Gå til innhold
  • Bli medlem

oysteinsin

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om oysteinsin

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

1 419 profilvisninger
  1. Jeg har ikke landet på noe enda, har jo ett år å planlegge på En form for lavvo er jo også en ide ja - men spent på hvordan det er med gjennomtrekk og varme i slikt.
  2. Tusen takk for mange gode svar. Jeg har lært mye om telt, gjennomtrekk og - overraskende nok - drivhus. Det blir nok et Big Agnes med tarp med folie over eller så har jeg sett - seriøst - på et shiftpod III mini (https://shiftpod.com/shiftpod/shelter/shiftpodiii-mini) som ikke er det letteste og minste teltet i verden, men det er ikke så viktig da det skal kun brukes på leir med bilvei HELT frem.
  3. Etter nok en uke på speiderleir så har Gimle 2+ teltet begynt å rakne og da er det på høy tid for å kjøpe inn nytt "basecamp" telt. Vekt og pakkstørrelse er ikke SÅ viktig, det jeg heller kunne tenkt meg er en løsning som gjør at teltet ikke koker fra 06:00 - 20:00 - og takhøyde er greit når man ikke er 18 lengre. Jeg mener jeg har sett reklamer for telt som holder sola ute, men jeg finner seff. ikke noe nå - er det noen av dere som har noen tips til og eller erfaringer med slike telt?
  4. Enig i at det jernet som er lenket til over er for bredt - jeg gikk for det som er vist her: https://www.diypackraft.com/proper-heat-sealing-technique/ Fant det på aliexpress mener jeg. Båten funker fint til bekker og elver - men lengre turer tør jeg ikke begi meg ut på Har også tenkt tanken med påfyllingsslange
  5. Jeg kjøpte Telkwa selv, det lakk mange steder i sømmer og selv etter dobbeltliming fra alle sider så blir lufta borte, det er spess vanskelig å få det helt i tett i sømmen i front. Jeg har også en t-zip glidelås, men jeg ser ikke at den lekker noe egentlig.
  6. Etter å ha gitt opp mitt DIY packraft prosjekt så ønsker jeg å kjøpe en som virker. Padlelivet har en Rauma 275 til 7000 kr. Noen som har erfaring med det merket?
  7. Jeg kjøpte meg en DIY i jan 2020 - brukte en stund på å sette den sammen. Men etter 1,5 år med forsøk og fortsatt ikke har fått den lufttett nok til turer over 1-2km så gir jeg opp. Jeg har brukt teknikkene som ble lært bort i div videoer, etter det så har jeg brukt 8-10 tuber med sealseam og tilslutt så prøvde jeg meg med å bruke gorillatape på alle skjøter. Fortsatt så lekker den luft. Jeg håper å spare penger på å kjøpe kit'et - men har vel endt opp med å bruke neste like mye på Lim og tape enn hva jeg sparte. Kit'et er veldig bra laget og kvaliteten på TPU virker veldig bra.
  8. Vil tro den er fin til packraft. Hadde noen venner som tok deler av den i kano i våres, de ga seg før de kom til E-18 da det er mye litt høyere fosser etter det, som man MÅ bære rundt. Men med packraft så er jo det mye lettere. Vær oppmerksom på at det stor forskjell i vannføring i elva ut i fra vær, når den er som lavest så kan det bli en del bæring / gjørme.
  9. Jeg spurte derute.no - de hadde ikke noe godt svar da - og har egentlig funnet nok ut av det. Men takk for tips.
  10. Det er veldig stødig i forhold til vind, de som startet heimplanet er surfere og trengte noe som kunne holde i sterk vind. Jeg har brukt det steder der wiglotelt fikk bøyde stenger mens det var liten bevegelse i mitt telt. For meg er fordelen relativt liten vekt og at det går styggfort å sette opp, er du ivrig med pumpa så er det oppe på 4 minutter. Man slipper også stenger som knekker / bøyer seg, alt henger sammen i en så man trenger ikke tre stenger i motvind og mørke I forhold til små enmannstelt / tunneltelt så har dette god takhøyde og det er greit når skjegget begynner å bli grått og man kjenner seg nærmere 80 enn 35 når genseren skal på om morran Tomannstelt - det er det ikke. Da må man være VELDIG gode venner og bare en natt. Jeg har ikke veldig mye erfaring med hoppeslott - men jeg hadde blitt skuffet hvis det var et slikt jeg møtte på på tusenfryd
  11. Hei, jeg har brukt teltet 8-10 ganger siden jeg la ut bildet og opplever kvaliteten som meget bra. Ingen problemer med dem, løp og kjøp :) Når det gjelder bardunene jeg spør om hjelp til i posten så har jeg bare gitt opp og bruker dem sikkert feil, men teltet har ikke blåst bort - enda.
  12. Hei! Har kjøpt meg et Heimplanet Fistral telt. Kjempefint å sove i - lett som pokker. Men jeg sliter litt med å forstå alle barduner som følger med, noen her som har et slikt telt og har funnet ut av det?
  13. Etter en uke på speiderleir med leire til livet / leir for livet - så har flere av våre Bergans Wigloer blir veldig leirete - har noen av dere erfaring med vask av telt i maskin?
  14. Jeg har mye erfaring med wiglo 6-8, da vi har 7 stk i min speidergruppe. Vi har brukt dem MYE på leir og en del på turer. De første 3 vi kjøpte holder godt, men de siste 4 vi har kjøpt er av mye dårligere kvalitet. Vi opplever at duken og glidelåsene er av MYE dårligere kvalitet - tydelig for å spare penger. Ellers så er vi veldig fornøyd med teltet; det er godt med plass - 6 stk på leir en uke er ikke noe problem. Hvis man ikke bruker inneteltet så er det greit plass til 8 stk med bag. Det er relativt enkelt å sette opp av 2 -3 stk. Kan også gjøres alene med en del trening. Det er også fin ståhøyde i midten av teltet - selv for oss over 185. Eneste negative er altså at de man får kjøpt nå er av dårligere kvalitet enn de første de lagde. Samt vekt og fysisk størrelse på bag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.