Jump to content

rofferdal

Aktiv medlem
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

About rofferdal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rofferdal's Achievements

 1. Nå spurte jeg vel om hvilken elektrisk pumpe som foretrekkes, ikke om man trenger en elektrisk pumpe. Har dessuten 9cm tykt underlag, uten at det var direkte relevant for spørsmålet. Om du med "lite extra från dej själv" mener å blåse med munnen, så anbefales ikke det fordi man da blåser fukt inn i underlaget, med de negative følgene det kan ha. Ellers er jeg enig i at man ikke trenger pumpe for selvoppblåsende underlag. Det ligger jo i navnet.
 2. Hei Jeg har snust en del på denne pumpen etter at en youtuber skrøt hemningsløst av den: [Hidden Content] / [Hidden Content] Den er bitteliten, har lys, har adaptere for de fleste ventiler, er sprutsikker osv. Men så tenker jeg: Er den kraftig nok, og har den nok kapasitet for litt større matter og kanskje flere personer på tur? Hva med alternativer? Jeg har funnet følgende i norske nettbutikker: [Hidden Content]- - Monsen-produkt, og da er det vel bra? Eller er det bare et rebrandet OEM-produkt? [Hidden Content] - Større, men da også med større batteri, muligheter for å lade andre enheter. Bedre? [Hidden Content] - En sånn "midt i mellom"-pumpe. Uten lys, men det har man vel med seg sånn ellers, så... [Hidden Content] - Exped sin elektriske pumpe. Ser bra ut, men ser ut til å mangle adaptere for andre ventiler enn Expeds egne Det finnes kanskje flere? Gitt at du skulle ha en elektrisk pumpe med på tur i ryggsekken, hvilken ville du gått for? Bør holde for minst et par overnattinger med to store, tykke liggeunderlag.
 3. Kona er hengekøye-sover, og kjøpte nylig Klymit Insulated Hammock V Red. Virker som en fornuftig konstruksjon til formålet. Lav vekt også, men stusser veldig på den oppgitte R-verdien på 4,4. Det virker ikke som det er noe fyll i dette underlaget, altså er det en ren luftmadrass, så jeg mistenker at den R-verdien er veldig optimistisk oppgitt.
 4. Den er sikkert veldig bra. Men det er mulig de har litt små størrelser...
 5. Lenge siden jeg har skrevet i denne tråden, men jeg vil si at for meg går det et skille mellom bålsesong og ikke bålsesong. Når det er bålsesong tar jeg med en ganske tung overlevelseskniv som tåler klubbing og hugging for å skaffe ved. Ellers er det med en Morakniv for spikking og annet litt grovere arbeid. I begge tilfeller har jeg alltid også med en litt mindre foldekniv for lettere oppgaver og en bitteliten Gerber Dime Micro multitool. Fortsatt ikke kun én perfekt kniv for alle oppgaver, men jeg begynner å havne på en "verktøykasse" som passer veldig godt for meg. Noen vil spørre: Trenger man egentlig den foldekniven? Svaret er nei, man kan klare det meste uten. Men den er veldig hendig for de oppgavene den passer best for.
 6. Har Klarna en maksgrense per måned eller noe slikt?
 7. Jeg bruker alltid langbukse og langermet på tur i skogen. Høst og vår betyr dette gjerne t-skjorte og en fleecejakke på dager med oppholdsvær. Jeg liker at jakken puster bedre enn allværsjakker og lignende, som blir ganske tett. Jeg liker også jakkeformatet framfor genser fordi man kan justere lufting med glidelåsen. Nå begynner det imidlertid snart å bli for varmt for fleecejakken. Jeg liker fortsatt t-skjorte som innerste lag. Hva anbefales på utsiden? Jeg kan gå for en eller annen skjorte, men foretrekker glidelås. Jeg leter ikke etter vindjakke, siden beskyttelse mot regn/vind sjelden er det jeg trenger på solfylte dager. Funksjonelt handler det om beskyttelse mot sol og skarpe grener/kvister, men altså uten at det blir for tett og varmt. Det må være lett og ledig å bevege seg i. Hva anbefaler dere?
 8. Jeg er sidesover, og jeg ligger i en stilling som ligner veldig på stabilt sideleie (som gjerne brukes i forbindelse med førstehjelp). Det jeg sørger for er å bygge opp med puter og evt klær under hodet for å få en behagelig hodestilling uten å ligge direkte på hånden (slik at den "sovner"). For meg er oppbygningen under hodet alfa og omega. Når puten(e) bærer hodet i riktig stilling, så er belastningen også lavere på skulderen. Det hører også med at jeg har en romslig sovepose. En tett mumiepose fungerer dårlig for tilnærmet stabilt sideleie.
 9. I disse dager kan det være langt mellom bekkene med vannføring. Det er jo heller ikke sikkert man finner ideell teltplass ved vann/bekk.
 10. Hei. For å ha forutsetningene klare: Jeg er en helgeturist. Turene mine rangerer fra dagsturer til helgeturer med maks 2 overnattinger. Under de forutsetningene, er det noen vits med tørket middag, når man like gjerne må bære med seg vann til matlagingen? Og: Hva slags mat liker du/dere å ha med dere som kun krever tilsetning av varme?
 11. Jeg fant denne videoen (godt mulig den er vist før). Jeg tenker en del i samme baner som dette, men jeg tenker også at det sikkert kan være noen ting som kan gjøre dette enda bedre som jeg ikke kommer på. Noen tips til hvordan dette kan bli enda bedre?
 12. Gamasjer har jeg faktisk vurdert selv, hver gang man får en stein, kvist eller barnål i skoen.
 13. Hvor kjøpte du karbonfiberstanga, og hva ga du for den?
 14. Ja, jeg synes også det er underholdende, men det de gjør med kniver er helt irrelevant ift. min bruk av kniv. Jeg har forresten en kniv de slaktet i en av sine tester, og som jeg er godt fornøyd med. Jeg har riktignok ikke brukt den spesielt hardt, men har heller ikke vært i nærheten av å ødelegge den.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy