Gå til innhold
 • Bli medlem

Fredrikhm

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fredrikhm

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! En liten digresjon, men i boken til Lars Monsen og Trond Strømdahl "Norge på langs" fikk hundene problemer på tur. Utfordringen var at tørrfor fra dagligvarebutikk ikke var energirikt nok, og for dårlig. Ha dette i tankene til Sam Ellers beskriver boken en slik tur godt, og den har gjerne mange tips du kan bruke selv om de går turen på et år og har et annet rutevalg.
 2. Jeg er litt usikker. Jeg kjørte over vikafjellet for en uke siden (grenser inn mot stølsheimen), der var snøforholdene gode. Hvis du bruker Instagram kan det fungere bra og søke opp plassen for bilder av føre. Søker da på tags, f.eks #stølsheimen, #torvedalshytta o.l. Ofte er det bilder av nyere dato og finne.
 3. Hei! Jeg er veldig glad i stølsheimen, så jeg kommer med et forslag for dette området. Hvis dere reiser som et par er Tvinnestølen et trivelig alternativ. Hytten har vedovn og gass, og det ligger noen bilder av hvordan den er innvendig på Google. Den ligger for seg selv ved et vann, med Volahytta som nærmeste "nabo" (noen km unna). Det er flere ulike tilkomst muligheter med varierende lengde. Volafjellet, Kvitanosi og Lønahorgi er noen fine toppturer i området som kan nåes med fjellski.
 4. Ønsker konkurransen velkommen. Synes de fleste posene til realturmat har en særegen smak, som er ganske lik for alle posene når man har spist litt real. De har en "grunnsmak" som smaker real, uansett. Håper Gilde satser på kvalitet fremfor priskrig. Det er også kjekt at de beholder sine ansatte, og legger om til et nytt satsingsområde fremfor at produksjonen blir flyttet eller lagt ned. Gilde får nok en del gratis drahjelp av at produktene skal selges i dagligvarebutikk. Det blir spennende og se hvordan dette slår ut i pris og tilgjengelighet.
 5. Hei! Noen innspill. Et oppblåsbart liggeunderlag kan bli kaldt på vinteren, da luften inni blir iskald hvis det ligger direkte på snø. Jeg ville sett på mulighetene for og ha et bamseunderlag og kombinere med. Hvis du har plass og kapasitet er et reinsdyrskinn behagelig, dette er vel skinnet som holder deg varmest. Videre bør du bygge deg opp et erfaringsgrunnlag. Mens du venter på vinter er det greit og få på plass litt "teori". Det er flere gode podcaster, bla. utestemmer og turistforeningen har flere gode episoder om friluftsliv vinterstid, med masse gode tips. På b
 6. Bergsdalen og Stølsteimen for helgeturer eller en natt her og der. Hardangervidda for lengre turer, og da gjerne fra Finse.
 7. Til trådstarter: Har litt blandede erfaringer med denne, men den har definitivt en effekt, men da skal det være tilnærmet vindstille. Produsenten oppgir 20 kvm myggfri sone, det er den ikke i nærheten av. Du skal være obs på at det tar 10-15 minutter før den kommer i gang ordentlig, så du bør kombinere med et myggmiddel med høyt innhold av DEET.
 8. Hei! Tolker det som at du tenker på Byfjellene som fjellene rundt sentrum og tar det som utgangspunkt. I Arna er Reppardalen et godt alternativ som passer dine kriterier. På Trengereid kan Futivatnet være en mulighet, her er det mye fisk (men ikke de største). I samme område ligger Raudnipa og Hananipa, i disse traktene er det flere fine fiskevann og teltplasser. Du kan også se til Bergsdalen og Stølsheimen, men det er i grenseland på kjøretiden du ikke vil overstige, men definitivt verdt det.
 9. Både bergsdalen og aurlandsdalen har skiføre. I Bergsdalen har du mange muligheter for turer i ulik lengde fra stor gratis parkering på Hodnaberg, f.eks til Kiellandsbu.
 10. Masse snø på bakkanosi. Husk gode ski og snøplugger. 😉
 11. Hei! Jeg oppgraderer utstyret litt og litt, og har lyst og kjøpe meg et nytt telt som passer bruksområdet mitt nå bedre. Jeg har hatt noen netter i telt i vinter og merker at teltet mitt ikke er beregnet for vinterbruk. Håper noen har noen innspill, jeg står litt fast i jungelen av telt. Det må være plass til en person, en stor hund og full oppakning. Teltet skal være et vintertelt/helårstelt. Det må være mulig og sette opp for en person i dårlig vær og robust til og tåle drittvær vinterstid. Kjempe pluss om det er mulig og bruke det sommerstid, men gjerne bare de
 12. Jeg skal bestille via Kilimanjaro.no og har hørt gode ting om disse. Det er en jungel av operatører tilgjengelig. 🙂
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.