Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. okt. 2013 i alle områder

 1. Romjula blir en ekspedisjon får jentene som akkurat har blitt 4 og 5 år gamle. De reiser ut til Lång Fjallet ved Rogen naturreservat og skal feire nyttår der. I fjellet skal dem bo i telt og kose seg med den magiske stemningen dette medbringer. Sef reiser dem ikke alene, men med meg (pappa) og en god venn. Vi kommer til og ha med et hunde spann så vis noen har fine dags turer og anbefale hadde det vært fint
 2. bare Innmaten med skorstein, uten gitteret og uten multifuelbrenneren til forsvaret er topp. det er en 6 liters bøtte med masse hull i bunnen og vedmates fra toppen. har en sånn og den gir en 8-12 KW. I gamle hytter kan du regne 60-80W m2 ved dim. utetemperatur -20 for å holde +20 inne. Tror vi kunne serieprodusert sånne vedovner med 6m skorstein for under tusenlappen, er det et marked for det ?
 3. Takk for den! Har fikset feilen. Var noe galt med HTML-koden på den siden som gjorde det.
 4. DNT bruker MYE motorisert transport i fjellet. Dette er fordi at vi skal få god mat og drikke osv når vi kommer frem til hytten. Mange har også gått i den preparerte skiløypen som er dandert til med gravemaskin. Dobbeltmoralen når nye høyder når det gjelder DNT og motorisert ferdsel i utmark.
 5. Lompa

  Solide klær?

  Membranplagg er dyre greier, og slett ikke det mest slitesterke. Om man er ute med bikkja halvannen time hver dag så trenger man ikke kle seg for alle eventualiteter. Membranklær er fine, men på tørre dager med oppholdsvær kan jeg ikke skjønne hvorfor man skal slite ut dyre goretexplagg.. Kjøp ei god Fjällrävenbukse i G1000, eller lignende typer med poly/bomullblanding. Sånne skal man jobbe veldig hardt for å slite ut. Så ligger heller GoreTexen klar til den dagen man virkelig trenger den..
 6. Jeg har fremforhandlet en julekabal som gjør at snuppa og jeg kan spise julefrokosten ved et bål. Vi kommer til å få et par netter i skogen før vi går ned til byen og får oss en dusj og en ribbemiddag.
 7. Tusen takk for flotte innspill alle sammen ! Ja, @fjellrypa, det ble tur! Har de siste dagene vært uten internett hjemme pga graving og ødelagte kabler, men skal etterhvert sette sammen en rapport! Det ble en helt fantastisk helg i marka, fikk prøvd meg på fotografering i måneskinn og kosa meg virkelig alene ute ! Reiste til Åsa (Damtjern) og gikk til Spålen og tilbake. Traff ingen på stiene og lite folk på veien, slik du også opplevde, @ost. Dette skal gjentas om ikke så lenge .
 8. Ja, er klar over at de ikke har noen fullmakt til å bruke skuter som de vil. Jeg har flere bekjente som kjører på oppdrag for DNT. Selvfølgelig må de søke om å få løyve. Poenget er at DNT står for mye kjøring som kun er for at skifolk skal ha unødvendig luksus. Dette ser de på som nyttekjøring. DNT som er motstander av snøskuter, burde prøve å kjøre minst mulig selv og bære mest mulig selv. Men det er tydligvis greit å svelge den kamelen for skutermotstandere flest så lenge de får nyte rødvin og biff til kvelds på DNT hytten................. Derfor mener jeg DNT driver dobbeltmoral. Jeg mener jo selvfølgelig at det er helt greit å frakte luksusvarer til fjels med snøskuter. Skal man først frakte disse varene, er dette den mest skånsomme måten å transportere på (motorisert). Jeg mener at det burde være lov å kjøre snøskuter på ubrøytet vei. Jeg kan jo kjøre lovlig med bil på samme veien når det ikke er snø, eller om den er brøytet. Jeg mener at på vann som er store nok til å kjøre motorbåt, burde det være lovlig å kjøre snøskuter når isen har lagt seg. Jeg mener det er store nok områder til at det kan etableres noen frisoner for snøskuter.
 9. Kjell Iver

  Turkartet 2.0

  Vi har lenge jobbet ganske mye med turkartet med hjelp fra en utvikler @Martin Aronsen Anbefaler at man klikker på "statkart" om man hovedsakelig ser på Norge. Man kan filtrere søk etter datospenn eller type tur - som før. Et lite knippe av forbedringer som er kommet: Markørene blir lagt i en samleboks ved zoom som blir grafisk presentert på en veldig fin måte: Vi får nå inn RegObs sine isobservasjoner direkte i kartet (om man vil ha det). Oppfordrer alle til å bruke denne gode tjenesten - og registrere isforhold http://www.regobs.no/Ice - det er også en egen App for dette. Det er ikke så mange isobservasjoner akkurat nå - men utover vinteren vil det komme inn mange - skal bli spennende å se hvordan det tar seg ut på kartet - om det blir for mange markører. Jeg mener de står i 3 måneder før de faller ut av kartet. Likeledes får man inn Svekket is og andre værdata. En annen stor forbedring er at det nå kommer en oppsummering av turrapporten på selve kartet - slik at man kan lese starten av turrapporten uten å gå inn på den. Man kan nå ha kartet i fullskjerm. Dere som er registrert som bloggere kan nå legge inn lenker direkte til deres hjemmeside og noen har alt begynt å bruke denne funksjonen. Hvordan dette gjøres rent teknisk skal jeg lage en intern post på til dere - dette gjelder altså alle i gruppen Bloggere - samt sponsorer (siden mange av de er bloggere også). Lenkene peker altså ikke til fjellforum - men til eksterne websider. Vi er ikke helt i mål med å plassere alle gamle turrapporter i kartet enda - men skal ta resten før jul håper vi - det har vært en veldig stor jobb. Finner du noen som er plassert feil så bruk Rapporterknappen - så fikser vi det. Gjester har for øvrig nå tilgang til å se kartet - og for at denne posten skal kunne leses av de legger jeg den i Turrapportforumet.
 10. Må lige tipse jer om en dansk programserie som hedder Nak og æd. De jager veldig mange forskjellige arter, og holdet er en jeger og en kok. I dette programmet er de taget til Grautheller i Norge for at skjyte lirype. Om de ikke får skutt en rype, da skal de lage mat med skjære (fugl som på dansk hedder husskade) Se programmet her http://www.dr.dk/tv/se/nak-aed/nak-aed-en-rype-i-norge-6-8#!/10:37 Og se også de andre programmer, hvor de bl.a. jager gås, men ikke får ram på nogen, så de skal i stedet spise moldvarp!! Veldig fine programmer med mye humor. Kanskje programmet har kjørt på NRK også?
 11. Fjellvåk

  Solide klær?

  Jeg leste akkurat innlegget tilbake til utgangspunktet, og det fikk meg til å tenke litt. Ikke på det trådstarter nok egentlig ville vi skulle tenke på, men tenking ihvertfall. Jeg sliter med at ikke noe bekledning holder mer enn ca ett år her. I den tråden skriver folk om fjellsko og klær de har hatt i årevis. Mine sko holder maks en sesong. Behandling er jo selvfølgelig viktig, men det hindrer jo ikke at det går fysisk hull på dem. Samme med jakker og bukser. Bergansjakker til mange tusen er det slitt hull på i løpet av en sesong, stormberg er jo billigmerke, men holder ganske nøyaktig like lenge. Arxteryx holder litt lenger, men er jo dritdyrt. Jeg er ikke på noen måte noe ekstremturmenneske, så jeg burde ikke trenge å kjøpe nytt så ofte. Jeg går ganske mye i hverdagen da. Har hund og går i snitt hverdagsturer på ca halvannen time hver dag og lengre i helger. I tillegg blir det jo noen teltturer og hytteturer på fjelleti løpet av et år, men jeg har en følelse av at det heller er alle hverdagsturene som sliter på klærne. Går mye utenfor sti, det er vel kanskje også med på å slite litt på klærne, men allikevel da. Er det normalt å måtte kjøpe nye turklær 1-2 ganger i året fordi det slites hull på dem? Hvor kan jeg få kjøpt jakke, bukse og sko som tåler litt uten å koste absurd mye penger? Det kommer selvfølgelig an på hvordan type klær og sko man foretrekker, men hva er ditt beste tips til god og holdbar bekledning? Trenger ikke være billigbillig, men jeg vil ikke betale masse for en merkelapp.
 12. Fjellvåk

  Solide klær?

  Som jeg nevnte lenger opp er første stedet det går hull rett over albuene både på armen og der armen beveger seg mot sida. Men etter det kan det bli sliasjehull mange steder. Nede på ermene er også et vanlig sted. På buksene er det først nederst rundt beina, både på innsiden og utsiden. Beskrivelsen din av å kravle i ur og bratte skrenter er nok ikke feil nei. Kanskje ikke akkurat krattskog, men jeg presser meg jo stadig gjennom greiner og vaser gjennom tett vegetasjon. Ikke hver dag, men ganske ofte, så dette sliter kanskje mer enn normalturgåern som oftest holder seg på stier eller fornuftig terreng. Og så slutter selvfølgelig klærne å være vanntette ganske fort. Til tross for at jeg følger vaskeanvisning og impregnerer og har prøvd å både nesten aldri vaske og å vaske etter instruks oftere. På skoene går det hull samme sted hver gang. Lærsko går i liminga på yttersida av foten rett ved der den eh bøyes hvis den forklaringa gav mening. Tøy-goretex fjellsko går det alltid hull rett bak der lilletåa starter, der skoa bøyes når du går. Altså på utsida. Med joggesko går det hull samme sted, bare mer midt oppå, men det er jo ikke så merkelig da. De har jeg ikke samme forventninga til holdbarhet på som dyre fjellsko. Pluss slitte såler da selvfølgelig, men såla syns jeg det varier veldig hvor fort de blir slitt. Jeg er ikke spesielt imponert over holdbarheten til Alfaskoene (har prøvd to modeller), men såla deres blir ikke spesielt fort slitt. Sko jeg bruker på stier/veier blir forresten fortere slitt på sålene enn sko jeg bruker mest i terrenget utenfor sti. Nei, jeg vet ikke jeg. Tror nok terrenggåinga har ganske mye å si. Og det at de brukes hver dag. Men det er jeg jo langt fra alene om. For skoenes deler har det nok litt å si at jeg stadig vaser over myrer hvor det er surt vann? Nei, jeg skal gi G-1000 en skikkelig sjangs. Nå er det jakke jeg trenger ny av nå, så det blir jakke i første omgang
 13. Uansett sokker er vel tommelfingerregelen at du bør få plass til en finger bak hælen, altså omtrent en cm bør man ha "til overs". Jeg ville også gått for en litt lengre sko, og hvis denne føles for slarkete og du ikke får snørt den slik at den sitter godt, ville jeg prøvd en annen, litt smalere modell. God passform er like viktig som god kvalitet, - syns nå jeg da:)
 14. Kom over nettpublikasjonen www.harvest.as i det de startet opp; bra saker! Endelig en samling tekster og artikler uten mas om høyest, dyrest, fortest, best eller hva det skal være. I stedet er det jordnære tekster fra folk som deg og meg, med en ekstra forkjærlighet til det å være ute. Midt i blinken for meg.
 15. Jo, fine sider, men det finnes jo myriader av flott inspirasjon og glede ellers også! Jeg kom over Harvest nettopp gjennom et av dem, nemlig Friluftsliv. Abonnerer og synes de er flinke til å ta vare på de nære og gode opplevelser, selv om også de må ta hensyn til at mange ser etter sine trofeturer. Når jeg nevner myriader tenker jeg på alle de utrolig flotte bloggene som også er representert her i forumet i et rikt mangfold. Jeg nevner ikke noen spesielle og benytter anledningen til å beklage at jeg ikke får kommentert som jeg ellers ville, men her er det mye gratis og fint! En oppfordring måtte være å klikke på signaturene med blogg og/eller hjemmesideadresser. Der er det mye fint! Og for enhver smak.
 16. HakonJ

  Solide klær?

  Synes ikke de enkleste G-1000 plaggene til Fjällräven er dyre i det hele tatt. Disse er mer enn tilstrekkelig for hverdags- og helgeturer. For rundt 2500,- får du Vidda-buksa og Greenland-jakken, begge i 100% G-1000. En av grunnpillarene til Fjällräven er å minke miljøbelastningen, gjennom etiske retningslinjer og fokus på slitestyrke ( http://www.fjallraven.no/ansvar ). Om dette tursettet varer dobbelt så lenge som plagg fra andre produsenter blir årsforbruket enda lavere igjen. Bakdelen med stoffet er at det ikke holder vannet ute like godt som Gore-tex o.l. For min del har ikke dette noe å si når jeg ikke er lang til fjells uten gode tørkemuligheter, men her varierer selvsagt folks oppfatning. Kanskje verdt et forsøk? Legg på Fjellforum-rabatten, så er prisen langt fra skrekkelig: http://www.fjellsport.no/fjallraven-vidda-bukse-dark-grey.html . Greenland-jakka har veil. pris på 1899,-, og jeg har ofte sett den til rundt 1500.
 17. Dette bildet er fra skiløyper som er tilrettelagt for hyttefelt. Jeg tror mange av de som bruker denne skiløypen mener at en snøskuter de kan se borti lia vil ødelegge turen deres i den "urørte naturen". Her er det 2 - 3 mil lange skiløyper tråkket med stor tråkkemaskin. Det snør og fyker mye på fjellet her, så løypene må kjøres opp ganske ofte. Dette er igjen ren luksus som de fleste ser på som nødvendig kjøring. Jeg kunne kjørt opp skiløype samme plassen med snøskuter og sporkall uten å ødelegge naturen. Men da er løypene for skakke og humpete. Generelt for dårlig standard på løypene. Naturen tar tilbake ja, men naturen har ikke gravemaskin. Disse veiene vil gro igjen, men alt som er høytvoksende vil jo selvfølgelig bli kuttet ned. Mange som har hytte i slike felt er imot snøskuter pga at den ødelegger naturen. Ja ja. "Dei om det" som vi sier.
 18. Månen var helt sinnsykt lys @Tirali. Hadde det ikke vært for at det var litt kaldt så tror jeg ikke @tronn og jeg hadde trengt å tenne noe bål.
 19. Siden jeg har en blokk med grønnlandsvoks så tenkte jeg at jeg skulle impregnere buksa jeg brukte i helga og kanskje skal bruke på vinterhenget. Synes kanskje at den var en smule luftig så jeg klinte til med voksen og strykejernet. 3 lag i rompa og på knærne og ett lag ellers. Halvveis ut (og etter en liten evighet) oppdaget jeg at jeg kanskje skulle lagt en hånduk på strykebrettet da en stor voksflekk begynte å bre seg utover stoffet som dekker brettet... Hele seansen tok sikkert et par timer men nå er buksa stiv og tung!
 20. Hei Utemannen ! Ja, det kan være litt av hvert å kritisere DNT for. Det har jeg selv vært med på, Men når det gjelder DNT-skuterne så blir det søkt om og innvilget samtykke til alle transporter som dreier seg om levering av varer og materialer etc.til hytter som ikke har veiforbindelse helt fram. I Jotunheimen fraktes mat og andre fornødenheter med skuter inn til f.eks Glitterheim. Olavsbu får forsyninger med helikopter fra Leirvassbu o.s.v. I nødsituasjoner kan alle som har skuter delta. Det følger av nødrettsbestemmelsene i lovverket. Men DNT har ikke en generell fullmakt til bruk av skuter. Brage
 21. Du sier noe her, kommentaren min var angående én snøscooter som kjørte opp løype. Blir vel noe litt annet å kjøre opp løype enn når du kjører for moroskyld. F.eks bryr du deg ikke om sporet bak deg er bra eller ikke... Mao, det høres jo veldig sannsynlig ut at en gjeng med snøscootere som kjører masse i ett område vil få villt til å finne seg et annet sted å være, som nok ikke er så gunstig hvis det stedet de ble "jaget" bort fra er det mest attraktive.
 22. Høres digg ut. Ved Reva ligger også en bu på svensk side. Riktignok bare 2 senger men ok gulvplass. Er og gapahuk i tre og stor bålplass rett ved.
 23. Gled dere til en kjempetur. Det kan være svinkaldt i området i romjulen og rundt nyttår, så husk mye varme klær til jentene og gjerne varmere soveposer til dem enn til dere voksne. Det er bedre å våkne først selv og så fyre opp enn å bli vekket av frosne og sutrende unger. Temperaturer mellom -30 og -40 er ikke ukjent på den tiden. Jeg har ikke kartet foran meg, men hvis avstander og temperatur tillater det så er noen turer over Rogen og riksgrensen til Femundsmarka verdt å anbefale. Besøk i eks Møllerbua eller Revbua som er to åpne buer forsynt med ved. Begge er også store nok til å overnatte i for to voksne og to barn. Det er kun køyeplass til tre, men det er gulvplass nok til en i tillegg. Møllerbua har best ovn av de to buene, men er litt mer glisen. Håper å få meg en tur innover marka i romjulen jeg også, men det blir nok litt tidligere enn nyttårshelgen. God tur!
 24. Var å henta meg en Fjellpulken Xplorer 154 i dag på Sportsnett. Etter å ha prøvepakka den pulken jeg kjøpte for noen uker siden ( tror det er en gammel versjon av Fjellpulken knerten ) så ble den funnet for liten... Den får være småturspulken min tror jeg.... Fin pris tror jeg det var ihvertfall
 25. For så vidt svart på allerede, men likevel. Det ble meg forklart på Kypros engang at når et hus ferdigstilles forfaller en avgift lik vår mva eller liknende. Derfor søkes det gjerne om f.eks 3 etasjer, men bygges bare to. Disse med utstikkende armeringsjern osv. Eller de gjør noe slik ifm et utbygg o.l. De kan derfor påberope seg at bygget ikke er ferdigstillet og følgelig sparer de et vesentlig beløp. Snodig sak... For øvrig var vi på noen fjellturer. Høyt, utsikt og flott, for all del. Men det manglet minst en dimensjon, uten at jeg skal forsøke meg på å si hvilken. På generelt grunnlag er det rennende, friskt vann med fisk jeg oftest savner i utlandet. Flott å ha opplevd og setter små turer her hjemme i et helt utrolig perspektiv. Synes jeg, da.
 26. Røya som er en mer arktisk art enn ørret begynner jo rett og slett å få trivselstemperatur på denne tiden av året. Mange fisker da røye fra land enten med en lang stang eller ved å kast som med sluk og sveive sakte og rykkvis inn. Det er gjerne røyeblink og maggot, eller veldig gjerne veamark man bruker til dette. Det er skrevet mye om denne typen fiske på sidene og forumet til Oslomarkas fiskeadministrasjon http://ofa.no/Hjem.aspx Ellers er ørreten på gang den, men fisket kan være ganske kilent. Harving er årets høydepunkt for mange og dette står det også mye om på ofas sider. M
 27. DNT har protestert. se denne: http://alesund.turistforeningen.no/article.php?ar_id=39920&fo_id=708 Det er ikke snakk om et fullstendig frislipp (type at alle skal få lov til å kjøre akkurat hvor de vil), men om en liberalisering/kraftig oppmykning av gjeldende regelverk der Kommunene skal selv få lov til å bestemme hvor de vil ha scooterløyper beregnet på rekreasjonskjøring (utenom verneområder).
 28. Jeg har bodd i de dype daler nord i Sverige et par vintre. Der hadde vi ei scooterløype på utsiden av boligfeltet og videre ut i naturen. På andre siden av sentrum var det løype langs ei elv, og over vannet elva kom ifra. Opplevde aldri villmannskjøring der, og enten jeg var på jobb med utsikt over vannet eller hjemme med løypa rett ved så hørte jeg aldri støy, hørte faktisk absolutt ikkeno. Å ferdes utendørs var heller aldri et problem, scooterkjørerne var bevisst sitt ansvar og de var ikke i veien.
 29. Altevatn har en av få scooterløyper i indre troms, derfor vil mye kjøring sentreres dit, og det vil selvfølgelig bli mer motordur. Dette har jeg nevnt før at man er ikke nødt til å plassere seg i nærheten av ei scooterløype. og med så mye fjell rundt altevatn så vil lyden også sentrere seg der. At lyden går kilometervis fra vannet og over fjellene der høres litt mystisk ut da man faktisk kan stå i enden av for eksempel jotkavannet i alta som er mindre (for å sammenligne) uten å kunne høre motordur fra andre siden av vannet. Å sammenligne finnmarksvidda er helt reelt. Det som er litt søkt er at man tror at det kun bor samer der, og at kun de har lov å kjøre snøscooter i finnmark. Dette kan jeg som finnmarking avkrefte, og alle fastboende som besøkende har rett til å kjøre snøscooter der om man har sertifikat og tilgang til snøscooter. Å gi et frislipp på hardangervidda som er en nasjonalpark vil nok heller heldigvis ikke komme til å skje. Vi har to store nasjonalparker i finnmark som begg er er totalforbudt å kjøre snøscooter i, det er kun politi, fjelltjenesten og reindrift med rein i området som har lov å kjøre der. Det er heller ikke snakk om frislipp i norge, men å regulere løyper for kjøring. Flertallet i finnmark er heller ikke for frislipp, det vil være galskap satt i aksjon. Og det er ikke dermed sagt at alle løyper vil gå gjennom alle hyttefelt, i finnmark går løypene utenom hyttefeltene der hytteforeningene selv kan velge om de vil søke dispensasjon for å kjøre til hyttene. Og der er også hyttefelt uten scooterløyper i nærheten, litt for alle. Politiet vil få problemer med å holde orden på snøscootertrafikk om det ikke opprettes et eget fjellpoliti som i finnmark. Disse sammen med statens naturoppsyn gjør et godt arbeid i finnmark. Men alt av lover, regelverk og oppsyn må komme skikkelig på plass før man lager scooterløyper. Og hells angels vil nok ikke være et problem på fjellet da disse guttene er opptatt av andre ting enn friluftsliv.
 30. Grimner

  Solide klær?

  Lurer på om @Lindap er inne på noe her. Ytterstoffene i moderne tøy har mange egenskaper og det kan være at det går utover holdbarheten. Det er mulig å lappe hull i membrantøy, både Norrøna og Bergans gjør dette om du ikke gjør det selv. Mister du noe på slike reparasjoner? Regn det ut i prosent av overflaten på tøyet, så får vi se om det er noe egentlig problem. Tror nok tøyet oldemor sydde og nå går i arv til fjerde generasjon har en og annen lapp. Jeg har to eksempler: En Norrøna Recon jakke ble spist opp i korsryggen i løpet av en - 1 - uke. Diger lapp der nå takket være systuen til Norrøna. Hvorfor? Antagelig noe med sekken - kollisjon mellom stoffer. Støvler hvor sålene er blankslitt etter ett år. Dette er lettvektsstøvler hvor alt er gjort for å spare vekt. Typisk nok er resten av støvelen helt fin (ser slitt ut på tøft vis - her snakker vi dongri som har vært på jobb og ikke i steinvask (vel, de har gått i steinrøys i regnvær...)), men sålene er nærmest uten spor. Akkurat her tror jeg nok slitasjen er prisen man betaler for lav vekt. På de samme støvlene løsnet sålene fra læret på slutten av fjoråret. Det fikset jeg selv takket være spesiallim og Amazon.com. For min egen del holder jeg meg til enklest mulig tøy som gjør en eller to ting godt og/eller kan repareres. Er det mulig at vi har en motvilje og/eller manglende evne til å reparere ting? Bare lurer, mulig det er innbildning eller at jeg legger for mye vekt på egne tanker - som vanlig
 31. HakonJ

  Solide klær?

  Har hatt en Bergansjakke som har vært i bruk nærmest daglig høst/vinter/vår siden 2007. Jakken brukes også på tur. Glidelåsen røyk i fjor, men den fikk jeg byttet hos Bergans for ca 3-400 kroner. Slite ut jakker/bukser på under ett år synes jeg høres vanvittig ut. Det er mulig å reparere klær også, det er mitt første tips. Ellers tror jeg gramjaget hos forbrukere har litt av skylda. Klær er nødt til å imponere med vannsøyler, vindtetthet og pusteegenskaper sammen med minimalt vekt, og da sier det seg selv at holdbarheten må gå ned. Mitt andre tips: kjøp en jakke med høyere vekt, den kommer til å vare lenger. (Hvor mye har vekta å si for hverdagsbruk?) Hva med Fjällräven og G-1000?
 32. Et lite innspill (hvis jeg rekker det). @tronn og jeg var på en fellestur for litt siden. Da startet jeg fra Hakadal og gikk alene til Bjørnsjøen. Der jeg gikk alene var jeg alene. Møtte nesten ingen, og de få jeg møtte gikk på vei, ikke på sti. Jeg har gått alene i marka før og. Konklusjonen er at om du holder deg unna de mest populære innfartsårene og går på stier, så må du ikke langt inn for å være alene. Uansett god tur. Marka er knallfin nå.
 33. Måste bara säga att ni är så duktiga