Gå til innhold

ubernoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ubernoob

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Henger meg på denne. Vi skal kjøre bil fra Oslo og til Lofoten i juli og tenkte å stoppe et par steder og gå kortere turer med telt. Vi har med barn på 3 og 6 år. Tips til mindre fjellturer hadde vært kjempefint! Både rundt Lofoten, men også oppover helgelandskysten. Og evt om det er noe veldig fine barneturer før vi når så langt.
 2. Poenget med bot er for å avskrekke og for at synderen ikke skal glemme seg bort igjen. To bøter, en for hver hund synes jeg er drøyt! Blir ikke noe mer læring av den grunn. Det er fortsatt en overtredelse. Blir litt som å gi 4 fartsbøter. En for hvert hjul...
 3. Hva slags telt var det? Og vet dere vindhastighet? Så ut som et tresesongstelt uten snøskjørt. Har lurt på hvordan de holder på vintertid i mye vind. Imponerende at det holdt! Ble jo mye graving for å lage le, men likevel! Takk for at dere deler!
 4. De jeg linket til over fra aliexpress var kjempebra! Klemte hardt med hånden og lekker ikke! Drypper heller ikke og lett å sprute med. Fulgte med en liten trakt. Lurer på om jeg skal bruke en til matolje også, må bare tape/merke så jeg ikke tar feil. 😅
 5. Sprøyte er ikke dumt, men hvordan fyller du på sprøyten fra flasken uten søl? Suge opp fungerer vel bare fint så lenge flaska er full?
 6. Takk for tips om serveringsbrett @Marius Engelsen! Det er nå klippet til og limt på. Kantene ble brettet inn for å slippe skarpe kanter. I tillegg hadde jeg litt lim på under tanken som skaper friksjon tilsvarende skumgummien. Det funket fint. Med tynnere finerplate, mindre lim og fjerne all unødvendig treverk, så kan man lage den enda lettere! Jeg vurderer å snu tanken så pumpen kommer på samme side som reguleringen, men da kommer tanken tettere på primusen. Er det for tett? Klarer ikke å bli enig med meg selv om det er en fordel fordi varme gir høyere trykk i tanken uten å pumpe, eller om det utgjør større risiko.
 7. Umulig å finne god info om posene, inkludert på produsentens egen hjemmeside. Kanskje fordi den billigste posen er best? Fant ihvertfall dette på en youtube video, men det stemmer ikke med andre nettsider sine oppgitte resultater:
 8. Jeg står mellom Marmot Never summer og Lithium som en vintersovepose. Forskjellen er dunspensten og prisen. Har det egentlig noe å si utenom de 300 grammene ekstra og selvfølgelig prisen? Synes det er rart at de har tilnærmet lik fyllmasse med forskjellig spenst, men likevel samme t-limit:
 9. Strips funket kjempebra! Snudde den opp ned og ristet på platen, men primusen rikker ikke på seg! Må vri den ut med hendene for at den skal løsne, så det anbefales. Nå må den pusses. Jeg tenker å olje den inn under og lime/stifte på aluminium på oversiden. Noen tips til type aluminium? Tenker å kjøpe en sånn engangs aluminumsform på butikken imorgen. Litt tykkere enn folie. Stroppene var noe jeg hadde liggende, men burde byttes til plast for å spare litt vekt.
 10. De hadde ikke tynnere enn 4mm her. 20x40 cm veier 200 gram. Om det er noen som trenger en bit og ikke har bordsag og tilhenger, kan jeg selge for en 50-lapp.(kanskje litt ufint å selge ting her, men tenkte å være til hjelp enn å bli rik på det). Kan plukkes opp i Sandvika eller Nydalen. Send pm. Jeg prøver meg først med strips og lager platen litt mindre og rundere.
 11. Ja, du har rett, testet ut litt selv, og det må nok bli samme løsning som her. Toblerone, likte din plate, så tror jeg skal lage en lik. Men hva har du gjort med magneten? Er den frest inn i treverket?
 12. https://www.aliexpress.com/item/10Pcs-Pack-Plastic-Mini-Essential-oil-Funnel-Cream-plastic-Funnel-Filter-Cup-Best-selling-plastic-Funnel/32804279135.html Har også bestilt disse, så blir spennende å se hvordan de holder: https://www.aliexpress.com/item/5Pcs-Empty-Plastic-Squeezable-Eye-Dropper-E-Juice-Liquid-Sample-Drop-Refillable-Bottles-Multicolor-Caps-5/32856221489.html
 13. Hvis/når du finner ut at du vil jobbe igjen er det viktig at du selger inn historien riktig. Ikke fokuser på det du har skrevet her med at du ikke var motivert for jobben, ikke levde livet du kunne tenke deg osv. Fint at du deler med oss, men det skaper et negativt inntrykk for en fremtidig arbeidsgiver. Jeg hadde aldri ansatt en person som ikke var veldig dyktig og heller ikke motivert. Fortell historien som noe positivt. Kanskje for seint om du har sagt for mye til din forrige arbeidsgiver, men fortell at du ønsket å realisere drømmene dine, at du var glad i jobben og kollegaene dine, og kommer til å savne dem, men du ønsket virkelig å gjennomføre dette mens du hadde helse til det. Du hadde planlagt i mange år, passet på å ordne økonomien og alt det praktiske. At det var nytt og spennende, men noen ganger må man tørre å satse likevel og gi slipp på det trygge. Det er selvfølgelig en risiko, men du hadde kalkulert den og gjort tiltak for å minimere risikoen hvor det var nødvendig. F.eks med ingen lån på huset. Den historien er lettere å kjøpe og vil høres mye bedre ut for en fremtidig arbeidsgiver. For all del. Ikke selg det inn som: Jeg er deppa, slutter i jobben og legger meg i skogen (for å dø).
 14. Jeg ser at alle platene er laget med sving på slangen, men da blir på pumpen på andre siden av justering av flammene. Går det ikke an å få pumpe og justering på samme side på en omnifuel?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.