Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. okt. 2019 i alle områder

 1. Jeg synes heller innlegget ditt bli for dumt, på grensen til latterlig... 🤷‍♂️ Innlegget ditt bidrar ikke til noe annet enn å prøve å latterliggjøre andre sine valg. Valg som har til formål å virke positivt inn på arbeidskulturen i Norge. Verden er full av problemer. Noe kan man gjøre noe med, noe kan man ikke gjøre noe, og man kan ikke gjøre alt samtidig. Hvorfor skal vi prøve å ta miljøvennlige valg, når det er mange andre som ikke gjør det? Hvorfor skal vi prøve å oppføre oss bra når så mange ikke gjør det? Hvorfor skal vi slutte å handle på XXL, når det finne barnearbeid i verden? 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️ Jeg velger konkret å handle fra forhandlere som behandler sine ansatte bra, når jeg kan. Miljøvennlige produkter, når jeg kan. Selv om jeg nok har mange andre svin på skogen som resten av oss, så velger jeg å IKKE slutte å bry meg om alt annet selv om jeg ikke kan ta ALLE kampene samtidig. Jeg gjør ihvertfall NOE, og prøver ikke å latterliggjøre de andre som velger å gjøre INGENTING. Jeg synes heller du kan ta deg sammen! Respekter andre sine meninger, i stedet for å kalle valgene våre latterlig. Det ser ikke ut til at du bryr deg så mye allikevel, annet enn å irritere deg over vi som faktisk bryr oss. Jeg har overhodet ingenting imot andre som handler på XXL, de har sikkert andre behov eller synspunkt enn meg, jeg respekterer de like mye, og jeg snakker de på ingen måte ned. På forhånd, takk...
 2. Var litt av dette jeg var inne på før jeg modererte meg selv. Det er på grensen til latterlig at man velger å ikke handle på XXL for at noen må jobbe først mai, men å handle varer, ukritisk fra land hvor barn har sydd skoa dine, eller folk blir lempet i rennesteinene når de ikke klarer å jobbe 16 timers arbeidsdager. Det er ikke så farlig. Alle går rundt med en smarttelefon i lomma, halvparten av oss, om ikke fler har en iPhone, men de skal vi ikke boikotte... men XXL Haha, nei... det blir for dumt. Å jeg er ikke redd for å si det heller. Ta dere sammen!
 3. Enig! Gode diskusjoner med friske meninger er bare sunt, helt til det punkt hvor man går fra sak til person.
 4. Tviler i alle fall på at robotlageret de har investert 10 mill på ville hatt noen innsigelser mot å jobbe gratis 1.mai... men det blir vel strengt tatt en annen diskusjon...
 5. Hei, Jeg har også både Soulo og Unna (hysj!) og er 195 cm lang. Soulo funker greit med sin vinkel, hvis man liker å sove på siden. Jeg føler likevel at Unna er mer romslig og praktisk til vår/sommer/høst. Som andre skriver her, er det god plass til kokeutstyr og fjellsko i ytterteltet ved å bardunere pluggfestet. Resultatet blir likevel at kona (160 cm) bruker Soulo og jeg bruker Unna, og vi er begge veldig fornøyde. Unna med Fjellsport-rabatt er veldig grei pris.
 6. Om du leser hele innlegget mitt og ikke inviterer til krenkefest, så ja, mener jeg at grunnene blir latterlig Når du med samme hånd kjøper produkter av nettbutikker eller andre kjeder som fører produkter som er langt mer shady enn at XXL har noen riper i lakken. Jeg brøler ikke at ting er latterlig, men jeg syntes at de klovnene som stod på diverse torg å hadde klimabrølet (som jeg refererte til) var latterlig. Så vi får bare være uenig å riste på hodet til hverandre Det er stort forskjell på folk, men det er greit for min del... Litt diskusjon og temperatur er bare sundt og godt Sjeldent dårlig stemning av den grunn.
 7. Det er jeg helt enig i. Var bedre før! Trodde det bare var meg som var blitt for gammel, men det er nok som du sier at tullet har tatt overhånd.
 8. ?🤷‍♂️? Akkurat, jeg synes det som kommer fram om XXL er dårlig, og foretrekker av bla. disse grunnene å benytte en annen forhandler. Er det latterlig og hysterisk? 🤷‍♂️ 🤔🤷‍♂️? Jeg ser ikke ned på deg fordi du handler på XXL, eller brøler at det er latterlig eller dumt av deg å handle der. Men du sier at vi som velger å ikke handler der er latterlige og hysteriske 🤷‍♂️ Dette er jo bare en bekreftelse på ditt forrige innlegg. Men da er det avklart, det er stor forskjell på folk...
 9. YouTube -bushcraftere bør lære seg å kutte "dead standing" lavere. Meterhøye stubber er både unødvendig og skjemmende.
 10. Men man kan vel ha to tanker i hode samtidig? Ref innleggene til @tshansen og @Marius Engelsen Begge har jo noe for seg. Vi går alle på en uetisk smell både titt og ofte. Mange mindre enn andre. Men så lenge man i det minste prøver så er man langt på vei. For the record. Jeg har ikke handla på XXL etter alt kaoset i pressen. Har handla brukt og handla produkter som er av resirkulert materielle eller mulesingfritt. Men daglig går jeg på uetiske smeller allikevel. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.
 11. Sagt det før og sier det igjen. Jeg er ikke bekymra. Dette er Norge. De som jobber der MÅ ikke jobbe hos XXL. Og hadde det vært helt krisejævelig så hadde det vært flere enn bare pressen, som hadde reagert. De kan fint jobbe andre steder. Så noe må være bra der. Selv om jeg ikke engang hadde ville vurdert tanken på å jobbe på et sånt sted 🤪
 12. Helt til det er tilbud på det teltet man har kikket på i 6 måneder og det er venners venners fest...
 13. @Marius Engelsen, i stor grad det @Gittiamo skrev. Jeg synes dog Downmat 9 LW gir noe mer komfort en xTherm Large. Godt mulig det et fordi jeg er tyngre og ligger mye på siden. MEN på alle turer hvor det er bæring i sekk velger jeg likevel xTherm om det ikke er grisekaldt pga vekt og pakkevolum. Og jeg er trives også med de tverrgående kanalene. Til kajakkturer, pulkturer, of bilnær basecamp er det stort sett Downmat som har blitt med. XTherm i mumieform er også bedre å få plassert i innertelt som smalner av innoverom det kniper på plassen. Om kvadratisk liggeunderlag foretrekkes så er jo xTherm MAX et alternativ. Downmat 9 til sammenligning
 14. Nå mente jeg å koke med bensinprimus i innerteltet. Fyring i forteltet går helt strålende.
 15. Blir mye spekulasjoner ja. Men ja kanskje det er det de vil ha. Jeg har selv jobbet i et firma der det blåste godt en stund og pressen var på som blodtørstige mygg. Men siden eierene var jurister så var de alltid på rett side av loven. Sånn akkurat så vidt. Men det gikk til helvete med de siden de mista kunder pga presseoppslag (jeg stakk før skipet gikk ned). Men mine arbeidsforhold var ryddige.
 16. Har aldri trodd det er fett å jobbe der. Men har man en kjip arbeidsplass så er det hjelp og få. Både fri rettshjelp, fagorganisasjoner og via Arbeidstilsynet. Og det funker. Jeg har testa det selv. Her er det mulig å få hjelp. Man må ikke gå til pressen for å få ting til å skje. Det er nok av lover som skal beskytte arbeidstaker. Kjekt å bo i et velferdsland. Så at de ansatte hyler ut til pressen om at sjefen er skikkelig teit, virker litt muffens. Jeg tror på at sjefene der er teite, men det finnes andre løsninger enn å trigge en sensasjonshungrig desk hos VG.
 17. Denne @tubbs, dampdrevet sag. 😉
 18. Null problemer med å kutte stengene her. Både verktøy og kunnskap er til stede . 🙂
 19. Evt bare en liten rørkutter fra Biltema, da er hvertfall strikken trygg https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/bremsesystem/bremseror/bremseror/rorkutter-2000016947
 20. Da ble det faktisk skoene @Lompa anbefalte. Så får vi se om det dukker opp noe randoski i løpet av vinteren...
 21. Greit nok. Men dette er noe jeg har lagt merke til i så og si samtlige slike bushcraft -videoer jeg har sett, og det er mange.
 22. Velg XL. Det jeg bruker på 88 liter Xenith - og jeg kan ikke dra trekket utenpå z-liggeunderlaget jeg fester i bunn av sekken. Med XL kan du forhåpentligvis det på 75 literen.
 23. Har erfaring med Exped Downmat 7 MW, Synmat 9 LW og Synmat 9MW før jeg nå har kjøpt og sovet noen netter på Neoair Xtherm Max. Ingen lyd å høre når jeg sover på det, opplever det selvsagt så varmt som produsenten oppgir. Lettere som du selv sier. Tar utrolig mye mindre plass å lagre iom at ExpedDownmat må lagres ukomprimert for å bevare isolasjonsevnen best mulig og pakker mindre i sekken. I tillegg er det ikke utsatt for fuktproblemer fra pusten om man mått ønske å bruke lungene fremfor Schnozzle bag til å blåse opp med. Hadde jeg begynt på nytt hadde det blitt Xtherm til alle oss i her i huset, uten tvil og med skyhøye kneløft.
 24. Interessant artikkel. Kanskje det kan brukes på bekledning også, for å holde myggen unna? https://www.iflscience.com/plants-and-animals/scientists-are-painting-cows-like-zebras-to-save-the-environment/?fbclid=IwAR0JGQan1g4h7zJthi6M8TuVpAglSrWFhQysgAhWfRVOgLSNr2xEWqUovtk
 25. Vi har kledd ut hester som zebraer om sommeren i mange år nå pga insekter. Det funker.
 26. Jeg turte først ikke skrive det, men nå som forhold på XXL har kommet til overflaten finnes det mekanismer som håndter dette, slik at ting blir på stell, til beste for alle. Slutter mange nok å handle på XXL mister mange jobbene sine, hvilket er veldig dumt.
 27. Har vært mange turer på meg i det siste. Bæring av plank og litt småtilrettelegging.. Nå er vi ved hytta og i dag gikk vi inn Storvegskardet til Else Larsen steinen, som er en stein der en gammel samekone omkom for 115 år siden. Jeg limer inn historien til slutt . Storvegskardet ligger mellom Susendal og Fiplingdal og i tidligere tider gikk de over her. Nå for tiden er det tydligvis brukt mer 4 hjulinger desverre - ikke helt uten spo. Håper at vedkomnende som har laget dette oppslaget ikke misliker at jeg legger historien ut på nettet. (Oppslag ved parkeringen) Reidar Svare Den 7 Januar 1904 sto dette stykket av P. Haagensen i Nordlands Folkeblad! Bortkommen fattiglem. Lappeenke Else Larsdatter (der bærre navnet tull-Else), forlot Gaarden Nordli den 8 December (1903) for at tage over grensen til Børgefjeld til Susendalen. Men manden på Gaarden fraraade hende at tage over fjeldet den Dag, men tilraadede hende at gaa til Kroken den dag og siden velge en Dag over Fjeldet. Trodsig som hun var, innvilgede hun dette, for at de tryggere kunde stole på hende, men til fjelds hun satt og blev borte. Først den 11 fikk jeg vide at Else hade taget til Fjelds, og samme dag foretog jeg Undersøgelse etter Else. Men tiden fra den 8de til den 11te Blæste en stærk Østenvind, så Spor var umulig at finde. Imidlertid foretogs skriftlig henvendelse til Susendalen med Forespørgsel og alt med samme Udfald, saa sidenefter en alvorlig søgning kunne iverksættes. Først den 3dje Juledag fik jeg besked fra E. Paulsen, for at foretage en Grundig Søgning. I to dage søgte med 8-10 Mand efter hende, men måtte oppgive Søgningen uden at finde Hende. Nyttårsaften kom hendes broder Lap Nils Larsen, der hade hørt Tildragelsen, og som bor i Susendalen hit for at høre. Og om aftenen, medens vi sad pg Samtaltes om Dit og Dat, tog saa Leppen til at fortelle mig om en forunderlig Sang han fik høre forleden Dag. Han stod og huggede Ved ude saa begyndte det at tude og synge i Luften, og han saa til alle side om seg, men Lyden og Sangen for med Lynets Fart igjennom Luften i retning af Gravstedet Svenskvold i Susendalen. Saa blev jeg urolig, sagde han. Ja, dette var meget mystisk Fenomen svareder jeg. I morgen skal du og jeg til Fjelds igjen og lede hende op. Morgenen var pen og klar. Vi satte Kursen ind igjennom Storvegskaret. Kommen indst i Skaret fandt Broderen hende Liggende tæt ved en stor Sten, og Skistaven staaende opreist paa Stenen. I Dag er to Mand og Hest samt Lappen, hennes Broder draget til Fjelds for at besørge hende bragt til Gravpladsen Svenskvold i Susendalen efter Broderens Ønske Fiplingkroken 03.01.1904 Haagensen. Liket var først fraktet til Vollan opplyser Konrad Svenskvoll (I "sett og sagt"). Der dreiv Nils Larsen (Skott) og braut og tinte på liket før han la det i kista. Dei hørte han snakket med seg sjølv medan han dreiv med dette. "No søster, no må du va snill og ikkje far og skrømt og skræm folk!"
 28. Crispo Skarven 2.0. Etter 4 år med knallhard bruk har 1.0 blitt litt lekk venstre vrist. De får virkelig kjørt seg i busker, kratt, steinrøys og villniss i løpet av jaktmånedene på høsten. Heldigvis hadde jeg handlet 2.0 på tilbud og hadde de stående klare i boden. Så nå har de blitt innviet på de fuktigste dagene, mens jeg kommer til å "bruke opp " 1.0 når det er tørrere føre, mest basert på sti og annet der det ikke er kritisk om man bli litt våt på sokken. Må vel forsøke å legge inn et prisvarsel på når de kommer på tilbud så jeg kan ha nye klare i boden til disse blir utslitt. For så lenge det går å få tak i disse så skal jeg ikke ha noe annet på beina...
 29. Mer kvistbrenner. Vi har ved et par anledninger kappet kubber i passe lengde som innmaten og kløyvet de i to eller fire (avhengig av størrelse) med kubbe/turkniv og brukt halvdelene eller kvartdelene i brenneren og stappet never og småkvist mellom. Da oppnår vi en "lengebrennemodus". Har fungert utmerket når man skal lage flere stekepanner med noe på rad og kaffe etterpå f.eks. Kan anbefales! Ca sånn: 20190727_202219.mp4
 30. dsk

  Ny primus

  Denner passer bra nok til Trangia. (du må kanskje bøye fjæra som knepper den inn i Trangiasettet litt for at det skal sitte ordentlig, men helt rått i forhold til prisen: https://goo.gl/NdRksj Andre kinabrennere beregnet for gass, og hvor du kan snu boksen når brenneren er varm: https://goo.gl/YxRSMC https://goo.gl/MFsMDg https://goo.gl/drKBsA https://goo.gl/gpBksd Disse 4 har jeg ikke testet så det er bare noen jeg har merket meg på Ebay. Ingen av disse er målt m.h.p. kullos. Det er også kjent at det har vært sikkerhetsproblemer med brennere som ikke selges (er godkjente) i EU/Norge Kullosproduksjonen er ofte avhengig av temperaturen på kjelen, og avstanden mellom kjele og brenner. Øker avstanden så synker CO produksjonen. Designmessig så finner jeg nr 2 av de frittstående brennerene ganske tiltalende, mens den siste nok har bedre spredning av varmen slik at ikke alt brenner fast i midten av panna/kjelen. Trangia-løsningen er nok den sikreste med tanke på budsjett og funksjon. Tenk også på at du skal trives med det, føle deg trygg og ikke at noe er dytta på deg. Trangia løsningen fordeler varmen veldig riktig i forhold til min matlaging som ganske ofte blir suppe med diverse i. dsk
 31. Jeg har endel brennere, men bruker bare gass på en kort 3 sesongersbruk på multifuelbrennere med Berniedawg stillebrenner CAP. Da blir de like gode som en god gassbrenner. Reine gassbrennere er et godt valg for 3 sesongers bruk, med vintergass funker det greit ned til minus 10 grader uten å snu boksen. Noen mener det fungere lengere ned, men da får du redusert effekt. Noen bokser står det -27 grader på. Rødsprit gir lavere effekt, og ved matlaging går brenneren tom for rødsprit, og du må og bør vente med og etterfylle og retenne den. Har hvert mye ulykker med dette. Ligger en egen tråd på forumet om dette. Litt dumt om du lager pannekaker Feks. Litt mere tungvint å regulere effektene, siden du må flytte på et justeringslokk. Nei Til snøsmelting og vann til real er det msr xgk som er minst skummel til bruk inni telt. Den avgir minst kullos. Når det kommer til valg av brennersystem/vindskjerm er det to religioner: Trangia som @dsk beskriver bra. Har selv begge typer av trangia settene. Jeg liker best hardanodisert vindskjerm, nonstick panne og helst duossal kjeler (NON stick kjeler som nr 2) se egen tråd på forumet om disse settene. Trangia er stabilt, tåler en del vind, utrolig slitesterk vindskjerm løsning, kjøper du dette har du et sett livet ut, med unntak av nonstick panna, som er som andre nonstick panner og må byttes etter en tids bruk. Har brukt 2 panner på 20 år. Mye hard varme knekker de på null komma null, særlig på brennere med med spiss flamme. Det er bra avstand mellom brenner og steikepanne på trangiasystemet, så varmefordelingen blir bra. Hvilke brenner du skal ha i Trangia: Trangia gassbrenner eller eBay varianten? Begge er omtrent like gode. eBay varianten koster ca 120kr. Har en av hver. Med et bra trangia sett med gassbrenner og vintergass, dekker du 100% av bruken du normalt har sagt du kommer til å bruke sette. Ulempen er at det veier litt mere, men ikke mye, har en del mere volum når det er nedpakket. Dette gjør at en del vegrer seg mot Trangia system. Tipper at jeg personlig bruker dette sett på rundt halvparten av mine overnattingsturer. Det som ikke er i religion til Trangia går for et lett system med ekstern vindskjerm. For matlaging er de med et bredt hode best. Dette gjelder både gass og multifuel. Disse pakker mindre i volum, men endel har vindskjerm som brettes/rulles rundt en flaske, eller et hengslet system (det veier mere igjen, men holder lengere) bare vindskjermen kan veie 250 gram. Jo tyngere vindskjerm jo bedre står den i vinden. Du kan da bruke de kjelene du har. Skal du få et bra system som takler både gass og bensin i samme brenner har du ikke mange valg som funker bra. Optimus Polaris har ikke dysebytte og gir mindre effekt på gass, men har et bra system for dyserens. Brenner ikke helt rent på bensin i mine øyne. Funker dårlig med parafin. Nova/nova+ går ikke på gass. Har alle disse tre med stillebrenner CAP. Primus omnilite har dysebytte, men har dyser som går tett på spesielt bensin. Du kan da få bensinstråle som bommer på flammesprederen, noe jeg har opplevd. Funker fint på gass. Bensin kan løses med en stillebrenner CAP fra Berniedawg og litt triksing med dyser. Du kan da bruke samme dyse på gass og bensin. Men du sprekker på budsjettet ditt. Jeg har montert mitt i det lille Trangiasettet og har verdens beste trangiasett etter min mening. Krever i så fall et ekstra hull i vindskjermen. Men dyrt. Brenner helt rent syns jeg. Har kran på både brenner og flaske noe som kreves på bensin for godkontroll ved matlaging. Primus Omnifuel moren til omnilite, stabil driftsikker både på parafin, bensin og gass. Har dysebytte. Funker enda bedre med Berniedawg stillebrenner CAP. Har denne løsning i det store trangiasettet, krever også et ekstra hull i vindskjermen. Brenner 100% rent i mine øyer. Et trygt og godt valg som er innenfor ditt budsjett. Men har ikke et innebygget dyserensesystem. Anbefales. MSR whisperlight Universal går på både gass (oppned modus) og bensin. Denne har jeg bare hatt i et par dager og har ikke testet den ferdig. Brenner ikke helt 100% rent i mine øyne, og har en historie med kullosforgiftninger rundt seg. Denne er en klassiker på bensin, og er vel noe av det beste på bensin og matlaging. Jeg har også denne i min samling, men er nok et colektors item. Reine gassbrennere med slange, funker alle jeg har prøvd, som har et stort brett hode. Det er en fordel og kunne snu gassboksen til opp/ned modus. Du kan da bruke det i et betraktelig større temperatur område. Men er ikke mitt valg, og har solgt de jeg har testet. Msr windpro som @Tessatroll foreslår ser bra ut, men har ikke selv test denne. Har både oppned modus og forvarmingsbøyle. Er nok et bedre valg enn Vega brenneren pga et større hode og litt mere avstand til panna. Men veier litt mere og er litt dyrere. Primus Gravety III er også en brenner med bøyle og stor hode. Men kommer ikke med noe bøyle for oppnedmodus. Edit: Skal se om jeg kan få inn litt flere bilder og lenker i løpet av helga, men har ikke PC her nå.
 32. Har en del råd å komme med, men greit å få avklart et par ting. Hva slags matlaging gjør du, mest real og kaffikoking? Hvor viktig er pris? Hva har du av kjeler og panner fra før? Hvor viktig er vekt sett i forhold til st den skal være god å steike med? Trangia x2 er ikke et spesielt bra valg, mangler en kran ved brenneren.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.