Gå til innhold

ubernoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ubernoob

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. I hvilke situasjoner har du hatt bruk for multiverktøy på tur? Og hvilke funksjoner på verktøyet? Jeg har det alltid med på tur fordi erfarne turfolk sier at man skal, men jeg har aldri hatt bruk for det og klarer ikke å finne noen situasjoner hvor jeg ikke hadde klart meg uten. 200 gram vil jeg heller bruke på noe annet. F.eks en sjokolade Her er typiske ting som er på et multiverktøy: Kniv: har jo med turkniv Vaierkutter: Har ikke med meg vaier og ikke tenkt å klippe gjerder Avisoleringsverktøy: Elektrikker på tur? Skrutrekker: Tror ikke jeg har en eneste skrue på meg? Saks: Ja, denne kan være kjekk å ha, men kniv funker på det meste Tang: Hvis noe er bøyd så kanskje. Men klarer meg uten? Tre / Metall Fil: Slipe ned metall på tur? Neppe Linjal: Nei Flaskeåpner: Har ikke med flaske på tur Bokseåpner: Ingen boksmat på tur
 2. Jeg har tørket en del okse, men kylling og svin må varmes opp til 71 grader gjennom hele stykket for å ta knekken på farlige bakterier. Så jeg har to valg: - Lufttørke på høy varme i ovnen fra rått kjøtt. - Bruke souse vide som kommer i posten snart og gjennomvarme kjøttet til 71 grader før man tørker i ovnen med lavere temperatur. Hva er best? Både med tanke på smak og hygiene? Okse pleier jeg å kverne da jeg synes det blir seigt ellers. Er det nødvendig med kylling og svin og?
 3. ubernoob

  Mammut Tyin 4 sesongs sovepose

  Kjøpte du den? Fornøyd? Fjellsport har den på black week tilbud til 1149 kr, og det hørtes ut som mye sovepose for pengene?
 4. ubernoob

  R-verdi reinsdyrskinn

  Nei, det var det jeg og fikk følelsen av idag. Kunne ikke sammenlignes med de tynne underlagene jeg har brukt før. Men spørsmålet er hvor varmt? Slår det de varmeste liggeunderlagene?
 5. ubernoob

  R-verdi reinsdyrskinn

  Tviler på at det er varmere pr gram, men kanskje varmere i forhold til pris. Klarte ikke å lese ut resultatet fra det dokumentet, utenom at det fastslo at reinsdyrskinn er varmt og godt.
 6. ubernoob

  R-verdi reinsdyrskinn

  Klarte ikke å finne svar på det, men hva er ca r-verdi på reinsdyrskinn? Har ikke prøvd mye varme liggeunderlag, men prøvde reinsdyrskinn idag og det var helt fantastisk deilig å sitte på! Derfor lurer jeg på hvordan det er sammenlignet med typisk bamse ekstrem og lignende
 7. ubernoob

  Frikart vs Topo Premium til Garmin

  Litt gammel tråd, men det som er kult med frikart er at de har mer "annen" informasjon enn Topo-kartene. Som for eksempel "Finnegrotta" i Krokskogen (Østlandet). (Første bildet) Bildet er hentet ut fra Garmin Basecamp og "OSM Topo Summer Norway". Til gjengjeld så er det betydelig mindre informasjon om høydekurver, navn på vann og øyer. Se eksemplet under for Plassedammen også i Krokskogen. Siste bildet er hentet fra Norgeskart. Så spørsmålet er: - Hvordan ser disse kartutsnittene ut i "TOPO Norway Experience v3 PRO"? (Den som har hele Norge i 1:50.000) Noen som kan dele et bilde? (http://norgeskart.no/#!?project=seeiendom&layers=1002,1014&zoom=13&lat=6664643.85&lon=243704.90) - Har man noe å hente på å kjøpe noen kart i 1:20.000 (TOPO Premium)? Hvordan ser det ut? - Kan man laste inn frikartene i tillegg på sd-kortene man kjøper fra garmin, eller er de låst så man burde heller laste ned kartene så man får alt på ett kort? Jeg ønsker frikartene tilgjengelig på tur også så man kan se på annen informasjon også.
 8. ubernoob

  DIY Packraft!

  Takk for tipset. Overså det i første posten til tusjmann. Det viser ser at stoffet fra extremetextil ikke er like god kvalitet. Sansynligvis fordi det er nylon-6 og ikke nylon-66 (også kalt nylon 6.6 noen steder) Her ser du erfaring med extremtextil.de: http://www.diypackraft.com/forums/topic/alternative-sources-for-fabric-and-other-materials/ Forøvrig hadde det gjort båten mye billigere. Jeg kunne ha sendt det til moren min som bor i Sverige og fått 7 meter stoff for omtrent en tusenlapp siden begge deler er i EU.
 9. ubernoob

  DIY Packraft!

  Det står på nettsiden at han bestiller materialet fra en fabrikk i Seattle. Det hadde vært interessant å finne ut hvilken fabrikk det er og hva slags type materiale som benyttes. Så kan man bestille en rull derifra til andre prosjekter. Sikkert mye billigere. Hvordan er stoffet der man ikke varmebehandler det? Altså på den siden av stoffet som kan spleises. Går det an å bruke det som innsiden av en pakksekk, eller må det da evt legges to lag mot hverandre?
 10. ubernoob

  DIY Packraft!

  Spennende, selv om jeg ikke har bruk for en båt. Men det burde gå ann å bruke det stoffet til andre DIY ting også? Oppblåsbar pute, pakksekk, sitteunderlag osv? Lurer på om man kan bestille billigere rett fra fabrikken om man ikke trenger tegninger og ferdig klippet?
 11. ubernoob

  Primus Gravity II MF

  Beklager seint svar, men dommen er kort og godt: ikke kjøp (evt kan du kjøpe min billig) Umulig å stille på styrken på den. Enten alt eller ingen ting.
 12. Hei! Er det dumt å frakte brenselflasken med pumpen i, eller bør jeg skru i den vanlige korken? Er det fare for lekkasje når slangen ikke er festet til brenselflasken? Hvis det går greit å frakte den med pumpen i, bør jeg likevel slippe ut trykket? Jeg ser at dersom det er trykk, så vil det slippe ut et par dråper med brensel når man skrur til primusen. Noen erfaringer?
 13. ubernoob

  Primus Gravity II MF

  Etter å ha søkt mye rundt på nettet etter en billig og bra multifuel-brenner så kom jeg over Primus Gravity MF. Denne har fått litt blandet kritikk. Her er to tester: http://www.friluftsliv.no/node/410 og http://www.klikk.no/friluft/friluftsliv/article295766.ece Jeg oppdaget også at det har kommet en ny og forbedret versjon av denne: "Primus Gravity II MF", men jeg fant absolutt ingen tester av den. Et par anbefalinger på engelsk var det eneste, men ikke så mye. De fleste butikker i Oslo hadde kun den første versjonen og kunne ikke si noe om den nye. Disse var også dyre, så etter nøye vurdering, så bestilte jeg den på nettet fra moontrail.com. Brenneren, og to brenselflasker på 0,6 og 1 liter pluss en trakt kom på rett under 1200 kr. Dette inkludert frakt og toll. Det ble også levert på en uke som jeg synes var veldig imponerende! Siden ingen har skrevet noe om denne, tenkte jeg å dele mine erfaringer, og få tatt noen nærbilder hvis noen er interessert. Jeg skal på en todagerstur om to uker, så da får jeg testet den bedre ut. Førsteinntrykket er ihvertfall godt og prøvde å tenne den opp en gang. Det gikk helt greit. Mer kommer seinere....
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.