Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 10. des. 2020 i alle områder
-
Jada, helt enig. Men posesuppe med pølser er jo heller ikke akkurat gourmetmat, så poenget var at selv noe så simpelt og enkelt som det, var hinsides mye bedre enn Real.3 poeng
-
3 poeng
-
Syns du ikke det er litt guffent av deg å gjøre oss andre oppmerksomme på det?😅 Noen har vært lykkelig naive 🤣2 poeng
-
Når jeg reiser lett går det mest i Real og egenkomponert havregrøt. Men jeg har også fra tid til annen med meg spekepølse, potetmos, fiskesuppepose. At det blir Real for min del har først og fremst med enkelheten rundt måltidet, vekt og holdbarhet. På sykkeltur i mer siviliserte områder bruker jeg som @Bjørn J sier diverse poser, hermetikk, Fjordland og ymse fra dagligvaren for avvekslingens skyld. Men da er jo ikke tilgangen på primusfuel vanskelig og tidsforbruket således mindre viktig.2 poeng
-
Jeg synes det blir feil å sammenligne pølser med Real turmat. Tenker da på holdbarhet sommertid, og vekt i en ryggsekk, ikke på smak! Takk til Real turmat, som var blant de første på dette helt spesielle markedet med frysetørket mat. Frysetørket mat fra Real har sannsynligvis gjort det mulig for mange av oss å bære lettere sekk, og mat med holdbarhet, enn om vi skulle bært rundt på pølser og hamburgere i sekken for en 2-3 ukers tur. (Jeg vet at myr kan fungere som kjøleskap, men allikevel.........).2 poeng
-
Hmm, lurer på hvorfor mine Real er gått ut på dato.. Jeg blir også litt forlegen om jeg tar med en når jeg er på tur med andre, og mine poser har et annet design enn deres...2 poeng
-
Anbefalinger med link: FEFO´s Lávvu . En podd for deg som høster av naturen. STATSKOG´s Jeger & Fiskepodden. Podcasten Uteliv av RANDULF VALLE. Og sist men ikke minst: Jegerpodden. En podcast av og for jegere. Laget av to trivelige trøndere.1 poeng
-
Må si jeg gleder meg til Gilde kommer med sin variant av hurtigmat. Ikke fordi jeg misliker Real, tvert i mot, men bra med konkurranse og forhåpentlig lettere tilgjengelig. Jeg tilhører de som syns Real smaker greit, men som de senere år har reagert på litt mye salt fra tid til annen. Vet ikke om det er meg, tilfeldig, eller spesifikke retter, men kan ikke huske jeg reagerte på "saltet" for noen år siden. Mange av innleggene i tråden nevner at det smaker ganske likt uansett hvilken rett du velger. Det slo meg at jeg føler det samme og for morroskyld trålet jeg gjennom noen av YouTube filmene mine. Og ganske riktig, når jeg har tatt en munnfull eller to og i filmen skal fortelle hva jeg spiser må jeg som regel sjekke posens etikett. Artig! Jeg håper som også nevnt at Gilde vil prioritere kvalitet(smak) fremfor billigst mulig. Ikke for at pris er uten betydning, men jeg er ikke storforbruker så det er ikke det som velter økonomien her i huset. Håper de snart får rullet dette ut i butikkene, men inntil videre blir det Real på meg.1 poeng
-
Mye av Real-maten smaker helt greit når man er sulten. Det er ikke et gourmetmåltid, og det forventer jeg heller ikke. Men jeg blir fort lei av Real, de fleste posene har den der udefinerte industrimatsmaken som gjør at alt smaker likt. En gang etter å ha levd på Real noen dager kjøpte jeg en pose Toro ertesuppe og noen pølser som jeg skar i biter og hadde oppi gryta. Det var godt, det! Rene skjære luksusmaten etter Real-middagene.1 poeng
-
Du får trøste deg med at de sikkert er handlet på salg og er kjøpt rimeligere enn de som de andre har. Syns for øvrig Real får unødvendig mye tyn her - det smaker ikke SÅ ille, og de fleste som aldri har smakt Real syns det smaker veldig digg - gitt hvor enkelt det er å tilberede. Første gangen jeg smakte det ble jeg i hvertfall overasket. De er heller ikke redde for å krydre maten.1 poeng
-
Eg ville sett på Finnmark, som i praksis er Gamme utan stålkant. Ei god allround-ski, med rocka tupp, grei flyt og manøvrerbarheit på same tid som den ikkje blir "heilt daff" på fastare føre, og ein kan ha kantkontroll i skavlete og vindherja snø. Eg personleg får neller når det kjennes ut som eg like godt kunne spent to daue sild under beina. Då vel eg heller å sjå på andre spesifikasjonar som kan hjelpe på flyt, ikkje berre breidde.1 poeng
-
Ønsker konkurransen velkommen. Synes de fleste posene til realturmat har en særegen smak, som er ganske lik for alle posene når man har spist litt real. De har en "grunnsmak" som smaker real, uansett. Håper Gilde satser på kvalitet fremfor priskrig. Det er også kjekt at de beholder sine ansatte, og legger om til et nytt satsingsområde fremfor at produksjonen blir flyttet eller lagt ned. Gilde får nok en del gratis drahjelp av at produktene skal selges i dagligvarebutikk. Det blir spennende og se hvordan dette slår ut i pris og tilgjengelighet.1 poeng
-
Selv har "abonnerer" jeg på: De norske. Turpodden (med Naturveilederen (instagram)) Jakt- og fiskepodden (njff og statskog) Utestemmer (DNT) Naturligvis (Nina) Uteliv (Randulf Valle) Tur & Tøys (Gamme/Ebbesen) Villmarksliv Langt, lengre litt til. Utenlandske. America's national parks - mye fin historie Friluftspodden - Svensk Trust the trail - Amerikansk The first 40 miles - Amerikansk1 poeng
-
Anbefaler deg ett par Fischer country Crown smørefrie ski med BC bindiger. Disse er smørefrie med riller i smøresona og er frie for stålkanter.Til Bc binding får du tykke varme støvler. Disse skiene går akkurat i skispor, er mye lettere enn disse andre brede fjellski modeller, som tross en viss innsving, kan være tunge å kante/ gå i skrånende terreng over tid. Såkalte brede fjellski modeller er oppskrytt til ditt bruk. Jeg velger nevnte ski som er 15-20 cm lenger enn kroppslengde, ikke noe problem å håndtere med styring osv. På dager med kladdeføre smører du med en boks swix sklisone , som du har i lomma, dette er en hurtigløsning og fungerer meget bra. De fleste andre skimerker har tilvarende modeller som Fischer Crown. Hvis du bruker ski med denne type smørefrie riller, vil de slites på vårsnø når den er grovkornete og hard skare , men ett par holder i mange år. Kjøp staver med store trinser og enkel reim som passer varme tykke votter. Lykke til.1 poeng
-
En 0.5 l plastflaske med konjakk/whisky/akevitt - det er mye ekstra kos per vektenhet.1 poeng
-
Tur medfører gjerne litt mer åpent lende med mer behandlet/polert snø som ligger tettere. Rypejakt litt mer innimellom busker og kratt hvor det gjerne samler seg mer løssnø. Jeg har et par Åsnes Amundsen jeg bruker til det første og som jeg opplever litt smale til det andre. Kompis har Ånses Kongsvold som passer mye bedre til det andre, er hundevennlige og som han også bruker til å komme seg frem i åpent lende. Disse plages han litt mer med den delen av evt tur som går i løype eller å gå i oppgåtte spor da de gjerne er litt bredere. Skulle jeg valgt ETT av disse parene ut fra mine erfaringer til den varierte bruken du skisserer så hadde det blitt Kongsvold.1 poeng
-
Adventure food er helt klart favoritt her også! Der smaker man faktisk forskjell på de forskjellige typene! Billigere er de også1 poeng
-
Kjenner endel damer (både store og små) som jakter på vinteren og samtlige bruker Tubbs 30" 🙂 Tror neppe du blir skuffet om du kjøper ett par Tubbs.1 poeng
-
Har som oftest samme camp i mange dager, gjerne en hel uke, men likevel nok å gjøre; fyre kvistbrenner til morgenkaffe ol, samle kvist, fiske litt, studere kart og planlegge dagsutflukter, og da er det på tide med kaffe igjen og ny runde med kvistbrenneren. Så justeres det gjerne på telt og tarp, går jo noen dager før man er fornøyd. Så må man fylle på vannposen og henge den opp i treet igjen og da roper jaggu kvistbrenneren og kaffekoppen atter en gang. Så kokes det vann til termosen bare sånn just in case. På et tidspunk må man ha middag så da går det jo minst en time eller mer, og etter den skal det jo ofte slappes av med kaffe og en sjokoladebit og en dæsj baileys. Så litt mer tid med kartet, litt spikking, sondering av matlager, sjekke værmelding om man har dekning, fotografere litt, ta en liten kosetur i kanoen, og så er jo dagen plutselig på hell og det ble ikke dagstur den dagen, jaja det blir nok i morgen. Sånn går nu dagan og etter 14 dager har man ikke litt lyst til å reise hjem. Min sommerferie i et nøtteskall siden 2012.1 poeng
-
Tur og tøys . Med Aleksander Gamme og Lars Ebbesen. Til tider hysterisk morsomt. Og med nerdeadvarsler.1 poeng
-
Bladet Villmarksliv sin podcast om jakt, fiske, friluftsliv, utstyr etc.1 poeng
-
Outnorth pleier å ha gode kampanjer på Fallkniven. Kjøpte selv min A1 fra Outnorth for 1300,- Å jeg mener personlig at dette er noen av de beste knivene som finnes på markedet i dag. Jeg er så fornøyd med min A1 at jeg lett hadde betalt fullpris for en ny om jeg mistet eller klarte å ødelegge min gamle1 poeng
-
Det å finne avfall fra andre ødelegger i stor grad min villmarksfølelse når jeg er på fjellet. Mens en enkel, gammel bålplass ikke gir samme resultat. En samling av 5 blplasser 2 meter fra hverandre derimot ødelegger igjen. Vi har en hytte i Tufsingdal. Fjellene rundt der, sammen med Grådalen, gir meg til en viss grad villmarksfølelse. Det er fordi du møter generelt få mennesker og lite eller ingen avfall. Det er et par rødmerkede stier med lite folk, men også mange umerkede eller manglende stier. Der pleier det å være veldig rolig. Det gir meg en god følelse å være helt alene på et fjell. Jeg tåler til og med at jeg har sett et annet telt på vei opp, så lenge vi står et langt stykke unnå og jeg ikke ser noe til det teltet eller menneskene fra mitt telt. Ellers har vi også gått tur i Stabbursdalen noen ganger. Det hender at du ikke treffer på folk en hel dag, men du ser mange spor etter mennesker, spesielt 4-hjulingspor. Det gir ikke helt villmarkspreg. Du kan også plutselig møte en bil av noen som har hytte midt i tjukkeste nasjonalparken og gir bilskyss til andre teltere med tungt utstyr. Ikke noe hyggelig det, synes jeg. Vi har også ved noen anledninger vært ganske så alene i Saltfjellet, selv om vi i stor grad følgte rødmerkede stier, men noen umerkede krysninger underveis. Det var artig. Ja, villmarksfølelse har mye å gjøre med å være alene, utenfor motorstøy, å ha mye natur rundt deg uten synlige inngrep fra mennesker.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00