blitt borte siden kjøttet allerede ligger i frysedisken.. jeg vet ikke hvordan det er å spise selvskutt mat enda, men jeg håper jeg finner det ut ganske snart.. det blir vel noe av den samme følelsen som jeg får da jeg spiser fisk jeg akkurat har fanget. ja, det gir en følelse av å være en del av naturen, og en følelse av at du klarer deg selv uansett hvor du er..

de som ikke vil ha denne følelsen kan jo bare sitte hjemme forran tv'n, og klage over oss som faktisk vil ha det sånn.. det får meg bare til å like det jeg gjør enda mer så bare fortsett å klage;)

noen liker ikke jakt, men skal absolutt spise kjøtt.. andre er flinke å blir vegetarianere..

hvis du ikke setter pris på hvordan maten har havnet på bordet, fortjener du ikke å spise maten heller!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.