Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. mai 2022 i alle områder

  1. Endelig første turen i høyden for sesongen, det gledes! Bildespam fra dagsturen jeg hadde søndag 1. Mai i Gjerstad(Agder), opp til Havrefjell, Ormfjell og Solhomfjell (638, 634 og 659moh). Turen gikk fra p-plassen på Sandtjønn hyttefelt og via lang rute opp til Havrefjell, så lang rute ned via Ormfjell. Dette var egentlig hele turplanen for dagen og den tok 3 timer og ble på ca 10 kilometer, men siden jeg ikke var noe særlig sliten(takket være god trening med lokale turer i vinter!), og at det var mange timer igjen med dagslys og mer enn nok drikke igjen i vannflaska, tok jeg like gjerne turen opp til branntårnet på Solhomfjell også, som la til nye 3 timer og 10 kilometer. Turen ble totalt på 20,8km og varte i ca 6t.(tid i bevegelse: 4t 17min.) Starten fra p-plassen ved Sandtjønnlia hyttefelt. Utsikt ned mot Sandtjønn hyttefelt og P-plassen. God stigning i starten. Lang rute opp til Havrefjell går på nedsiden av denne fjellkanten. Lettgått terreng og god blåmerket sti hele veien. Link-hytta Når jeg så det åpne fjellet vise seg etter man kom opp til hytta kom gledesrusen over at sesongen endelig er i gang Varden på Havrefjell Fra varden har man fin utsikt mot Sigridstjønn. Etter tips fra en annen som var på tur, tok jeg en liten omtur innom "Torjusheller". Utsikt mot Uvdalen midt i bildet og branntårnet på Solhomfjell på høyre side. På vei ned fra Ormfjell og med utsikt mot branntårnet på Solhomfjell på venstre side. På vei opp til Solhomfjell Ble ganske varmt i solsteika, så måtte avkjøles litt i det iskalde vannet. Utsikt mot Havrefjell (v) og Ormfjell (h). Utsikt mot favorittdelen av området, Uvdalen og Kvenntjønnane. Og bak de første fjellene ligger Åse-Vøllestadskogene og Hellersvann og Holmvann, som det er stor sjanse for at det blir en overnattingstur til i Pinse-helgen med ørretfiske og mer utforskning av området Isen er seig i skyggepartiene i høyden ved Langvatn(616moh) rett på nedsiden av branntårnet. Isen er kanskje allerede borte nå når jeg skriver dette noen dager senere... Et par lokalhistorier fra området om bjørnejakt og slikt: https://historier.no/historier/klaves-grasasen-bjonnejeger-og-solvsmed/ https://historier.no/historier/bjonneleik-og-lynnedslag-i-tollekniv/ (om de er sanne kan ikke jeg si noe om...)
    4 poeng
  2. Jeg har forespurt Troms politidistrikt om å dele rapporten
    2 poeng
  3. Jeg kan vel referer denne fra sosiale media som jeg la ut i månedsskiftet: video-1651400593.mp4
    2 poeng
  4. Program på SV Radio P1 matlagning tips där stjärnkrog ägare och preppers och matlagnings program ledare diskuterade och tillverkade egen Permikan. De torkade nötkött i max 48 gr i ugn och 42ggr i torkmaskin. Torkar man varmare försvinner ämnen i köttet som gör att hållbarheten minskar. Kött + bär + ister mals efter torkning och läggs plast påse och kyls och sedan delas upp i portionsförpackningar.
    1 poeng
  5. Da reiser jeg i til Georgia, hvor planen er å bruke noen dager på lage dagsrasjoner samt pakke og gjøre klar ulike depoter. Deretter starter ekspedisjonen min. Planen er å starte i byen Batumi med Svartehavet, og fra der gå hele veien Georgia og Azerbaijan, helt til jeg når det kaspiske havet! Jeg antar at turen blir rundt 1300-1500 km, og at jeg skal klare å gjennomføre det på rundt 3 mnd. Dersom noen har lyst å følge med på turen så er det mulig å se storyen min på Instagram @Norwegian_tarzan Eller å følge med på mapshare på Garmin. Share.garmin.com/fedda Ellers legger jeg ved en link med informasjon fra general konsulen til Georgia om noen ønsker å sjekke ut den. Så får dere alle ha en god sommer, og håper dere alle kommer dere ut på noen kjekke turer!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=424511012816280&id=100811615186223 Hilsen Fredrik
    1 poeng
  6. 600 falt ikke innenfor på temperaturen du hadde satt med t-comf på -3, men det må du jo nesten bare vurdere selv. Lettere å lufte i varm pose enn å bli varm i en for kald pose.
    1 poeng
  7. Påsken ble ikke noe å skryte av i år, men jeg kom meg på den overnattingsturen med telt og kajakk som jeg hadde forbannet meg på at jeg skulle. En nærmere sjekk i ettertid viser at jeg var en måned tidligere ute enn i fjor, så det er jeg ganske fornøyd med. Jeg fikk en skikkelig flott kveld også, så det må man kunne si var en suksess. Men frysetørret mat sliter jeg virkelig med å like. Det prosjektet tror jeg snart jeg må gi opp. Resten ligger HER i bloggen.
    1 poeng
  8. Lille Skjervøya padler jeg vel til stort sett hvert eneste år, det er et veldig flott område. Kanskje spesielt nå på våren, da er det en god del ulike fugler å se. Den aktuelle ettermiddagen hadde jeg dessverre dårlig tid, men desto bedre å få skviset inn en liten tur likevel. Flott dag var det også, HER i bloggen nå.
    1 poeng
  9. Turen til Gisløyskaga gikk en flott soldag, men det var kjølig og vind. Jammen måtte den turen også endres litt fra den ideelle planen på grunn av forholdene. Jaja, da er den tenkte turen til gode, det gjør jo ikke noe. Hele turen HER i bloggen.
    1 poeng
  10. Enn det skal være så vanskelig å huske på å legge det her når man har oppdatert… Jaja. Den første siden sist var en tur mens det ennå lå is der jeg hadde tenkt meg. Kaldt – men fint. Jeg fant en kul hengekøyeplass også, men det er i kjøligste laget for packrafttur ennå synes jeg, så den er ikke gjort alvor av. Men turtipset er kommet i lista mi. Ånnfjorden er HER i bloggen nå.
    1 poeng
  11. MSR XGK-II eller EX går for å være veldig driftssikre, og siden du snakker om -25 grader forstår jeg ikke hvorfor gass i det hele tatt er oppe til diskusjon. Parafin har mer energi per vektenhet, og er derfor drøyere i bruk. Det er litt mer plunder, du må ha veke (som på MSR) eller egen forvarmingsveske (Rødsprit), og søler du blir faenskapet værende der det havner. Bensin tenner lettere, noe som (i min erfaring) gjør forvarming raskere og enklere (mindre risiko for flameout). Og søler du vil det fordampe raskere enn parafin.
    1 poeng
  12. Jeg er sidesover, og jeg ligger i en stilling som ligner veldig på stabilt sideleie (som gjerne brukes i forbindelse med førstehjelp). Det jeg sørger for er å bygge opp med puter og evt klær under hodet for å få en behagelig hodestilling uten å ligge direkte på hånden (slik at den "sovner"). For meg er oppbygningen under hodet alfa og omega. Når puten(e) bærer hodet i riktig stilling, så er belastningen også lavere på skulderen. Det hører også med at jeg har en romslig sovepose. En tett mumiepose fungerer dårlig for tilnærmet stabilt sideleie.
    1 poeng
  13. Hva med hengekøye? Jeg har ofte litt av samme problemet. Pute under hodet pleier å hjelpe meg. Ellers har jeg vennet meg til at straffen for å bli gammel nok til å passere 50 (som jeg gjorde for over 13 år siden) er mye vondt her og der, som regel helt uten påviselig grunn. Men jeg godtar det siden gevinsten er upåklagelig stor. En annen måte å se det på er at ubehag gir følelse av at man lever.
    1 poeng
  14. Når det gjelder enkelhet i bruk er jeg helt klar på at gassbrenner er det enkleste. Så spørs det litt hva du mener med driftssikker. Hvordan regner du behov for jevnlig ettersyn og vedlikehold? Og om de tåler en trøkk? Eller er det bare hvorvidt de suser og går uten særlig vedlikehold som gjelder som driftssikkert, og at det skal en rimelig kraftig og målrettet trøkk til for å gjøre den ubrukelig? Jeg tror ikke du vil kunne finne noe entydig svar på at den eller den er den mest driftssikre, for det handler mye om hvordan den brukes og hva man legger i driftssikker. Jeg har aldri måtte vedlikeholde eller reparere en gassbrenner som monteres på toppen av gassflaska, så jeg regner disse som meget driftsikre, kanskje de mest driftssikre av alt. Rødspritbrenner av trangiatypen regner jeg like høyt opp på lista. De minste gassbrennerne kan imidlertid se noe spinkle ut, så hvis man er uheldig og tråkker på den vet jeg ikke hvordan det går. De gammeldagse nokså store (men ikke nødvendigvis tunge) tror jeg tåler det meste av dette også. Optimus 111 C Hiker (og jeg renger med at alle da andre 111-erne er sammenlignbare) må ha noe vedlikehold og ettersyn (først og fremst pakninger og smøring av pumpelær), og jeg har uforvarende trampet på min uten at det ble annet enn litt skjevhet i kassa som jeg rettet opp med å smelle til den med en hammer og bryte litt med ei tang her og der. Apparatet kunne fint brukes uten oppretting, men det var litt kranglete å lukke. Så jeg betrakter også Hiker'n som driftssikker. Kan ikke huske at den noen sinne har sviktet meg. Jeg har en Kovea Booster+1 som ser ut til å tåle veldig mye, men jeg har aldri trampet på den og sett om den tåler det (antakelig vil noe kunne gi etter, men sannelig om jeg vet...). Jeg har også en Kovea Booster Dualmax. Den måtte jeg bytte slange på. Og så har jeg en Kovea Spider. Den vil garantert ikke tåle å tråkkes på. Og jeg er litt usikker på om slangen tåler all bøyingen i lengden når man pakker den ned i den lille posen. Poenget med denne brenneren er jo at den skal ta liten plass og være lett, så da blir slangen nokså bøyd når den er pakket ned. jeg regner alle tre for driftssikre, men at slangen kanskje er et svakt punkt (men bare kanskje). På en laaaaang tur ville jeg tatt med reserveslange på alle disse tre. (men jeg bruker ikke disse på lange turer) Ellers er jo bålpanner/kvistbrennere veldig driftssikre, men særlig de minste betrakter jeg ikke som enkle i bruk fordi de må gjetes hele tiden. De er enkle i prinsipp, men det er ikke bare å tenne på og så gå og gjøre noe annet mens det koker, slik som man gjør med gass. heller ikke de større kan overlates til seg selv, men krever mindre gjeting. På vinterren når det er veldig kaldt er bensin eller parafin det enkleste (bensin noe enklere med hensyn til forvarming, parafin noe enklere med hensyn til brannfare). Ellers er gass også veldig gangbart om vinteren, men da er det best med en brenner der du kan snu gassboksen opp-ned. Har man ikke det vil det hjelpe å plassere boksen i vann hvis man har tilgang på det (selv kalt vann er varmt nok til å holde trykket oppe siden flytende vann alltid er over 0 grader og varmekapasiteten i vann er stor). Noen tror at det er lurt å isolere gassboksen, men det blir det altså mye verre av (bortsett fra å isolere den mot kulde før bruk). Man skal tenke at man skal slippe varmen inn i boksen. Da trenger man ikke isolasjon, men god varmeledning. Nå er det forbudt med alt av åpen ild utenfor egen hage i hele Romerike, også bruk av kokeaparater. Det er ting vi sliter med her sørpå mens de lenger nordpå kan koke med både bensin og sankthansbål om de vil, ikke sant @Espen Ørud (men du finner kanskje hverken bålved eller kokeapparat i alt snykaoset, om du i det hele tatt får åpnet utgangsdøra?)
    1 poeng
  15. Jeg ble veldig imponert over hvor mykt det var, kjennes ut som stoffet har stretch og skummet fjærer godt. Men må selvsagt prøves, for som med alle underlag kommer det jo an på både kroppsvekt og sovestilling hvor komfortabelt det blir.
    1 poeng
  16. Åj, denne så veldig bra ut! Lett og forholdsvis lite pakkvolum. Dette går på ønskelisten. Takk for tips!
    1 poeng
  17. Jeg har testa en del liggeunderlag det siste året på jakt etter noe komfortabelt, og kan anbefale Thermarest Trail Pro Large. Det er et hybridunderlag, blanding av skum og luft. Veldig «myk» sammenlignet med luftunderlag. Ikke spesielt mye tyngre enn tykkere Exped underlag heller. Verd å prøveligge, enten bestille en eller finne i butikk.
    1 poeng
  18. Hatt litt av det samme siden jeg som regel sover på mage eller på siden. Jeg bruker Synmat 7 LW så litt tynnere enn ditt underlag. Jeg pleier dytte underlaget lengst ned i fotenden i teltet. Da blir det en passe glippe øverst ved hodet. Der legger jeg en pakkpose med klær som ikke er like høy som underlag. Så har jeg pute oppe til hodet. Da blir den en slags renne mellom pute og underlaget hvor jeg da har arm/skulder. Da blir ikke belastning så stor der.
    1 poeng
  19. Det må jo jobbes for maten! festlig type!
    1 poeng
  20. Jeg har ett sånn brettbart skumunderlag som er klippet i to. Praktisk til utebruk, og som «kjøkkenbord» i teltet. Kan ha brenneren og sette varm kjele oppå det.
    1 poeng
  21. Oppblåsbart kan ligges rett i teltet uten footprint. Null problem.
    1 poeng
  22. Jeg har ofte med et veldig tynt skumunderlag uansett, letteste og tynneste type fra Biltema. Det er delt i 2 så jeg har med halvparten. Dette brukes evt som tilleggsbeskyttelse under den tyngste halvdelen av kroppen der presset mot evt dårlig underlag er størst eller der det evt er mest risky underlag på bakken. Fordelen er at denne kan også benyttes til å sitte ute på ved bålet uten å måtte være engstlig for gnist osv. Funger kanon for oss og koster omternt ikke noe pr stk
    1 poeng
  23. Utvalg av bilder fra denne vinteren! Skaffet meg en til hund i slutten av høsten 2021 og min erfaring med polarhund er nokså fersk (siden 2019). Var veldig spent og brukte langtid før jeg kom skikkelig i gang med hundene foran pulken. Turene frem til slutten av februar har i hovedsak vært i å ha med bikkja (ene) på tur, til nå å være på tur med bikkjene. Det vil si forflytning fra A til B og tilbake med bikkjene som drar pulken hele veien. Som har vært en viktig milepæl og grunnen til at jeg ønsket å få meg polarhund 🐕‍🦺 Samtidig få en skikkelig kul tur. Vært veldig usikker på alt. Alt fra hvor langt kan jeg dra, hvordan er terrenget der jeg skal gå, hvor mye kan pulken veie, hvor mye tåler de, hvordan er føre, blir de lei av å trekke, har jeg god nok kontroll osv osv. Hadde hjerte i halsen første gang, har litt erfaring med en hund i fastdrag, men to stk halv ville i line er anna "ball game" Spesielt med en halvrufset hannhund i front på 3-4 metersline + pulk + 3,5 snøre fra pulk til meg. Men det har vært ekstremt morro og ekstremt lærerikt. Alt fra full fres i skogen og i ny spora løyper (tidlig på morgen kvisten, før hytteadelen våkner), hvor jeg har hatt nok med å holde meg fast meg begge henda i snøre og styre pulk. Bånngass ned skogen på vei ned fra fjellet, med håp om at bikkjene må bli slitne snart?? og sette ned tempoet! En episode med fullstendig kaos med pulkvelt, trynings på ski og to bikkjer som forsetter fremover med en langflat mann og velta pulk på slep uten å stoppe. Resultat: at jeg desperat holder meg fast i tre og prøver å få kontroll på bikkjene som desperat skal hilse på en premiesetter (som selvfølgelig er løs). Fikk kontroll, ingen skade skjedd og de fikk så vidt snust på hverandre Men fikk en sur kommentar fra hyttemannen med premiesetteren om jeg må ha bedre kustus på bikkjene mine. Uansett var det morro læll og god erfaring Kjøpt meg et anker som brukes til hundekjøring. Tenkte det var en god ide, beste kjøpet jeg har gjort det siste året... Fikk siste turen denne vinteren i helga, 1000 høydemeter opp og ned og rundt 3 mil +. Drit fin avslutning på vinteren, mange erfaring og tanker som er blitt gjort for denne vinteren. Glede meg til neste vinter allerede nå, selv om kløvsessongen er rundt hjørnet.
    1 poeng
  24. Jeg bruker et UL oppblåsbart liggeunderlag direkte på duk, uten ekstra footprint, og uten skum under (sommerstid). Det har fungert et tyve-tredvetalls overnattinger. Men det betyr ikke at det ikke kan skje (derfor følger det vanligvis med repkit). Ville ikke brukt veldig mye energi på det, et skumunderlag har jeg med uansett til bålbruk og til rast.
    1 poeng
  25. DNT stenger 16 hytter på Hardangervidda for overnatting fra 1. mai til 10. juni 22 og fra 15. oktober 22 til 1. mars 23 av hensyn til villreinen. Desse hyttene blir stengde: Hadlaskard Helberghytta Hellevassbu Kalhovd Litlos Lufsjå Lågaros Middalsbu Mogen Mårbu Rauhelleren Sandhaug Stavali Stordalsbu Torehytta Tyssevassbu
    1 poeng
  26. Da er jeg avgårde... så nå har jeg laget en ny post, hvor jeg viser hvor det er mulig å følge turen for de som ønsker det.
    1 poeng
  27. Nydelig sak! Jeg hadde ordre nr 7, men ble grepet av en kortvarig følelse av kontroll/fornuft og kansellerte ordren. Heldigvis var det bare en svært midlertidig. Bestilte igjen, denne gangen med pinner til Trangia gassbrenner. Er på vei i posten nå 😂 Hva veier brenneren med 4 firesticks i nylonposen? Jeg vet at det brukes en ganske solid tykkelse titan, men håpet den skulle være en lettvekter på tur 😇
    1 poeng
  28. Faktisk er alt normalt. På grunn av regulatorfunksjonen (som gjør at den fungerer bedre når det er litt kaldt eller boksen er nesten tom), er reguleringen "indirekte". Dvs den mengdejusterer ikke gassen direkte. Derfor må du skru litt mer før den "begynner". Motstanden er også mindre av grunnen over. Du skrur på en måte bare på en skrue, ikke mot noe som i tillegg butter mot noe som holder igjen. Det er slakk fordi den delen du egentlig skrur på er i "andre enden". Kan hende det kunne vært noen micrometer tettere toleranse, men det kan også være fordi de har tatt høyde for hva som skjer med metallet om det varmes litt opp. Så kos deg med Windmasteren, det er en uforskammet bra greie!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.