Gå til innhold

ubernoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ubernoob

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Litt gammel tråd, men hva hvis man ser bort fra slitasje og heller tenker på kondens? Jeg lå på mosebunn i skogen i helgen. Den var selvfølgelig fuktig og jeg opplevde betydelig kondens i teltet. Bunnduken ville i teorien forhindret fukt fra bakken å skape kondens. Hvor stor forskjell er det i praksis? 400 gram for høyere komfort kan jeg akseptere. Spesielt med tanke på fukten jeg drasset med meg videre sannsynligvis veide omtrent det samme.
 2. Vet ikke om det er så mye hjelp, men jeg har kjøpt helsport Rago pro winter som vintersovepose og marmot never winter som sommersovepose. Jeg har ikke testet noen av de mot hva de skal tåle i forhold til temperatur. Likevel er mitt inntrykk at helsport sin er mer forseggjort med klaffen rundt halsen og at det fulgte med kompresjonstrekk. Hadde nok kjøpt Rago spring om jeg skulle valgt igjen, men på den andre siden så har jeg vært god og mer enn varm nok i sommerposen, så kan egentlig ikke klage på det.
 3. Sjekk også turer fra liomseter og innover i langsua nationalpark. Enkelt terreng og du kan gå rundt så du ikke må gå fram og tilbake samme vei. Flere veivalg for å tilpasse distanser.
 4. Henger meg på denne. Vi skal kjøre bil fra Oslo og til Lofoten i juli og tenkte å stoppe et par steder og gå kortere turer med telt. Vi har med barn på 3 og 6 år. Tips til mindre fjellturer hadde vært kjempefint! Både rundt Lofoten, men også oppover helgelandskysten. Og evt om det er noe veldig fine barneturer før vi når så langt.
 5. Poenget med bot er for å avskrekke og for at synderen ikke skal glemme seg bort igjen. To bøter, en for hver hund synes jeg er drøyt! Blir ikke noe mer læring av den grunn. Det er fortsatt en overtredelse. Blir litt som å gi 4 fartsbøter. En for hvert hjul...
 6. Hva slags telt var det? Og vet dere vindhastighet? Så ut som et tresesongstelt uten snøskjørt. Har lurt på hvordan de holder på vintertid i mye vind. Imponerende at det holdt! Ble jo mye graving for å lage le, men likevel! Takk for at dere deler!
 7. De jeg linket til over fra aliexpress var kjempebra! Klemte hardt med hånden og lekker ikke! Drypper heller ikke og lett å sprute med. Fulgte med en liten trakt. Lurer på om jeg skal bruke en til matolje også, må bare tape/merke så jeg ikke tar feil. 😅
 8. Sprøyte er ikke dumt, men hvordan fyller du på sprøyten fra flasken uten søl? Suge opp fungerer vel bare fint så lenge flaska er full?
 9. Takk for tips om serveringsbrett @Marius Engelsen! Det er nå klippet til og limt på. Kantene ble brettet inn for å slippe skarpe kanter. I tillegg hadde jeg litt lim på under tanken som skaper friksjon tilsvarende skumgummien. Det funket fint. Med tynnere finerplate, mindre lim og fjerne all unødvendig treverk, så kan man lage den enda lettere! Jeg vurderer å snu tanken så pumpen kommer på samme side som reguleringen, men da kommer tanken tettere på primusen. Er det for tett? Klarer ikke å bli enig med meg selv om det er en fordel fordi varme gir høyere trykk i tanken uten å pumpe, eller om det utgjør større risiko.
 10. Umulig å finne god info om posene, inkludert på produsentens egen hjemmeside. Kanskje fordi den billigste posen er best? Fant ihvertfall dette på en youtube video, men det stemmer ikke med andre nettsider sine oppgitte resultater:
 11. Jeg står mellom Marmot Never summer og Lithium som en vintersovepose. Forskjellen er dunspensten og prisen. Har det egentlig noe å si utenom de 300 grammene ekstra og selvfølgelig prisen? Synes det er rart at de har tilnærmet lik fyllmasse med forskjellig spenst, men likevel samme t-limit:
 12. Strips funket kjempebra! Snudde den opp ned og ristet på platen, men primusen rikker ikke på seg! Må vri den ut med hendene for at den skal løsne, så det anbefales. Nå må den pusses. Jeg tenker å olje den inn under og lime/stifte på aluminium på oversiden. Noen tips til type aluminium? Tenker å kjøpe en sånn engangs aluminumsform på butikken imorgen. Litt tykkere enn folie. Stroppene var noe jeg hadde liggende, men burde byttes til plast for å spare litt vekt.
 13. De hadde ikke tynnere enn 4mm her. 20x40 cm veier 200 gram. Om det er noen som trenger en bit og ikke har bordsag og tilhenger, kan jeg selge for en 50-lapp.(kanskje litt ufint å selge ting her, men tenkte å være til hjelp enn å bli rik på det). Kan plukkes opp i Sandvika eller Nydalen. Send pm. Jeg prøver meg først med strips og lager platen litt mindre og rundere.
 14. Ja, du har rett, testet ut litt selv, og det må nok bli samme løsning som her. Toblerone, likte din plate, så tror jeg skal lage en lik. Men hva har du gjort med magneten? Er den frest inn i treverket?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.